Komt een blogger op de Negenmaandenbeurs…

De Negenmaandenbeurs werd woensdag 21 februari geopend met baby’s die door de verf kropen. Ik was erbij, want ik deed mee aan de bloggertour langs interessante stands op de beurs. We hebben zoveel gezien, en toch ook zoveel weer niet want je kunt nu eenmaal niet overal langsgaan voor een presentatie. Het was een dag vol indrukken, gezelligheid en natuurlijk goodies! Wat heb ik allemaal gezien, gehoord en meegekregen?

Nou, veel! Linda en Miriam hadden goed hun best gedaan bij het opstellen van ons programma. Verder ontving ik nog persberichten van diverse activiteiten en merken die we gemist hadden, want je kunt nu eenmaal niet overal tegelijk zijn.

Een extra dag verlof voor papa’s

Ook de overheid wil graag dat vaders actiever zijn betrokken bij de komst van de baby. Wouter Koolmees, Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, ging op de beurs in gesprek met (aanstaande) vaders over dit onderwerp én kondigde aan dat vaders een extra verlofdag ontvangen na de geboorte. Vanwege een pretecho op de Negenmaandenbeurs ben ik er ook eens samen met de papa van mijn dochters geweest. Die had 6 jaar geleden meer presentaties van noviteiten op de beurs verwacht en vond het vooral een shopfestijn. Nou, in 2018 zag ik meer papa’s en aanstaande papa’s dan toen. En ik mocht verschillende productlanceringen bijwonen op de beurs. Is er toch een hoop veranderd. Leuk weetje: wij hoorden op de Negenmaandenbeurs dat onze jongste een meisje was en hebben toen meteen leuke roze kleertjes voor haar gekocht. Pretecho’s kun je hier ook in 2018 laten maken! (Vaak wel op afspraak.)

Wanneer is de Negenmaandenbeurs 2018?

De Negenmaandenbeurs opende gisteren en is dus van 21 t/m 25 februari 2018 in de RAI Amsterdam. Aanstaande en kersverse ouders kunnen er bij 220 exposanten hun hele babyuitzet vergaren, van kinderwagen tot babykamer en kleine benodigdheden. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur, op donderdag 22 en vrijdag 23 februari van 11.00 tot 22.00 uur. Je kunt er shoppen, maar ook leuke workshops volgen. Bijvoorbeeld bij De Leukste Dingetjes waar ik een gaaf armbandje met foto heb gekregen. Superrustig daar maar ze hebben er schattige kaartjes en sieraden, en het is heerlijk om even te zitten en lekker bezig te zijn op zo’n drukke beursdag. Deze stand zit vlakbij de La Place en toiletten (Hal 9, stand 09.108).
Wil je alles lezen over de Negenmaandenbeurs 2019? Kijk dan naar het overzicht bij Mamaliefde.

Wat zat er in de Huishoudbeurs tas van Scoupy?

We begonnen de dag met een lekkere muffin en koffie van Scoupy die ook nu weer de beurstassen verzorgd. We konden kiezen uit de tas voor de Negenmaandenbeurs of die voor de Huishoudbeurs. Ik koost voor de laatste en hij was goed gevuld! Je betaalt er op de beurs 5 euro voor, maar er zitten producten in met een waarde van ruim 20 euro. Wat zat er in mijn Scoupy beurstas?
Bloggertour Negenmaandenbeurs 2018

 • Sunbreaks Wavy Grains chips
 • Oreo Thin koekjes
 • Listerine mondspoeling
 • Capri-Sin fruitwater (na de beurs werden er buiten ook nog zakjes uitgedeeld, ideaal voor de kids)
 • Treaclemoon handcrème
 • Mentos Choco & Caramel
 • Bolletje Lichte Spelt Crackers
 • Honig Fajitas kruidenmix
 • Heineken 0.0
 • Amstel Radler 0.0%
 • Atkins Chocolade kokosnoot reep
 • Rivella Koolzuurvrij

Deze week ontving ik ook weer een folder in de brievenbus met alle nieuwe cashbackacties die vanaf morgen in gaan! Echt leuke dingen zoals de Sourcy Appel smaak met 100% cashback. Op hun website kun je de acties ook bekijken. Als je overal gebruik van maakt kun je iets van 20 euro terugkrijgen, ik ga nog even uitpluizen wat ik wel en niet kan gebruiken en daar mijn boodschappenbriefje op aanpassen. Jij ook?

Bloggertour Negenmaandenbeurs 2018

Waar gingen we allemaal langs?

Bulbby tas met naam

We zijn langs Bulbby geweest (kortingscode in deze review) en kregen daar allemaal een mooie tas met onze naam en blognaam erop. Ik heb direct al mijn spullen er in gestopt en er de hele dag trots mee rond gelopen. Vond het zo’n gaaf cadeau! En het is een hele fijne schoudertas waar veel in kan. Mijn review kwam binnen in de top 6 best gelezen artikelen van februari, ondanks dat hij pas sinds deze week online staat dus dit was leuk om aan de eigenaresse te laten zien. De ontvangen tas is ook weer van topkwaliteit en daar staan ze ook voor bij Bulbby. En er zat nog een leuke kortingsbon in.

Wat zat er in de Kruidvat shopper?

Bij Kruidvat mochten we een shopper ophalen en ik maakte een selfie met de leuke Kruidvatdame die elk uur prijzen weggaf in het prijzenfestival. Van haar kreeg ik Katja apensnoepjes, yay. Ook de Kruidvat shopper is een aanrader als je een kraampakketje cadeau wilt geven. Voor 4 euro krijg je:

Buiten deelden ze ook nog gratis Kruidvat tassen uit met:

 • Knoei doekjes
 • Gezichtsmasker
 • Een flyer met de beursaanbiedingen die je ook online kunt bestellen (alleen bovenstaande tas van 4 euro helaas niet) zoals 1+1 gratis op (zwem)luiers en mama thee

Lisa Sips onthulde een Thule kinderwagen

De stand van Thule veranderde in een VIP-gedeelte waar we lekkere chocolaatjes konden proeven en met elkaar proostten. Lisa Sips, pril zwanger van haar 2e kindje, onthulde hier het nieuwste model van Thule dat vanaf augustus op de markt zal zijn. Prachtige kinderwagens, en ik bewonderde zelf ook de fietszitjes, draagzakken en Thule fiets- en wandelkarren. We kregen als cadeautje een geweldige waterdichte rugzak mee van het merk met daarin als verrassing een knuffeltje en badeendje.

9 maanden groenten menu

BabyPuurPlaza ontving ons op het groenten- en fruitplein. Een verloskundige vertelde ons hier dat het eigenlijk zo gek is dat we zwangeren vertellen wat ze allemaal niet mogen eten, maar dat we ze niet vertellen wat ze wél mogen en hoe ze makkelijk aan hun groente- en fruithoeveelheid per dag kunnen komen. Ze demonstreerde ons hoe je eenvoudig courgette spirelli’s maakt en liet een groentepannenkoekje proeven. Als kers op de taart kregen we een goodiebag mee met Ekoplaza mijlpaalkaarten, een courgette, Tommies snoeptomaatjes, een biet, pastinaakjes en een zoete aardappel. Heerlijk om dat lekker in de oven klaar te maken. Mijn ex heeft daar een geweldig recept voor met balsamico azijn en dat ga ik hem zo snel mogelijk vragen, zodat ik dit voor mezelf kan maken in mijn nieuwe huisje straks. Kijk op de website van Goodbabyfood voor meer informatie en het kookboek ‘van kleine spruit tot toffe peer’.

Duurzaam bij Poppytopumpkin

Laura van de blog LauraandJames liet ons bij Poppytopumpkin zien hoe zij een duurzame kinderkamer had ingericht. Haar blog is ook volledig gericht op duurzaam en eco-friendly leven en dit had zij op de Negenmaandenbeurs tot uitvoer gebracht. Ze vertelde ons over niet-giftige muurverf (waarbij je kindje na het verven diezelfde avond nog in z’n kamertje kan slapen), linoleum op de vloer, het hergebruik van kindermerkkleding via Hulaaloop, verantwoord beddengoed, een bed-nest co-sleeper met anti-reflux-stand, kasten van gerecycled karton en het belang van zuurstof filterende planten op de kinderkamer. In de goodiebag zaten kleurstalen van het merk Mommy Paint dat op de Negenmaandenbeurs als nieuw merk werd geïntroduceerd. Lijkt me erg gaaf om deze verf op de kinderkamers uit te proberen, dus ik ga de meisjes vragen welke kleur van de 20 kleurstalen zij het mooist vinden. Ook vond ik er een flyer met extra informatie en een schattig slabbetje.

Wasmiddel ruiken bij Seepje

Bij ecomerk Seepje mochten we ruiken aan wasmiddel in een potje en raden welke variant het was. Een van de oprichters vertelde ons over het ontstaan van dit bijzondere merk en hoe ze er op gekomen zijn om notenschillen om te toveren in een duurzaam wasmiddel. Een merk met een prachtig verhaal! Ik heb al eens een sample met schilletjes ontvangen en geprobeerd: je hebt dus een klein katoenen zakje waar je 4 schilletjes in stopt en daarmee maak je tot 4 wasbeurten lang je was echt goed schoon. Het werkt! Er zijn ook varianten met een geurtje op de markt gebracht door Seepje. Mijn portemonnee laat het helaas niet altijd toe om duurzaam te kopen, maar Seepje wasmiddel werkt, het is gaaf bedacht en veel beter voor het milieu dan synthetische producten. In de megagrote wastas die we meekregen zat een verpakking met 30 superschillen, een grote fles wasmiddel voor de bonte was, Naty newborn luiers, Naty ongeparfumeerde billendoekjes voor de gevoelige huid, een bpa-vrij Squiz zakje voor zelfgemaakte fruithapjes. Bovendien ontvingen we nog een klein luiertaartje zoals ze die ook in de stand hadden staan met een kroontje en onze blognaam er op. Helemaal leuk en ook in die goodiebag zat weer een pak Naty newbornluiers en billendoekjes. Allemaal zonder chemische stoffen.

Maxi Cosi en Quinny

De autostoeltjes van Maxi Cosi zijn een absolute musthave. Maxi-Cosi sleepte met de AxissFix Air dan ook een Baby Innovation Award in de wacht op de Negenmaandenbeurs. Het innovatieve autostoeltje kwam in de categorie Mobility overtuigend als winnaar uit de bus. De verschillende jury’s (zoals de mamajury waar Liesbeth deel van uitmaakte) prijzen de innovatie omdat deze simpel toepasbaar is voor ouders, maar tegelijkertijd een grote impact heeft op de veiligheid van jonge kinderen. In het geval van een aanrijding komt de airbag in de schouderbanden van het autostoeltje in een splitseconde tevoorschijn en halveert zo de impact op het zo gevoelige kindernekje met ruim de helft. We zagen er bovendien een Limited Edition Star Wars autostoel, toffe kinderwagens van zowel Maxi-Cosi als Quinny en als ik er nu eentje nodig had… dan ging ik wederom voor een Quinny: de champagnekleurige variant die door Rachel Zoe werd ontworpen is echt ZO mooi! Ook de Tiny Love collectie bracht mij babysentiment, had er zelf een geweldig speelkleed van dat je in een reistas overal mee naartoe kon nemen.

Dirk Scheele en zijn cd’s

We gingen ook nog even op de foto met Dirk Scheele, die zijn gitaar erbij pakte. We kregen hier een leuke cd mee om thuis te beluisteren. En iedereen maakte een selfie met hem.

Qboo

Dit is een nieuw meubelmerk. Qboo brengt de fantasie tot leven met een collectie vrolijke, originele kindermeubels. Het is Fun Furniture: meubels die tot de verbeelding spreken en tegelijkertijd functioneel en mooi zijn. Raketstoeltjes en autokasten dus! Deze meubels worden duurzaam en in Nederland geproduceerd. Er wordt berkenmultiplex gebruikt met een transparante toplaag van melamine. Hierdoor is de tekening van het hout nog mooi zichtbaar en geeft het een heel warme uitstraling. Het materiaal is zeer stevig en daardoor zeer geschikt voor kindermeubilair. Het is tevens hygiënisch door de niet poreuze toplaag, makkelijk af te nemen en het ruikt en verkleurt niet.

Kinderwagens van Peg Pérego en de Omnio op je rug

Het Italiaanse merk Peg Pérego liet ons de laatste collectie kinderwagens zien, met een handige duowagen als hoogtepunt. Ook hebben ze heel handige inklapbare kinderstoelen. Handig, opvallend en cool vond ik ook de buggy Rider van zustermerk Omnio. Deze is geschikt voor alle terreinen met gepatenteerde wieltjes én je kunt hem als rugzak op je rug dragen wanneer je kind even zelf wil lopen. Té leuk!

Ik pas zelf ook in de Hangloose

Bij babynestje Hangloose werd de nieuwste editie onthuld die ontworpen is door Carlijn Q, van het gelijknamige kledingmerk. De eigenaar vertelde mij dat hij er zelf ook in past en dat de hangloose daar sterk genoeg voor is. Hilariteit alom toen ik dat zelf even wilde proberen. En hij ligt heerlijk, ik wil er ook één!

Leren eten met Kidsme speentjes

Kidsme demonstreerde bijzondere speentjes voor de kindjes die in de eerste hapjes fase zitten. Zo’n lepel is best gek en in de Kidsme Feeders kun je een fruithapje stoppen en aan je kindje geven om op te sabbelen. Ze kunnen zich niet verslikken, maar wel lekker zelf eten. Ik heb er een paar meegekregen voor een review, winactie of als cadeautje in een kraampakket.

Alles voor de huid van Dr. Leenarts

Dr. Leenarts zélf troffen wij in de stand aan op de Negenmaandenbeurs. Gaaf om haar eens in het echt te ontmoeten. Eerder heb ik de badolie van dit merk al eens mogen reviewen en die is zo fijn, maar ook het naslagwerk voor de huid gebruik ik regelmatig. Ik heb er zelfs al eens foto’s van gemaakt en in de app gedeeld met een newbornmama die zich zorgen maakte. We mochten hier iets uitzoeken om te proberen en ik heb gekozen voor de Zonnebrand voor het hele gezin met factor 30. Ook smeerde ze bij ons de handcrème op en dat konden mijn droge handjes goed gebruiken!

Producten van Nuby die ik zelf ook gebruikt heb

De stand van Nuby was voor mij echt sentiment naar de baby en peutertijd van de meisjes. Heel veel producten heb ik zelf ook gebruikt: van bijtring tot tandenborstel, van het Nuby magnetronbakje tot de drinkbekers. De standhouder drukte ons op het hart om vooral te werken met vaste drinkmomenten. Kindjes die de hele dag (en soms zelfs nacht) aan een beker lurken (of continu op een speen sabbelen) hebben niet alleen kans op tandbederf, maar ook slappe mondspieren en meer moeite met praten. Daar was ik het helemaal mee eens want zo deed ik het zelf ook altijd: vaste drinkmomenten en de speen alleen als het slaaptijd was na de 1e verjaardag. Mijn dochters hebben geen logopedie nodig gehad en konden al jong goed spreken.

Schattige speentjes bij Difrax

Difrax heeft weer allerlei hippe printjes op de speentjes. Dit merk kocht ik voor mijn jongste altijd, andere merken vond ze niet fijn. Verder showde de stand flessen en een hippe flesssenwarmer.

Neuzen bij Mutsy

Mutsy presenteerde ons ook alle nieuwe modellen buggy en kinderwagen, met een fijne lederen greep. Geeft zo’n kinderwagen meteen een hele luxe uitstraling en de stof van het nieuwste model had een stoere denimlook. De nieuwste kinderwagens zijn echt van alle gemakken voorzien en kunnen heel plat in de buggy stand!

Leuks van Lodger

Lodger is zo’n heerlijk merk met prachtige swadles. We keken onze ogen uit op de stand en mochten een tof vlaggenlijntje uitzoeken voor de kinderkamer. Ik heb het zelf nooit gebruikt, maar op mijn wishlist destijds stond de voetenzak voor in de buggy van Lodger. Ideaal voor deze koude dagen, helaas was hij toen ik hem nodig had boven budget maar ik vond hem prachtig. Tegenwoordig hebben ze ook slofjes, draagdoeken en nog veel meer moois.

Proeven met Organix

Great taste, no junk zeggen ze bij babyvoedingmerk Organix. Hier kregen we een enorme goodiebag mee met alle smaken potjes, knijpfruitjes en chips die ze hebben. Supergaaf en Liesbeth gaat deze met haar zoontje voor jullie reviewen, zij zit midden in de fase van nieuwe hapjes en smaken proberen.

Bloggertour Negenmaandenbeurs 2018

Superfijn al die leuke goodies, mijn dochters krijgen er dit jaar wel 2 nichtjes bij dus we kunnen uit de voeten met het samenstellen van kraampakketten. Dan blijft er nog genoeg over voor een winactie op mijn blog. Ongelooflijk he?

Bloggertour Negenmaandenbeurs 2018

Ben jij goed geslaagd op de Huishoudbeurs of Negenmaandenbeurs?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. MamaPlaneet zegt:

  Die tas van Bulbby is echt ?

  1. Marguerita zegt:

   Ja supergaaf, ik ben er zo blij mee!

 2. Liesbeth zegt:

  Leuk!!!!

 3. Gera zegt:

  Wauw, je hebt zeker veel indrukken te verwerken gehad!

 4. Marian Zw zegt:

  Wat een leuke drukke dag heb jij gehad, zelf ben ik echt al zeker 8 jaar niet meer geweest. Maar blijft toch altijd super leuk als die dingetjes proberen

 5. Kelly Aarts zegt:

  Leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.