Mijn taak als Mama jurylid bij de Baby Innovation Award 2018

Op maandag 15 januari stond er een leuk uitje op de planning! Ik was via de Negenmaandenbeurs nieuwsbrief uitgekozen om plaats te nemen in de mama jury van de Baby Innovation Award 2018! Dat was leuk! Samen met nog 25 mama’s en mama’s to be werden wij deze maandagmiddag verwacht in de RAI in Amsterdam. Hier werden wij ontvangen, ontvingen een naambadge en gingen door naar het Amsterdams café om onze ongezouten mening te geven over de nieuwste producten.

Gastblog door Liesbeth Dorresteijn

Over de Baby Innovation Award

Deze verkiezing is een bijzonder platform waar de nieuwste baby producten werden gepresenteerd. De Baby Innovation Award wordt georganiseerd door het vakblad BabyWereld in samenwerking met de Negenmaandenbeurs. Op deze beurs worden in de speciale Baby Innovatie Straat alle genomineerde en winnende producten prominent tentoongesteld. Ook wordt op de eerste beursdag de winnaar van de Baby Innovation Award bekend gemaakt. Ontwerpers van babyproducten kunnen hun nieuwste producten insturen en de producten worden beoordeeld door verschillende mensen. Ik heb nu al zin om deze beurs te bezoeken!

Over de jury

De Baby Innovation Award verkiezing kent drie etappes. Na inschrijving voor de verkiezing werden alle inzendingen door een deskundige vakjury beoordeeld. De producten werden beoordeeld op innovatie, gebruiksvriendelijkheid, design en veiligheid. De genomineerde producten werden live bekeken tijdens de mamajurydag. Daarnaast kunnen consumenten zoals jij en ik van 1 december tot 1 februari online stemmen op alle genomineerde producten. De all over winnaar van deze verkiezing per categorie wordt bepaald door: een derde van de vakjury stemmen, een derde van de online stemmen en een derde van de stemmers op deze mamajurydag.

Hoe ging dat op de Mamajurydag?

En ik zat dus in de Mamajury! Bij aankomst even lekker wat drinken en wat zoetigheid snoepen en daar zag ik al snel Fleur van Mama’s Liefste en Mary-Lou van MamaLoublogt. Wat toevallig en gezellig! Er waren verschillende tafels waar alle nieuwe producten waren uitgestald. En toen was het jureren maar! Op een stemformulier aangeven welk product je per categorie het beste vond. Leuk!

Er zijn verschillende categorieën waarin de producten waren onderverdeeld:

 • Mobility
 • Travel & Safety
 • Care
 • Feeding
 • Furniture & Decoration
 • Toys & Gifts
 • Green Award

Per categorie mocht je alle producten bekijken, aanraken, ruiken, proberen, mee spelen, testen. Erg leuk om te doen! Hieronder mijn highlights:

Mobility – in deze categorie twee nieuwe autostoelen. Mooi en super, maar wel duur. De duo draagzak lijkt mij al snel te zwaar worden en de Ergobaby draagzak vond ik niet echt innovatief.

Travel & Safety – daar sprong voor mij de babyfoon van Motorola WIFI babyfoon eruit. Heel eenvoudig; een babyfoon die je in het stopcontact in de buurt van jouw slapende kind stopt. Dan kun je via WIFI op je telefoon of tablet luisteren en meldingen ontvangen. En voor 40 euro een low budget super systeem!
In deze categorie was ook de nieuwe KIP-KEP luiertas met speelmat genomineerd waar Marguerita eerder al over schreef. Een fijne speelmat/verschoningsmat altijd bij de hand en een grote verzorgingstas met veel vakjes.

Care – druppels vitamine D en K gecombineerd, een nachtlamp met geluiden van Alecto, een badcape die nooit in het kinderbadje valt bij bukken en de Hugsy Home. In dit heel zachte ‘buideltje’ zal een kleine baby zich heel snel geborgen voelen. De Hugsy neemt de geur van de moeder over en biedt veel geborgenheid. Het bevordert huid-op-huid contact. Ook zit er een apparaatje bij wat de hartslag van de moeder op kan nemen en afspelen. Ik vind dit product heel mooi voor premature baby’s, kleine kinderen die om wat voor reden dan ook gescheiden zijn van hun ouders. Zoals baby’s in het ziekenhuis, maar ook kleintjes op de opvang. Een leidster van een kinderdagopvang uit de mamajury was ook heel enthousiast!

Feeding – Een fles die verkleurt als je er vloeistof in doet die te heet is, een fles die geen valse lucht mee laat zuigen, een handsfree en snoerloze borstkolf. Ik vond de borstkolf echt vernieuwend. En wat zou ik die graag thuis willen proberen. Zo makkelijk om mee te nemen, geen gesjouw met flessen, rugzak, motor, snoertjes, batterijen en stekkers. En wat een leuk design. Praktisch, want kan in de vaatwasser!

Furniture & Decoration -Twee kinderstoelen in deze categorie. Waarin de Evolu One van Childhome wat betreft uiterlijk wint! Past goed bij de Eames stoelen die veel mensen nu hebben! Maar wat het leukste in deze categorie was…. het Insta-boxkleed van Bemini! Dit boxkleed is tegelijkertijd te gebruiken met allerlei kaarten. Zo heb je gelijk een leuke achtergrond voor alle ‘eerste keren’ van je kindje. De nieuwe Milestone foto’s dus!

Toys & Gifts – Ooeeehhh deze was moeilijk. Een gave loopfiets die van een driewieler naar een tweewieler gefixt kon worden. Een rijdende bij met licht en geluid. Bubabloon, een stoffen hoes voor ballonnen waar iedereen mee kan spelen van de Kleine Giraf en Jaq Jaq Bird, een boekje waarin je met waskrijtjes kan krijten, maar ook een lange tafelloper en placemats. Dit product was super handig om mee te nemen en oneindig te gebruiken. Uiteinderlijk koos ik toch voor de ballonnen hoes omdat zo iedereen – van heel klein tot oud en dement – met een bal kan spelen. De ballon met de hoes erom heen is heel licht, zacht, wasbaar en duurzaam.

Green Award – In deze laatste categorie vooral duurzame, verantwoorde producten zoals de Bamboo luiers, verzorgingsproducten en doekjes, Oh Lief 100% natuurlijke verzorgingsproducten en een duurzame vossenknuffel.

Ik heb mijn mening gegeven. Jullie kunnen ook online stemmen (hier) en mooie prijzen winnen!

Welk product lijkt jou handig? Of DE uitvinding?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Wat gaaf zeg dat je mee mocht stemmen. Hoewel mijn kids niet meer zo klein zijn blijf ik het een interessante markt vinden en verbaas me elke keer weer over de vernuftigheden!

  1. Marguerita zegt:

   Nou inderdaad, hoe weten ze het toch steeds weer te verzinnen!

 2. Ik breng mijn stemmen online uit maar wat leuk dat je de producten hier allemaal in het echt kon zien 🙂 Altijd gezellig om zo weer andere bloggers te ontmoeten en spreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.