Privacyverklaring van Marstyle

Aangezien het verplicht is om een privacyverklaring op je website te hebben, deel ik hem bij deze.

Identiteit

De officiële naam van mijn bedrijf en website zoals die geregistreerd is bij de Kamer van Koophandel is Marstyle en Marstyle.nl. Ooit was ik onder de naam Marstyle Communicatie actief als freelancer, maar nu ben ik veel breder bezig met mijn blog en zakelijke activiteiten. De .nl erachter leek me wel fijn voor de herkenbaarheid als internetondernemer. Mijn kvk-nummer is 68737424. Mocht je ooit de behoefte voelen om mij te e-mailen, dan kun je een bericht sturen naar info[at]Marstyle.nl. Liever niet. Ook niet al die berichtjes om mij energie, telefoonabonnementen, bitcoins en meer onzin te verkopen, daar zit ik niet op te wachten en als eenmanszaak heb ik echt geen telefooncentrales en dat soort dingen nodig.

Doeleinden en rechtsgronden voor de verwerking

Eigenlijk heb ik geen gegevens van je nodig. Maar als lezer van een blog ontkom je er niet aan dat je wat persoonlijke restjes achter laat. Denk maar aan je IP-adres dat achterblijft als je reageert op een artikel. Gelukkig is het alleen voor mij zichtbaar en doe ik er verder weinig mee. Bij trolling gebruik ik het om te achterhalen wie jij bent. Ook check ik of mensen niet via verschillende namen en mailadressen maar slechts 1 IP-adres proberen vals te spelen bij winacties. Dit soort deelnemers wordt gediskwalificeerd.
In het geval van een winactie gebeurt er eigenlijk niets met de gegevens. Alleen het e-mailadres van de winnaar zal ik gebruiken om een postadres te vragen voor het toezenden van de prijs. Er wordt door Marstyle verder niets met deze persoonsgegevens gedaan.
Op mijn website vind je ook de mogelijkheid je e-mailadres achter te laten om te weten wanneer er een artikel online komt. Dat is dan ook direct wat er op dat moment met je e-mailadres wordt gedaan. Ik krijg niet te zien of je je daarvoor aanmeldt. Wanneer je een reactie krijgt op jouw reactie verstuurd het systeem jou daar automatisch een bericht van. Dit krijg ik zelf niet te zien, maar is wel prettig voor jouzelf.

Delen van persoonsgegevens

Op de server van mijn host staat een back-up van mijn site. In theorie deel ik dus daarmee de persoonsgegevens. Er gebeurt echter helemaal niets mee en het dient alleen als back-up voor mij.
Bij winacties komt het wel eens voor dat ik je gegevens moet delen met het sponsorende bedrijf, die daarna het product opstuurt. Ik zal dit dan altijd laten weten.
Opdrachtgevers en klanten die hun gegevens op de facturen aan mij hebben staan, zijn bij deze ervan op de hoogte dat ik die maandelijks doorstuur naar mijn boekhouder waarmee ik een verwerkersovereenkomst heb. Als je betaald wilt krijgen, moet ik jouw factuur kunnen aantonen bij de Belastingdienst en dient deze dus in mijn boekhoudpakket geregistreerd te staan.

Cookies en dergelijke

Helaas ontkom je daar ook bij mij niet aan, maar er wordt verder niets mee gedaan. Ze zorgen ervoor dat mijn website sneller kan laden in jouw browser als je mijn site vaker bezoekt. Of dat je reactie gegevens vooraf al ingevuld zijn om het jouw makkelijker te maken een leuk berichtje voor mij achter te laten.
Ook op Marstyle.nl wordt gebruikt gemaakt van affiliate links. Kort gezegd komt het er op neer, dat als je via een productlink op mijn pagina bij Bol bijvoorbeeld iets koopt, ik er een paar centen aan verdien. Mocht je dus iets willen aanschaffen bij Bol, doe me dan een plezier en doe het via mijn pagina. Dan houd ik er nog wat aan over ;-), alle beetjes helpen tenslotte.
Bovendien werkt Marstyle met Google Analyctis. Zo kan ik zien hoeveel bezoekers ik per maand heb en opdrachtgevers vinden dit heel erg belangrijk. Dit is een dienst van Google en deze is dus zeer goed beschermd en dicht getimmerd. Er wordt dan ook verder niets gedaan met de gegevens en ze worden na een bepaalde periode automatisch gewist.

Duur van de opslag

In beginsel laat ik alle reacties gewoon staan na plaatsing. Conform de wet moet ik ze verwijderen nadat ik ze niet meer gebruik. Maar ik meen dat reacties bij het artikel horen en dat zolang het artikel online staat de reacties dus ook online moeten blijven.  Door het plaatsen van een reactie stem je hier ook mee in. Alleen spamreacties en trolling zal worden verwijderd.

Recht op inzage, rectificatie of wissen van de persoonsgegevens

Ik zal met alle liefde je persoonsgegevens verwijderen van de website indien je daar om vraagt. Ook mag je me altijd een mailtje sturen als je wilt weten waar je een reactie hebt achter gelaten.

Het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens

Dit vind ik zo’n absurde verklaring. Je mag altijd en overal een klacht indienen. Dat is toch geen recht? Enfin, mocht ik dus met je persoonsgegevens iets verkeerd doen of niet mee willen werken aan je verzoek, dan mag je over me klagen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Liever niet natuurlijk.