Tops en flops bij luiertassen

Wat vond jij nou fijn aan je luiertas en wat viel een beetje tegen? Ik vroeg het mijn lezers die massaal reageerden, waarvoor dank! Als jij nu zwanger bent van je eerste kindje en nog geen idee hebt waar je op moet letten bij het vinden van de perfecte luiertas, lees dan zeker even verder en doe je voordeel met alle ervaringen van je medemama’s. Het was ontzettend leuk om te lezen vond ik zelf.

kipkep luiertas kinderwagen

Tops bij luiertassen

 • Mooi uiterlijk, ziet er uit als hippe schoudertas
 • Als hij makkelijk aan de kinderwagen kan hangen
 • Aparte vakjes om verschillende spullen in te doen
 • Makkelijk schoon te maken

Flops bij luiertassen

 • Als het irritant draagt op 1 schouder
 • Hoge prijs
 • Geen verschoningsmatje
 • Te klein bij 2 of meer kinderen in de luiers (tweeling of dicht op elkaar)
 • Als de aparte vakjes te smal zijn om luiers in te doen

Jullie creatieve oplossingen

 • Een rugzak luiertas.
 • Een weekendtas in plaats van een luiertas.

Luiertas wint innovatie award

Nu had ik deze vraag nog maar net gesteld of ik ontving een persbericht van KipKep, een merk waarvan ik de XL hydrofiele doeken zelf nog steeds gebruik. Een studente van de TU Delft heeft een wat uitgebreider onderzoek gedaan naar de behoeften van ouders op het gebied van luiertassen, dan mijn eigen snelle Facebook rondvraag en naar aanleiding daarvan samen met KipKep de Napper Changing Tote op de markt gebracht.

De vakjury van de Baby Innovation Award 2018 beoordeelde deze nieuwe verzorgingstas op innovatie, gebruiksvriendelijkheid, design en veiligheid. De ruime tas is één van de vier genomineerden op het gebied travel & safety. Bijzonder is het speelmatje aan de buitenzijde van de tas, dat gemakkelijk met drukknopen aan de tas bevestigd is.

Wat is er zo bijzonder aan deze Napper Changing Tote?

Deze hippe luiertas biedt volgens de fabrikant voldoende ruimte voor alle babyspullen en heeft handige opbergvakken. De tas bestaat uit een waterdichte binnentas met drie insteekvakken. Voor waardevolle spullen als een portemonnee, mobieltje en sleutels is er een verborgen vak met rits. Dankzij de universele wandelwagenbevestiging gaan alle babyspullen gemakkelijk mee met de wagen. En als hij vies is kan deze in de wasmachine.

De KipKep Napper Changing Tote kost 59,95 euro.

Luiertassen onderzoek TU Delft

Lianne, een studente van de TU Delft, kwam met dit concept bij KipKep langs. Uit haar onderzoek bleek dat ouders behoefte hadden aan een basic tas zonder drukke kleuren en vol bloemen (dat vond ik zelf eigenlijk juist wel heel leuk, vrolijke knalkleurtjes). In de grote hoeveelheid aan vakjes raakten spullen eerder zoek dan geordend. Maar wat vooral opviel was dat iedere ouder wel een dekentje of speelkleedje bij zich had wanneer ze de deur uit gingen. De Tote Bag van KipKep is heel praktisch ingericht, zodat moeders al hun spullen in één tas kunnen doen en gelijk een speelmatje bij de hand hebben. Vandaar dus dat er bij deze nieuwe luiertas een zacht speelmatje aan de buitenkant is bevestigd. Daarop kun je je kindje te laten spelen, verschonen of neerleggen. Eén zijde is gemaakt van zacht katoen, de andere zijde heeft een waterdichte pvc-vrije coating. Hierdoor is het speelmatje ook geschikt voor buiten tijdens een picknick.


Meer lezen?

Heb jij veel luiertassen versleten? Of hield je het bij 1 exemplaar?

Alle foto’s komen van Kipkep.com

In dit artikel experimenteer ik samen met Mooieluiertassen.nl met een webshop op mijn blog, ben heel benieuwd wat jullie daarvan vinden.

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.