Binnenkijker: de gouden kinderkamer

Wie is er nieuwsgierig naar de slaapkamer van de meisjes? Deze binnenkijker staat al eeuwen op mijn to do lijst, en nu het leven zich weer meer binnen gaat afspelen de hoogste tijd om met jullie te delen. Dé woonwensen van mijn dochters waren een knuffelige en gouden slaapkamer. Hoe is het geworden?

saartje prum behang

Op de vloer ligt hetzelfde laminaat als op de rest van de verdieping. Gewoon alles gelijk, dat was wel zo praktisch. Van kinderkamermerk Saartje Prum kregen we hun allernieuwste behang toegestuurd: behang Flo Goud. Een wit behangetje met daarop een patroon van gouden bloemen en libelles. Helemaal hip en ook verkrijgbaar in andere kleuren.

Hoe behangt het?

Het behangen van de kinderkamer liet ik over een een expert: mijn moeder. Ze is ontzettend precies, wat wel nodig is met een patroonbehang en heeft al heel wat wandjes van een behangetje voorzien. Allereerst werden de muren opgemeten en het patroon op het behang. Daarna werd dit uitgemeten op het behang zodat het patroon netjes verwerkt zou worden op de wand. Het behang van Saartje Prum is lekker stevig en je smeert de muur in, niet het behang zelf. Dat werkt ontzettend fijn!

Mijn ouders hebben een apparaat waarmee de lijnen op de muur middels een lampje zichtbaar worden, zodat je het behang altijd recht plakt als je het op deze lijn afstemt. Ik weet niet hoe het ding heet, maar het werkt fantastisch. Edit: het is een laserwaterpas.

Voor het behangen hebben we eerst alle wanden afgenomen met een spons, om het stof los te maken. Zo plakt het behang beter. Mijn moeder vond het behang van Saartje Prum erg lekker werken, stevig, ze voelde dat het kwaliteit was. Daardoor bobbelde het ook niet op de wand en kon ze het gemakkelijk glad strijken en waar nodig even lostrekken en rechtplakken. Je betaalt in de webshop van Saartje Prum 69,95 voor een rol.

saartje prum behang
Dankjewel voor het behangen mam, het ziet er supermooi uit!

Bed Pino van Kinderkamerwebwinkel

Omdat ik het belangrijk vond dat ze zich thuisvoelen op hun nieuwe slaapkamertje, liet ik de meisjes zelf uit mijn voorselectie een stapelbed uitkiezen. Dat deed ik met beide meisjes apart, maar ze kozen gelukkig beiden unaniem voor hetzelfde bed: stapelbed Pino van de Kinderkamerwebwinkel. Erg leuk omdat de bedden half boven elkaar staan en er daardoor kastruimte ontstaat in het stabelbed. Ook zitten er schuiflades onder het onderste bed. We hebben de kleding van de meisjes in deze kasten opgeborgen en in één van de lades zitten spelletjes. Bij bed Pino heb je overigens nog wel een losse lattenbodem nodig, die wij van Kinderkamerwebwinkel voor mijn blog hebben gekregen. Heel grappig: het oude bed van mijn dochter dat nu bij papa thuis staat, komt ook uit deze winkel en ze hadden hem op mijn blog gezien: bedbank Emma. Zie hier op mijn blog. De meisjes zijn ontzettend blij met hun bed. Het is echt een eyecatcher door de speelse indeling en nog praktisch ook met al die opbergruimte.

En de andere wand en accessoires…

De andere wand in de kamer verfden we helemaal goud in Flexa Sweet Escape die we van Flexa kregen. Een prachtige warme, donkere goudtint, iets meer bruinig dan het geelgoud in het Saartje Prum behang. En het glanst! Ik wilde vanwege het drukke behang de andere wand rustig houden.

De gordijnen zijn krijgertjes, in mijn weekoverzicht schreef ik al dat ik deze week nieuwe ga bestellen bij Formido: glanzend met gouden borduursels. Foto’s als ze hangen, wat even kan duren vanwege de levertijd.

slaapkamer meisjes eenhoorn
Deze gave posters komen van Becca’s Studio.

Na een ritje naar IKEA kon ik de eenhoornposters die we van Becca’s Studio kregen inlijsten en ophangen. Bij IKEA kocht ik ook een bureau en bovenkastje. De 2 zwarte bureaustoeltjes van IKEA staan nog niet op deze foto’s, die pasten niet meer in mijn auto en heeft mijn schoonzus voor me meegenomen. De poppenhuiskast van Little Nice Things kocht ik al bij Vente Exclusive toen ik nog in mijn oude huis woonde, vind hem zo gaaf! Helaas is hij niet heel stevig omdat één van de pootjes wat los zit maar de meisjes vinden hem geweldig. Oh en de lamp hadden wij ook in het oude huis hangen, maar deze heb ik van mijn tante gekregen <3 Hele lieve tante  😀 .

Ik zoek nog wat meer opbergers, of ik moet gewoon het aantal knutselspullen van de meisjes indunnen, maar de dames zijn blij met deze meisjeskamer. Daar doe je het tenslotte voor!

Lees ook: gouden eenhoorn voor de kinderkamer en 10x kinderkamerinspiratie

Inmiddels is uiteraard alles bezaaid met speelgoed en knutselspullen, maar op deze foto’s ziet het er nog strak uit. Hoe vinden jullie het resultaat? 

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Roelina zegt:

  Leuk behang. En wat een lekker knutselhoekje zeg.

 2. Zelf zou ik niet spel voor een patroontjesbehang gaan omdat het zoveel werk is om alles uit te meten maar het staat echt prachtig! Leuk kamertje hebben de meiden. De kamer van mijn dochter is megazoet en roze. Zij vind het leuk maar ik ben er al op uitgekeken. Misschien dat ik er ook eens een blog over schrijf of de hele kamer een make-over ga geven.

 3. Lisa zegt:

  Mijn dochter gaat binnenkort ook verhuizen naar een andere kamer dus altijd leuk om inspiratie op te doen. Dat apparaatje voor de lijnen op de muur lijkt me wel echt een uitkomt met het behangen zeg, ik ga eens kijken of ik dat ergens kan vinden.

  1. Marguerita zegt:

   Ligt volgens mij bij elke bouwmarkt, mogelijk bij de waterpassen

 4. MarjonS zegt:

  Het kamertje ziet er gezellig uit. Hier zullen ze zich zeker thuis voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.