Keek op mijn Week: Familiedag, gordijnen, dinnerdate, WTF bij zwemles en tijd voor ’the new me’

De kinderen gingen deze week voor het eerst weer naar school. Gek om er nu niet bij te zijn op de eerste schooldag. Toch heb ik ze niet lang hoeven missen vanwege een familiedag. Ik zat vol positieve energie, het werk liep lekker en daarom besloot ik te investeren in mezelf. Marguerita 2.0 zeiden mijn vriendinnen al. Nu het schooljaar is gestart, wil ik zelf ook een positieve nieuwe start maken voor ik weer verzand in het werkritme na alle gezellige vakantieweken.

Werk en huishouden

Zaterdag werden we laat wakker na het bekijken van het eindvuur van de Vakantiespelen. toen de kinderen halverwege de dag waren opgehaald, werkte ik lekker door aan het artikel over onze vakantie in Center Parcs. Een stuk waar ik niet zomaar klaar mee was. Na een dag geconcentreerd achter de laptop deed ik nog even een boodschapje, haalde een pakketje op bij een postpunt en dook achter Netflix. Ik keek de film Zoe, over geavanceerde relatierobots die menselijke partners kunnen vervangen. En de laatste aflevering van Ascension, leuke serie is dat over een raket die nooit is opgestegen maar waarvan de bemanning denkt dat ze al sinds de jaren ’60 in de ruimte zitten… Ook begon ik aan Sniffer, maar die serie is in het Russisch en ik lijk er maar niet echt in te komen.

familiedag

Familiedag

Zondag startte ik rustig de dag achter de laptop en zette ik de winactie met Mini & More klaar voor publicatie. Daarna haalde ik de kinderen op voor een gezellig feestje: de familiedag die eens in de 2 jaar wordt georganiseerd met ooms, tantes, nichtjes, neefjes en hun kinderen. Supergezellig altijd en dit jaar vond ik het extra fijn omdat zoveel van hen me geholpen hebben toen ik het nodig had met de verhuizing. Ik had de ballonpilaren van Feestwinkel.nl uitgeleend en de feestcommissie had die neergezet met allemaal oud-Hollandse spelletjes, slingers, speelgoed voor de kinderen en natuurlijk overal tafels en banken. De meisjes hadden de grootste lol op de trampoline, er was een grabbelton met leuke cadeautjes, ze mochten de paarden van mijn nichtjes aaien en na de barbecue konden we ook nog even de melkput in om te zien hoe de koeien gemolken werden. Een topdag vol gezelligheid!

Nog niet back to school

Maandag was de eerste schooldag. Op facebook vlogen de leuke foto’s van kindjes met rugzak of in hun klas me om de oren, leuk altijd om te zien en normaal gesproken deed ik er altijd vrolijk aan mee. Dit jaar viel die eer aan mijn ex en moest ik het doen met fotootjes via de app. Dat is dan wel weer fijn, met die app blijf je tenminste realtime op de hoogte van van alles en nog niks. Zelf trapte ik de week af met een toffe back to school winactie. Ik was lekker productief, eind van de middag nam ik een break om de ramen van de kinderkamer op te meten. Er hangen nu tijdelijke gordijnen die ik gekregen heb, maar ik wil het kamertje van de meisjes opfrissen met iets moois. Dat had ik mezelf beloofd nu het salaris (ja ja, ik geef mezelf een salaris) weer gestort was. Vol goede moed reed ik naar de Formido om gordijnstalen uit te zoeken en thuis te beoordelen. Uiteraard met hulp van een expert: mijn moeder <3. Mijn thermostaatkraan in de douche is kapot, dus ik kocht een nieuwe en nam meteen ook maar een regendouche mee die ik voor 40 euro niet kon laten liggen. Misschien wordt het toch nog wat met dat verschrikkelijke badkamertje? Boodschappen doen. En daarna weer door met werken.

Mijn badkamer kan dit wel gebruiken…

Metamorfose met lowlights en dinnerdate

Dinsdag plande ik een zwik afspraken om aan mezelf te werken. Nieuw schooljaar en ook voor mama tijd voor een frisse start. Sinds januari had ik de sportschool gepauzeerd omdat het door alle ellende even niet meer ging en ik niet wist hoe ik financieel zou zitten. Ik wilde langsgaan bij een vriendinnetje met een schoonheidssalon, de wimpers staan volgende week gepland en de tandarts vrijdag. Mijn dochters hadden al opmerkingen over mijn uitgroei gemaakt, dus de kapper werd gebeld. Gelukkig kon ik diezelfde middag al terecht. Lekker als het dan ook meteen gebeurd. Ondertussen vroeg een vriendinnetje of ik wilde komen eten die avond. Ik vertelde haar van de kapper en ze adviseerde me om eens te gaan voor lowlights. Ik had daar dus nog nooit van gehoord! Ze stuurde me wat fotootjes toe. Zag er heel gaaf uit, dat leek me wel wat. Sommige gescheiden vrouwen laten al hun haar eraf knippen voor een nieuwe look, ik besloot voor de lowlights te gaan. En het is ZO GAAF! De kapster van Hairstyling Alice heeft goed haar best gedaan. Het staat heel natuurlijk, maar toch een tint donkerder dan wat ik met highlights had. Lowlights zijn dus donkerdere plukjes door je haar. Verder weer dezelfde kleuren maar in plaats van lichte plukjes zitten er nu bruine plukken in mijn haren. Ik heb nogal een dikke bos, dus heb 3 uur bij de kapper gezeten… Maar dan heb je ook wat! *insert het liedje sexy als mijn haar danst*

#kapper geweest, hallo lowlights #metime

Een bericht gedeeld door Marguerita (@marstyle78) op

Toen nog even naar de bouwmarkt met de gordijnstalen voor een offerte. Oi. Ik had niet gedacht dat het goedkoop zou zijn maar… ik schrok wel even van het pittige bedrag. Gelukkig werd mij geadviseerd om volgende week terug te komen, want dan zijn de gordijnen met 25% korting. Scheelt behoorlijk. En dan nog een paar weken levertijd natuurlijk. Heb de meisjes nog niets verteld, maar kijk er naar uit om ze te verrassen wanneer de glanzende exemplaren met gouden borduursels er straks hangen…

En daarna had ik dus een gezellige dinnerdate met de vriendin die mij van het geweldige haaradvies had voorzien. Lekker ouwehoeren, aan de Jillz en lekker eten totdat de meisjes weer thuiskwamen. Ik voelde me na deze dag als herboren  😀 .

Lego tijd! Lekker bouwen aan de ijssalon.

Fitgirl 2.0

Woensdag had ik de intake bij de sportschool. Door alle shit in mijn leven – en het feit dat het me allemaal even geen zak kon schelen – had ik hem al zien aankomen: 4 kilo erbij en een dramatische conditietest…  😥 Gelukkig kwam mijn trainer met opbeurende woorden: je hebt nu een uitgangspunt om mee te starten. Hij gaat een voedingsadvies maken en ik moet mijn best doen om 2x in de week te gaan trainen. Sowieso wil ik proberen om vaker te bewegen. Hopelijk zijn de kilo’s er dan snel weer af en misschien nog een beetje extra? Maar goed, ik ga niet ineens een fitgirl worden hoor, hahaha. Wel een fittere versie van mezelf en het is gezellig en goed om er even uit te zijn wanneer je vanuit huis werkt. Wish me luck!

Gekke Aaron slijm

’s Middags kwam er een vriendinnetje spelen en ging ik met mijn jongste live op Facebook terwijl we het slijm van Crazy Aarons ontdekten. Grappig spul! Op het DPD afhaalpunt lag dit pakketje van Bertoy voor mij klaar met Crazy Aarons Thinking Putty. Dat zit tussen klei en slijm in. Het kan stuiteren, houdt zijn vorm, maar je kunt het ook uit elkaar trekken. In het grootste blik zat lichtgevend slijm met een lampje waarmee je erop kunt schrijven met licht. Heel bijzonder! Tis net nieuw in Nederland en online vooralsnog alleen hier te koop.

 

Beauty Royale

Donderdag had ik een afspraak bij Beauty Royale. Even bijkletsen met Imelda en ondertussen kreeg ik een heerlijke gezichtsbehandeling. Haaaaaaaaaaaa… voel je de spanning wegsijpelen? Was echt eeuwen geleden. Neem me wederom voor om vaker zo’n bezoekje zelfverwennerij in te plannen. Nieuw kapsel, gesport, stralende huid… Ik ben best leuk in versie 2.0! Linda kwam onverwachts ook nog even aanwaaien voor een drankje, dus mijn dag was erg gezellig.  🙂

Kreeg bij Beauty Royale nog deze leuke Frozen kinderparfums mee voor de meisjes. Klaargelegd voor de zak van de Sint!

WTF in de kleedkamer!

’s Middags mocht de oudste bij oma spelen en ging ik met de jongste naar de zwemles. Daar had ik een WHAT THE FUCK momentje. Excuse the language. Zwemles is niet mijn favoriete moment van de week, maar ik had besloten om er vol enthousiasme in te gaan voor motivatie van de kleine meid. Afijn, we staan in de kleedkamer… Kind net helemaal poedeltje naakt om haar badpakje aan te trekken… Hoor ik naast mij *klik* een camera afdrukken.  😯  Ik schrok me wild. Iemand die dacht dat het leuk was om in de kleedkamer een foto te maken van de eerste zwemles van haar kind. Pal naast mijn dochter. Ik keek geschokt om en ik hield het (trots op mijzelf) netjes door op te merken dat je het zwembad uitgezet kunt worden als je fotografeert in de kleedkamer. Echt, zit je dan zo in je eigen bubbel dat je foto’s maakt in een kleedkamer met andermans blote kindertjes terwijl OVERAL bordjes hangen dat ze de politie erbij halen wanneer je dit doet? In shock heb ik de zwemjuffen gevraagd om de telefoon te controleren zodat ik zeker wist dat mijn dochter er niet op stond. Pfff… Nou ja, ik ben niet geflipt verder maar ik was not amused. Mijn blije dochter die me door het raam een handkusje kwam brengen tijdens de les en supergoed haar best deed, maakte alles goed. En wederom hoop ik dat de tijd dat we van die zwemlessen af zijn snel daar is… Jij weleens zoiets meegemaakt?

Na afloop konden we onverwachts bij mijn ouders aanschuiven voor het eten. Dat was gezellig!

Woensdag probeerde ik deze Maggi groentencurry uit, zat in het doosje dat we bij Center Parcs kregen. Grote zus en ikzelf vonden het erg lekker.

Tandarts

Vrijdag stond de tandartscontrole voor mij en de meisjes op de planning. Dat was even slikken. Een gebroken vulling voor mij en voor het eerst een gaatje bij één van mijn kinderen.  😥  We waren op de fiets vanwege ons drukke programma deze dag. Alleen deze moeder was vergeten dat ze nu een bovenbouwkind heeft dat vrijdagmiddag ook naar school moet. Geen broodtrommel mee dus. Heel vervelend dus, namen we bij de snackbar naast school een broodje kroket om het einde van de eerste schoolweek. Ik woon nu aan de andere kant van het dorp en had op de heenweg de brug al tegen, dus anders zouden we het niet redden.

Einde eerste schoolweek vieren met een broodje kroket bij de Kwalitaria.

Met alleen de kleine muppet fietste ik daarna naar huis. Heerlijk weer voor al die fietstochtjes vandaag. Ze plofte op de bank met de iPad en haar huidige favo game Slither. Het bleef even stil en toen merkte ze op: “Wat is het heerlijk rustig hè, mama?” Heerlijk. Ik kon even achter de laptop en zij pufte uit van de indrukken van de dag.

Blunder 2 bij het bovenbouwkind

Helemaal in de mamafitgirl-modus fietste ik met dochterlief achterop terug naar school. Waar we er achter kwamen dat de fietssleutel van het bovenbouwkind in de rugzak zat die ik met de lunch al mee naar huis had genomen… ARGL! Dat werd lopen naar onze volgende afspraken op dorp. De periodieke oogcontrole bij de opticien verliep gelukkig helemaal goed. Omdat ik zelf zo genoot van de me-time, mochten de meisjes daarna ook naar de kapper voor mooie haartjes. Kleine zus klaagt altijd over klitten met het haren kammen, dus bij haar een centimeter of 10 eraf. Lekker fris koppie weer!

Dit weekend ga ik dus weer sporten en ik ben vaker op de fiets gestapt. Ik moet eigenlijk nog even een weegschaal aanschaffen en mocht iemand er interesse in hebben, zal ik met jullie delen of het lukt om mijn dieet van chips en ijsjes om te zetten in een eetpatroon dat mij helpt om die kilo’s er weer af te krijgen. Een wasbordje zal het nooit worden, maar it’s the effort that counts. Ze zeggen weleens het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen. Dat heb ik voor mijn gevoel dan ook gedaan deze week.

Met fiets in de auto weer terug… paste gelukkig net aan in mijn Peugeotje.

Hoe was jouw week?

Meer Marstyle weekoverzichten lezen? Klik hier.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Anne-Marie zegt:

    Wat ben je goed bezig, fijn om zo aan een nieuwe verbeterde versie van jezelf te werken. Je hebt het dubbel en dwars verdiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.