Midweek in het opgeknapte Center Parcs Limburgse Peel

Center Parcs is druk met de aanbouw van nieuwe parken met een vierde luxe niveau zoals Villages Natures en het park Allgaü dat in oktober zal openen. Ondertussen worden ook de bestaande parken aangepakt. In 2018 werd bijvoorbeeld vakantiepark Limburgse Peel compleet gerenoveerd: zowel de speeltuinen, de Market Dome, de bowlingbaan als de vakantiehuizen werden aangepakt. Ik mocht met mijn dochters het resultaat ervaren tijdens een midweek in één van de Comfort Cottages op dit park.

Eén van mijn lezers reageerde toen ze hierover las al met “ik hoop dat ze de huisjes een beetje hebben opgeknapt?” Waaruit blijkt dat het hard nodig was. Zelf weet ik niet hoe ze er eerst uitzagen, maar ik kan je wel vertellen dat de Comfort Cottages, de goedkoopste huisjes bij Center Parcs, heerlijk waren om te verblijven. Het zag er allemaal netjes uit, het was ruim, we zaten lekker vrij en we werden in de watten gelegd.

Hoe zien die vernieuwde Limburgse Peel Cottages er uit?

In de cottage hadden we een ligbad (yes!) met daarin een douche, er stond een fles badschuim voor ons klaar. Mooie zwarte granietachtige tegels op de vloer wat zorgt voor een moderne uitstraling. Het aanrechtblad in de keuken was ook composiet of graniet, erg mooi. In tegenstelling tot de VIP-huisjes heb je geen Nespresso-apparaat in de keuken, maar wel een gewone koffiezetter, combi-magnetron, vaatwasser, waterkoker, koelkast met vriesvak… De keuken heeft geen ramen, maar zag er heel netjes en modern uit. Ik verwacht dat deze dus vervangen is, net als de vloeren en alles in de badkamer (behalve de doucheslang). De lampen met vogeltjes en de gordijnen zagen er ook nieuw uit, evenals de bank in de woonkamer. Het fijne van Center Parcs zijn de standaard ligbedden op je terras. Wij hadden met de Comfort Cottage plastic tuinmeubilair, bij een VIP-huisje in Center Parcs Limburgse Peel horen tuinmeubels van het net even wat sjiekere wicker.

Roomtour van het huisje in Limburgse Peel:

Wat ik zelf heel fijn vond, was dat er geen stapelbedden waren maar 2 tweepersoonsbedden. We hadden de opgemaakte bedden service, wat een hoop stress scheelt op je aankomst dag. Ook het handdoeken en keukenpakket zat erbij. Ik had aangeboden om voor deze dingen zelf bij te betalen, maar Center Parcs legt haar gasten graag in de watten. We hadden de hele week ook wifi zodat ik kon werken, bij VIP-huisjes zit dit er standaard bij in. En er stond een doos met lekkere dingen klaar in het huisje, voorzien van een leuk briefje. Leuk binnenkomen is dat! Overigens krijgt iedereen bij het inchecken in Center Parcs een leuk klein doosje mee met een paar boodschappen. Op deze doos staat ook een fotowedstrijd waarmee je een weekendje weg kunt winnen (in Center Parcs uiteraard).

Voorbereiden op het inchecken

Ik deel graag nog even een paar tips voor het inchecken. Ook al is de Limburgse Peel één van de kleinere vakantieparken in de Center Parcs keten, alsnog is het park ontzettend groot en voorzien van allerlei faciliteiten. En in al die andere huisjes op het park willen ook mensen inchecken.

 • Zorg dus dat je op tijd vertrekt en misschien zelfs iets voor 3 uur aankomt bij de receptie.
 • Print indien mogelijk je e-ticket uit. Dan kun je inchecken vanuit je auto en hoef je alleen in de rij om het park op te komen (maar dus niet bij de receptie). Het doosje boodschappen krijg je gewoon mee van de medewerkers.
 • Bekijk meteen je plattegrond! In ons geval had een leverancier zijn grote bus voor de wegwijsborden gezet en hij wees ons de verkeerde kant op. Paniek bij mij natuurlijk, want ik kon de weg niet vinden en moeilijk keren toen ik daar achter kwam.
 • Bij de receptie zijn toiletten voor reisgenoten met hoge nood en er is een kinderspeeltafeltje met kleurplaten.

Faciliteiten op het vakantiepark

Center Parcs is ideaal als je jonge kinderen hebt vanwege de vele faciliteiten op het park. We hadden nog gebruik kunnen maken van de speciale Toverland deal – dit pretpark ligt er heel dichtbij – maar hebben het te druk gehad met leuke dingen doen op het vakantiepark zelf. De Market Dome is begin 2018 opgeknapt en de meisjes keken hun ogen uit naar de dieren en jungle planten. Ze hebben speciale huisbiologen in dienst die zorgen voor de beplanting, wisten jullie dat? ‘Midden in de natuur’ is waar ze voor willen staan en dat wordt overal doorgetrokken: in de huisjes, de indeling van het park met overal groene stroken zodat de eekhoorntjes goed gedijen en dus ook in de overdekte Market Dome.

eten bij the grill center parcs
Met z’n drietjes bij The Grill… ons tafeltje had mooi uitzicht op het speeltuintje in de Market Dome en het vijvertje, dus de meisjes konden tussen de gangen door even van hun plek.

In de Market Dome vind je:

 • De Aqua Mundo (tropisch zwembad)
 • Sauna
 • Winkeltjes: supermarkt, kledingwinkel, giftshop
 • Bowlingbaan
 • Restaurants: buffetrestaurant, grillrestaurant, grand café, snackbar
 • Business Center waar je zakelijke bijeenkomsten kunt organiseren

Vlakbij de Market Dome zijn 2 grotere speeltuinen. Verspreid over het park vind je er meer uiteraard. Dit is zo’n beetje het gebied waar alles gebeurt. Tegenover de Market Dome is het Cycle Center waar je fietsen (ook loopfietsen, tandems en 4-persoons), skelters etc kunt huren en daarachter de receptie. Naast de Aqua Mundo ligt de kinderboerderij met eenden, kippen, kalkoen, pauw, geiten, schapen, varkens, konijnen, hamsters en ezels. Hier tegenover is de in 2018 vernieuwde adventure midgetgolfbaan die er leuk uitziet. Het Sport Center is gesloten, ik verwacht dat dit komend jaar ook verbouwd wordt naar iets in lijn met de andere parken van Center Parcs zoals een indoor speelparadijs. Hierachter ligt de Pich & Putt golfbaan en ernaast zitten de outdoor Boogschietbaan en Laser Battle Area. Je kunt over het hele park heerlijk wandelen of fietsen en er zijn genoeg hondentoiletten aanwezig voor de mensen die hun huisdier mee hebben op vakantie. Groot voordeel van Limburgse Peel is dat je de auto altijd bij de hand hebt. Bij de cottages zijn parkeerveldjes in de buurt waar de auto’s van nabij gelegen huisjes kunnen staan.

Kinderfeestje bij Center Parcs

Met al die faciliteiten voor kindervermaak bij elkaar, zal het je vast ook niet verbazen dat je bij elke Center Parcs terecht kunt om een kinderfeestje te vieren. Ze bieden bij Limburgse Peel het bowlingfeestje, zwemfeestje en de Kids Crea Party aan. Maar ook lasergamen, een slaapfeestje en op sommige parken het hoogteparcours zijn bij Center Parcs te boeken. Het aanbod verschilt per park. Kijk hiervoor op deze site, ook als je zelf een dagje Center Parcs wilt doen zonder overnachting. Lekker samen zwemmen in de Aqua Mundo!

De Aqua Mundo van Limburgse Peel

Het tropische zwembad is erg leuk! Uiteraard met dé uitvinding van toen nog Sporthuis Centrum het golfslagbad, waar mijn kinderen voor het eerst kennis mee maakten. Er is een stoere glijbaan met knopjes om je thema te bepalen waar ik de eerste keren voor de zekerheid allebei mijn kinderen een zwemvest aangaf. Ze kunnen nog niet zelf bij de knopjes, dus hadden daar hulp nodig van een volwassene. En hij gaat hard! Er zijn voor de kleintjes verschillende kikkerbadjes en je kunt overal zitten aan tafels en stoelen. Er is een verwarmd buitenbad aanwezig. En in het andere (iets warmere) bad is een glijbaan waar de kinderen zonder begeleiding zelf af kunnen, en in het diepere deel een stroomversnelling, plekken met bubbels en watervalletjes. Verder heeft restaurant Grabber Joe’s een groot terras om wat lekkers te eten. Wij namen onze bestelde patatjes gewoon mee naar de tafel waar we zaten, dat mocht ook.

Verschillende ouders in het zwembad vroegen mij naar de zwemsokken van mijn dochters, tegen het uitglijden. Die kun je hier kopen.

Wat hebben wij op Limburgse Peel gedaan?

We verbleven er een midweek en die vloog om! Op het mooie park hebben we lekker gefietst op onze huurfietsen. Erg fijn om die te hebben want zo hoef je niet met je zwemspullen of boodschappen te sjouwen. Niet dat we heel ver van de Market Dome af zaten in huisje 636, maar toch.

Diner Arrangement

Op de eerste avond kocht ik het uit eten arrangement. Er zijn verschillende Food & Drinks arrangementen verkrijgbaar, van ontbijt, gourmet in je huisje tot uit eten in de Market Dome. Ik ging voor het arrangement met 2x een driegangenmenu bij The Grill en 1x onbeperkt genieten van de buffetten in The Market Restaurant. Voor volwassenen kost dat 78,50 euro en per kind van 3 tot en met 12 jaar betaal je 27,50 euro. De drankjes zitten hier niet bij in en moet je apart betalen. Bij ons was dit op de laatste avond misgegaan, maar omdat ik alle bonnetjes aan de klantenservice kon laten zien werd dit snel en netjes gecorrigeerd en het teveel betaalde bedrag teruggeboekt op mijn rekening. Heel erg netjes en service gericht.

Bij het boeken van het arrangement werden ook direct de tafeltjes voor ons gereserveerd, omdat ze op de eerste avond al vol zaten. Deze avond hebben we patat gehaald bij de snackbar in de Market Dome en in ons huisje opgegeten. De andere avonden genoten we van de gezelligheid in de Market Dome met op de laatste avond live muziek.

Het eten was heerlijk, maar omdat de kinderen zich met vissen kijken en het speeltuintje tussen de gangen door ook goed vermaakten en wat minder bij mij en hun kleurplaten waren, zou ik dit een volgende keer anders doen. Als alleenstaande ouder vond ik het toch wat eenzaam, hoewel we er van genoten hebben. De meisjes vonden de avond in het buffetrestaurant het leukst en niet alleen vanwege het onbeperkt mini cupcakes eten: Orry was er! Vanwege Orry’s Crazy Ice Cream Party mochten ze bij Orry aan tafel zelf hun ijsjes samenstellen met allerlei lekkere ingrediënten. Een aanrader!

center parcs limburgse peel

Center Parcs App

Ik installeerde ook direct de Center Parcs App. Omdat onze boeking niet rechtstreeks is verlopen kon ik niet inloggen om activiteiten te boeken, maar toch was deze app heel erg handig. Alle openingstijden (en sluitingstijden) vind je er snel in terug. Ook staat het activiteitenprogramma er in, zodat je weet wat er voor de kinderen te doen is.

Beveiliging Limburgse Peel

Op de dinsdag had dit wel iets uitgebreider gemogen, ik hoorde verschillende moeders hier een opmerking over maken. De andere dagen stonden er meer activiteiten op het programma. Superfijn vond ik dat de belangrijke telefoonnummers van het park met de app snel gevonden zijn. Donderdagavond had ik wat angstige momenten vanwege een groep jongeren die een papiercontainer (die een heel stuk verder stond) tegen ons huisje aan slingerden. Enorm kabaal. De meisjes sliepen gelukkig door, maar ik heb de beveiliging gebeld. Limburgse Peel deelt ’s nachts de telefoondienst met Het Meerdal (aan de overkant van de weg), maar heeft wel een eigen beveiligingsdienst. Die hoorde ik even later de container weer op z’n plek rijden en heeft in de buurt gesurveilleerd.

Met de app heb je overigens ook de parkplattegrond altijd bij de hand. Limburgse Peel mag dan één van de kleinere parken zijn, het is nog steeds erg groot en ik heb een aantal verdwaalde jongetjes met de plattegrond de juiste kan op kunnen sturen. Meteen doen als je er bent dus: downloaden van de Center Parcs app!

Lees op de blog van Lisette meer over de corona maatregelen bij Center Parcs.

Bowlen op de kinderbowlingbaan

Sinds dochterlief met een aantal kinderpartijtjes is gaan bowlen, vindt ze het geweldig. Speciaal voor haar hadden we dus een bezoek aan de vernieuwde bowlingbaan op de planning staan. In Limburgse Peel zijn 2 kinderbowlingbanen waarbij de bumpers voor jonge spelers omhoog kunnen en met een dinosaurus om de bal af te rollen. Voor een uur bowlen betaal je 25 euro. Dit was ontzettend gezellig om te doen en de oudste dochter vond het ook leuk. Helaas had onze bowlingbaan toch wat kuren, waardoor deze een paar keer herstart moest worden. De manager van het café bood ons daarom aan dat we een dag later in de ochtend nog een keer terug mochten komen voor een half uurtje bowlen. Ze hebben klantenservice echt heel hoog in het vaandel staan bij Center Parcs, dat blijkt uit alles.

Kids Crea Café: tuinkabouters verven

Tuinkabouters verven was een activiteit die ons erg leuk leek. Mijn dochters zijn gek op creatief bezig zijn. Mama vond dit een ontzettend leuk aandenken aan de vakantie, de kabouters staan nu dan ook te pronken in mijn tuin. Deze activiteit kost 5 euro en de kinderen zijn er wel een uurtje mee zoet. Je moet er wel bij blijven, dus ik zat op het naastgelegen terras aan de verse muntthee met honing. Er stonden allerlei mooie voorbeelden en de meisjes kozen Bumba en een Minion uit om na te maken. Ze zijn echt ontzettend leuk geworden, heel origineel zo’n houten paaltje beschilderen.

Orry Piraten Kids Adventure

Voor 5 euro boekten we het nieuwe Piraten Kids Adventure van Orry & Friends. Hier hoef je als ouder niet bij te blijven, de kinderen gaan een uur / 1,5 uur op stap met Orry en een stoere Piraat. Zelf kregen ze ook allemaal een piratenoutfit aan, een beetje piratenschmink als ze dat wilden en ze beleefden spannende avonturen. Dat begon al in de Market Dome, waar ze de Koi Karpers en andere vissen mochten voeren. Tijdens het schatzoeken kregen ze een ooglapje en een sabel als aandenken mee. Ik hoorde ze onderweg piratenliedjes zingen en ze moesten het dek zwabben op een houten loopbrug over het meer, vertelden ze. Mijn dochters vonden het erg leuk!

Helpen op de Kinderboerderij

Voor de gratis activiteit ‘helpen op de kinderboerderij’ moesten we vroeg opstaan. Dit begon al om 9 uur. De kinderen mochten konijntjes en hamsters aaien en helpen met het voeren van de kippen, eenden, pauw, kalkoen, schaapjes en geitjes. Sommige kinderen durfden zelfs de geitjes uit hun hand te laten eten. Heel erg leuk!

center parcs kinderfietsen

Fietsen huren

We boften dat bij ons verblijf ook fietsenhuur geregeld was. Dit is ontzettend fijn om je zware zwemtas en boodschappentas heen en weer te krijgen, maar ook leuk omdat het bosrijke park gewoon een heel mooie omgeving is om samen te fietsen. Mijn kinderen kunnen niet met handrem fietsen, daarom gingen we voor kleine crossfietsjes met terugtraprem. De Batavus damesfiets die de medewerker voor mij selecteerde had gelukkig ook een terugtraprem (en een handrem). Alle fietsen worden goed op de gebruiker afgesteld door de medewerker van het Cycle Center. Achter ons huisje liepen een aantal bospaadjes, waar de kinderen genoten van het rondjes crossen door de bossen. Dankzij de fietsen was er in de avonden dat we terug naar het huisje gingen ook niemand die klaagde over zere beentjes en ik wil niet meer. De kleine kinderfietsen pasten met gemak in het berghok bij onze Comfort Cottage die op slot kan.

Speeltuin

De speeltuinen vlakbij de Market Dome hebben we uiteraard ook getest. Er is variatie in de speeltoestellen en zeker die aan de voorzijde naast de kinderboerderij zien er heel mooi uit. Alles vers in de verf en er is ook een kleine vlindertuin aangelegd. Eyecatcher is ook de vlinderfotoprop waar je een leuke vakantiefoto kunt maken. Je kunt duidelijk zien dat deze speeltuinen recent zijn opgeknapt. Mijn dochters hebben zich hier goed vermaakt.

Lees ook: onze ervaring in ZooParc Overloon

Wat vond ik van deze ervaring in Center Parcs?

Hoewel het als alleenstaande ouder soms wat eenzaam is, hebben we ontzettend genoten van deze ‘echt even samen’-tijd. Aan het ontbijt konden we eekhoorntjes in de bomen zien, je zit midden in de natuur op een groot park maar toch heel vrij. Mijn dochters en ik hebben het televisiekanaal van Center Parcs zelf heel wat uren aangehad terwijl we andere dingen deden, gewoon omdat het Center Parcs liedje zo ontzettend leuk is en we hier heel vrolijk van werden.

Mijn werk heb ik echt los moeten laten en alleen het hoognodige gedaan. De meisjes vertellen iedereen die het horen wil dat dit de leukste vakantie ever was, en daar doe je het voor. De Aqua Mundo alleen al maakte hun vakantie een succes.

Het huisje was ontzettend fijn met goede bedden en een ligbad en voor vermaak of boodschappen hoefden we het park niet af. Bij aankomst werd ik gewaarschuwd voor slechte wifi door de receptie, maar eerlijk gezegd heb ik daar niets van gemerkt. Foto’s uploaden etc, was geen enkel probleem. De bediening in de restaurants was helaas te druk voor een praatje, maar de klantenservice van Center Parcs is echt zo goed als ze zeggen. Kleine puntjes werden goed opgelost en na mijn verblijf, toen ik wilde waarschuwen voor eventuele verfschilfers in de glijbaan (zie mijn weekoverzicht), werd spontaan namens Orry een lief knuffeltje opgestuurd naar mijn dochtertje!

center parcs limburgse peel

Het begin 2018 opgeknapte park Limburgse Peel is erg mooi geworden. Deze vakantie smaakt naar meer, voor zowel de meisjes als mijzelf. Een midweekje was eigenlijk te kort, want voor uitstapjes in de buurt, bijvoorbeeld het Toverland arrangement dat je via de receptie kunt boeken, hadden we geen tijd.

Lees ook: met vriendinnen naar Center Parcs Het Heijderbos

Boek je Center Parcs vakantie hier.

Welke Center Parcs parken heb jij al eens bezocht?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Sonja Hubregtse zegt:

  Ziet er heerlijk uit !

 2. Wauw, wat is daar veel te doen zeg! Ideaal zo’n park met alle voorzieningen op 1 plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.