Op expeditie in ZooParc Overloon

Ken jij ZooParc Overloon? Ik was er zelf nog nooit geweest, maar deze zondag ging ik er met mijn dochters op expeditie. Leeuwen kijken die sinds kort in dit park wonen! Van de verzorgster mochten we daar wel heeeeel dichtbij! En volgend jaar komen er ook giraffen, ik heb een foto gemaakt waar dit verblijf komt. De meisjes vonden vooral de vele geheime jungle routes voor kinderen geweldig. En steeds als we door een dierenverblijf zonder hekken liepen, voelden ze zich een klein beetje zoals hun held bioloog Freek Vonk. 

We moesten 1,5 uur rijden en al die tijd regende het. Zou ons uitje in het water vallen of niet, dat was even de vraag. Eigenlijk zouden we vorige week gaan, maar toen lag er sneeuw. Libéma voorzag ons van kaartjes om nog voor de voorjaarsvakantie een verslag op dit blog te kunnen schrijven, dus vandaag was onze laatste optie en de meisjes verheugden zich er al weken op. Lekker naar de dierentuin, leuk!

Wifi en springkussen

Bij aankomst miezerde het nog een beetje dus gingen we eerst even lunchen. In het restaurant bij de entree is een speciaal kindergedeelte met spingkussen en ballenbak. Voor mama was er een tafeltje en wifi. Precies toen wij er klaar voor waren om de dierentuin te verkennen, hield het op met regenen en de rest van de middag bleef het droog. Top!

Expeditie thema

Zooparc Overloon is een leuke, kleine dierentuin volledig in het thema ‘op expeditie’. In de verblijven van de dieren is dit ook doorgevoerd met voertuigen (zelfs een vliegtuig) waar de dieren op kunnen klimmen. Je voelt je echt een ontdekkingsreiziger omdat veel verblijven geen echte hekken hebben. Regelmatig loop je gewoon tussen de dieren. Mijn dochters wilden sommige dieren wel aaien, dat had ook gekund maar dat mocht van mij niet. Na 3 uur wandelen hadden we alles gezien, behalve het ooievaarsverblijf dat vanwege preventieve maatregelen omtrent de vogelgriep is afgesloten. De wandelroute eindigt in de grote speeltuin.

Wat vonden we van deze dierentuin?

Dochter A vond het geweldig dat we van de verzorgster die we tegenkwamen mee mochten achter het hek bij de leeuwen. We stonden bijna op aaiafstand, maar ik vond het toch veiliger als we niet dichterbij kwamen haha. Het is een groep van zes leeuwen, allemaal mannetjes. Ze zijn geboren in Safaripark Beekse Bergen en ze zijn 1,5 en 2 jaar oud. Van zo dichtbij konden we heel goed zien hoe hun manen beginnen te groeien en hoeveel verschil een half jaar daarbij maakt. Heel erg leuk al die extra uitleg die we kregen. Dat kan natuurlijk alleen op zo’n rustige dag als vandaag.

Dochter C moest lang nadenken. Vooraf wilde ze dolgraag ringstaartmaki s zien en die konden we van heel dichtbij bewonderen omdat we door het verblijf liepen en ze naast het pad zaten. Ze vond dit geweldig, maar het allermooiste vond ze toch de speeltuin aan het eind van de wandelroute. Er is maar één speeltuin in deze dierentuin, maar die mis je tijdens het wandelen helemaal niet.

Komen we op het punt dat mama heel leuk vond: alle geheime jungle routes voor kinderen. Lekker baggerig natuurlijk, maar de meisjes vonden het reuze stoer en spannend om langs de touwen omhoog en omlaag te manoeuvreren. Hierdoor werd er ook niet gezeurd onderweg over moe zijn of andere dingen.

Een ander pluspunt vond ik de dierenverzorgster die ons extra uitleg gaf. Na ons leeuwenbezoekje tipte ze de Cheetah’s die ze zou gaan voeren. We wisten dus precies waar we moesten wachten om dit van dichtbij te beleven. Deze beesten maakten een bijzonder geluid toen de konijntjes het hok in werden gegooid. Daarna vertelde de dierenverzorgster dat we haar konden volgen naar de Afrikaanse Wilde Honden, die ook gevoerd zouden worden. Enkele tienerjongens kregen ieder een handschoen en mochten helpen om de stukken kip met wat veren en vleugels in het hok te gooien. Ondertussen konden de kinderen ook vragen stellen als ze dat wilden. Heel erg leuk dat de Libéma groep dit contact tussen bezoekers en verzorgers stimuleert als daar gelegenheid voor is. Dit maakte ons bezoek aan ZooParc Overloon extra bijzonder.

Nieuwe dieren

Verder heeft dit park bijzondere dieren die je niet in elke dierentuin tegenkomt. Dromedarissen én Kamelen, Witte en Siberische tijgers, wallabee kangaroes, dwergnijlpaarden, Boshonden, Sikaherten en nog veel meer. De leeuwen wonen sinds 2016 in ZooParc Overloon en voor de zomer van 2017 komen er ook giraffen. Op de vlakte waar deze zullen wonen, liepen nu Alpaca’s. Ik kon nog geen bouwwerkzaamheden signaleren, want het giraffenverblijf moet nog gebouwd worden.

zooparc overloon
Hier komen de giraffen…
zooparc overloon
Nu grazen er nog Alpaca’s.

Op de website van ZooParc Overloon kun je meer informatie vinden. Ik betaalde voor mijn parkeermunt 5 euro. Kinderen tot en met 2 jaar hebben gratis toegang, anders betaal je 16 euro aan de deur óf je bestelt je kaartje online. Dan krijg je 2 euro korting. Na je bezoek kun je dit toegangskaartje gebruiken voor korting op een jaarkaart van 35 euro. Ze hebben ook combikaarten van 50 euro, waarbij je het hele jaar door naar zowel ZooParc Overloon als Dierenrijk in Nuenen kunt. (Hier onze review van Dierenrijk.)

Kortom: een leuk uitstapje dit dierenpark! Ook in de winter valt er genoeg te beleven en tijdens je bezoek heb je in 3 uur ook echt alles gezien. (Wij hebben overigens wel lekker doorgelopen vanwege de kou, haha.)

Lees ook:

Ben jij al eens in deze dierentuin geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Jolanda zegt:

  Super leuk! Wij zijn 4 jaar geleden geëmigreerd naar Australie, maar als onze zoon ( nu bijna 2 ) iets ouder is, gaan we hier zeker eens een keer heen als we in Nederland zijn 🙂

 2. Christa zegt:

  Wij waren er afgelopen zondag ook (net achter jullie gelopen denk ik, want bij ons waren de dieren net gevoerd). En wij vinden het ook een superleuke dierentuin. Komen hier al een paar jaar vaak op zondagmiddag met onze 3 kids van inmiddels 13, 13 en 9 jaar en zij genieten er ook elke keer weer van. Wij hebben dan ook al jaren een abonnement. Je krijgt hiermee ook volop korting op andere uitjes zoals 50% korting voor Beekse Bergen en Dolfinarium.

 3. Sarah zegt:

  Mijn dochtertje kwam laatst met dat ze graag naar zooparc wilde, dat zou ‘weer eens iets anders zijn dan Artis’ zei ze. Is alleen zo ver weg, misschien iets voor een weekendje weg met het gezin. Ziet er naar uit dat jouw meiden het er naar hun zin hebben gehad

 4. Liesbeth zegt:

  Ziet er supergaaf uit! Wat een leuke belevenis voor de meiden!

 5. Henrieke zegt:

  Wat leuk! Zooparc is een van de weinige parken waar ik nog nooit heen ben geweest. Stokstaartjes en alpaca’s. <3

 6. Nathalie zegt:

  Wij zijn er tussen kerst en nieuwjaar geweest, echt een aanrader wat ons betreft!
  Precies wat je beschrijft… het idee dat je wel heel dicht bij de dieren bent zonder al die hoge hekken.

 7. Volgmama zegt:

  Wat een leuke dierentuin! Ik ben er nog nooit geweest, leuke tip als we eens in het zuiden van Nederland zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.