Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge

Heuvelachtig Zuid-Limburg is een geweldige vakantiebestemming, er is hier van alles te doen voor elke leeftijdscategorie. Roompot opende hier het prachtige duurzame vakantiepark Qurios Gulpen, in het dorpje Euverem (naast Gulpen) met vakantiehuizen die opgaan in het landschap. Zo zijn er veel verblijven in de heuvel verstopt, maar wij waren uitgenodigd om te slapen in een Hilltop Lodge bovenaan de berg. Wat een uitzicht!

ervaring roompot qurios gulpen

Het Roompot park is open sinds september 2021, helemaal nieuw dus en als je van architectuur houdt zeer de moeite waard. Voorheen zat hier een verouderd bungalowpark, nu zijn er 185 gasloze cottages verstopt in het landschap. Want echt: vanuit onze Hilltop Lodge keken we uit over een vallei en een grasheuvel die later de achterkant van andere cottages bleek te zijn.

peugeot508SW GT
Adembenemend uitzicht vanuit ons Roompot huisje.

ervaring roompot qurios gulpen

ervaring roompot qurios gulpen
Hoofdgebouw by night.

Bijzonder overnachten: een Valentijn incheck

In de grote donkerrode 508GT stationwagen die we van Peugeot hadden meegekregen voor deze blogtrip reden we comfortabel in zo’n 2,5 uur vanuit Zuid-Holland naar Euverem (bij Gulpen). Dochterlief had net met topografie de provincie Limburg geleerd, dus de plaatsnaamborden gaven een extra educatief tintje aan deze reis. Na de grote weg kom je op een pittoresk slingerweggetje en dan draai je zo de heuvel op naar dit nieuwe Roompot park. De grote hoeveelheid elektrische laadpalen bij de parkeerplaats sprong direct in het oog.

vakantie roompot qurios

ervaring roompot qurios gulpen

En… na binnenkomst de enorme bos rozen bij de receptie! Je hebt aan de rechterkant een zitje, links de receptie en daar loop je ook zo de parkshop in. Voor de hoge nood na een lange rit: rechtdoor zijn de toiletten. Er stond echter al een medewerker klaar om iedereen te begroeten met een feestelijk glas prosecco met aardbei (en voor de kinderen iets alcoholvrij). Dat maakt het wachten extra leuk! Hoefde niet lang overigens, want al heel vlot kregen we onze keycards en instructies. Daarna onder de slagboom door de heuvel op naar ons vakantiehuisje, de kinderen wilden lopen omdat dit zo bijzonder is.

vakantie roompot qurios

ervaring roompot qurios gulpen

Over de Hilltop Lodge

Ons vakantiehuisje vond ik heel bijzonder – hoewel we uitkeken op nóg bijzonderdere accommodaties – het was smal en hoog, echt even iets anders dan gebruikelijk. De vrijstaande Hilltop Lodge is geschikt voor 4 volwassenen (en eventueel een baby), wij sliepen er als éénoudergezin met 2 dochters van 9 en 10 jaar. Ik deel graag de roomtour die we hebben opgenomen, zodat je het kunt zien:

De lodge heeft dus drie verdiepingen. De woonkamer heeft een zithoek, eethoek, televisie en heel prettig: vloerverwarming. In de keuken – met vaatwasser, koffiecupapparaat, combimagnetron, elektrische kookplaat en koelvriescombinatie – zitten in een lade de gescheiden afvalemmers verstopt en het meest bijzondere vond ik de kokendwaterkraan! Thee zet je dus via deze Quooker, je moet de knop 2x omlaag duwen en dan draaien. Ik vond het even spannend, maar scheelt aanrechtruimte en veel nieuwbouwhuizen hebben dit tegenwoordig dus genoeg mensen zijn hier al aan gewend.  

ervaring roompot qurios gulpen
Een quooker, Wilder Land thee en koffiecup apparaat.

Op de eerste verdieping is er een apart toilet, 1 slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden en een badkamer ensuite met inloopregendouche en vloerverwarming. Hier mocht ik slapen, de dochters hadden de kamer met het mooiste uitzicht geclaimd… Op de tweede verdieping is namelijk ook een slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden die uitkijken over het dal door een heel groot raam en een badkamer ensuite met inloopregendouche en vloerverwarming. De bedden zijn met 210 cm extra lang. Oh, en ze slapen heerlijk vonden wij.

qurios gulpen roompot
Vanuit bed lekker naar buiten kijken.

ervaring roompot qurios
De bedden zijn extra lang! Je telefoon plug je via een usb in het nachtlampje om op te laden.

Het huisje is zo nieuw dat het wasrek nog in het plastic zit. Helaas bleek de lamp boven de eettafel niet te werken, maar na een belletje met de receptie stond er binnen 5 minuten iemand van de technische dienst voor de deur om er een nieuw lampje in te draaien. Probleem opgelost.

ervaring roompot qurios gulpen
Kijk, dat zie je niet vaak: ovenwanten aanwezig!

Op de smarttv vind je (na het aanzetten) de wifi code en die verbinding was prima om youtube filmpjes te uploaden, dochters te laten gamen en zelf te werken. Enige verbeterpunt voor het vakantiehuisje is dat de afzuiging van de douches iets sterker moet, het was in februari nog te koud om het raam open te zetten dus er stond op de kastjes boven het bed wat vocht na het douchen. Verder hadden we een heerlijk verblijf, genieten van de stralende Limburgse voorjaarszon!

vakantiehuis roompot qurios gulpen
Even chillen op de bank. Voor mij stond er een flesje wijn klaar en de chocolade was heel snel op.

De lodge heeft een kleine tuin met tuinmeubilair en alles is zo ingericht dat overtollig regenwater goed kan worden afgevoerd. Even een weetje uit de Bosatlas tussendoor: meer dan 50% van de huizen in gemeente Gulpen-Wittem (waar Qurios Gulpen zich bevindt) heeft na hevige neerslag kans op wateroverlast. Bij de aanleg van het vakantiepark hebben ze daarom rekening gehouden met de afvoervertraging van regenwater.

ervaring roompot qurios gulpen
Spelen bij de wadi naast ons huisje.

Dochterlief vond het erg leuk om ijs te breken uit de ‘wadi’ naast ons vakantiehuisje (een wadi is een plek waar overtollig regenwater dus wordt opgevangen), een natuurlijke speelplek dus om lekker te klooien.

ervaring roompot qurios gulpen
Je auto staat niet bij het huisje maar op een centrale parkeerplaats vlakbij.

Parkeren deden we een klein stukje verderop op de centrale parkeerplaats. Tegenover ons huisje komt nog een speeltuin volgens de plattegrond. Honden zijn – mits aangelijnd – welkom op dit park.

ervaring roompot qurios gulpen

ervaring roompot qurios

Restaurant The Dill en andere parkfaciliteiten

Je kon een Valentijnsmenu reserveren bij restaurant The Dill (boven de receptie, prachtig uitzicht bij daglicht). Wij hebben een gewone reservering gedaan met z’n drietjes en mijn dochters waren zeer te spreken over de kindergerechten. Nadeel was dat we erg lang op ons hoofdgerecht moesten wachten (zo’n 40 minuten), met kinderen altijd lastig. Wat we kregen was echter zeer de moeite waard. Het restaurant werkt bij voorkeur met biologische streekproducten en dat proef je! Ik had een heerlijke Limburgse rode wijn van een wijnboer uit de regio en een goed smakende saté schotel, mijn dochters gingen voor een hamburger. Alles smaakte vers en was van goede kwaliteit. Sla zeker de toetjes niet over, want ook daar hebben we van gesmuld: vers ijs en uit de streek. Goede prijs-kwaliteitsverhouding, voor 3 personen een hoofd- en nagerecht, drankjes en fooi was ik 70 euro kwijt.

ervaring roompot qurios gulpen
Eten bij The Dill, de Qids Menu gerechten zijn 7,50 en de Javaanse kipsaté was 14 euro. Op de kaart staan ook diverse vega gerechten. Alles is ook als Take Away verkrijgbaar!

Andere faciliteiten op Qurios Gulpen:

 • Kids Corner, een knutselclub met leuke activiteiten
 • Parkshop waar ook streekproducten te koop zijn, zoals Gulpener bier
 • Fietsverhuur
 • Speeltuintje (niet groot)
 • Een zwembad is niet op het park zelf, wel in de omgeving

ervaring roompot qurios gulpen parkshop
De parkshop verkoopt ook streekproducten, zoals het Gulpener Bier.

vakantie roompot qurios gulpen
Speeltuin naast het hoofdgebouw met vakantiewinkeltje waar ze ook Gulpener bier verkopen en daarboven het restaurant.

ervaring roompot qurios gulpen
Wij reviewden niet alleen het vakantiepark, maar ook deze grote Peugeot 508GT stationwagen voor wie de heuvels geen enkel probleem vormden.

Uit tips: wat is er in de omgeving te doen?

Zuid-Limburg is ontzettend veelzijdig en vanuit Qurios Gulpen zit je vlakbij zowel Maastricht als het drielandenpunt in Vaals. Wanneer je met volwassenen bent, doe dan zeker een rondleiding in de Gulpener Brouwerij waar je ook heerlijk op het terras kunt lunchen (ik ben hier tijdens een eerdere blogtrip al eens geweest en dit is op 3 minuten met de auto vanaf het vakantiepark). Wij bezochten tijdens ons verblijf de prachtige groene dierentuin GaiaZOO Kerkrade om de baby giraf te bewonderen en te spelen in de DinoDome (op 25 minuutjes rijden). Ook gingen we naar de grotten met dinosaurus tentoonstelling van Mergelrijk in het leuke stadje Valkenburg, waar je ook een kasteel kunt bezoeken en gezellige terrasjes hebt.

roompot qurios gulpen

Vanuit Euverem rijd je een prachtige route naar bijvoorbeeld Valkenburg: overal langs de weg kapelletjes, heiligen beelden en gebedsplaatsen. Zeer fotogeniek, ook om in de omgeving te fietsen bijvoorbeeld.

Een overzichtje van leuke uitstapjes:

 • Tropisch zwembad Mosaqua in Gulpen
 • GaiaZoo in Kerkrade, dierentuin
 • Mergelrijk in Valkenburg, mergelgrotten met dino’s en mijnbouwmuseum
 • Museum Romeinse Katakomben in Valkenburg, ondergronds museum met labyrinth
 • Kasteelruïne met restaurant en Fluweelengrot in Valkenburg, de grot is toegankelijk voor rolstoelen
 • Maasmechelen Village, winkel outlet in België
 • Gulpener Bierbrouwerij in Gulpen
 • Alfa Bier Brouwerij in Schinnen
 • Kinderspeelboerderij ’t Bukske in Valkenburg met skelterbaan
 • Rondvaarten door Maastricht met Rederij Stiphout
 • Kinderstad Heerlen, een overdekt speelparadijs met wildwaterbaan, mini botsauto’s, trampolines, draaimolens en nog veel meer
 • Mondo Verde in Landgraaf, een combinatie van speeltuin en dierentuin met all you can eat formule: je hebt met je entreekaartje ook betaald voor consumpties
 • Drielandenpunt in Vaals met een leuk doolhof, eettentjes en een fijne speeltuin
 • Wijnreizen in Limburg om alles te leren over de wijnbouw in deze regio, ze bieden excursies, wijnpicknicks en proeverijen aan op verschillende locaties en je kunt lopen, op de fiets, met de auto maar ook boeken om per helikopter of luchtballon de wijngebieden te bezoeken.
 • Escape rooms Mystery House in Valkenburg

ervaring roompot qurios gulpen
Fotogeniek uitkijkpunt met picknicktafel op de weg naar het vakantiepark.

ervaring roompot qurios gulpen
Uitkijkpunt vlakbij het park.

Meer dan genoeg te doen dus in de regio, want dit is slechts een kleine greep uit het totale aanbod. Omdat we zo zuidelijk zaten, heb ik zondag al vroeg in de middag uitgecheckt zodat we iets noordelijker in Valkenburg nog een uitstapje konden doen. Afval onderaan de berg gescheiden inleveren in de containers en bij het hoofdgebouw je pasjes inleveren. Het park heeft overigens 2 uitgangen voor auto’s en 1 slagboom bij de entree.

ervaring roompot qurios gulpen

ervaring roompot qurios gulpen

We kregen heel leuk nog een cadeautje mee om aan ons Roompot verblijf terug te denken: bakmeel uit de regio in een Qurios blik om thuis koekjes te bakken.

roompot qurios gulpen
Erg attent, koekjes bakken thuis om nog eens aan de vakantie terug te denken.

Wil je een weekendje weg op een bijzonder park, kies je graag duurzaam en vind je het fijn als er uitstapjes in de nabijheid zijn voor kinderen of juist op gebied van bierproeven of wijnproeven? Boek dan bij Roompot Qurios Gulpen en geniet van deze vakantielodges op of in de heuvel met geweldig uitzicht over de vallei. Heel fotogeniek dus instagrammable, zeker de Hilltop Lodges.

ervaring roompot qurios gulpen

Lees ook:

Heb jij al eens in één van de bijzondere accommodaties van Roompot Qurios in Gulpen geslapen? Welke?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.