Review van Vakantiepark Roompot Schaijk

Net nieuw is het Roompot Vakantiepark Schaijk in Brabant. Grote kans dat je er nog niet bent geweest. Hoewel… als je er in de buurt woont kom je wellicht regelmatig bij Restaurant Charlie op het park. Dit kindvriendelijke restaurant heeft indoor speelgelegenheid, een funbowling baan en regelmatig leuke events zoals de Fairy Forest Friday waar wij bij waren. Wij verbleven op uitnodiging in een prachtige 6-persoons Waterlodge met uitzicht over een vennetje.

roompot vakantiepark schaijk
Waterlodge voor 6 personen

Het is heerlijk rustig op dit kleinschalige park, al hebben ze er in het hoogseizoen heus entertainment van Koos Konijn en andere animatie. Wij waren uitgenodigd vlak voor de herfstvakantie eens te ervaren hoe fijn het hier vertoeven is. Het park is geschikt voor gezinnen met kinderen tot een jaar of 12 en juist voor stellen zonder kinderen, die houden van bijvoorbeeld fietsen. Op het park is een fietsenverhuur aanwezig.

roompot vakantiepark schaijk keimooie route

Roomtour Waterlodge voor 6 personen

We verbleven met 4 personen in een zonnig gelegen 6-persoons Waterlodge aan heet water. In deze video geef ik je een rondleiding door het vakantiehuisje:

De wifi is in ieder geval prima in dit Roompot park, want deze roomtour was heel snel op youtube gezet. Met werken aan mijn blog ging het ook prima. En er zit een smart TV in het huisje, dus je kunt Netflix kijken!

Groot pluspunt: de gladde gietvloer met vloerverwarming! Je veegt hem zo schoon en hij voelt zeer comfortabel aan je blote of sokkenvoeten. Het huisje is ook ruim genoeg om ’s nachts je wasrek met natte handdoeken in de woonkamer te zetten.

ontbijt roompot schaijk
Verse broodjes halen bij de receptie van Roompot Schaijk.

Tip: bestel voor het ontbijt warme broodjes bij de receptie.

Speeltuin en spraypark

Zoals je ziet is het bij de Waterlodges wel handig als je kinderen in bezit zijn van een zwemdiploma. Hebben ze dat niet dan zou ik een ander type vakantiehuis boeken. De speeltuin zit wel naast alle waterlodges, dus wij zaten goed. Het is een speeltoestel en er is een zandbak bij. Iets verderop is Restaurant Charlie, waar een groot buiten springkussen is en een heel leuk spraypark. Een spraypark is een waterspeeltuin, waar de kinderen elkaar nat kunnen spuiten en onder water obstakels kunnen doorrennen.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marguerita van Marstyle.nl (@marstyle78)

 

Wij troffen het laatste zeer zonnige weekend van het jaar en de kinderen vonden dit geweldig! Ons testpanel is 9 en 10 jaar (en beschikt over de nodige zwemdiploma’s) en heeft elkaar flink nat gespetterd. Ze vermaakten zich prima en zijn daarna snel onder een warme douche gedoken om op te warmen. De waterlodge beschikt over 2 douches. Er is overigens geen zwembad op het vakantiepark, maar de waterspeeltuin is zoals je ziet ontzettend leuk.

Restaurant Charlie met indoor speeltuin

Restaurant Charlie is zowel het grote voordeel als het grote nadeel van dit vakantiepark. Vanwege de leuke activiteiten voor kinderen, het heerlijke eten, de funbowlingbaan en de indoor speeltuin heeft het restaurant een regiofunctie. Dit betekent dat de parkeerplaatsen rond etenstijd vaak vol staan. Wij konden na een dagje weg de auto niet meer kwijt en op het park zelf zijn er beperkte parkeerfaciliteiten. De laadpalen bij het restaurant zijn nog in aanbouw, dus met de elektrische Citroën ëC4 die ik had meegekregen kon ik niet opladen. Roompot is er dus druk mee bezig en geeft aan dat er aan gewerkt wordt, dus hopelijk zijn deze puntjes in 2022 verholpen.

De indoor speeltuin is overigens fantastisch voor kinderen tot een jaar of 11. De tafeltjes in het restaurant staan er deels omheen, zodat ouders jonge kinderen prima in de gaten kunnen houden. Zijn je kinderen iets groter? Dan kun je in een rustiger deel van het restaurant gaan eten en heb je geen last van de herrie die spelende kinderen maken. Wij hebben beiden uitgeprobeerd. Er is veel aandacht voor details, het restaurant is mooi modern ingericht en over de bediening ben ik ook te spreken. Leuk en slim: de bediening komt als je het lampje op tafel omdraait.

roompot vakantiepark schaijk keimooie route

Als leuke activiteit kun je ook één van de 2 funbowlingbanen huren voor een half uurtje of uurtje. Deze banen hebben kleinere bowlingballen dan gebruikelijk en je hoeft er geen andere schoenen voor aan. Wij mochten op zaterdagavond een uurtje ballen rollen over de baan – de kids met de bumpers omhoog – en bestelden er een lekkere bittergarnituur bij. Ideaal op een koude of natte dag. Let wel op: er zijn slechts 3 ballen, dus als de andere baan ook bezet is moet je steeds op je bal wachten.

roompot vakantiepark schaijk restaurant charlie

Het eten in Restaurant Charlie is van goede kwaliteit en hun Fairy Forest Friday vonden we fantastisch. De kinderen kregen bij binnenkomst elfenvleugeltjes en mochten hun eigen pannenkoekentaart (met suikerspin on top) versieren met gekleurde reageerbuisjes waar heerlijke strooisels en stroop in zaten. Bij dit gerecht zat onbeperkt limonade (in glazen flesjes met een rietje) zodat er goed gedronken kon worden tussen het rennen op de speeltoestellen door. Heel erg leuk gedaan en het restaurant en speeltoestel zijn zo mooi, groen ingericht!

Keimooie route

Pal naast het vakantiepark start de ‘Keimooie Route’, een wandelroute van zo’n 3,5 kilometer waarbij kinderen naar letters op keien kunnen speuren. Met mooi weer is deze wandelroute echt een aanrader. Je loopt door een prachtig afwisselend natuurgebied genaamd de Maashorst met bos, heide en dieren. Halverwege kun je desgewenst bij De Boshut terecht om even iets te drinken. Wij hebben hier de lunch genoten en pfoeh… superlekker! Echt Brabants eten en ook de kinderen hadden hun buikje rond met een kindermenuutje en een kinderboterham. Onderweg zijn er dennenappels, kastanjes, paddenstoelen en mooie stenen gevonden. Voor vermaak hoef je dus niet persé ver.

Tip: bij De Boshut ligt ook het Docus de Das Avonturenpad, een speelroute voor kinderen.

roompot vakantiepark schaijk keimooie route

Wat is er nog meer te doen in de buurt van Schaijk?

Wij deden zelf een dagje Nijmegen, waar het kermis bleek te zijn. Ik was hier nog nooit geweest, maar je hebt er heel veel winkels, terrasjes en wat al niet meer. Ook steden als Oss en Tilburg zijn in de buurt.

nijmegen
Oh dit is zo leuk! Een straatje vol parapluutjes in Nijmegen, kreeg er echt een vakantiegevoel van!

Andere leuke uitstapjes die vanaf het vakantiepark goed te bereiken zijn:

 • Zooparc Overloon
 • Ezelwandelingen De Kreitsberg
 • Shoppen in Schaijk (bij Roompot ontvang je een boekje met kortingsbonnen)
 • Belevenisboerderij Harms Hoeve met oa traptrekkers
 • Efteling (of een Efteling Theatershow)
 • Dierenpark De Oliemeulen
 • BillieBird Park Hemelrijk met binnenspeeltuin en aquafunpark
 • Kamelenmelkerij Smits waar je op Kamelensafari kunt
 • Dagrecreatie Ranch Bike Adventure Herpen
 • Zwemmen in Golfbad Oss
 • Alpaca Boerderij Schaijk waar je kunt wandelen met een alpaca
 • Diverse fietsroutes

Vakantiepark Schaijk was wat ons betreft heerlijk om te verblijven. We hadden prachtig weer en er zijn in de omgeving ontzettend veel leuke dingen te doen. De bedden slapen goed, fijn dat er 2 douches zijn en een smart tv, we hadden een premium handdoekenpakket met fijne Rituals badproducten, goede wifi en opgemaakte bedden en vooral een prachtig uitzicht over het water vanuit onze woonkamer en tuin. De huisjes zijn vrijstaand dus geen herrie van de buren.

Vanuit Zuid-Holland zit je er met ongeveer een uur rijden, dus heel goed te doen en wel een compleet andere, groene omgeving waar je lekker kunt onthaasten. Het is een kleinschalig vakantiepark en dat is heel fijn als je niet houdt van drukke massa’s maar echt even wilt genieten van je rust, goed Brabants eten en de mooie omgeving.

>> Lees ook onze review van Roompot Nieuwvliet-Bad

Je kunt hier jouw vakantie of weekendje weg boeken.

 

Ben jij al eens in Roompot vakantiepark Schaijk geweest? Of heb je al eens bij Restaurant Charlie gegeten?

roompot schaijk vakantiepark

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.