Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad: vakantie met de kinderen aan het strand

Een weekendje weg met de kinderen in lockdowntijd doet een mens goed! Verandering van omgeving en onbezorgd genieten van het prachtige duinlandschap in Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad. Het strand was vlakbij, maar wij verbleven in een Beach Lodge: het stuk van dit vakantiepark waar alles duinen en strand ademt. Het grootste zwembad van Zeeland konden we helaas alleen van achter de ramen van het splinternieuwe hoofdgebouw bekijken (geopend november 2020), we zagen 3 grote glijbanen en banden om er vanaf te glijden, voor de ukkies waterspeeltoestellen, daar komen we zeker een keer voor terug.

strandvakantie in zeeland

Oorspronkelijk waren we door Roompot Vakanties uitgenodigd juist om de faciliteiten in het nieuwe hoofdgebouw aan jullie te kunnen laten zien. Met recht mogen ze trots zijn op het nieuwe zwembad! Ook zijn er indoor speelruimtes en game ruimtes waar we nu uiteraard niet in konden. Ook zonder al dat was ons weekendje weg in het puntje van Zeeuws-Vlaanderen zeer de moeite waard. Ik vertel je graag mijn ervaring als alleenstaande ouder met dit vakantiepark!

 

Tol betalen bij de Westerscheldetunnel

De reis naar je vakantiebestemming is vaak al de helft van de ‘experience’. Nieuwvliet-Bad ligt onderin de provincie Zeeland, op de landkaart links bovenaan Zeeuws-Vlaanderen. Vlakbij België dus. Sterker nog: over land kun je alleen via België (volg Antwerpen) in dit deel van Nederland komen. Vanwege de lockdowntijd, vond ik het fijner om binnen de landsgrenzen te blijven. Dus namen wij als onderdeel van onze bijna 2,5 uur durende autorit (vanuit het Groene Hart van Zuid-Holland) een kunstwerk dat je een keer beleefd moet hebben: de Westerscheldetunnel. Onder – je raadt het al – de Westerschelde door en 6,6 kilometer lang. Dit is een tolweg. Je moet dus betalen om er doorheen te mogen: 5 euro op de heenweg en 5 euro op de terugweg. De tolbeambte gaf ons een leuke tip toen hij hoorde dat we ‘voor het eerst’ waren: net als in een achtbaan handjes in de lucht! (En voor mij nog een extra tip: er is hier trajectcontrole.)

Educatieve tip: mijn groep 5 kind kan in haar thuisschoolpakket via Zulu connect ook topografie oefeningen doen, zij heeft voor vertrek alle belangrijke punten van de provincie Zeeland doorgenomen. Dat maakt zo’n autorit nog nét even wat interessanter! “We moeten voorbij Terneuzen.” Verder hadden wij Het Grote Bosatlas Puzzelboek van Denksport mee, met daarin landkaartjes.

Aankomst op het vakantiepark in Zeeland

Vooraf hadden we van Roompot informatie ontvangen over het contactloos inchecken. Op de plattegrond konden we zien waar ons huisje lag en we kregen een pincode om de deur te openen. Geen sleutels nodig!

Wij verbleven in een 4-persoons Beach Lodge, in tegenstelling tot de andere huisjes op het park kun je hier niet met de auto komen maar moet je een stukje lopen. In coronatijd is alles natuurlijk even anders dan anders, maar achteraf hadden we op de aankomst- en vertrekdag bij de fietsverhuur een bolderkar kunnen lenen om de bagage heen en weer te rijden. Dit omdat ons huisje aan het einde van het pad stond. Dit was eigenlijk mijn belangrijkste aanbeveling voor het park. Roompot gaat dit specifiek nog even toevoegen aan de welkomstbrieven voor nieuwe gasten, wat natuurlijk super is!

Beach Lodge

Geniet je van privacy? De Beach Lodges zijn allemaal vrijstaande bungalows met een dichte kant richting zee en een veranda met schuifpui die luw uit de wind is. Tijdens ons weekendje weg in januari was het zonnig genoeg om daar met of zonder jas koffie te drinken. Je bereikt de woning via een zandpad met een houten vlondertje. Je tuin bestaat uit zand, prachtig wuivend lang duingras en een houten picknicktafel.

Hoe het er binnen uit ziet? Bekijk onze roomtour:

De bedden waren opgemaakt, het handdoekenpakket lag klaar op de keukentafel net als enkele handgeschreven briefjes. Omdat ik voor mijn blog was uitgenodigd hadden ze wat leuke dingen geregeld en stond er een flesje wijn met nootjes klaar. We voelden ons ontzettend welkom.

De vloerverwarming alleen al was luxe en comfortabel, alles was praktisch en modern ingericht. In de ouderslaapkamer hangt een extra televisie. In je keukenkastje vind je de wifi-code én de QR-code om eten te bestellen en in je vakantiehuisje te laten bezorgen. De ingebouwde chromecasts in de televisies (om zelf Netflix, Prime of Disney+ te casten) kreeg ik helaas niet aan de praat. Met z’n 3tjes tegelijk op de wifi was geen probleem, dat was gewoon goed en het haperde niet. De bedden sliepen prima en de douche was heerlijk en ruim genoeg om de haren van een kind te wassen. Verder zijn er rookmelders in het huisje aanwezig, uiteraard een vaatwasser én een koffiecup-apparaat. Lekkere koffie dus (wel zelf de cups meenemen).

Faciliteiten op het Beach Resort Nieuwvliet-Bad

Zelfs in lockdowntijd was er genoeg te beleven op dit vakantiepark. Sowieso al leuk dat je tuin een soort grote zandbak is, waar kinderen heerlijk kunnen ravotten. Er zijn op het hele park veel speeltuintjes te vinden en die zijn allemaal omheind en afgesloten met een toegangshek. Bij de Beach Lodges zijn 2 leuke speeltuinen en we zaten vlakbij het hoofdgebouw waar ook een mooi klimtoestel met glijbanen staat. Zit je in een ander type huisje? Houdt er dan rekening mee dat het een enorm groot park is en je best een stuk van het hoofdgebouw weg kunt zitten. Je hebt dan een auto of fiets nodig om even een boodschapje te doen of naar het strand te wandelen.

Coronamaatregelen hoofdgebouw

Vanzelfsprekend moet je ook bij Roompot overal een mondkapje dragen in openbare ruimtes. Bij de ingang van het hoofdgebouw staat een paal om je handen te ontsmetten. Ook is er een voorhoofdsthermometer aanwezig voor volwassenen. (Kom je van buiten in januari moet je niet schrikken van een wat lagere temperatuur, haha.) Overal staan looproutes op de grond aangegeven en voor de receptie hangen spatschermen.

Parkwinkel

In het nieuwe centrumgebouw vind je een parkwinkel voor je boodschappen en verse broodjes. Deze was tijdens ons verblijf dagelijks tot 13 uur geopend. Net als op elk vakantiepark ben je wel iets duurder uit dan in een gewone supermarkt, maar is het ideaal omdat je op het park kunt blijven. Wij haalden er lekkere smoothies en verse harde broodjes voor de lunch, lekkere toetjes voor de kinderen en een grote bak snoepgroenten. Mijn dochter had ook nog wel een spelletje willen uitzoeken, maar die hadden we zelf mee. Ook fijn: hier verkopen ze de ochtendkrant.

 • Pick up point: hier hangen tasjes met kleurplaten die de kinderen zo mee mogen nemen.

Snackbar

Uiteraard was het restaurant gesloten, maar konden we wel in de snackbar terecht. Wij hebben hier op vrijdagavond patatjes met een snack besteld en die werden in ons huisje bezorgd. Super! Zo hadden we zelf onze handen vrij om de laatste bagage uit de auto mee te nemen. Op zondag heb ik hier pizza’s gehaald. Zonder kaas, want dat eten wij niet en dit was geen enkel probleem! (Soms doen ze daar moeilijk over, maar hier wordt dus netjes rekening gehouden met je wensen.) De pizzadozen zijn eco-friendly en kunnen na afloop in de papierbak op het park.

Fietsverhuur en midgetgolf

Het park heeft een uitgebreide midgetgolfbaan waar je wel even zoet bent! Bij de fietsverhuur kun je clubs huren. Verder verhuren ze hier fietsen (heel verrassend) met terugtraprem (YES!) in allerlei maten. Roompot had er voor ons een aantal gereserveerd, deze werden voor ons afgesteld en zo hebben we een mooi rondje over het park kunnen fietsen. De omgeving is ook erg leuk om per fiets te verkennen, je zit zo in het dorpje Nieuwvliet-Bad of een stukje verder naar het prachtige strand bij Cadzand. Ook bolderkarren en E-choppers (ik zag er eentje op het strand) kun je hier huren. Zo’n E-chopper heeft hele brede banden.

 • Grootste zwembad van de provincie Zeeland: met toffe glijbanen (met banden) voor kinderen met zwemdiploma’s en een waterspeeltuintje voor de kleintjes. Splinternieuw sinds november 2020!
 • Play: indoor speelparadijs in de vorm van een groot zandkasteel.
 • Hangout: voor tieners waar je onder andere kunt gamen met grote schermen en relaxte stoelen.

Nu allemaal gesloten, maar wat we door de ramen zagen was zeer de moeite waard. Alleen voor het zwembad al willen we nog een keertje terug naar dit park.

roompot nieuwvliet-bad zeeuws-vlaanderen

Leuke uitstapjes in Zeeuws-Vlaanderen

Ga je langer dan een weekendje op vakantie in Nieuwvliet-Bad en buiten lockdown tijd? Dan zijn er ontzettend veel leuke uitstapjes in de regio. België is naast de deur.

 • Boudewijn Seapark: het dolfinarium in Brugge (België)
 • Sea Life: met zeehonden in Blankenberge (België)
 • Bioscoop: Ledeltheater in Oostburg
 • Golfbaan: Short Gold in Cadzand-Bad
 • Museum: Het Vlaemsche Erfgoed, hier koop je ook streekproducten
 • Museum: Industrieel Museum Zeeland
 • Adventure sports op het strand: bij Moio Beach in Cadzand kun je blokarten, surfen, raften enz.
 • Plopsaland De Panne en Plopsaland Aqua De Panne: attractiepark en waterpark (België)
 • Toffe fietsroutes bij Koksijde-Oostduinkerke (België)
 • Veerboot van Breskens naar Vlissingen
 • Deltapark Neeltje Jans: met zeehonden, zeeleeuwen, haaien en roggen en natuurlijk de deltawerken
 • Winkelen: in Knokke-Heist (België) of Oostburg
 • Reptielenzoo Iguana in Vlissingen
 • Mini Mundi Middelburg: pretpark, indoor speeltuin en miniatuurwereld
 • Struisvogelboerderij: Monnikenwerve in Sluis
 • Boerenhoeve Nieuwvliet: boerengolf, voetbalgolf, adventure sports, klimpark en parapente duovluchten

Conclusie: top, even genieten aan het strand 

Wij hebben ons goed vermaakt tijdens ons januari lockdownweekendje weg naar Zeeuws-Vlaanderen in ieder geval. Wandelen naar het strand, een spelletje doen in het comfortabele huisje, skeeleren, de speeltuintjes, fietsen over het vakantiepark en natuurlijk minigolf spelen, waren heerlijke activiteiten in een tijd waarin we veel thuis hebben gezeten. We zaten met ons éénoudergezinnetje heerlijk in onze eigen ‘bubbel’ en hebben enorm genoten van de tijd samen. En natuurlijk van de toffe fotoshoots die we op het strand konden doen!

Klik hier voor Roompot – Aanbiedingen & Lastminutes.

Bij welke Roompot vakantieparken ben jij al eens geweest? Wat was de leukste?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.