Puzzelen met weetjes uit de Grote Bosatlas

Op vakantie neem ik graag een puzzelboekje mee. Ook in de zon in de achtertuin vind ik het heerlijk om zo’n boek op schoot en een pen in de hand te hebben. Nu Denksport en de Grote Bosatlas hun krachten hebben gebundeld in een prachtig bewaarpuzzelboek, komt daar nog een extra element bij. Tijdens onze lockdownvakantie in Zeeuws-Vlaanderen kon ik mooi op de kaart in het puzzelboek interessante plekken aanwijzen voor de kinderen, zoals de Westerscheldetunnel waar we doorheen zijn gereden!

puzzelboek atlas
Puzzel over de waterwerken van Zeeland met op de achtergrond Beach Cottages van Roompot Nieuwvliet-Bad (in Zeeuws-Vlaanderen, linksonderin weggevallen op deze kaart).

Wat kun je verwachten van Het Grote Bosatlas puzzelboek?

Het is geen gewoon puzzelboek, maar echt een boek vol leuke wetenswaardigheden ook omtrent oude uitgaven van de Grote Bosatlas. Wist je bijvoorbeeld dat de bedenker van deze Atlas – Pieter Roelf Bos – is overleden omdat hij preventief zijn blinde darm liet verwijderen vanwege een buitenlandse trip? Hij mocht van zijn uitgever Nederlands-Indië in het echt gaan bekijken. Destijds deden ze nog niet aan vaccinaties, maar pakten ze het zoals je leest wat grootster aan. Dat liep in dit geval niet goed af…

Afijn, ik vind dat dus hele interessante weetjes. Niet dat ik nu verjaardagen afstruin om ze te delen, maar ik kan het toch leuk kwijt op mijn blog, haha. In het boek ontdek je een leuke mix van puzzels, zoekopdrachten, verbazende feitjes en uitdagende navigatietests. Het Grote Bosatlas Puzzelboek neemt je mee over de hele wereld.

Het doet een beroep op je bedrevenheid in het lezen van kaarten, je kennis van de wereld en je talent voor het beantwoorden van puzzelvragen. Van Friesland naar Limburg en via Italië verder oostwaarts naar de Kaukasus. Van Indonesië naar Zuid-Afrika, Brazilië en de Verenigde Staten en via de Noordpool terug naar het Nederland van de negentiende en twintigste eeuw. Het Grote Bosatlas Puzzelboek is een ontdekkingsreis door Nederland, de wereld en de geschiedenis. De vragen zijn best pittig. Ik heb zelf de hulp van Google al een paar keer ingeschakeld, terwijl dat eigenlijk een ‘last resort’ is.

Waar te koop?

Kortom het is een must-have voor iedereen die van kaarten, atlassen én puzzelen houdt. Het Grote Bosatlas puzzelboek is te koop in diverse boekhandels en online, onder andere hier bij Denksport op de site. voor €14,99.

Mooi cadeau voor jezelf, een kind met interesse in kaarten of misschien voor je reislustige ouders?

 

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.