België: Fietsen en biken in en rond Koksijde-Oostduinkerke

Kijk je uit naar een fijne fietsvakantie? Deze zomer en in het najaar is de fiets de beste vriend in en rond Koksijde-Oostduinkerke in België. Met een uitgebreid aanbod fietsroutes en tal van andere activiteiten is de toon gezet voor veel fietsplezier. Koksijde heeft van haar inwoners het beste fietsrapport van Vlaanderen gekregen voor middelgrote steden en gemeenten tot 50.000 inwoners. Op 6 oktober zullen experts de uiteindelijke winnaar kiezen van de fietsstad of fietsgemeente van het jaar. Nog even spannend dus, maar dat het een zeer geschikte bestemming voor je fiets vakantie zal zijn is wel zeker.

fietsvakantie België
Fotocredits: Koksijde- Oostduinkerke

In deze gemeente zijn er vier fietsstraten die je zeker niet mag missen: Pylyserlaan, Doornpannestraat, een deel van de Guldenzandstraat en Karthuizestraat. Daar moet je als fietser eigenlijk zeker even doorheen. Je kunt een elektrische fiets kopen, of met je gewone fiets richting het zuiden. Zorg wel dat je voor vertrek je fiets even een grote beurt geeft zodat je op vakantie kunt genieten van de omgeving.

Fietseluren

In België kennen ze bovendien een grappige activiteit die je eens meegemaakt moet hebben als fietsliefhebber: fietseluren. Heb je daar al eens van gehoord? Fietseluren is een doldwaas avontuur op de fiets voor jong en oud. Op ludieke wijze worden de fietsers op deze tocht langs weiden en bossen gestuurd en fietsen ze letterlijk door een stripboekdorp. Fietseluren is coronaveilig en de nodige maatregelen worden in acht genomen. Wie graag in zijn eigen gezinsbubbel fietst, kan hier genieten van 15 km gek plezier. Alle informatie hierover vind je op de website van Visit Koksijde, ook informatie over fietsen huren en fietsen delen.

Wielerfeesten

In deze regio in België vinden de komende tijd verschillende wielerfeesten plaats. Zo is daar op 20 augustus het ‘Belgisch Kampioenschap Tijdrijden’ voor heren en dames elite. Het Belgisch Kampioenschap Tijdrijden kon door het coronavirus niet doorgaan op 18 juni, maar vindt nu alsnog plaats op 20 augustus. De renners krijgen een technisch en uitdagend parcours van 13 kilometer voorgeschoteld.

De volgende wielerfeesten staan verder nog op de planning:

  • 19-20 september 2020: UCI Keizer der Juniores
  • 22 november 2020: Wereldbeker UCI cyclocross Koksijde
  • 19 maart 2021: Bredene Koksijde Classic
  • 1 mei 2021: Belgisch Kampioenschap Tijdrijden jeugd
fietsvakantie België
Fotocredits: Koksijde- Oostduinkerke

Mooie fietsroutes

De fietsroutes van Koksijde-Oostduinkerke gaan naar alle hoeken van West-Vlaanderen: lekker korte dichtbij-routes, maar er zijn ook flinke tochten tot aan de Franse grens uitgestippeld. Voor de 4 regio’s Brugse Ommeland, Leiestreek, de Westhoek en de Kust is een speciale kaart uitgegeven met fietsroutes via de knooppunten van het nieuwe Fietsnetwerk West-Vlaanderen. De routekaarten zijn te koop bij de dienst toerisme van Koksijde-Oostduinkerke.

fietsvakantie België
Fotocredits: Koksijde- Oostduinkerke

Nieuwe Westkustfietsroute

Fietsen in combinatie met een bezoek aan typisch West-Vlaamse bezienswaardigheden, kun je doen op de nieuwe Westkustfietsroute: langs De Panne, de natuurgebieden van Koksijde, de IJzermonding en de Nieuwpoortse jachthaven, enz. Deze route is de eerste in een reeks van 28 nieuwe West-Vlaamse fietsroutes, 48,5 km lang en ideaal voor de kusttoerist die op zoek is naar afwisseling. Nog tot 8 november is er ook een speurtocht langs deze route met de kans op het winnen van leuke prijzen.

Mountainbikeroute: Paul Herygersroute

Wie graag op de mountainbike springt, kan de Paul Herygersroute volgen, grotendeels kronkelend in het natuurgebied De Noordduinen gelegen tussen Oostduinkerke en Sint-Idesbald. De totale afstand bedraagt 28 km waarvan een 16-tal km onverhard, met prachtige single-tracks en pittige beklimmingen. Ook op deze route liggen heel wat bezienswaardigheden. De routes zijn volledig aangegeven met pijlen en ook beschikbaar voor gps.

Leuk uitje: fietsen en wandelen in België

Review Roompot park Eksel in België

Roadtrip: Kastelen van de Schelde bezoeken!

6 interessante natuuruitjes in Vlaanderen

Slapen in een kerk? Citytrip Mechelen met kinderen

Waar ben jij al eens op fietsvakantie geweest?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.