Leuk uitje: fietsen en wandelen in België

De zomervakantie is voor Nederlanders de belangrijkste vakantie van het jaar en België staat op nummer 5 wat betreft de populairste bestemmingen buiten het eigen land. Dat blijkt onderzoek van de ANWB. De vakantieplannen zijn door prijsstijgingen wel korter, we kiezen voor een goedkopere bestemming en bezuinigen op uitjes en restaurantbezoek. Kamperen wint hierdoor aan populariteit en bij onze zuiderburen kun je perfect genieten van de mooiste natuurgebieden via een wandeling of met je eigen fiets.

wandelen fietsen belgie

Een camping in België is snel gevonden, want er is keuze te over van waaruit je perfect van de groene landschappen en het prachtige erfgoed kunt genieten. Rest alleen de vraag: kies je voor Vlaanderen of Wallonië?

camping parc la clusure
Met opa en oma een weekendje naar de camping in de Ardennen, we liepen zo het bos in.

Genieten in Vlaanderen

Zo ging ik zelf al eens met Visit Flanders op tuinen persreis waarbij vooral de Plantentuin van Meise indruk maakten, een geweldig prikkelarm uitje voor het hele gezin. Met mijn kinderen volgde ik diverse kinderwandelroutes in de prachtige regio Bosland, vlak over de grens bij Eindhoven. Je kunt daar ook tussen de bomen fietsen, heel mooi! 

plantentuin meise
Een van de vele mooie doorkijkjes in de Plantentuin Meise.
roompot eksel wandelen pijnven
Wandelen in de Pijnven, één van de leuke kinderwandelroutes door het bos in Vlaanderen.

Toch even wat meer luxe dan de glampingtent of chalet? Er zijn veel sterrenrestaurants in België te vinden. Mijn persoonlijke aanrader, met Groene Michelinster en heerlijke tuin: het Hofke van Bazel. En wat dacht je van de combinatie van fietsen en de zee? In de regio Koksijde zijn prachtige routes beschikbaar en kilometersmeterslange fietspaden. Toch liever fietsen in het groen? De polders van Kruibeke zijn prachtig, ook leuk in combinatie met de Waterbus naar Antwerpen (je fiets kan mee).

citytrip gent belgie
Gent by night, leuk om ook in de avond eens doorheen te wandelen. Ook overdag is hier genoeg te doen, speurtochten voor de kinderen of het kasteel bezoeken bijvoorbeeld.

Vakantie in België met kinderen

Zoek je een camping met kinderen? In het Nederlandstalige deel van Belgïe kun je bijvoorbeeld ook een ‘sport’ maken van het bezoeken van alle Kastelen van de Schelde. Toch een dagje shoppen? Steden als Gent, Antwerpen en Brussel zijn zeer de moeite waard met hun prachtige gebouwen, maar denk zeker ook eens aan een kleinere stad als Mechelen. Dit is de meest kindvriendelijke stad van de regio en er is van alles te doen, zien en beleven. Wij beklommen hier bijvoorbeeld eens de Rombout Toren (uiteraard keek ik zelf ook even snel in de kathedraal naar al het historische moois).

Fietspaden in Wallonië

fietspad visitwallonia
Foto: Ostbelgien.eu – Dominik Ketz-Vennbahn Grünen Kloster-Rurhof

In Wallonië zie je weer een heel ander landschap, wat meer heuvelachtig en natuurlijk de Belgische Ardennen. Visit Wallonia heeft overigens een regionale kortingspas gelanceerd, waarmee je korting krijgt op tal van leuke uitstapjes in de regio.Ook hier tref je geweldige vakantieaccommodaties aan en maak je snel een boswandeling vanaf de camping. Deze omgeving is niet alleen perfect om te wandelen, je kunt er ook uitstekend vissen, kajakken of mountainbiken. Alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie. 

ligne 38 trein
Met opa wandelen over de Ligne 38 lijn tijdens een weekendje weg vlak over de grens bij Maastricht in Hombourg.

De Vennbahn bestaat bijvoorbeeld alweer 10 jaar. Dit fietspad is een belangrijke toeristische trekpleister voor de hele grensregio. De Vennbahn is met 125 km één van de langste tot fietspad geconverteerde spoorlijnen in Europa en doet drie landen aan: Duitsland, België en Luxemburg. Vertrekkend vanuit Aken, dwars door de Oostkantons, tot in Troisvierges beleef je indrukwekkende landschappen, de flair van een grensstreek en de verhalen en historie van de Vennbahn.

Kortom: zowel in Wallonië als Vlaanderen zijn er genoeg geweldige fiets- en wandelroutes om je met het hele gezin te vermaken. Wij zijn zoals je ziet meer fan van wandelen, dat vinden we – zeker met opa en oma erbij – altijd erg gezellig en er valt genoeg te beleven onderweg.

Welke campings in België vind jij een aanrader? Bezoek je die met het gezin of met opa en oma erbij?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.