Hofke van Bazel: Dineren met groene Michelinster

Wat een prachtige locatie is sterrenrestaurant het Hofke van Bazel! Voor fine dining in combinatie met bijvoorbeeld een kasteelbezoek of fietsen door de polders van Kruibeke, zit je hier goed. Overigens verhuren ze ook prachtige suites waar je zou kunnen overnachten en kun je ook romantisch (of zakelijk) private dining boeken. Het Hofke van Bazel ligt aan een mooi Middeleeuws dorpspleintje met uitzicht op de kerk en de kasteelpoort. Ik mocht aanschuiven voor een smakelijke lunchbeleving tijdens een persreis naar België.

hofke van bazel

Groene Michelinster in 2022 en 2023

Er zijn nog niet veel restaurants met een groene Michelenster. Deze ster geeft aan dat het restaurant niet alleen op de dining experience scoort, maar ook op duurzaamheid. Ze werken bijvoorbeeld met groene, biologische lokale ingrediënten. Restaurants met een Groene Michelinster zijn een boegbeeld voor de duurzame gastronomie en ambitieuze voortrekkers op dit gebied, aldus de Michelin gids. In Nederland kregen 15 restaurants deze onderscheiding in 2023 en ook in België mogen 15 restaurants de groene ster dragen dit jaar.

hofke van bazel
Je kunt een deel van de tuin ook afhuren voor bijvoorbeeld een bruiloft.

Het Hofke van Bazel – hier hun beoordeling van de Michelin gids met gewone én een groene ster in 2023 – heeft een eigen moestuin, waar we ook langsreden tijdens een rondrit met een ’treintje’ door de mooie polders van Kruibeke (aangelegd om bij hoog water ruimte te bieden aan het water, alles in dit Sigmaproject loopt dan onder zodat de rest van België droog blijft, de tegenhanger van onze Nederlandse Deltawerken). Chef Kris de Roy zegt hierover tegen Michelin: “Onze eigen moestuin wordt steeds belangrijker. We werken er vooral met gerecycleerde materialen en laten het restafval composteren. Het is voor ons een erezaak lekker te koken in naam van de natuur.”

hofke van bazel
“Enjoy life, it’s delicious”- love it!

Mijn ervaring bij het Hofke van Bazel

Het was een druk persreis programma met als thema ‘Kastelen van de Schelde’ dat we met een groep Nederlandse journalisten mochten volgen. Ik had niet alle links aangeklikt en was dus aangenaam verrast dat onze lunch bij een door Michelin bekroond restaurant bleek te zijn. Een bucketlist dingetje!

hofke van bazel
Zo te zien ook in 2021 al met een Michelin-ster bekroond.

Wat een prachtige plek! We voelden ons ietwat opgelaten, want we waren niet helemaal gekleed op een dergelijke fine dining experience. Allereerst werden onze jassen aangenomen en daalde ik snel het trappetje af naar het toilet, dat voor dames ook noodvoorzieningen heeft liggen. Het hele etablissement is sowieso bijzonder smaakvol ingericht met voldoende privacy voor elke tafel.

hofke van bazel

Onze groep mocht eerst de wijnkelder in, die kon je door de glazen vloer al zien. Daar werd voor ons de champagne ingeschonken en kregen we heerlijke amuse bites met veel groenten, rekening houdend met al onze vooraf doorgegeven dieetwensen (was ik heel blij mee, dit hebben ze super netjes geregeld en later aan tafel werd het met houten blokjes kenbaar gemaakt aan de bediening).

hofke van bazel
Hoge tafels in de wijnkelder om samen van een drankje en amuses te genieten, heel bijzonder gedaan!

Vervolgens kregen we een rondleiding langs de keuken en door de tuin met nog een groot stuk grasveld aan de kant van de luxe suites, waar je eventueel je bruiloft (of een ander feest) zou kunnen vieren. Een impressie kun je vinden op mijn tiktok:

@marstyle78 #michelinstar #finedining #belgium ♬ Get Lucky – Daniele Vitale

Daarna konden we aanschuiven aan een lange tafel voor de ‘echte’ lunch. We moesten snel weer door naar het naastgelegen kasteel Wissekerke waar we een rondleiding zouden krijgen, dus konden helaas niet heel lang tafelen. Maar hoe dan ook: het eten was zalig! 

hofke van bazel
Gepaneerde asperge met doperwtenpuree, zuurtje van radijs. Heel erg lekker!

Zeer smaakvol, met een bijpassende wijn en als gezegd werden je dieetwensen middels houten figuurtjes kenbaar gemaakt aan de bediening. Ik eet geen kaas en geen vis en kreeg wat aangepaste gerechten die er overigens super uitzagen. Een lust voor het oog en met verse seizoensgroenten uit hun eigen moestuin zoals doperwten en asperges.

hofke van bazel
Ook dit bos van asperges zag er waanzinnig uit, er werd nog een morielje saus overheen gegoten: zalig!

Alles was echt zo ontzettend smaakvol (ook het interieur trouwens, zoveel details), heerlijk! Ik heb er ontzettend van genoten. Nog even een kleine foto impressie van ons bezoek aan het Hofke van Bazel:

Adres van dit restaurant met overnachtingsmogelijkheid:

Hofke van Bazel
Koningin Astridplein 11
Bazel, België

Op maandag en dinsdag zijn ze gesloten.

Meer fine dining? Een bijzondere ervaring is eten in de Dinner Train die op verschillende locaties door Nederland rijdt, speciaal om jou iets bijzonders te laten beleven tijdens een gezellig samenzijn met je tafelpartners.

Lees ook:

Ben jij hier al eens geweest? Of bij een ander restaurant met Groene Michelinster?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Lara zegt:

    Wauw wat een ervaring! En ik wist niet dat er een Groene Michelinster bestaat, weer wat wijzer geworden :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.