Wellness Lodge in Roompot Brouwersdam: zalig!

Ben je toe aan rust? Een paar weken terug is het nieuwe Roompot Beach Resort Brouwersdam vakantiepark geopend op het mooie Schouwen-Duiveland. Een heerlijke plek voor iedereen die toe is aan een relaxvakantie of op zoek is naar een actieve break in de natuur. Wij mochten een midweekje logeren in een Wellness Lodge met barbecue, hottub, sauna en met groen uitzicht. Huisje nummer 40, voor wie graag een specifiek nummer uitkiest. In deze review lees je onze ervaring.

roompot brouwersdam zeeland
’s Avonds zijn de vakantiehuisjes sfeervol verlicht, handig ook met de veranda’s.

Een splinternieuw park, waar later dit jaar – ze moesten wachten op een neergestreken mussenkolonie – een hoofdgebouw met horeca zal verrijzen. Fietsen huren kan al wel. Zou alles al helemaal in orde zijn? Als ervaren Roompot reviewers waren we erg benieuwd, zo’n Wellness Lodge is – zeker met pubers die niks willen – sowieso een aanrader!

Vier de zomer bij Roompot!

Bekijk hier de roomtour:

Je ziet het: prachtige vakantielodges! Grote ramen verbinden binnen met buiten. Twee badkamers en suite met elk een eigen toilet en ruime douches, inclusief regendouche. Op de televisies kun je vanaf je eigen device streamen wat je zou willen zien.

roompot brouwersdam zeeland
Ruime living door de grote ramen die uitkijken op het groen.

roompot brouwersdam zeeland

Badjassen! Wat fijn om die naast het handdoekenpakket aan te treffen op ieder bed. Musthave ook met die hottub en sauna.

Bij het handdoekenpakket lagen dit keer ook badjassen, die natuurlijk ideaal zijn om mee naar de sauna of hottub te lopen. In de infraroodsauna kun je via een USB-aansluiting je telefoon opladen, zodat je ondertussen je relaxte spotify playlist aan kunt zetten.

roompot brouwersdam zeeland
In de sauna luisteren naar een relaxt muziekje. Bikini is van Protest en ja ik heb een dikke buik, slank zijn is geen voorwaarde om een vakantiehuisje te boeken gelukkig.

De hottub laat je het beste zo snel mogelijk na aankomst even vollopen met de tuinslang, want het water heeft zeker 3 uur de tijd nodig om goed op te warmen. De aanknop hiervoor zit trouwens in de woonkamer. Is het water vies? Dan laat je de tub een stukje leeglopen en vul je het water weer bij. Zo gaat het opwarmen wat sneller ook.

roompot brouwersdam zeeland
Snel vol laten lopen die hottub, want het opwarmen duurt wel even maar daarna blijft het water lekker op temperatuur en hoef je alleen bij te warmen.

roompot brouwersdam zeeland

De elektrische barbecue stond elke dag aan.

Ik had mijn eigen barbecue grillmaster mee, die zich elke avond op de aanwezige elektrische barbecue stortte zodat wij lekkere satéetjes, hamburgers en kip konden eten. Very nice. Net als het koffiecupapparaat waarin mijn eigen koffiecups passen. En er is een elektrische kookplaat, vaatwasser, stofzuiger en dimbare lichten in de living. We vergaten trouwens een keer de afzuigkap aan te zetten met koken, en het rookalarm werkt ook, haha. Buitendeur of schuifpui open en op het knopje van de rookmelder drukken, dan heb je geen last meer van het alarm.

roompot brouwersdam zeeland
Echt warm was het nog niet, maar zonnig genoeg voor de hottub en buiten op de veranda eten zeker wel.

roompot brouwersdam zeeland
Jaaaaa relaxxxxxxt! Helemaal zen zo in dat warme water.

We keken uit op een groene zone en hadden ook een fijn grasveldje om lekker te volleyballen, frisbeeën of wat voor buitenspel je dan ook bij je hebt. Voor badminton waaide het tijdens ons verblijf iets te hard. Oh en de veranda bleek een goede plek voor de Bring Sally Up challenge (opdrukken tijdens dit 4 minuten durende liedje, een sportieve rage onder pubers) en kijken wie dit het langste volhield. 

roompot brouwersdam zeeland
Geen tv nodig als je kunt kijken naar je volleyballende huisgenoten vanaf het terras, toch? Boek erbij, kopje thee en even niks.

roompot brouwersdam zeeland
“Joehoe mama!” Zie hier mijn pubers, niet achter een schermpje. Als je ze af en toe een snoepje voert, blijven ze langer schermloos in de hottub zitten. Door mij persoonlijk geverifieerde methode en je leest dit op internet dus het is waar. Nou ja, ik gebruikte eigenlijk chips en snoeptomaatjes. 

roompot brouwersdam zeeland
Slaapkamer van de kids met handige bovenkastjes en genoeg punten voor de stekkers van laptop, ipad, telefoon en ander onmisbaar pubergereedschap. Ook hier weer de badjassen naast het Roompot handdoekenpakket, superchill ook voor tieners.

Had het huisje ook nadelen? Tja, ik moest inderdaad de technische dienst bellen om te vragen hoe we televisiezenders op de tv konden kijken (ze gaan de handleiding aanpassen) en er bleek een fabrieksfout in de warmtepomp van ons huisje te zitten. Daar moet de aannemer dus naar kijken. Het gevolg was dat we een aantal keren zonder warm water zaten, of dat er slechts 2 personen warm konden douchen. Na de sauna en hottub wil je er toch graag even onder springen, en hoewel we pro Wim Hoff ijsbaden nemen zijn, was koud douchen toch niet zo lekker.

roompot brouwersdam zeeland
Wakker worden en dan de gordijnen open… dit was het uitzicht vanuit de ouderslaapkamer. Nice, huh?

Voor de jongere kinderen: er zijn verschillende leuke omheinde speeltuintjes aanwezig op Roompot Brouwersdam. Diverse huisjes zijn speciaal geschikt voor mensen met huisdieren: oa een hekje om de veranda. Ik kreeg hier via instagram al een vraag over, maar rustig park en je kunt dus een speciaal hondproofhuisje boeken als je wilt.

roompot brouwersdam zeeland
Diverse omheinde speeltuintjes op het park.

Familieweekend of vriendenweekend?

roompot brouwersdam zeeland
Dit vind ik dus zo leuk: kun je met 3 gezinnen gezellig samen op vakantie maar wel je eigen huisje.

Wat ik zelf direct heb gedeeld in de familie app: een vakantiehuis speciaal voor families of vriendengroepen. Dit specifieke 12-persoonshuisje bestaat uit 3 losse huisjes die met een veranda aan elkaar zijn verbonden en een barbecue in het midden. Zo heb je toch je rust en gezinsprivacy en kun je met elkaar gezellig buiten vakantie vieren. Erg leuk voor een familieweekend of vriendenweekend!

roompot brouwersdam zeeland
Op de parkeerplaats zijn (zoals altijd bij Roompot) diverse elektrische laadpalen aanwezig.

Er komt overigens geen supermarkt op het park: op zo’n 500 meter afstand vind je een hele grote Plus Supermarkt en souvenirwinkel. Daar hebben ze alles wat je aan boodschappen wilt doen. De dichtstbijzijnde snackbar is Het Koepeltje, op 5 minuutjes met de auto op een dijk. 

roompot brouwersdam zeeland
Bij snackbar ’t Koepeltje kijken we uit over de groene dijk terwijl we op onze zoemer wachten. Everybody happy? *kuch*

roompot brouwersdam zeeland
In elke badkamer en suite een ruime douche met grote regendouche, wastafel met opbergruimte en een toilet.

Wat te doen op Schouwen-Duiveland?

Als je lekker in alle rust wilt relaxen, heeft zo’n luxe Wellness Lodge eigenlijk alles wat je zoekt. Ook de omgeving heeft veel te bieden: op Schouwen-Duiveland is van alles te doen. Je kunt de dorpjes bezoeken zoals Bruinisse, Renesse of een leuk stadje als Zierikzee.

roompot brouwersdam zeeland
Groetjes uit Renesse!

Op verschillende plekken kun je watersporten zoals (kite)surfen of van een stoere glijschans af (neem oude schoenen mee! wetsuit en helm hebben ze daar), wij bekeken dit vanaf het fijne terras op de Brouwersdam.

roompot brouwersdam zeeland
Langs de Brouwersdam vind je deze leuke stek voor tieners, waar je stoere watersporten kunt doen of zoals wij lekker neerploffen op het terras in de zon en kijken naar watersporters. Dochterlief gaf haar kleedgeld uit in de naastgelegen surfshop.

Je kunt ook een rondvaart over het Grevelingenmeer boeken en zeehonden spotten, fietsen of wandelen in de mooie natuur, schelpen zoeken op de oneindige stranden en die van Renesse heeft zoals je ziet nog een leuke fotospot naast de parkeerplaats (betaald parkeren overigens).

roompot brouwersdam zeeland
Fotospot bij het strand van Renesse.

Bij de VVV van Schouwen-Duiveland kun je voor 2,50 euro voor kinderen een ‘ontdek paspoort’ kopen. Ik had deze gekregen op een netwerkevent voor bloggers, maar was ‘m vergeten mee te nemen. Mijn dochter had er vooraf al wel uitgebreid in gelezen en gezegd dat ze heel graag zeehondjes wilde zien. Helaas was het – ondanks het zonnige weer – veel te koud en winderig om met toch al snotterige mensen een boottocht te maken. Wel had ik onthouden dat ik zelf graag de Plompe Toren wilde zien en beklimmen. Dit is gratis!

Lijstje leuke bezienswaardigheden op Schouwen-Duiveland

 • Plompe Toren
 • Boswachterij Westerschouwen (met klimbos)
 • Dikke Toren
 • Plan Tureluur
 • Brouwersdam
 • Oosterscheldekering (met kids: park Neeltje Jans op de Deltawerken)
 • Slot Moermond
 • Slot Haamstede
 • Stadspoorten van Zierikzee
 • Watersnoodmuseum in Ouwerkerk (met de Nacht van de Militaire Muziek in het achterhoofd extra indrukwekkend)
 • Cameramuseum in Zierikzee

roompot brouwersdam zeeland

Mijn vriend wordt gek als ie niet kan sporten, dus wij bezochten op 5 minuutjes rijden vanaf het vakantiepark het beweegpark in Ellemeet waar je lekker kunt trainen in de buitenlucht.

Verder speelden we spelletjes in het vakantiehuisje. We reviewen momenteel Pandemic en Setup dus die waren mee, leuke spellen! De eerste is een coöperatief spel waarbij je ziektes uitroeit met elkaar en samen je strategie bepaald, duurt ruim een half uur / drie kwartier. De tweede is een leuke variant op de klassieker Rummikub. Snel spel en simpel te leren.

Hoe dan ook, de wellness lodges zijn fantastisch! Je hoeft niks, je kunt van alles. Rust. Ik heb een boek uitgelezen en had hier eigenlijk wel langer willen blijven om meer van het eiland te zien. Gelukkig regende het op de dag van vertrek, dan is het minder erg om te gaan. 

Boek je Roompot vakantie in Scharendijke hier.

Vier Pinksteren bij Roompot!

Lees ook:

Wat is jouw favoriete stekje op Schouwen-Duiveland? Heb je weleens een wellness huisje geboekt?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.