Hoe ik de verkeerde afzuigkap uitzocht

Afzuigkappen. Het is een wereld op zich. In mijn huurwoning zit er geen, dus ik dacht er handig eentje aan te schaffen. Bij Expert waren ze wat prijzig, maar bij OTTO zag ik er eentje die rond de 50 euro kostte. Dat leek me prima met het idee dat ik hier 2 jaar wil wonen en dan hoop om weer iets te kunnen kopen. Het duurste van het duurste zet je tenslotte niet neer in een tijdelijk huisje. Geen designer afzuigkap voor mij, maar gewoon een net wit type.

Eentje van het merk Beko met 3 afzuigsnelheden en een vetfilter. Helemaal prima, waarom was het dan de verkeerde afzuigkap? In mijn woning zit centrale afzuiging. Deze bedien je vanuit de keuken en doet zowel de afzuiging boven de kookplaat (maar niet zo goed als een afzuigkap), in het toilet en in de badkamer. Daar kan ik dus geen afzuigkap op aansluiten, want dan spuugt ie het vet en de kookluchtjes door het hele huis. Had ik nooit bij stilgestaan. En ik mag natuurlijk geen gat voor de afzuiging boren in de buitengevel. Een extra hindernisje.

Iets met recirculatie en koolstoffilters

Gelukkig heb ik een handige papa die mij er op wees dat ik met dit type afzuigkap niet uit de voeten kon. Koolstoffilters moet ik hebben. Had ik overigens in mijn oude huis ook, en daar was ie ook op de buitengevel aangesloten. Het type afzuigkap dat je niet op de buitengevel hoeft aan te sluiten, maar dat in zichzelf de lucht filtert met koolstoffilters noemen ze een recirculatie afzuigkap. En zoiets moet ik dus hebben. De Consumentenbond heeft hier een handig artikel over geschreven, hoe je de juiste keuze maakt en waar je allemaal op moet (of kunt) letten. Had ik zelf eigenlijk helemaal niet aan gedacht.

Afijn, mijn bestelde Beko afzuigkap heb ik dus retour gestuurd aan OTTO. Zodra het tegoed weer op mijn rekening staat ga ik iets anders handigs aanschaffen… zo’n toffe roze broodrooster bijvoorbeeld die ik daar ook gespot heb. De legging en parasolhoes die ik tegelijkertijd bestelde zijn wel volop in gebruik  😎 . En die afzuigkap… dat komt nog wel een keer!

Lees ook: een opgeruimde garderobe of stofvrij met Sauber.

Heb jij ook weleens geblunderd bij de aanschaf van huishoudelijke apparaten?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Annick zegt:

    Daar had ik ook niet bij stil gestaan!
    Toch maar is in verdiepen, kan nooit kwaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.