Grote schoonmaak: stofvrij met Sauber

De grote schoonmaak, ik schreef er pas al over, wij pakken het in delen aan. Na de schoonmaakmiddelen is het nu tijd voor een onmisbaar werktuig in het huishouden: de stofzuiger! Er zijn mensen die elke dag stofzuigen, maar ik ben meer het type van 1x per week. Nu heb ik ook geen huisdieren, dus dat scheelt een hoop stof. Na 12 jaar stofzuigen met mijn zakloze Dyson, mocht ik nu een zakloos model van Sauber proberen, de V10: 6x zo goedkoop als mijn vertrouwde merk. Wat is mijn ervaring?

Laten we beginnen met de unboxing van de Sauber V10. Filmpjes monteren heb ik helaas geen bruikbaar programma voor op mijn laptop, daarom in 2 delen (graag tips, windows movie maker staat niet op mijn laptop denk dat je dan een office pakket moet kopen):

Sauber aangesloten bij BSCI

Voor mij was Sauber een nog onbekend merk. Hadden jullie er al wel van gehoord? Ik dacht dat ik redelijk bekend was met wat er zoal aan merken stofzuigers op de markt was, in het verleden heb ik namelijk artikelen geschreven voor het vakblad Huishoud Electro. Maar ik hoef me niet schuldig te voelen, Sauber blijkt pas sinds 2012 op de markt! Het merk wil kwaliteitsproducten bieden voor gunstige prijzen. Het bedrijf let hierbij op recycling van materialen én is aangesloten bij de BSCI. Dat laatste is belangrijk. Het BSCI staat voor Business Social Compliance Initiative en heeft als doel om wereldwijd de werkomstandigheden in de toeleveringsketen te verbeteren. Ze letten daarbij in het bijzonder op: gezondheid, veiligheid, kinderarbeid, discriminatie en lonen.

Lees ook: Dweilen op standje turbo met Kärcher!

kamer stofzuigen

Wat zijn de verschillen tussen mijn oude Dyson en deze nieuwe Sauber?

 • De vloerborstel van de Sauber is een stuk dikker, onder lage kastjes is de platte Dyson handiger. De Dyson heeft echter geen ‘standen’ op de vloerborstel, de Sauber kun je instellen op gladde vloer en vloerbedekking.
 • De Sauber heeft een iets langere steel en een veel langer snoer (7 meter) en daardoor een werkbereik van 10 meter. Als ik deze in het midden van de woonkamer inplug, kan ik de hele kamer stofzuigen. Dat was met mijn oude stofzuiger niet het geval.
 • De opzetstukjes zijn iets anders. Ik vind zelf het borstelopzetstuk van mijn Dyson ideaal voor de vloerbedekking op de trap, de hulpstukken van de Sauber zijn hier minder handig voor.
 • Bij de Sauber kun je de zuigkracht instellen: normaal of krachtig.
 • Het gewicht van de Sauber V10 is lager, je sjouwt hem dus iets makkelijker mee bij het stofzuigen van de trap.
 • Het opvallendste verschil is echter de verkoopprijs. Ik was al aanbiedingen in de gaten aan het houden om mijn Dyson te vervangen, maar dan zit je toch nog snel op 300 euro. Een investering die ik momenteel niet kan maken. De Sauber heb ik gekregen voor mijn blog, maar de prijs die ik op internet tegenkwam is opvallend lager: bij Blokker in de aanbieding voor nog geen 50 euro!

sauber trap stofzuigen

Wat is mijn ervaring met deze zakloze budgetstofzuiger?

Het vuilopvangreservoir is met 3 liter ongeveer net zo groot als dat van mijn Dyson. Handig dat ik daar al ervaring mee heb, want je maakt het op dezelfde manier schoon. Ook met een filter dat je eens in de zoveel tijd even uit moet spoelen onder de kraan zodat hij het weer goed doet. Zoals je in het filmpje al zag, gebruik ik de Sauber V10 voornamelijk op de gietgrindvloer van onze benedenverdieping. De deurmat en de trappen hebben vloerbedekking. Ik heb ervoor gekozen, nu ik de luxe van 2 stofzuigers heb, om de Sauber beneden te gebruiken en de Dyson op zolder te zetten voor de bovenverdiepingen (met laminaat en lage kastjes).

Lees ook: Snel en lekker makkelijk: zakloze steelstofzuiger van Rowenta

Lekker licht

Het was even wennen voor mij om de stofzuigermond op vloerbedekking en gewoon in te stellen, maar dit werkt natuurlijk bij veel stofzuigers zo. En door deze stand te wisselen, doet ie het ook prima op de deurmatten. Omdat de V10 lekker licht is, rijdt hij makkelijk heen en weer door de kamer en ik vind het zelf heel prettig dat ik niet steeds van stopcontact hoef te wisselen. Iets dat ik voorheen wel moest en mijn oude stofzuiger is ook een stuk zwaarder waardoor hij lastiger door de ruimte te trekken is. De Sauber is een stuk kleiner en de steel kun je er in klikken, waardoor hij minder plek inneemt met opbergen en dus in onze trapkast past.

Auto stofzuigen

Ik heb de Sauber uiteraard ook geprobeerd op de bank en op onze trap met vloerbedekking. Dat doet hij prima, maar ik mis persoonlijk mijn vertrouwde opzetstukje waarmee dit net even wat prettiger werkt. Daarna heb ik er een verlengsnoer bijgepakt, zodat ik een klus kon aanpakken die heel hard nodig was:  de binnenkant van de auto. Mijn jongste dochter heeft een beginnetje gemaakt. Ze zoog eerst de losse matjes en ging daarna aan de slag in de auto. Toen ze er geen zin meer in had, mocht ik verder 😉 . Er lag heel veel zand en rotzooi in de auto (waaronder stukjes matras) maar het resultaat is prima. Vergelijkbaar met hoe mijn oude stofzuiger dat zou doen: niet helemaal spik en span maar wel heel netjes en schoon genoeg.

Lees ook: Handig! Draadloos stofzuigen en dweilen met Leifheit

Conclusie, kan ik de Sauber aanbevelen?

Ja! De Sauber is een prima stofzuiger in energieklasse B met een enorm bereik en natuurlijk zakloos, waardoor je niet steeds met extra kosten (stofzuigerzakken) wordt opgezadeld. Ik ben heel tevreden over het zuigresultaat en de gebruiksvriendelijkheid. Je ziet mij het apparaat in elkaar puzzelen zonder handleiding, vrijwel alles wijst zich vanzelf. Het merk produceert verantwoord, geen kinderarbeid en goede werkomstandigheden en bij materiaalgebruik wordt aan recycling gedaan. Maar het allerbelangrijkste vind ik toch wel de aantrekkelijke prijs: voor nog een 50 euro heb je echt een goed apparaat in huis. Daarmee maakt het merk zijn eigen slogan waar: goede kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs. Heb je dus een krap budget dan zou ik dit nieuwe merk zeker even meenemen in je zoektocht! Sauber geeft 3 jaar garantie op hun producten.

Lees ook: Stofzuigen en virusvrije lucht met ROIDMI

#odeaandestofzuiger Welk merk stofzuiger heb jij? Hoe lang gebruik je de jouwe al? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Peter zegt:

  Super apparaat en filters kunnen zo in de wasmachine, groot filter onder de kraan wassen, wel beide 24 uur laten drogen. Nieuw filter voor vanaf 10€ via internet te koop.
  Heb heb nu 5 jaar, veel zuig genot

 2. Diana zegt:

  Hier moet er momenteel bijna elke dag met de stofzuiger door het huis gegaan worden. Het samen leven met twee katten levert nu heel veel haren op. Gelukkig geven ze ook heel veel liefde en doe ik het graag!

 3. Joandi Loes Tholen zegt:

  Klinkt als een hele goede stofzuiger! Ik was een tijd geleden ook overgestapt naar een ander merk een Thomas. Had ik ook nog nooit van gehoord maar met al mijn allergieën werden er heel veel mooie dingen beloofd met deze stofzuiger. Na een week ben ik in tranen terug gereden naar de winkel of ze het AUB zo snel mogelijk konden terugnemen. Helemaal gek werd ik ervan. En ondertussen ben ik weer terug aan het zuigen met mijn geliefde Dyson.

 4. Dewi zegt:

  Nog nooit van Sauber gehoord, maar klinkt als een fijne stofzuiger. En ook fijn geprijsd

 5. Fleur zegt:

  Wij hebben een robotstofzuiger voor het dagelijkse rondje en een Dyson voor de kleine hoekjes en boven. Onze robotstofzuiger is wel aan vervanging toe. Deze kosten wel wat, maar ik ben er echt heel blij mee

 6. Jessica zegt:

  Goede review! Wij hebben zelf een samsung zaklozd stofzuiger. Veel wikken en wegen toen maar ontzettend blij mee!

 7. Wij hebben een Miele, gekocht vanwege het merk. Deze Sauber klinkt goed! Ik kende het merk ook nog niet.

 8. maddy zegt:

  Wij hebben er ook 1 zonder zak. Vind het echt ideaal! Lijkt me een prima stofzuiger

 9. Bianca zegt:

  Nog nooit van gehoord al klinkt die wel fijn, ik gebruik liever een stofzuiger met zak vind dat net wat prettiger werken x

 10. cassandra zegt:

  Klinkt als een fijne stofzuiger. Ik heb ooit eens een zakloze gehad, maar dat vond ik niet fijn, dus weer terug gestapt naar nilfisk. Echt een topper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.