Wat zijn de beste materialen voor een deurmat?

De deurmat is iets waar je niet snel aan zult denken als je verhuist. Toch is dit ontzettend belangrijk om te hebben. Zonder mat bij de voordeur wordt je woning namelijk ontiegelijk vies en moet je misschien wel elke dag stofzuigen en dweilen. Uiteraard zit daar niemand op te wachten, dus we mogen gerust zeggen dat de deurmat de meest ondergewaardeerde accessoire in huis is. Zo’n mat kopen is daarom van groot belang, waarbij je het beste kunt kiezen voor een model dat gemaakt is van een van deze materialen.

Rubber

Als je een deurmat op maat zo weinig mogelijk wilt onderhouden, kun je het beste kiezen voor een rubberen model. Voor het schoonmaken van zo’n mat hoef je namelijk alleen maar een borstel of doek te gebruiken. Eventueel kun je ook nog een tuinslang of hogedrukspuit gebruiken, als is dat alleen nodig als de deurmat zeer vies is. Let wel op als het gaat om schoonmaakmiddelen. Je kunt namelijk geen olie en vet gebruiken bij een rubberen mat. Gebruik daarom alleen niet-alkalische zeep!

Katoen

Een deurmat kan ook gebruikt worden voor het absorberen van vocht. Dit is vooral het geval bij een katoenen mat. Dit materiaal is daarom zeer geschikt voor droogloopmatten. Weet echter wel dat je een katoenen deurmat eerst een paar keer moet wassen voordat het vocht en vuil absorbeert. Hiervoor hoef je de mat alleen maar in de wasmachine te gooien! Onthoud echter dat je na de wasbeurten het filter van de wasmachine moet reinigen.

Kokos

Wil je een deurmat ook buiten het huis gebruiken? Kiezen voor een exemplaar van kokos is dan zeker een goed idee. Zo’n model heeft namelijk harde borstels, wat ervoor zorgt dat het schoenen zeer goed veegt. Wel moet je met een stofzuiger zo nu en dan alle achtergebleven viezigheden verwijderen om de mat goed te blijven laten werken. Bij het verwijderen van hardnekkige vlekken kun je lauwwarm water met wat azijn gebruiken. Gebruik dit mengsel samen met een harde borstel en het klusje is zo geklaard.

Nylon

Nylon is het beste materiaal als het gaat om het vegen van voeten. Dit komt doordat het zeer sterk is, maar ook slijtvast en UV-bestendig. Dit zorgt ervoor dat dit materiaal ideaal is voor het produceren van schoonloopmatten. Zelfs de modderigste schoenen kunnen schoongeveegd worden op zo’n deurmat! Het reinigen van een nylon mat doe je simpelweg met een bezem of grote borstel.

Lees ook:

Wat voor deurmatten heb jij?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.