De beste ondergrond voor jouw planten

Het is fijn als de tuin er verzorgd en mooi uit ziet. Om dit voor elkaar te krijgen, is het belangrijk dat er genoeg tijd en aandacht aan de tuin wordt besteed. Vooral nu de koude periode voor de deur staat, is het goed om de tuin op orde te brengen voordat het begint te vriezen. Voor het op orde brengen van de tuin, zijn er enkele essentiële benodigdheden die onmisbaar zijn. Wil jij weten wat je nodig hebt om de jouw tuin klaar te maken voor de winter? Lees snel verder!

Knopheide ‘Sunset Fire’ bloeit tot in het voorjaar. Foto: Gardengirls

Potgrond en zwarte aarde 

Voordat de winter echt van start gaat, is het raadzaam om de tuin extra liefde te geven. Tijdens deze periode kunnen er veel gevallen bladeren in de tuin liggen. Deze zullen je eerst even aan de kant moeten schuiven om de ondergrond van de planten en bloemen te verversen. Het is belangrijk om een onderscheid tussen potgrond en aarde te maken.

Aarde kan het beste voor planten gebruikt worden en potgrond is goed voor bloemen. Potgrond bevat namelijk veel voedingsstoffen waar bloemen en groenten van kunnen profiteren. Heb je niet genoeg potgrond in huis? Dan kun je potgrond kopen online of in de winkels. Wat ook goed is om te weten, is dat zwarte aarde ook erg geschikt is om bloemen en fruit te kweken. Vanwege het vermogen om vocht vast te houden, zullen de bloemen en het fruit echt gaan bloeien en groeien. Dit moment kan tevens gebruikt worden om bloembollen te planten, zodat deze in het voorjaar in bloei kunnen staan. 

Tuingereedschappen

Nadat de bloemen en planten genoeg potgrond of aarde hebben gekregen, kunnen de bladeren er overheen gezet worden. De bladeren kunnen de tuin namelijk beschermen tegen vorst en kleine dieren. Om alles goed te onderhouden, kun je gebruik maken van tuingereedschappen. Gezien er een breed scala aan tuingereedschappen te vinden is, kan het lastig zijn om een keuze te maken. Het is dan goed om te weten dat Gardena tuingereedschappen van hoge kwaliteit zijn en ook handig in gebruik zijn. Ook deze artikelen kunnen online of in de winkel aangeschaft worden. Vergeet de heggen en bomen in de tuin niet te snoeien en eventuele losse bloempotten na te lopen. 

Vurige winterkleur in je tuin

heideplant sunset fire
Sunset Fire. Foto: Gardengirls.

Een nieuwe, spectaculaire plant is knopheide ‘Sunset Fire’ van Gardengirls. De plant is opgebouwd met een fraaie combinatie warme herfstkleuren: geel, oranje en rood. Knopheide ‘Sunset Fire’ bloeit van oktober tot in het voorjaar.

Knopheide vraagt weinig verzorging. De sterke plant is winterhard (tot -10 graden Celsius) en je hoeft geen plantenvoeding te geven. In droge perioden lust ie wel een slok water. Zet de plant bij voorkeur op een plekje in de zon want: hoe meer licht, des te mooier de kleuren. Knopheide is geschikt om toe te passen in potten op balkon of terras of in borders. Als je de plant in het voorjaar snoeit, dan zorgt de ‘Sunset Fire’ vanaf oktober opnieuw voor een vlammend spektakel.

In het kort, de winterperiode staat bijna voor de deur. Nu het nog niet heel koud is, is dit hét moment om de tuin winterklaar te maken. Het is raadzaam om potgrond en aarde in de tuin aan te vullen waar het nodig is en daar waar nodig de planten en struiken te snoeien.

Lees ook:

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.