Shine Bright: De Grote Schijn in het Kralingse Bos      

Op 20 oktober mochten wij aanwezig zijn bij de opening van De Grote Schijn in het Kralingse Bos. Voor wie nu gelijk denkt De Grote Wat? De Grote Schijn is een avondwandeling in een bijzonder verlicht bos. Met tal van soorten licht, geluid en projecties word je meegenomen in een magische sfeer die is neergezet door de makers. Ik nam mijn dochter Feline en haar vriendin Isabel mee. Helaas kon mijn oudste zoon niet mee, die had een herkansing op school en ja, dat gaat voor.

Première van deze bijzondere avondwandeling

De Grote Schijn is te bezoeken van 20 oktober tot en met 6 november. Speciaal voor eerste avond was er een première programma. We werden hartelijk verwelkomt op het semi-overdekte terras waar we niet alleen wat konden drinken maar ook een marshmallow konden roosteren. Dat lieten de meiden zich geen twee keer vertellen, want een vuur is eigenlijk ook al een beetje magisch. Natuurlijk liet er één, ik noem geen namen maar ze hoort bij mij, haar marshmallow lekker zwart blakeren. Gelukkig hield ze hem dit keer wel uit de buurt van haar haren.

Rond 19.00 begon het lekker donker te worden en startte het programma met een korte introductie van de Vlaamse makers van de route en een muzikale omlijning door de Rotterdamse Elfie Tromp die een prachtig gedicht ten gehore bracht en een vurig lied zong. Daarna knipte ze met een grote gouden schaar het koord door bij de entree waarmee ze De Grote Schijn officieel opende.

Hurry up: waar moeten we heen?

Mijn gezelschap nam deze opening zeer letterlijk en stapte direct als één van de eerste naar ‘binnen’.  ‘Kom mam, we gaan, leuk als er niemand voor ons loopt’. Nou ja, daar had ze gelijk in en die kans kregen we dus waarom ook niet. We dompelden ons onder in het onverwachte. De route begon best donker, even wennen, waar moeten we kijken en wat kunnen we verwachten? Maar dat werd snel genoeg duidelijk. De route werd begeleidt door lampjes, bij een rood lampje moest je het andere pad hebben. Mocht je ook gaan, neem de tijd en bereid je daar ook op voor. De dames hadden de eerste paden teveel haast om stil te staan bij wat ze zagen en ik daardoor ook omdat ik ze wel bij wilde houden.

Schouwspel van licht

Ik ga natuurlijk niet teveel verklappen of wat je allemaal te zien krijgt want dan blijft er niets aan de verbeelding over, maar denk aan tal van gekleurd licht tussen takken, takken en in bomen en dan niet met een spotje maar bewegende licht, veranderend van kleur, grote en richting. Een hoogtepunt zijn de bewegende projecties op een sectie vrijstaande bomen. De jankende wolf hoorde je al een afstandje maar uiteindelijk bleek het niet eng maar prachtig. De flamingo’s ‘lopen’ over de bomen en de dolfijnen maken de mooiste sprongen die worden beloond met opspattend water. Wat is dit knap gemaakt. Hier blijven de dames zo lang hangen dat we worden ‘bijgelopen’ door de andere bezoekers.

Lees ook: Sprookjesachtig varen met de Blogboot tijdens het Amsterdam Light Festival

Betoverende ervaring deze lichtshow

Niet alleen mama liep met de camera rond om foto’s te maken, ook de dames waren druk aan het snapchatten. Dat is voor mij een graadmeter dat ze het mooi genoeg vonden om het te delen met de achterban. Onze wandeling eindigde na een klein uur op het pleintje waar het voor ons ook begon, bij de horeca. Daar wachtte een kopje warme choco met slagroom op ons om de bij na te kletsen over deze bijzondere ervaring.

Lees ook: PLOG: lichtjesfestival Africa by Light in Beekse Bergen

Ga je ook, reserveer dan een tijdslot!

Mocht je ook een magisch kijkje willen nemen, dat kan nog tot 6 november. Houdt er wel rekening mee dat je een tijdslot moet reserveren, dit kan alleen online via de website www.degroteschijn.nl . Daarbij is het goed om te weten dat je niet echt dichtbij kunt parkeren, vanaf de park and ride is het 15 minuten lopen. Als je niet bekend bent in Kralingen zou ik aanraden op tijd te gaan en vooraf ergens wat te eten, zodat je de heenweg in het daglicht loopt, dan is de terugweg in het donker beter te vinden.

Zelf vond ik het geweldig deze ervaring een keer mee te maken maar ik twijfel wel of ik de entreeprijs van €18,75 voor volwassenen en €13,75 voor kinderen (3 t/m 12 jaar) helemaal in verhouding vind. Maar ja, dat zeg ik een tijd dat alles al zo enorm duur is, inclusief energie. Vanuit dat perspectief snap ik de prijs, er zullen flink wat energiekosten gemaakt worden.

Lees ook:

Wat doe jij voor magische uitstapjes deze herfstvakantie?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.