Beleefkunst: de Remastered Rotterdam Experience

Zin een in bijzonder uitstapje deze herfstvakantie? Ga dan naar de Remastered Experience in Rotterdam, op de foto’s zie je wel dat mijn kinderen niet wisten wat ze zagen: compleet verbaasde gezichtjes. Het is dan ook echt iets bijzonders, je beleeft hier bekende kunstwerken van oude Hollandse meesters op een compleet nieuwe digitale manier. De voorstelling / beleving / tentoonstelling of tja, hoe moet ik dit eigenlijk noemen? Duurt ongeveer een uur en ik vertel je er graag meer over!

remastered Rotterdam

De ingang van Remastered ligt onder de Erasmusbrug. Je kunt hier ook opstappen voor een Spido rondvaart. De Kunsthal is vlakbij. Parkeren deden wij in de naastgelegen Erasmusgarage dus je hoeft niet ver te lopen. Het uitje zelf is overigens volledig CO2 neutraal, terwijl er toch behoorlijk wat stroom doorheen gaat met al die beamers. Als je een groen hart hebt, is het uitstapje dus ook geschikt.

Mijn dochter van 10 maakte dit impressie filmpje:

 

Rolstoelproof

Overigens ook wanneer je slecht ter been bent of revalideert, er is bij Remastered ook een rolstoel aanwezig die je eventueel kunt lenen! En er zijn bij de overgang naar andere ruimtes rolstoelramps aanwezig. Gezien mijn revalidatie was ik blij dat je op verschillende plekken even kon zitten. Zeker bij de laatste ruimte waar de show zo’n 30 minuten duurt is het prettig dat er een paar krukjes staan anders hield ik het niet vol. Een uitje waar je samen met je kinderen van kan genieten en zeer geschikt met tieners.

remastered rotterdam

Wat kun je verwachten?

Je loopt door verschillende ruimtes waar met licht en geluid een bijzondere beleving wordt neergezet. De ruimte meet ruim 1000 vierkante meter en bevat onder meer het grootste LED scherm van Europa en zo’n 60 beamers. Kunstwerken van bekende Nederlandse kunstenaars zijn omgezet in een licht en geluidshow. Je ziet werken van Piet Mondriaan, Vincent van Gogh, Jeroen Bosch, Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en Pieter Bruegel. Deze zijn omgezet in een digitale beleving met muziek door onder meer DJ Sam Feldt, y=f(x) lab, Woodwork Amsterdam, YiPP, SMACK en THNDR Studio.

remastered Rotterdam remastered Rotterdam

Kleuren bij de Playground

Het is handig om zeker een kwartier voor jouw voorstelling begint aanwezig te zijn. Bij binnenkomst kom je namelijk in de ‘playground’. Hier kun je naar het toilet, voor 2 euro een kluisje huren voor je jas en andere spullen en aan de bar iets te drinken bestellen. Maar het allerleukste? Hier kun je kleurplaten van luchtballonnen, ufo’s, zappelins en raketjes versieren met stiften! Laat je creativiteit maar los en scan je creatie daarna in het apparaat (wij hebben even getest, je kunt ook een foto op je mobiel in een kleurplaat leggen en dan verschijnt die op bijvoorbeeld je luchtballon)… Alle gescande kleurplaten verschijnen op het mega grote scherm in deze wachtruimte. Je kunt eventueel ook nog op de knoppen erboven drukken. Dan verschijnt er een grote dino, vuurwerk of een mega kraken uit de dieptes. Ondertussen vliegen de voertuigjes heen en weer. Magisch om te zien, vooral wanneer jouw eigen tekening langs vliegt. Wij waren door verkeersdrukste iets te laat voor onze voorstelling, maar hebben ons in deze wachtruimte uitstekend vermaakt tot de volgende begon. Dit is al een beleving op zich.

remastered Rotterdam remastered Rotterdam

Lopen door de voorstelling

Na deze ervaring liepen we vol spanning de tentoonstelling in, wat zou er verder voor bijzonders gebeuren? Eerst richting een waterval en langs bijzondere bewegende figuren van Jeroen Bosch. Spannend! Daarna kwamen we in een wonderschone onderwaterwereld terecht. De kinderen ontdekten al snel dat de vissen en planten op beweging van je armen of voeten reageren. Alsof je midden in een sprookje staat en zo blijft het eigenlijk de hele experience.

remastered rotterdam
Jaja, Mondriaan. Of Gerrit Rietveld, net hoe je het interpreteert.

We stapten bijvoorbeeld in een soort ‘lift’ die op hol lijkt te slaan en kwamen daarna uit in een landschap tussen de wolken. Daarna konden we even rustig zitten en kijken naar bijzondere bewegende moderne kunstwerken waar werkelijk van alles gebeurde. Steeds ontdek je weer een nieuw detail: “Spongebob mama!” Al zijn sommige van deze werken best een beetje gruwelijk.

Daarna mochten we de laatste ruimte in waar een klok de tijd aftikte. Deze voorstelling duurt een half uur en je kunt hier ook lekker dansen als je dat wilt, de muziek is er vet genoeg voor en de scènes ook! Mijn kinderen waren vooral heel erg onder de indruk. “Als ik het meisje met de witte jurk zie, weet ik zeker dat dit de nachtwacht is!” Ze keken hun ogen uit. Met de verschillende soorten kunst verandert de muziek mee. Zo stond er een klok in het midden van de ruimte, dan weer was die weg, dan verscheen de toren van Babel en… nou ja, je moet Remastered gewoon zelf beleven! De voorstelling eindigt met een knal, glitter serpetines en blije gezichten.

remastered Rotterdam

We hebben mooi nog even nagenoten bij de Playground, want de meisjes vonden het ontzettend leuk en wilden nog meer tekeningen maken, inscannen en op de effectknoppen drukken. Met bangige kinderen of als ze last hebben van epilepsie, zou ik hier niet heen gaan. Als jouw kinderen de afgelopen jaren van het kunstonderwijs in het basisonderwijs hebben genoten of gewoon graag tekenen, is dit zeker een aanrader. Dankjewel voor de uitnodiging dus Remastered, het was zo tof. Nogmaals: mijn kinderen van 9 en 10 jaar wisten niet wat ze meemaakten en ik was zelf ook onder de indruk van deze prachtige beleving. Intens en awesome!

remastered Rotterdam

Tip: Als je de muziek erg mooi vond, kun je hier nog van nagenieten met de Remastered Spotify playlist.

remastered Rotterdam

Wat kost een ticket enzo?

Remastered is geopend van woensdag tot en met zondag. Een ticket kost 24,50 euro en je kunt voor 75 euro ook een familieticket kopen voor je gezin: 2 volwassenen en 2 kinderen van 7 tot 13 jaar. Uiteraard heb je – net als overal – je QR code nodig als je ouder bent dan 13. Meer informatie kun je vinden op de website van Remastered.

remastered Rotterdam

Wij combineerden ons bezoek met een avondje shoppen in de Koopgoot en op de Lijnbaan: op vrijdagavond is het koopavond in Rotterdam. Rotterdam is een waanzinnig leuke stad waar genoeg te beleven is. Je kunt vlakbij Remastered eventueel ook de watertaxi nemen richting de Kop van Zuid of de leuke eettentjes bij Hotel New York. Met de kinderen heb ik bij de McDonalds gegeten, maar ben je met een groep volwassenen? Zoek dan een leuk restaurantje op aan de sfeervolle Witte de Withstraat.

remastered experience rotterdam

Ook leuk in Rotterdam:

Ik vond het erg tof om mijn kinderen te laten zien waar ik ‘voeger’ op het HBO heb gezeten (aan het Vasteland, vlakbij de Willemshaven waar je Remastered vindt) en ze iets van de stad te laten zien. Remastered is in ieder geval een vette beleving met (tiktokkende) tieners, dus heb je nog geen plannen voor de herfstvakantie? Zet een dagje Rotterdam in je agenda.

Waar ben jij tijdens jouw laatste bezoek aan Rotterdam geweest?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.