Wij bezochten het Maritiem Museum (kinderen gratis!)

Mijn dochters hadden deze woensdag vrij vanwege studiedag. Een mooie gelegenheid om er rustig op uit te gaan als de meeste andere kinderen op school zitten. Ik schreef in mijn uittips artikel al over het Maritiem Museum, waar kinderen die een gratis Professor Plons lidmaatschap hebben aangevraagd in de herfstvakantie geen entree betalen. Wij hebben deze pas ook aangevraagd en gisteren werden ze bezorgd, precies op tijd!

Bij overhandiging van hun pasjes bij de entree, kregen mijn dochters elk een speciaal vriendenboekje van het museum. Leuk! Zelf mocht ik als blogger een kijkje nemen om mijn lezers er over te vertellen. Vanwege zwemlessen in de middag, hebben we de grote mensen tentoonstellingen op de 1e verdieping overgeslagen. Er werd ons ook direct verteld dat de Professor Plons tentoonstelling op de 2e verdieping voor de meisjes het allerleukst zou zijn. Nou, dat klopte!

dsc_0058

Speelpaleis

Eerder moest ik mijn traditionele idee over musea al bijstellen na een bezoek aan Villa Zebra, dat werd hier onderstreept. We kwamen op de 2e verdieping namelijk in een heel leuk speelpaleis terecht, geheel in het maritieme thema. Overal boten, water en bijbehorende props. Op een schoolexcursie na was het heerlijk rustig, de meisjes konden op hun gemak alles ontdekken en overal mee spelen.

Een ronddraaiende zeilboot, zelf knopen maken, verkleedattributen, klimdingen, wind maken, een glijbaan, ontdekhoekjes… Heel erg leuk opgezet. Bovendien kon je hier ook naar buiten om op het dakterras allerlei speelmaterialen te ontdekken. Alleen… onze jassen lagen beneden in de garderobe! We hebben daarom eerst uitgebreid binnen gespeeld, of nou ja… de meisjes. Ik zat op een bankje en maakte foto’s.

Wereld op je bord

Daarna bezochten we de tentoonstelling ‘De wereld op je bord’, waarbij je ontdekt waar ons voedsel vandaan komt. Er lagen vrolijke vragenboekjes, je kon met scheepjes varen over een gigantische wereldkaart en tussendoor allerlei kleine opdrachten doen en stempels in je boekje zetten. Net als de Professor Plons tentoonstelling is deze gericht op kinderen van 4 tot 10 jaar. Met 4 en 5 jaar zijn mijn dochters dus precies de doelgroep en dat was te merken. Alleen het intro filmpje vonden ze niet zo leuk, dus dat hebben we over geslagen.

Zeekastelen

Hiernaast kon je een soort cruiseschip betreden. Deze tentoonstelling heet Zeekastelen. Dit was iets meer museum achtig opgezet: oude spullen achter glas om te bekijken. Toch was ook hier het een en ander te doen, maar dan voor kinderen van 8 jaar en ouder. De meisjes vonden het op zich wel interessant, maar hier gingen we iets vlotter doorheen. Onze maagjes knorden. Daarom hebben we beneden in het museumrestaurant iets gegeten en gedronken. De prijzen waren netjes vond ik: voor 2 kindermenu’s, 1 volwassen menu en 3 drankjes was ik 22,60 euro kwijt. Een kindermenu is 3,95 euro. (Aan parkeren was ik overigens 9 euro kwijt voor 3 uur.) Daarna haalden we onze jassen op en gingen we terug naar boven.

Op naar het dakterras van Professor Plons!

Door de ramen hadden we al wat leuke dingen gezien. Buiten was echt een leuke plek voor vrij spel ingericht in het maritieme thema. Desgewenst kon je ook hier verkleedattributen aan. Er stonden kruiwagens, steekwagens, heel veel ‘cargo’ met een lus om deze op te hijsen met één van de aanwezige kranen. Door middel van hendeltjes en wieltjes konden deze kranen worden bediend. Er was zelf een soort vrachtschip dat de meisjes zelf heen en weer bewogen door aan een wiel te draaien. Heel veel ruimte voor creatief vrij rollenspel dus. Het duurde even voor ze er écht in zaten – eerst moest alles natuurlijk even ontdekt worden – maar toen was het heel erg moeilijk om weer mee naar huis te gaan.

Gaaf: de brandweerboot waarbij eerst flink gepompt moest worden om te kunnen blussen.

Uitdagend: de wand met magnetische regenpijpstukken waarmee je een ballen pijplijn kunt maken. Best moeilijk!

Grappig: de reddingsboten op veren waarmee je dus flink heen en weer kunt wiebelen.

Zoek je dus eens een andere speelomgeving voor je kinderen? Houden ze van rollenspel (een verhaal bedenken en dat spelen)? Dan is dit zeker leuk als ze tussen de 4 en 10 jaar zijn. In de herfstvakantie kunnen kinderen die een gratis pasje hebben aangevraagd als gezegd gratis naar binnen (normaal kost dat 6 euro) en krijgen ze een vriendenboekje. Voor een volwassene bedraagt de entree 10 euro.

Enneh juffentip: achter in de vriendenboekjes zitten allemaal kortingsbonnen voor 20% korting én speciale bonnen voor juffen! Als juf kun je samen met nog iemand tegen inlevering van zo’n bon gratis naar het Maritiem Museum om te zien of dit uitstapje geschikt is voor je klas. (Ben je juf, ken je mij persoonlijk en wil je zo’n bonnetje, laat het even weten in een privé berichtje op Facebook. Ben je geen juf en ken je mij persoonlijk, je kunt ook een 20% korting bon aan mij vragen.)

Ben jij al eens in het Maritiem Museum in Rotterdam geweest?

Lees ook:

Kindvriendelijke vakantie uitstapjes in Zuid-Holland

Beleefkunst: de Remastered Rotterdam Experience

Wandelen met kinderen: de Avonturenroute in Reeuwijk

Sea de Zee, nieuwe tentoonstelling in kindermuseum Villa Zebra Rotterdam

Doorkijkvloer op de Euromast

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Patricia Batelaan zegt:

  Nogmaals dank voor je kaartje ‘voor de juf’. Deze juf is enthousiast!
  Kyan heeft ook een lidmaatschap van de spetterclub en kon dus ook gratis. Geslaagde dag!

 2. Mom zegt:

  Dat was een geweldig leuke dag.

 3. Nathalie zegt:

  Dat ziet er gaaf uit! Museums zijn superleuk voor kinderen. Wij gaan vrijdag naar Nemo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.