Doorkijkvloer op de Euromast

Toerist in eigen land? Dan moet je zeker de Euromast eens bezoeken in de iconische Maasstad Rotterdam! Ik was er zelf voor het laatst geweest… tijdens een kinderfeestje op de basisschool. Best al even terug dus. Is het voor jou ook al lang geleden? Dan is de nieuwe vertigo floor in de Euroscoop (dat ronddraaiende bankje dat helemaal omhoog gaat) een heel goed excuus om zowel je oma, familie uit het buitenland als je kinderen mee te nemen en dit bucketlist item af te strepen.

euromast rotterdam
Mijn studiestad <3 met achter mij de Erasmusbrug, Hotel New York en een mega cruiseschip dat daar ligt aangedokt. En zie je dat park? Daar was voor mijn vrijgezellenfeest een speurtocht uitgezet. Wat is het toch een gave plek Rotterdam! Jurkje is trouwens van Protest.

Laten we wel wezen: de Euromast in Rotterdam is een bucketlist ding net als varen over de grachten van Amsterdam en een bezoek aan de Keukenhof en Giethoorn. We love Nederland, ik ben trots op mijn mooie land en val daar zoals het hoort ook expats en buitenlandse bezoekers die naast mij zitten in vliegtuigen ongevraagd mee lastig. Als blogger ben ik ook offline een lopende reclamezuil vol tips en weetjes, maar online is het voor jou natuurlijk makkelijker om mij te volgen en weet je zeker dat ik op mijn praatstoel zit. (Tip: abonneer je op mijn nieuwsbrief met wekelijks updates.)

Met puber naar de Euromast

Goed, dus ik heb ook voor mijn puber bepaald dat de Euromast een bucketlist ding is dat ze als TTO-leerling (VWO in het Engels) een keer ‘gedaan moet hebben’. Om mezelf maar even te quoten: “Dit zijn van die dingen waar je later andere mensen over gaat vertellen. Je gaat dus met mij mee, zeker omdat je misschien over 10 jaar een internationale functie hebt. En het is leuk en gezellig.” Nou goed, dat laatste misschien niet helemaal als je puber liever naar haar nichtje was gegaan en mama iets zegt van ‘afspraak is afspraak’. Then again vond ik dit in een voor haar vrije week een belangrijk stuk Nederlandse cultuur en omdat er een feestje op de Euromast was, hadden ze bovendien heerlijke drankjes, hapjes en chips.

euromast rotterdam

Vertigo floor: een doorkijkvloer

Wij waren uitgenodigd vanwege de opening van de nieuwe gimmick in de Euroscoop: een vertigo floor. Een ’thrill experience’ die naar mijn mening niet zo heel spannend is, maar wel heel erg leuk. Tijdens een rit met de Euroscoop zie je de stad en omgeving van alle kanten, terwijl de glazen vloer onder je transparant wordt. Het is daardoor net of je over Rotterdam zweeft!

euromast vertigo floor rotterdam
Alsof je boven Rotterdam zweeft.

Een leuke ervaring waarbij je geniet van de varende taxibootjes, de Erasmusbrug en de prachtige skyline van Rotterdam, die wordt ondersteund met een lichtshow, geluidseffecten en muziek totdat je de top op 185 meter hoogte hebt bereikt. Tijdens de rit, die ongeveer 7 minuten duurt, krijg je Rotterdam in 360 graden perspectief te zien. Een voice-over vertelt je ondertussen meer over de kleurrijke stad, haar inwoners, de diversiteit en de impact van het enorme havengebied. De gloednieuwe intelligente glazen vloer, die van mat naar transparant gaat (en weer terug als je het knopje op je stoel indrukt), maakt een rit met de Euroscoop nog meer een belevenis. 

Ik heb er een filmpje van gemaakt op TikTok.

@marstyle78 #rotterdam #euromast #glassfloor ♬ Rotterdam – The Kik

Leuke weetjes over de Euromast

De Euromast en Euroscoop zijn een mooie beleving voor iedereen, dus ook als je slecht ter been bent. In een tijd waarin iedereen maar overal over zeurt en protesteert, voelt het gewoon lekker als je trots kunt zijn op een positief toeristisch stukje Nederland met internationale elan. Wist je dat deze attractie jaarlijks honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld ontvangt?

euroscoop rotterdam euromast
Zie mij hier toeristisch van het uitzicht genieten met mijn haar gekruld door de puber. Foto: Nathalie van Volgmama.nl.

Voordat je echt van de glazen vloer kunt genieten, zie je een kleurrijke lichtshow inclusief muziek van DJ Oliver Heldens.

Wil je meer van dit? Ga dan zeker ook naar Rotterdam Remastered (naast het Spido Rondvaarten opstappunt). 

Houd je juist van meer toeristische weetjes? Van het platform met panoramisch uitzicht kun je via een QR-code de Magnicity App vinden, die bezoekers meeneemt in het verhaal van de stad. Hier op grote hoogte vind je van 8 juli t/m 3 september ook de pop-up Rooftop bar. Wij hebben hier heerlijk gechillt op zitkussens.

euromast rotterdam
Catching some sunshine bij de rooftop bar op de Euromast.

De Euromast is sinds 1960 een internationaal bekend icoon in Rotterdam. Met een hoogte van 185 meter is het één van de hoogste gebouwen van de stad en biedt het een uniek 360 graden perspectief. Hier geniet je van het uitzicht, je kunt er op grote hoogte dineren in de Brasserie en er zijn zelfs hotelsuites op grote hoogte te boeken. Op de begane grond is onlangs een koffiebar geopend met een conceptstore vol souvenirs. Echte durfals kunnen tussen mei en september 100 meter naar beneden abseilen vanaf de balustrade op het uitkijkplatform. Voor een bijzondere beleving ben je hier dus aan het goede adres.

Kaartje2go.nl - Jubileumkaarten

Adres: Parkhaven 20, 3016 GM Rotterdam
Entreeprijs: Vanaf € 18,50 inclusief ticket naar de top
Kijk ook op de website van de Euromast.

euromast rotterdam

Lees ook:

Heb jij de Euromast al van de bucketlist gestreept? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. G.T. zegt:

    Toevallig ben ik er dit jaar geweest. Het uitzicht was erg tof!
    Sowieso mijn eerste keer Rotterdam, dus nog meer toeristenplekjes afgetikt.

    1. Marguerita zegt:

      Ah leuk zeg! Rotterdam is een prachtige stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.