Nachtje slapen bij Hotel de Pergola in Giethoorn

Giethoorn, het Venetië van het Noorden, is beslist een bezoekje waard. Met 176 bruggetjes – hoog genoeg om met koeien op de boot onder door te varen – is het dorpspad waar je met de auto niet kunt komen een zeer fotogenieke locatie. Heerlijk dus om daar te wandelen of een rondvaart te maken. Het dorpje trekt niet voor niets jaarlijks meer dan een miljoen toeristen! Ik mocht een nachtje slapen in Hotel de Pergola, een gezellig locatie met ruim voldoende parkeerplekken en een prima restaurant.

giethoorn bezoeken hotel de pergola

Hotel de Pergola is heel makkelijk aan te rijden en ligt naast een heel groot parkeerterrein (dat van de supermarkt). Erg prettig. Vooraan is het restaurant, want je kunt er ook voor een hapje eten terecht, met een serre waar je op zonnige herfstdagen heerlijk zit. Aan de achterkant, met uitzicht op het water, is op mooie dagen ook het terras geopend.

giethoorn bezoeken hotel de pergola
Als je aan komt lopen bij het hotel zie je dit mooie tafereeltje.

Diner in het restaurant

Voor ik kon inchecken – ik had de boeking niet zelf gemaakt dus er kon geen kamercode worden vrijgegeven – gebruikte ik het diner in het restaurant. Ik koos een tafel met uitzicht op het water en kon mooi mensen kijken. Het was prachtig wandelweer en er wandelden heel wat toeristen langs. 

giethoorn bezoeken hotel de pergola
Lekker eten hoor bij Hotel de Pergola.

Ik ging voor vooraf een tomatensoep, de schnitzel als hoofdgerecht en een crème brûlee toe. Een drankje kreeg ik van het huis, omdat het inchecken bij het hotel nog niet lukte. Heel attent. Het had van mij iets minder scheutig met de lenteuitjes gemogen, die smaak is vrij overheersend, maar de gerechten zagen er uit als een feestje op mijn bord. Zeker de schnitzel.

schnitzel de pergola
Feestje op mijn bord!

En het was heerlijk! Toetje ook echt een aanrader hoor, er zat ook een bolletje overheerlijk kersenijs bij.

giethoorn bezoeken hotel de pergola

Het ontbijtbuffet is ook prima (ik nam een croissant en scrambled eggs). Bovendien mochten we na de rondvaart de volgende dag met de hele groep hier nog even een drankje doen op het terras in de zon en kregen we een lunch aangeboden. Ik ging voor de broodjes kroket op bruin brood. Jummie!

Bij Hotel de Pergola kun je zowel rondvaarten met gids als losse bootjes boeken.

Booking.com

Kamer met regendouche

Ik had een eenpersoonskamer (nummer 117) met uitzicht op de binnenplaats. Deze is gelegen naast de trap (ik zag geen lift), afgezien van af en toe wat andere hotelgasten op die trap hoor je ’s nachts dus niets. Echt helemaal stil in dit rustige dorpje. Of nou ja, in ieder geval bij het hotel. Hoe fijn is dat?

hotel de pergola

Op de muur zat een trendy Delfts blauw behangetje, heel leuk. Ik gebruikte het dankbaar als foto achtergrond voor de Alka producten die ik wilde proberen (basische deodorants).

giethoorn bezoeken hotel de pergola alka
Gaf de meisjes ook een exemplaar van deze basische deo van Alka met verzorgende crème. Ze vinden m heel fijn, net als ik.

Zoals je van mij gewend bent, nam ik een roomtour op, maar… er is iets misgegaan met de video dus ik kon deze helaas niet op youtube zetten. Wel een foto van de kamer. Deze is niet groot, maar comfortabel en alles zit er in. Je kunt koffie en thee maken (er is een koffiecup apparaat), een televisie, een heel comfortabel bed met fijne lakens waar ik heerlijk op geslapen heb, een rekje voor je trolley en een prettige badkamer. In de badkamer vind je een ruime regendouche! Zo fijn is dat, ik heb dan ook na een lange dag heerlijk mijn haren kunnen wassen en nieuwe beauty producten van The Body Shop kunnen testen en fotograferen.

edelweiss collectie the body shop

Wandelen in Giethoorn

Na het inchecken ben ik uiteraard nog even gaan genieten van de zonsondergang in het prachtige – alleen per voet bereikbare – deel van Giethoorn. De bediening van De Pergola wees me de mooiste route en langs het water genoot ik van deze wandeling. Lekker mijn stappenteller en een fijne workout playlist op spotify aan en lopen maar. 

boot rondvaart hotel de pergola

Naast de prachtige plaatjes die de zonsondergang oplevert zo bij het water met al die bootjes, nog een gezonde activiteit ook. Ik liep langs paarden in het weiland, volle sfeervol verlichte terrassen en tal van toeristische plekjes. Terwijl ik helemaal niet zo ver hoefde te lopen! 

giethoorn bezoeken hotel de pergola

Zo kwam ik langs een museum met oude boten, een mooi beeld, een leuk kerkje, gezellige winkeltjes en natuurlijk kristallenshop De Oude Aarde dat mijn kinderen zo leuk vinden. Er stonden op verschillende plekken borden met extra informatie, speciaal voor toeristen zoals ik. En het allerleukste waren natuurlijk de vele bruggetjes en mooie tuintjes en geveltjes langs de route. 

Vanuit Hotel De Pergola ben je zo bij al deze leuke plekken en de volgende dag stapten we hier met de Blogboot groep op een fijne overdekte rondvaart, voorzien van een kopje koffie. Hoe mooi de vaarroute is hoef ik je denk ik niet te vertellen? Zie ook mijn weekoverzicht en dit tiktok filmpje dat ik maakte:

@marstyle78 #blogboot #giethoorn ♬ Time to Smile – Xavier Rudd

Dankjewel Giethoorn Village en Hotel De Pergola voor de gastvrijheid!

lunchen hotel de pergola
Heerlijke afsluiter van een mooie rondvaart: met de hele groep op het terras bij Brasserie De Pergola.

Staat dit mooie plaatsje nog op je bucketlijst? Heb jij al eens in Giethoorn overnacht? 

Lees ook:

Lisanne ging mee op de Blogboot Wellbeing

Eigen sloep bij Roompot Waterstaete Ossenzijl

Fijne picknick vakantietips gehoord op de Blogboot

Kaasmuseum Bodegraven, lekker geel

Knolpowerweekend in Drouwenerzand Attractiepark

Verslag van Doe s Gek Zwolle

Kindvriendelijke vakantie in Groningen

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.