Lisanne ging mee op de Blogboot Wellbeing

Vorige week maandag was het eindelijk zover, ik mocht mee met de Blogboot! Er was al eerder sprake van dan ik mee zou gaan maar als mama van 3 moet er dan wel het één en ander geregeld kunnen worden. Dit keer lukte dat! Onze lieve buurvrouw bracht de twee jongste naar school en oma was stand-by om het boeltje weer op te halen. Daardoor kon ik op tijd richting Giethoorn rijden voor de Blogboot met als thema Wellbeing & Lifestyle!

Door: Lisanne van Uunen

Zonnig Giethoorn

Hoewel er heel de week al regen en bewolking voorspeld was, werkte het weer onverwachts mee waardoor we met een groep leuke bloggers met een doorbrekend zonnetje aan boord van de klassieke rondvaartboot van @giethoorn_village wiebelden. (Ik had ook ‘stapte’ kunnen schrijven maar dan kennen jullie mijn zeebenen nog niet). Met een lekker kopje koffie of thee startte de rondvaart in het karakteristieke Giethoorn dat enkel over het water te bereiken is.

giethoorn bezoeken hotel de pergola blogboot

Geen ongewenste geurtjes

Marguerita van Marstyle heette ons welkom met warme woorden en leuke cadeaus. Namens Alka voorzag zijn ons gelijk van een grote en kleine deodorant uit de Alka Beauty-lijn. Nieuwsgierig als ik ben besloot ik gelijk even te ruiken want daar hecht ik persoonlijk veel waarde aan. De geur was gelukkig direct aangenaam.

Maar hoe omschrijf je nou een geur, dat is wellicht voor iedereen anders maar ik ervaar hem als hem neutraal en toch fris. De bestandsdelen zijn vegan en zijn er op gericht om de zure afvalstoffen die je lijf afscheid te neutraliseren. Naast het beschermen tegen die nare geurtjes is de deostick ook gelijk een verzorgende crème die de huid beschermd en ontstekingsremmende ingrediënten bevat.

Nou dat klinkt of ik dit ook wel op mijn riekende pre-pubers durf in te zetten. Ik begin denk ik bij mijn dochter van 10. Haar huid is nogal gevoelig voor eczeem dus daar smeer of spuit je niet alles zomaar op. De grote test ik zelf en de kleine heb ik in haar danstas laten verdwijnen. Ik heb acuut minder medelijden met de dansjuf.

De Alka producten waren trouwens leuk verpakt in een opvouwbare, en dus herbruikbare, tas van Marstyle, inclusief een matching zonnebril. Wat leuk om gelijk zo verwend te worden.

Het dorp zonder wegen

Tijdens de thee en de uitleg over Alka draaide onze boot richting het centrum van Giethoorn. Voor degene die er nog nooit zijn geweest, het centrum van Giethoorn kent geen wegen, enkel sloten. Dit komt door de drassige bodem. Het van oorsprong arme boerendorp gebruikte het vervoer over water voor alles, inclusief het vervoer van koeien. Hoewel Giethoorn inmiddels nog maar één praktiserende boerderij kent zijn de kenmerkende hoge bruggetjes, waardoor de bootjes met koeien makkelijk konden passeren, nu één van eyecatchers die jaarlijks duizenden toeristen trekt naar het Overijsselse dorp. En die setting past eigenlijk perfect bij het thema van de Blogboot, dat varen is echt goed voor je ‘Wellbeing’.

Voorbereid op een strenge winter met Tofvel

Al varende langs de prachtige boerderijen nam Vincent van de Hooijer Footwear Group het woord. Om ons comfort en welzijn te vergroten had hij pantoffels van Tofvel voor ons meegenomen om te testen. Deze pantoffels zijn duurzaam en met de handgemaakt van 100% wol door een team dames in Nepal. Ik koos voor het model dat toevallig ook Nepal heet, maar er zijn dus meer keuzes.

Nepal is een hoger model met een rubbere loopzool die uitermate geschikt is voor mensen die vaak een stap naar buiten zetten a.k.a ME. Je kunt hier namelijk gerust mee naar buiten lopen om een bak buiten te zetten of de hond even kort te laten plassen, zonder te switchen tussen slof en schoen.

En met het oog op de winter die ons staat te wachten waarbij niemand het durft om zijn kachel een graadje hoger te zetten zijn deze sloffen de investering natuurlijk 100% waard. Ik heb ze inmiddels een paar dagen gedragen en ik ze zitten top. Onder de hiel zit een stuk memory foam verwerkt en dat geeft veel comfort. Je draagt ze bij voorkeur met blote voeten, dan zitten ze ook echt fijner.

Het aan- en uittrekken is een beetje wennen maar wat blijkt, bij de nieuwste modellen is daarop ingesprongen door een aantreklus aan de hiel toe te voegen. Ik koos voor veilig zwart maar ook aan kleurrijke types is gedacht want ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, afhankelijk van het model dat je kiest. Oh, en ze vallen op maat!

Eerlijke voetenwarmertjes

Ik riep aan het begin al iets over de duurzame productie in Nepal. Hier wil ik graag nog wat meer over zeggen want je kunt namelijk bij aanschaf van een paar zien wie je sloffen heeft gemaakt. Mijn Nepals zijn gemaakt door Nima Moktan. Ze naaide zelfs haar persoonlijke merkteken op mijn voetenwarmertjes en dat geeft toch een goed gevoel. Tofvel betaald deze dames namelijk een eerlijk bedrag en voorziet ook in opleiding voor de werkneemsters en hun kinderen. Dat geeft toch een fijn gevoel, dat niet alleen wij er warmpjes bij zitten en je op meerdere fronten een duurzame bijdrage levert aan wereld.

Geithoorn, daar komt t van

Wisten jullie trouwens dat Giethoorn haar naam te danken heeft aan de hoorntjes van geiten die in de grond werden gevonden toen zich er mensen gingen vestigen? Dat is slechts één van de charmante details die dit idem dorpje te bieden heeft. Onze schipper wist nog veel meer te vertellen. Zo werd Giethoorn beroemd doordat de Nederlandse filmklassieker Fanfare er is opgenomen en komen er normaal gesproken busladingen Aziaten om een vinkje te zetten op de Nederlandse highlight bingokaart. Op dit moment is dat door de nog strengere coronaregels in die landen niet het geval, dus als je nog geen herfstplannen hebt, is dit je kans om een rustiger Giethoorn te bezoeken. Maak er zeker een rondvaart!

Onder hoge druk ontspannen

De Hooijer Footwear group vertegenwoordigd overigens naast Tovfel ook Sockwell, hét merk voor compressiesokken. De compressiesokken hebben 4 compressiezones die helpen tegen vermoeide benen, bijvoorbeeld als je veel staat of juist veel zit. Ze geven steun, helpen zwelling tegengaan en zorgen voor een sneller herstel na zware inspanning.

Daarnaast houden ze ook gelijk nare geurtjes en natte voeten buiten de deur en wordt de temperatuur gereguleerd. Sockwell heeft heel veel varianten waarbij niet alleen de leuke kleuren en printjes verschillen, maar ook de mate van compressie. Er zijn ook skisokken beschikbaar. Nu ben ik niet zo’n held op de lange latten, dus die heb ik maar even overgeslagen, maar ik heb wel regelmatig lange dagen waarop ik veel stappen zet dus reden genoeg om een regulier paar te testen en die had Vincent voor mee meegenomen. Andere dames kozen voor wandelsokken of diabetessokken.

Lenige Lena: de Sockwells aantrekken

Het had hilarisch geweest als ik een filmpje had geplaatst waar ik deze sokken aan zou trekken. Gelukkig voor mij kan ik mezelf niet filmen en ze aantrekken tegelijk. Dit is dus wel even wennen omdat ze gemaakt zijn nauw aan te sluiten. Daarbij is mijn lenigheid me met de jaren (en na een enkelbreuk) een beetje vergaan, maar het is gelukt hoor. Sockwell heeft zelf wel een filmpje gemaakt met tips hoe je ze het beste aan kunt trekken, bekijk het hier: Aantrekken Sockwell Compressiesokken.

Het eerste wat mij opviel toen ik ze eenmaal aan had is hoe zacht ze aanvoelen bij de tenen! Je voelt geen naden en je tenen hebben voldoende bewegingsruimte. Ik merk dat de compressie bij mijn kuiten wel goed te voelen is, dit kan ook te maken hebben met de stevigheid van mijn poezelige kuitjes. Ik heb ze nog niet lang genoeg om echt met jullie te delen wat het effect is, maar wat ik wel kan delen is dat de kwaliteit en het design uitmuntend is, dat ze prettig dragen.

sockwell compressiesokken
Foto: Sockwell

In mijn beleving voelen mijn voeten en onderbenen een stukje kouder aan, wat ik niet zo had verwacht omdat door de compressie de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Maar oververhit raak ik hier in ieder geval niet van, dat zal allicht schelen in de geurvorming. Ik kan me zeker voorstellen dat het comfort biedt bij een stevige wandeling of bij staand werk in de zorg of in de horeca. Lees anders ook even Marguerita haar Sockwell review, ze geeft aan dat haar benen na flinke wandelingen en drukke dagen inderdaad minder vermoeid aanvoelen dankzij deze sokken.

Inwendige Wellness bij Brasserie de Pergola

De sokken van Sockwell waren niet ons laatste cadeau tijdens deze blogboot, als afsluiting van de mooie rondvaart in een nazomers zonnetje, genoten we op het terras van Brasserie de Pergola nog van een heerlijke lunch. Omdat ik probeer de koolhydraten wat te minderen koos ik voor een carpacciosalade met een muntthee. Ik kreeg een prachtig opgemaakte en zeker niet te zuinige salade waarmee ik weer voldoende brandstof had om de reis naar huis mee af te leggen.

giethoorn bezoeken

Wat was dit een leuke dag waarbij ik niet alleen kennis heb gemaakt met veel nieuwe producten, maar vooral ook met leuke mensen die een passie voor het toetsenbord delen.

Zou de Blogboot ook wat voor jou zijn? 

Lees ook:

Dit wil je deze zomer! Gespot op de Blogboot

Fijne picknick vakantietips gehoord op de Blogboot

Recept Frittata met zalm na de Blogboot Tasty

Blogboot 5: stofzuigen en virusvrije lucht met ROIDMI

Blogboot 4: varen met Thule, Scrub & Rub en The Switchbot

World Cleanup Day met de Blogboot, Sodastream, Hyundai en Gardena

Hoe Gezinnig zijn wij? Dat en meer op de Blogboot Kids

De beste Tuintips gehoord op de Blogboot

Sprookjesachtig varen met de Blogboot tijdens het Amsterdam Light Festival

Ontspannen ochtendje op het water met Blogboot 3

Verslag: ontspannen editie 2 van de #Blogboot

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Daisy Reneerkens zegt:

    Wat een super toffe blog Lisanne. Dat doe je goed ? Groetjes Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.