Recept Frittata met zalm na de Blogboot Tasty

Tasty, wat een smakelijk thema voor de Blogboot nietwaar? Op 28 maart vaarden we wederom met Starboard Boats door de grachten van Amsterdam. Geen barbecue boot dit keer (wel leuk om in de zomer te boeken), maar een fijne boottocht in Amsterdam met de nodige borrelhapjes en gezonde gembershotjes.

roodbonterkaas

Het was een gezellige en smakelijke vaart en alle bloggers zijn goed verwend! Zo kregen we alles te horen over de geweldige pannen van Just Vegan, waarin je ook zonder olie of boter kunt bakken (al adviseren ze bakken met kokosolie) en die moeiteloos de oven in kunnen. We kregen deze van Orangeshop en ik heb speciaal voor jou later in dit artikel nog een fijne kortingscode voor het hele assortiment van deze webshop!

blogboot tasty

De heren van Roodbonterkaas lieten allerlei smaken proeven en rondgaan op de olifantvriendelijke houten plankjes van Fantt, waaronder hun eigen kaassalade. En we kregen ook een shotje gemberkurkuma drank van Paulies Ginger. Omdat ik zelf geen kaas lust, volgt hieronder een recept van Lisanne die met haar gezin aan de slag is gegaan met de goodiebag van Roodbonterkaas! Meer recepten vind je op de website van Roodbonterkaas.

Lisanne zegt Say CHEESE en deelt haar lekkere en makkelijke Frittata recept

Wij hadden het geluk een Goodiebag te ontvangen van de blogboot van Marstyle met het thema #Tasty! Nou daar scoor je hier in huis wel punten mee. We hebben namelijk twee pre-pubers van 10 en 12, ook wel bodemloze put 1 & 2 genaamd en die eten alles wat los en vast zit. Over het algemeen vind ik alleen nog de kruimels of papiertjes. Want de prullenbak weten ze dan weer niet te vinden hè.

recept frittata blogboot tasty

De goodiebag bestond uit een super cute Fantt olifant houten borrelplankje, een Just Vegan koekenpan van Orangeshop.eu, een heftig gingershotje met Kurkuma van Paulies Ginger en als klap op de vuurpijl, twee stukken Roodbonterkaas. Nou drie keer raden wat ik met mijn leven moest bewaken, juist, de kaas. 

Kaas uit Bodegraven (of nou ja Zwammerdam)

recept frittata blogboot tasty

Als echt Borftenaren, zo noemen wij hier de geboren Bodegravenaren, zit kaas in het DNA. Want in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, komt Goudse kaas niet uit Gouda, dat wordt gemaakt in Bodegraven. En als we dan toch in kaasdetails gaan, er is een groot onderscheidt tussen kazen. De allerlekkerste kaas komt niet uit de fabrieken, maar toch echt van de boerderij, de boerenkaas. Je weet wel waar verse melk van eigen koeien wordt gebruikt. Het is eigenlijk net als met koken, als je goede producten gebruikt én er veel liefde in legt, dan smaakt het beter. Dat principe snappen ze bij Roodbonter Kaas maar al te goed. De kaas is gemaakt van de gepasteuriseerde melk van de Roodbonter koeien met een familierecept dat van vader op zoon is doorgegeven. Dat staat niet alleen garant voor een mooi verhaal, maar ook voor een fantastisch stukje kaas.

Borreldinsdag

recept frittata blogboot tasty

Oftewel wij zijn fan. Gelukkig had ik nog wat kaas achtergehouden want toen ik wat foto’s wilde maken van mijn olijke duo die een potje Roodbonter UNO speelden met hun lekkere (Fantt) borrelplankje, bleven daar ook alleen die bekende kruimels van over. Het was alweer tijden geleden dat ze gewoon op een dinsdag een spelletje samen deden en het beviel ze wel. Het leidde tot het verzoek voor borreldinsdag. Topideetje natuurlijk, maar ik weet precies wie de kaas mag snijden en de kruimels mag opruimen…

recept frittata blogboot tasty

Recept zalm frittata

De prachtige groene Just Vegan pan van Orangeshop nodigde trouwens ook nogal uit voor gebruik. Eerlijk gezegd had ik nog niet eerder een groene pan gezien en het heeft wel wat hoor zo’n lekker kleurtje. Het houten handvat geeft hem helemaal een chique uitstraling. We eten zelf overigens niet Vegan én ik had van die lekkere kaas gekregen van Roodbonterkaas, dus het is geen vegan recept geworden. Wat ik wel maakte? Een heerlijke zalm frittata.

recept frittata blogboot tasty

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 50 ml melk
  • Bakboter
  • 3 handjes verse spinazie
  • 100 gram gerookte zalm
  • 75 gram geraspte Roodbonter Pittig
  • Peper & Zout naar smaak

recept frittata blogboot tasty

Een kind kan de was doen hoor. Je verwarmt de oven voor op 200gr. Klutst de eieren, de melk met de peper en zout. Verwarm de boter in de pan en bak hierin de spinazie aan tot de blaadjes zijn gekrompen. Voeg dan de geklutste eieren toe en zet het vuur laag. Verdeel de gerookte zalm over het eiermengsel en top af met de geraspte roodbonter. Haal de pan van het vuur en zet hem voor ongeveer 8 min in de oven. Even af laten koelen, in mooie puntjes snijden en aanvallen maar!

recept frittata blogboot tasty

Je kunt dit ook koud eten dus als je wat over hebt, met de nadruk op als, kan het ook prima en verantwoord mee in de broodtrommel. Lust je geen zalm, no worries, fittata kun je met alles maken dat je nog hebt of lekker vind. Google maar eens voor een lekker recept. En de pan, die is goedgekeurd. Prima antiaanbaklaag en heel fijn dat hij ook in de oven kan, dat gaan we zeker vaker doen.

recept frittata blogboot tasty

De gingershotjes van Paulies Ginger hebben we bewaard voor papa. Die staat altijd erg vroeg op en met dit kleurrijke shotje op zijn nuchtere maag, was de overgang naar de zomertijd een eitje. Heftig smaakje maar het voelt wel lekker. Al met al, meer dan #Tasty hoor die Goodiebag, thx Marstyle.

recept frittata blogboot tasty

Kortingscode Orangeshop en info over de Just Vegan pan

Zelf ben ik ook erg blij met mijn pan van Just Vegan. Gebruik hem zeer regelmatig en ben heel erg tevreden over het opbakken van restjes zonder olie of boter. Just Vegan wil jou binnen en buiten de keuken inspireren om gezonder te eten en leven, vandaar de veganistische kookproductenlijn die perfect is voor het bereiden van vegan én vegetarische lekkernijen. Alles is te koop in de webshop met de leukste en handigste gadgets voor het huishouden: Orangeshop.eu

Gebruik code MARSTYLE en je krijgt 15% korting! (De kortingscode is geldig tot 30 april). 

just vegan pan
Opbakken zonder olie of boter: geprobeerd in deze Just Vegan pan voor de lunch en dat ging prima!

Hoe zit dat vegan stuk dan? Met de plantaardige Ceravegan Keramische antiaanbaklaag, voldoet deze pan aan alle eigenschappen van een hoogwaardige keramische coating. De coating is opgebouwd uit meerdere lagen, waarvan de bovenste laag een mengsel van avocado-olie en water bevat. Alle Ceravegan-coatings zijn: extreem resistent en gekenmerkt door een harde ondergrond. Kan dus in de oven, in de vaatwasser en is vrij van plastic en andere giftige ingrediënten. 

Orangeshop.eu heeft een groot assortiment Just Vegan producten. Naast de verschillende koeken- en wokpannen, bestaat het assortiment ook uit grillplaten, airfryers, een keukenmachine en een messenset.
Daarnaast verkoopt de webshop ook sportmaterialen, beauty tools, prullenbakken en nog veel meer handigheidjes voor elk huishouden. Zeker een kijkje waard nu je die 15% kortingscode, hebt zou ik zeggen!

Fantt plankjes

De houten plankjes van Fantt zijn perfect als borrelplankje of ontbijtbord te gebruiken. Ook leuk op de paastafel. Verkrijgbaar in beuken of eiken hout en komt in een setje van 2. Uiteraard kunnen deze niet in de vaatwasser. Met je aankoop steun je direct ook het Wereld Natuur Fonds, een deel van de opbrengst gaat naar het olifanten bescherm programma van dit goede doel.

paulies ginger blogboot

Paulies Ginger

Zelf ben ik weg van gembershotjes om lekker wakker te worden in de ochtend. Gezond én je krijgt er een kick van. Die met kurkuma van Paulies zijn net even lekkerder dan de ‘gewone’ variant en zeker het proberen waard. Wist je dat dit merk is opgericht zodat mensen die geen alcohol meer drinken toch kunnen proosten met een shotje?

Zo. Heleboel tasty nieuwtjes. Welke ga jij thuis proberen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.