Waar haalt ze de energie vandaan? Gembershots

Denk jij ook weleens, wow, waar haalt die de energie vandaan? Als longcovid-revaliderende heb ik dat regelmatig gedacht, maar ik deed er ook iets aan dat hielp om wat energie te krijgen. Gembershots drinken. Niet dat je dan de hele dag stuiterend je dingen doet, maar alle beetjes helpen en mijn god wat een energiekick krijg je ervan! That’ll wake you up in the morning, zullen we maar zeggen. In 1x wakker bij een shotje voor het ontbijt. 

paulies ginger haarlem
Foto: Paulies Ginger

Ik kocht mijn shotjes altijd bij de groentenboer, maar er blijkt veel meer keus te zijn. Zo kun je ze bestellen als onderdeel van een complete maandvoorraad aan detox-sapjes, wat ik in het kader van de gezondere leefstijl voor mijn blog heb geprobeerd. Altijd goed om je immuunsysteem een boost te geven met de vitamines van verse groenten tenslotte. Gember werkt specifiek ontstekingsremmend én je wordt er wakker van. 

Zoals ze bij Paulies Ginger zeggen: dit gemberdrankje geeft door zijn smaakexplosie een geheel nieuwe invulling aan het begrip ‘sterke drank’.

paulies ginger
Ik ontving een perspakketje om te proeven en mocktails te maken.

Paulies Ginger: gemberdrank uit Haarlem

Mocht je mijn weekvlog op youtube hebben gezien, dan weet je dat ik bij het achterover slaan van een gembershotje een bek trek alsof het een shotje pure sterke drank betreft. Wow! En dat is direct de motivatie van Haarlemmer Paul Opdam om zijn eigen gemberdrank op de markt te brengen. Voor zijn Yvonne die sinds 2013 geen druppel alcohol meer aanraakt wilde hij een speciale sterke drank ontwikkelen.

Elke voormalig alcoholverslaafde zal het beamen: de sociale acceptatie van wijn, bier en andere alcoholische dranken maken het heel moeilijk voor deze groep om ‘gezellig’ mee te proosten op een feestje of in de kroeg. Velen mijden daarom dit soort bijeenkomsten. Gelukkig zijn er het afgelopen jaar steeds meer non-alcoholische drankjes voor volwassenen bijgekomen. Inclusief die van Paul Opdam dus, die een sensationeel gemberdrankje op de markt brengt met Paulies Ginger: in een stoere, volwassen fles en ideaal voor je eigen mocktail mixdrankjes.

paulies ginger brouwen
Dan brouw je het zelf! Foto: Paulies Ginger

Inspirerende slowjuice smaakexeplosie

Paul vindt het leuk om te experimenteren met mocktails en zo ontstond op een dag dit gemberdrankje. Gebrouwen van honderd procent biologische producten. Ideaal om mee te proosten, zónder alcohol. Inmiddels wordt het al weer even op de markt in Haarlem verkocht én kun je het in de Paulies webshop bestellen, ook in leuke cadeauverpakkingen voor iemand die iets te vieren heeft. Of – zoals ik dan uit eigen ervaring zou adviseren – voor iemand die revalideert van een heftige ziekte en dus een gezonde oppepper kan gebruiken. Een ideaal drankje voor alle post-covid-lotgenoten om enigszins energie terug te krijgen en ontstekingen qua inspanningsintolerantie te remmen. Plus het dat in de gezonde levensstijl past!

Wat zit er in deze gemberdrank?

Paulies Ginger is een gemberconcentraat bestaande uit gember en kurkuma uit Peru en China, citroen uit Italië, agave uit Mexico en diverse kruiden en specerijen. Het wordt gebrouwen met een slowjuice techniek, waardoor vitamines goed behouden blijven. Eén fles Paulies Ginger van 700 ml bevat 25 tot 35 servings. Eén serving is 20 tot 30 ml, vergelijkbaar met een flink laagje limonadesiroop in een longdrinkglas.

paulies gember sap
Snel een oppeppende mocktail met Paulies en je Sodastream.

Recept Breakfast Spritz

Ik ging aan de slag met mijn Sodastream apparaat en Paulies Ginger om hun recept voor de Breakfast Spritz te maken. Erg lekker en een echte oppepper in de ochtend, na een trage vergadering of vermoeiende autorit. Hoe maak je deze mocktail?

  • Vul een glas met ijs.
  • Doe hier een shotje Paulies Ginger Kurkuma bij.
  • Voeg zo’n 100 ml versgeperst grapefruitsap toe.
  • Vul je glas met bruiswater uit de Sodastream.
  • Roeren en genieten!

paulies gember sap

Zelf was ik nog niet op het idee gekomen om mijn favoriete gembershotjes in mocktails te verwerken en met een Sodastream apparaat in de keuken is dit natuurlijk heel eenvoudig te doen. Vers fruit erbij of glitterpoeder en experimenteren maar!

Terrasje pakken? Je kunt Paulies onder meer bestellen bij Anne & Max.

Meer informatie en (online) verkoop: pauliesginger.com. Op de site vind je meer lekkere mocktailrecepten met Paulies. Een cadeaupakket met 2 flessen en 2 shotjes is 29,95 euro, aanrader!

> Lees ook Dagje Haarlem: Klim naar het Licht

Lekkere Sodastream cocktails of mocktails

Mocktail recept: In FUL Blue(m)

Drink jij weleens gembersap? En neem je dan shotjes of liever een mocktail aangelengd met bruiswater?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.