Extra groentes in een sapje voor mijn immuunsysteem deze herfst

Ooit deed ik eens een Jason Vale sapkuur om te detoxen. Wie mij al langer volgt herinnert zich dat wellicht nog? Een week lang alleen maar in de weer met de juicer om sapjes te maken van groenten en fruit en geen vast voedsel. Je raakt daarmee snel wat kilo’s kwijt en je lichaam – vooral je darmen – wordt grondig gereinigd. Maar echt lekker is het niet, leven op alleen maar sapjes…

groentensap sapjesbox

Deze herfst boost ik mijn lijf wederom met gezonde groentesapjes, maar wel in combinatie met gewoon eten. Sapje stuurde mij een Weerstandbox toe om mij te helpen fit te blijven door het immuunsysteem te ondersteunen. Met kou, vocht en minder daglicht merk ik dat het toch weer wat zwaarder wordt: ik heb nog steeds niet de energie van een gezond en fit persoon tenslotte en vochtig weer drukt op je longen.  

Naast 2x in de week fysiotherapie – bewegen is gezond zou kinderen voor kinderen zeggen – wil ik dus extra gezonde voedingsstoffen binnenkrijgen om de winter zo goed mogelijk door te komen. Weliswaar ben ik niet meer zo’n slappe vaatdoek als vorig jaar, maar het kan beter. Binnenkort weer een griepprik dus en dankzij Sapje wat extra zelfzorg. Daarnaast pak ik uiteraard nog steeds rustmomenten en luister dan bijvoorbeeld naar iets oppeppends als Abraham Hicks of mijn Synctuition app met binaural beats. Deze week mocht ik zelfs een soundhealing en reiki behandeling ondergaan! (Komt nog een artikel over.) Stress is ook killing tenslotte. Zelfzorg is de sleutel naar een gelukkiger leven.

groentensap sapjesbox

De Weerstandbox

In de Weerstandbox zitten 22 flesjes van 240 mililiter en 4 shotjes van 60 mililiter met groentesap en alles wordt bevroren aangeleverd. Er zat ook nog een klein boekje in met weetjes van drs. Richard de Leth en een handgeschreven kaartje van de eigenaren van Sapje. In elke groentesap zit 400 gram groenten en fruit verwerkt. De sapjes hebben namen als Reboot, Recharge, Power, Detox, Kick en Sunny. Van gembershots was ik al fan en daar zitten er dus 2 van in.

Overigens een noot voor de lezer: dit soort groentensapjes drink je niet omdat het lekker is, je drinkt dit omdat het goed voor je lijf is. Net als dat je ’s ochtends een pilletje slikt met vitamines: even neus dicht en wegdrinken. En echt, neem een gembershot en je bent direct wakker! Woei! Het ontbijt (of in plaats van het ontbijt) vind ik daarom zelf het fijnste moment om een sapje te drinken. Je start de dag gezond en dat geeft de aanzet voor de rest van je dag.

groentensap sapjesbox

Ik drink 1 sapje per dag en kan dus ongeveer een maand met deze sapjesbox doen. Bij levering heb ik alles in de vriezer gezet, op een paar sapjes na. Die gingen de koelkast in om te ontdooien. In de koelkast zijn deze sapjes zo’n 7 dagen houdbaar. In de vriezer houd je ze ongeveer 6 maanden goed. Altijd schudden voor gebruik en natuurlijk gaan de mooie glazen flesjes en potjes daarna in de vaatwasser en vervolgens de glasbak.

Tip: de flesjes zijn precies een leuk formaat voor losse bloemen zoals gerbera’s. Je kunt ze ook verven – bijvoorbeeld met Rust Oleum glitterverf – en decoreren en als vaasje gebruiken.

groentensap sapjesbox

Waarom extra groentes en fruit via een groentesapje?

Ik kook ’s avonds vaak dezelfde gerechten, helemaal omdat mijn kinderen lastige eters zijn. Overdag ben ik vaak druk en onderweg. Dan is het een fijne gedachte als ik weet dat ik mijn vitamines al binnen heb. Waar ik zelf tijdens de detox sapkuur een hele grote hekel aan had was het snijden van alle ingrediënten en het schoonmaken van de sapcentrifuge. Met een sapjesbox heb je daar geen last van. Sapje perst dagelijks al hun groentesapjes vers en dan worden ze direct ingevroren voor optimale versheid en natuurlijk het behoud van de smaak en voedingsstoffen. Zonder gedoe kan ik dus toch profiteren van versgeperste sapjes.

De voordelen van een sapje per dag die ik even op mijn eigen manier quote van Sapje:

 • Makkelijk en snel je dagelijkse portie groente en fruit.
 • Rauwe groenten, fruit en kruiden bevatten vaak meer belangrijke voedingsstoffen dan gekookte.
 • In sapvorm kan je spijsvertering de voedingsstoffen makkelijker opnemen.
 • Je krijgt andere groenten binnen dan je normaal zou eten.
 • Je kunt de sapjes gebruiken als tussendoortje of als maaltijdvervanger.
 • Helpt bij het remmen van ontstekingen (zeker de gembershots).
 • Helpt bij het reinigen (oftewel detoxen) van je lichaam.
 • Helpt bij verliezen van gewicht (mijn wimperdame vroeg al of ik gewicht kwijt was, yay).
 • Verbeterd je huid.
 • Meer energie en sneller herstel na het sporten.
 • De vele voedingsstoffen geven een flinke boost aan je weerstand en je immuunsysteem.
 • Hydrateert je lichaam (en geeft een verzadigd gevoel).
 • Je krijgt goede voedingsstoffen binnen zoals vezels, enzymen, antioxidanten, vitaminen en mineralen.

Sapje heeft zelfs een heel artikel geschreven over de voordelen van bietensap dat wellicht het lezen waard is. Oh en ben je zwanger? Lees dan Merel haar review van de Sapje zwangerschapsbox.

Ben je nieuwsgierig naar deze groentensapjes? Op de website van Sap Je kun je meer lezen over de verschillende losse sapjes en sapjesboxen die ze verkopen en eventuele abonnementen zodat je elke maand een volle vriezer met gezonde sapjes in huis hebt zonder dat je daarvoor zelf veel tijd kwijt bent in de keuken.

groentensap sapjesbox

Deze sapjes geven mij in ieder geval het goede gevoel dat ik aandacht besteed aan mijn gezondheid en naast het bewegen, genieten van rustmomenten en leuke dingen doen zorgt dat ervoor dat ik mij gelukkig voel. Ook al ben ik door longcovid niet meer helemaal gezond, mijn leven glittert en ik hou van mezelf en waardeer het lijf dat ik heb.

Gebruik jij weleens een juicer of blender om zelf sapjes te maken? Of zou een vriezer vol gezonde sapjes voor jou net zo’n uitkomst zijn als voor mij?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.