Jason Vale: 7lbs in 7 days

Kennen jullie Jason Vale? De bekende juice-master uit Australie raakte zelf door een radicale sapkuur verlost van heel wat overgewicht en nare ziektes zoals psoriasis. Door de positieve effecten die het leven op sap van verse groenten en fruit op zijn gezondheid hadden, gooide hij zijn leven radicaal om. Nu heeft hij een detox-imperium en inspireert hij mensen over de hele wereld om een gezonde levensstijl op te pakken.

Wij werden nieuwsgierig na het zien van de documentaires ‘one disease, one cure’ en ‘Superjuice me’. Deze kun je vinden op Youtube. De mensen in de documentaire zijn er ronduit slecht aan toe, maar met de nodige begeleiding en een uitgebalanceerde sapkuur knappen ze enorm op om het even voorzichtig te zeggen. Het zette aan tot actie, al was het maar om zelf eens te proeven waar het over gaat. Onze eerste stap was het aanschaffen van een juicer, een sapmachine. Wij kozen het apparaat van Philips uit de filmpjesvan Vale, omdat je daar grote stukken in kunt doen en vooral omdat je het sap eruit ziet spatten. Erg gaaf al die kleurtjes, zeker ook voor de kinderen.

Na het uitproberen van enkele recepten, die erg lekker waren, was de kogel door de kerk. Ik ging voor het eerst in mijn leven een dieet proberen, samen met Polderpapa die er meer ervaring mee heeft. Op mijn verzoek begonnen we met de 7-daagse detox 7 lbs in 7 days. Een week is tenslotte te overzien! En 7 lbs staat gelijk aan zo’n 3,5 kilo die je minimaal kwijtraakt met deze kuur, terwijl je meer gezonde bouwstoffen binnenkrijgt dan normaal. Allemaal puur en onbewerkt.

 

Voor deze kuur hadden we ook de blender nodig, flink wat crushed ice en potjes tarwegraspoeder en spirulina (een alg) – deze dingen kun je gelukkig gewoon bij de Jumbo kopen. Omdat we de kuur samen deden, waren we kapitalen kwijt aan groenten en fruit. Een zak met 15 golden delicious appels kost ruim 4 euro. Wij hadden er voor een halve week al 35 per persoon nodig! Naast tal van andere ingredienten waren ook de ananassen niet aan te slepen. Gelukkig staat de school van onze dochter naast de supermarkt en groenteboer. Ik bleef die week maar inkopen doen omdat er weer iets op was dat in de volgende shake moest, soms deed ik wel 3x op een dag boodschappen. Gezond eten is niet goedkoop, maar je moet het toch eens geprobeerd hebben vond ik, een dieet en dan vooral deze inspirerende detox. Maar goed, dieetkuren met specifieke poedertjes en dergelijke kosten ook kapitalen.

Zoals bij elk dieet zijn de eerste dagen het zwaarst. Je lichaam kickt af van suikers, gluten, koffie en andere zaken. Ik heb 1x eerder een poging tot detox gewaagd met het boek ‘van gifbelt tot tempel’. De eerste dag moest ik overgeven en had ik hoofdpijn, aan het eind van de tweede dag had ik zo’n enorme honger dat ik het opgaf. Waarschijnlijk kwam dit door slechte voorbereiding van mijn kant. Bij deze kuur was de voorbereiding beter. Het was ook makkelijker omdat je niet hoefde op te letten wat je wel of niet mag eten, je mag namelijk alleen de voorgeschreven sapjes en verder niets (behalve water of zelf getrokken thee). De eerste dag was erg zwaar. Ik had niet echt hoofdpijn, maar was heel erg misselijk. En dat werd steeds erger. Halverwege een gezellige bingomiddag met mijn kleuter moest ik afhaken. In de berm kwamen alle sapjes eruit. Die dag niets meer gegeten of gedronken. Het was zwaar!

 

De sapjes zelf waren over het algemeen erg lekker. Vooral aan het begin van de dag vond ik het goed te doen. Het schijnt psychisch te zijn, een hongergevoel, maar ik bleef het ook aan het eind van de week houden helaas. Ook sporten vond ik best pittig op alleen sap en dan met name de krachttraining. Op een van de laatste dagen mocht ik na een bleekselderijsap mijn tanden zetten in een sinaasappel voor de smaak en dat was zaaaaaalig! Ergens in bijten, yeah!  Want ondanks dat je al die lekkere gezonde fruitsoorten en groentes in huis hebt, mag je dus niet even een komkommertje snacken. 

Ook onze kids mochten geregeld helpen met juicen en kregen veel gezonde snacks tussendoor (zoals een stukje komkommer, haha). Sommige sapjes vonden ook zij heerlijk. Leuke manier om groenten naar binnen te krijgen, dat gaat normaal niet altijd even eenvoudig. Ik ben er trots op dat ik heb doorgezet en de kuur heb afgemaakt. En inderdaad, ik was 3,5 kilo kwijt! Polderpapa meer! Hij gaat nu zelfs starten met de 28 dagen detox, heel stoer. Ik houd het hierbij, maar ga zeker af en toe meedoen met een sapje. Als ontbijtvervanging vond ik het goed te doen en tussendoor is het ook best lekker. Ik ben weer een interessante ervaring rijker! Hebben jullie al eens een detox gedaan?

Comments

  1. els says:

    Pff wat een heftige kuur! Nee ik heb dat nog nooit gedaan. Het trekt me ook niet zo. Knap dat je het vol gehouden hebt!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.