Marstyle Detox dag 3

Wow, detox dag 3 is overleefd! Volgens het boek van Jason Vale zou ik me nu erg juiced moeten voelen. Ook is het eerste gewichtsverlies merkbaar op dag 3 en behoor je meer energie te hebben. Ik voelde me vandaag inderdaad redelijk energiek en de weegschaal liet merkbaar gewichtsverlies zien.

 

Hoe ging het vandaag?

Net als de eerste 2 dagen hebben we lekker uitgeslapen nu het nog kon en dus de hete kop thee van verse citroen overgeslagen die je dagelijks om 7 uur ’s ochtends hoort te drinken. Op de foto zie je mijn eindedagschill-kopje thee toen de kinderen net in bed getukt waren: verse venkel en kokend water. Thee uit een zakje is ook verboden deze week.

Er moest best weer het een en ander in huis gebeuren en er stond een kinderverjaardag op de planning. Ook wilde ik nu eindelijk eens die mooie Epson EcoTank printer uit de doos halen die ik mag reviewen (en verloten) voor De Mama Company. Manlief was zo lief om het juicen weer voor zijn rekening te nemen. Aan mij de taak om te kijken of er iemand bidons te leen had, zodat we er genoeg hebben om beiden op ons werk de dag door te komen met juices. Dat is gelukt, dankzij mijn schoonzusje: thank you!

Ik dacht handig te zijn en niet rond het taartmoment naar de kinderverjaardag te gaan, dus ging ik even na 12en. Manlief kon dan rustig het plafond van de slaapkamer verven. We gingen te voet, althans ik liep en mijn dochters konden eindelijk weer eens een stukje oefenen op hun fiets. Niet bepaald de workout die je eigenlijk dagelijks hoort te doen bij deze detox, maar dat stuk heb ik vorige keer ook overgeslagen. Afijn, oh handige ik… we kwamen precies binnen toen de soep en broodjes kroket op tafel kwamen. Het rook zooooo lekker! Maar ik was sterk! Netjes alleen een paar glaasjes water gedronken. En geen grommende maag gehad vandaag. Yeah!

Menu

Via facebook kreeg ik de vraag hoe zo’n juicedag eruit ziet. Daarom hier het schema van detox dag 3:

7 uur – heet water met citroen (tot nu toe overgeslagen)

8 uur – de juicemasters Lemon/Ginger Zinger, mooi oranje van kleur, voorafgegaan door een Ginger shot die niet in het dagprogramma staat, maar die in de documentaires van Jason Vale steeds terug kwam. “That ‘ll wake you up in the morning!” Nou inderdaad, geloof me van zo’n shot ben je in 1 keer helemaal alert!

11 uur – de juicemasters Super Juice

2 uur – de Passion 4 Juice Master, deze namen wij vanwege de genoemde verjaardag een uur later, maar hij was echt zo lekker met banaan en yoghurt

5 uur – de juicemasters Turbo Express

8 uur – nogmaals de Turbo Express maar nu met extra tarwegras erin (gewoon te koop bij de grotere Jumbo, net als de aanbevolen Spirulina – dat kost daar slechts 5 euro, terwijl de speciaalzaak voor een vergelijkbare pot 20 euro rekent)

9 uur – thee van verse venkel of munt

Dit zijn de vaste juice-momenten elke dag. Lekker overzichtelijk. Vandaag was shopping day volgens het boek, dus ik heb boodschappen gedaan. Daarvoor moest ik 2 Jumbo’s af, want de ene had niet echt veel golden delicious appels meer. Maar goed, ik kreeg een ananas gratis, omdat de hele doos vol ananassen die er stond beschimmeld bleek. Die 15 euro aan appels wordt daardoor weer iets gecompenseerd, haha.

Lees hier over dag 2 en dag 1 van mijn detoxweek met 7 lbs in 7 days van Jason Vale. Of over mijn allereerste detox in april 2015. Als je interesse hebt in juicen of misschien zelfs deze 7 lbs in 7 days detox, kun je via mijn affiliatelink een kijkje nemen in het assortiment van juicemaster Jason Vale boeken bij Bol.com.

Morgen een nieuwe uitdaging: juicen op het werk… (met jarige collega dus taart… zucht…)

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Volgmama zegt:

  Lastig als anderen dan net wat lekkers eten. Je bent er al bijna. Ik ben benieuwd of je het volhoudt.

 2. Mahwish zegt:

  Je geeft me inspiratie om dit ook eens te doen! Leuk om te lezen 🙂

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel, erover bloggen is een goede motivatie hulp om het vol te houden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.