Ik start 2016 met een detox!

In 2015 deed ik voor het eerst in mijn leven een detox. Het was heel zwaar, maar ik heb het volgehouden. Na de kerstdagen ging de weegschaal een stukje omhoog. Niet veel, maar toch. Toen mijn man voorstelde om het nieuwe jaar weer samen een detox te doen, vond ik het een goed plan. Het is wederom de kuur van Jason Vale, waarover ik eerder blogde. 7 lbs in 7 days dus over een week ben ik 3,5 kilo lichter!

Deze eerste dag is mij ontzettend meegevallen in vergelijking met de eerste keer. Geen last van misselijkheid, en pas rond 4 uur ’s middags kwam de hoofdpijn in lichte vorm opzetten. Afkicken van suiker hakt er toch altijd in. Vanmorgen was de eerste uitdaging het nieuwjaarwensen bij mijn ouders. Er stond allemaal lekkers op tafel en ook hier thuis waren er nog wat oliebollen over…

Vlak voor vertrek hadden we nog een juice genomen en daardoor was het goed vol te houden. Het hongergevoel kwam pas in de middag opzetten, hoewel je eigenlijk door alle voedingsstoffen die je binnenkrijgt geen honger hoeft te hebben. Afkickverschijnselen.

Juicen

Het fijne is dat mijn man alle juices heeft gemaakt vandaag, met hulp van de kinderen. De slowjuicer blijven ze toch heel erg leuk vinden om te bedienen. Zij kregen uiteraard wel gewoon een boterham etc, maar ook veel gezonde snackjes tussendoor. Zo moesten er wortels door de juice en kregen zij er één om op te knabbelen. Als tussendoortje was er een bakje met gezonde snackjes als snoeptomaatjes en komkommer. Even wat extra vitamientjes erin nu ook papa en mama dat doen.

Het boek van Jason Vale bevat een boodschappenlijst die ik alleen maar over hoefde te schrijven. Makkelijk om te starten dus. Verder staat voor elke dag exact beschreven welke juice je op welk moment mag nemen. Op de foto zie je een juice die ik vorige keer heb gemist, omdat ik toen te misselijk was. Dit is de laatste van vandaag met gember, wortel, appel…

Als je interesse hebt in juicen of misschien zlfs deze 7 lbs in 7 days detox, kun je via mijn affiliatelink een kijkje nemen in het assortiment van juicemaster Jason Vale boeken bij Bol.com.

Als jullie het leuk vinden, houd ik je deze week op de hoogte van deze detoxweek. Ik verwacht zelf dat de dagen waarop ik moet werken (en sporten) het zwaarst zullen zijn. Wish me luck! Hebben jullie weleens een sapkuur gedaan?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Volgmama zegt:

  Ik vind het knap van je dat je dit doet! Veel succes!

 2. Heel veel succes de komende dagen! Ik ben erg benieuwd hoe het je de komende dagen afgaat. Ik ben altijd bang dat na zo’n kuur dat de kilo’s er weer aanvliegen.

  1. Marguerita78 zegt:

   Viel mee hoor, afgelopen april was ik 3,5 kilo kwijt en pas nu in december zat het er weer bijna aan. Ik blijf altijd redelijk stabiel qua gewicht gelukkig.

   1. Saskia's wereld zegt:

    Ow dat valt inderdaad nog mee.

 3. Claudia zegt:

  Wat onwijs knap. Ik weet niet of ik het zou kunnen. Ik heb vorig jaar gezegd een jaar geen chips te eten en dat is gelukt. Dit jaar ga ik geen frisdrank meer drinken. Maar juicen, mmm

  1. Marguerita78 zegt:

   Oh geen chips, dat zou ik niet kunnen. Ik verlang nu al naar chips 🙂

 4. judith zegt:

  Ģoed zeg! Zelf nog nooit gedaan maar zou eigenlijk ook wel goed zijn. Succes deze week en ben benieuwd hoe het je vergaat!

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel!

 5. Stefana zegt:

  Ik wil dit altijd nog een keer doen. .. maar dan eerst een goede sapcentrifuge. En dat duurt nog wel even ; ) succes!

  1. Marguerita78 zegt:

   Wij hebben een slowjuicer, sapcentrifuge is volgens mij net weer even anders. Gekocht bij de Mediamarkt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.