Hoe verander je je mindset met Abraham Hicks?

Ik moet elke keer ontzettend lachen als ik op youtube luister naar een speech van Abraham Hicks. Of eigenlijk heet ze Esther. Dat alleen al is grappig. Misschien ken je haar? Misschien heb je nog nooit van haar gehoord. Het leek me leuk om eens wat mindset redenaties van Abraham op een rij te zetten. Je mist dan haar vrolijk makende stem en intonatie, maar toch. Ik word er blij van als ik er naar luister. Ben je klaar voor wat spirituele en zweverige shit?

denk na over wat je denkt

Zal mijn best doen alles in het Nederlands zo goed mogelijk weer te geven, want de Engelse woordspelingen gaan natuurlijk verloren in de vertaling. Ze heeft ook verschillende boeken uitgebracht zoals ‘Vraag en het is gegeven’ oftewel ‘Ask and it is given’.

 

Korte uitleg over deze lichtwerkers

Dat zegt al wat toch? Esther en haar man Jerry Hicks zijn lichtwerkers. Zij kunnen intappen op het energieveld waaruit ons universum bestaat. Energie, zo weet je nog wel van je natuurkunde lessen, is trilling. Alles trilt op een eigen frequentie (hoge tonen dicht bij elkaar, lage tonen hebben een grotere amplitude). Mensen die vooral resoneren met lagere frequenties zijn ongelukkig en hebben pijn. Kun je die frequentie verhogen, dan heb je de blije mensen voor wie alles lijkt te werken.

Esther en Jerry proberen als lichtwerker de complete wereld naar een hogere trilling te helpen. Luister naar ze en je voelt je vrolijk, dus voor mij werkt het. De gezamenlijke trillingen van het universum noemen zij de ‘vortex’. Wat zij daaruit meekrijgen aan boodschappen (alles is met elkaar verbonden) hebben zij de naam ‘Abraham’ meegegeven. Abraham Hicks is als het ware de alwetende stem van energie. Er is geen verleden, heden, toekomst. Alles is er al en alles zal er altijd zijn. Tijd is niet lineair.

 

Goed. Dat is een beetje de basis, zodat de mensen die hier nooit van gehoord hadden het ook kunnen volgen.

>> Lees ook Spiritueel Leiderschap geldspel

40PlusRelatie - Op zoek naar een relatie

Law of Attraction: wet van aantrekkingskracht

Alles wat je kunt bedenken, zou van jou kunnen zijn. Anders had je het niet kunnen bedenken, zo zegt Abraham. Het is alleen zaak om het naar je toe te trekken. Ze heeft geweldige speeches over dat je simpelweg aan het universum kunt vragen wat je zou willen hebben. Daarmee ontstaat het en komt het jouw kant op. Maar hoe snel het jouw kant op komt, dat kun je beïnvloeden. En of het uiteindelijk aan zal komen (dus zal manifesteren oftewel werkelijkheid zal worden) ook.

Met een schaarste mindset gaat het niet gebeuren. Met een overvloed mindset wel. Ze zegt: “You can’t get there from there.” Je kunt niet in overvloed komen vanuit schaarste gedachten. Dus is het zaak je mindset aan te passen. Persoonlijk vind ik dat een hele lastige, ik ben er al even mee bezig. 

Leestip: mijn ervaring met de cycling techniek voor de wet van aantrekkingskracht

In schaarste denken ben ik supergoed, maar overvloed denken gebeurt met vlagen. En dan merk ik ook dat het werkt, want dan gebeurt er ook ineens van alles tegelijk. Eén dag waarop je 6 of 7 freelance opdrachten krijgt, een week waarin je 3 persreizen krijgt aangeboden… Maar dan is het opletten geblazen. Zodra ik ook maar even in tekorten denk, verdwijnt er een manifestatie. ‘We zaten al vol.’ Of: ‘We zetten het nog even on hold.’ Als je dan niet oppast, is al je ‘law of attraction werk’ door teleurstellingen verdwenen. Hoe om te gaan met wanbetalers, vind ik daarin een lastige.

>> Lees ook Wat zijn positieve affirmaties?

Mooie Abraham quotes en uitspraken

Maar zoals Abraham zegt: “Everything always works out for me.” Alles zal altijd voor mij werken. Het komt altijd allemaal goed. Het zal zijn zoals het heeft moeten zijn. Ook als er iets heel erg mis gaat. Dan heeft het toch zo moeten zijn. Hierbij geeft ze ijzersterke voorbeelden in hoe jouw mindset beïnvloedt wat er om je heen gebeurt en hoe je behandeld wordt. Zoals haar vriendin die negatieve dingen weigert te observeren en als een koningin behandeld wordt in de rij voor de douane op het vliegveld. En dat vergelijkt ze met een man die vlak daarvoor werd afgeblaft omdat zijn grote teen over het lijntje heen kwam. Esther schrok hiervan. Het voorval was compleet langs de vriendin heen gegaan.

Hoe beter je je voelt, hoe meer mooie dingen er voor je zullen gebeuren. Hoe rijker je je voelt, hoe meer rijkdom er in je leven komt. Verliefd op jezelf of op het leven? Dan pas kan er liefde in je leven komen. Zodra je echter afgunst voelt voor mensen die meer hebben dan jij, gaat het mis. Dat is dan weer schaarste denken. Ze heeft ook hier allerlei geweldige en vooral herkenbare voorbeelden van in haar speeches.

Het mooiste is nog, dat je vooral interacties met mensen zult aantrekken die op dezelfde ‘frequentie’ zitten als jij. Of dat je met een klein, oprecht, liefdevol gebaar de frequentie van een ander kan verhogen. Waardoor er ook voor hen mooiere dingen zullen gebeuren. Een heel mooi fenomeen. Ik kan zelf nogal in de grumpy cat modus schieten als er wat dingen tegen zitten, daar probeer ik nu bewuster mee om te gaan. Ik hoef ook niet iedereen te helpen, zeker niet de mensen die qua trilling te ver van me af staan: alles wat ik dan doe valt toch verkeerd en ze begrijpen het niet. In mijn leven heb ik ontelbaar veel mensen willen helpen die daar niet op zaten te wachten. Om het op z’n Amerikaans te zeggen: that backfired. Mijn hulp aan een ander veranderde in een aanval richting mijzelf. Yikes! Maar it’s ok. Want: alles komt altijd goed met mij! 😀

Wat lichtwerkers gelukkig ook zeggen: je bent perfect zoals je bent. Je basis emotie is ‘bliss’ oftewel ‘gezegende blijdschap’ (gaat toch wat verloren in de vertaling hè?). Als ik mijn reiki oefeningen doe en de energie stroomt binnen, dan kan ik alleen maar een mega grote lach op mijn gezicht hebben. Dus dat voelt inderdaad als bliss. Wat Abraham Hicks daarover zegt: “Je hoort mensen dingen zeggen als ‘het leven gaat niet over spelen en lol maken’ maar je innerlijk stem zegt: wellus, wellus, wellus!”

Negatieve emoties zijn ook zoiets. “De enige reden waarom jij een negatieve emotie ergens over hebt, is dat je hogere zelf het object van jouw aandacht vanuit een perspectief bekijkt dat niet matcht met het jouwe.” Ik heb dat met ‘een aanbod hebben’. Als ondernemer moet je ‘een aanbod hebben’. Elke training die je doet focust op zo’n aanbod. En ik word me daar toch een partij chagrijnig, boos en opstandig van! Ik wil helemaal niet nadenken over een aanbod.
Mensen die een aanbod willen slijten vind ik meestal loei-irritant en vervelend. Met al hun e-books, vragen om hulp – en dan bied ik die hulp aan en komen ze vervolgens met een aanbod… Hallo! Ik was je toch aan het helpen??? Omdat IK gewoon heel leuk, behulpzaam en lief ben, niet omdat ik op jouw aanbod zit te wachten! Betaal mij maar, tenslotte was IK van waarde voor jou! Daarom is het mij dus het afgelopen jaar ook niet gelukt om te ontdekken waar ik nu eigenlijk goed in ben en wat ik mensen zou kunnen verkopen. Ik ben overal goed in. Ik wil niet maar één ding of dienst verkopen. En vooral wil ik spelen en leuke dingen doen!

Dus gewoon alles doen wat ik leuk vind en elke klant weer met iets anders helpen. Daar ben ik ook beter in dan de meeste mensen met een aanbod. Ik ben meer een spin in het web type. Mijn potentiële klanten weten het alleen nog niet. En als ik dan ga kijken naar de signalen vanuit het universum: mensen vragen mij of ik een boek wil schrijven, mensen vragen mij of ik vooral door wil gaan met mijn blog omdat ze mijn kijk op de wereld zo grappig vinden, ik help mensen altijd met een invalshoek die ze zelf niet hadden bedacht, bij de juiste mensen ben ik ontzettend leuk gezelschap.

Lees op de blog van Claire’s Mission over: De wet van aantrekkingskracht en manifesteren voor kinderen

Money Mindset

Je kunt alleen verder komen, wanneer je je ontzettend goed over iets voelt. Daar komt ook het geldspel vandaan waarover ik eerder schreef. Nooit afgemaakt omdat ik er blijkbaar niet klaar voor was om in een dergelijke overvloed te denken. Abraham Hicks zegt: zorg ervoor dat je een briefje van 100 in je zak hebt en bedenk de hele dag wat je daarvan zou kunnen kopen. Als je op een dag 1000 toffe dingen bent tegengekomen, heb je in je hoofd al 100.000 euro uitgegeven. Zo’n gevoel van rijkdom trekt weer meer rijkdom aan. En je had eigenlijk alleen maar dat briefje in je zak.

“Mining the moment for something that feels good.” Je buit hiermee het goede gevoel van het moment volledig uit, waardoor er meer goeds op je pad zal komen. Dat trek je dan aan. Ik had dat het afgelopen jaar met korte vakanties. Ben nog nooit zo vaak weggeweest en het was super! Dit jaar doe ik hetzelfde. Via Vakantieveilingen wat leuke hotelletjes gewonnen en net toen ik na een tripje met mijn jongste bedacht dat ik hoopte het snel met de oudste te kunnen herhalen, zo’n nachtje weg, won ik er eentje met een winactie. Awesome! Dat is dus Law of Attraction. Je slingert het universum in ‘meer van dit graag’ en het komt.

>> Lees ook Het geld dekentje

Wees kieskeurig in wat je denkt

Wordt al een heel verhaal zo en ze heeft talloze speeches die ik zelf heel motiverend vind. Ik haal er persoonlijk ontzettend veel uit en als ik bijvoorbeeld onder de douche sta, dan zet ik één van haar speeches aan. Daarom sluit ik deze blog af met een geweldige quote die samenvat wat zij de wereld wil meegeven:

Je denkt na over in welke auto je wilt rijden.
Je denkt na over welke kleding je draagt.
Je denkt na over wat je in je mond stopt.
Zorg dat je nadenkt over wat je denkt!

Ben jij bezig met het finetunen van je eigen mindset? Heb je al eens een speech geluisterd van Abraham Hicks? Vind je mijn complete verhaal bullshit?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Showit Araia zegt:

  Ik luister veel naar Abraham Hicks maar na het lezen van je blog is het mij veel duidelijker!
  dank je wel voor dit stuk! 🙂 Ik heb zin in deze journey!

  1. Marguerita zegt:

   Graag gedaan Araia, fijn om te horen 🙂

 2. Constantijn zegt:

  Wat een leuk stuk. Ik heb vorige week de videos op YouTube van Abraham Hicks gevonden en luister in mijn vrije tijd bijna non-stop. En toch snap ik het nu pas beter nu ik jouw blog lees. Zoals Abraham zullen zeggen: Ik ben hier heel heel heel heel heel blij mee.

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel Constantijn! Graag gedaan 🙂 Fijn om zo’n reactie te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.