Manifesteren: resultaat van mijn cycling lijstje

Manifesteren, oftewel je gedachtes omvormen tot werkelijkheid, vind ik een razend interessant fenomeen. Als klein meisje had ik er een vast vertrouwen in dat er meer met dat brein van ons moest kunnen, omdat we er tenslotte slechts een paar procent van gebruiken. Begin september volgde ik een workshop ‘cycling’ van Miranda van der Beek. Een kleine 2 maanden geleden dus. Wat is het resultaat van het toepassen van deze techniek?

happy thoughts

Het resultaat deelde ik in een live video op facebook met jullie, maar de verbinding knalde er uit. Nam uiteindelijk nog een deel 2 op, maar ik zie dat het middenstuk van de opname is verdwenen. Voor de mensen die het hebben gemist, en de mensen zonder facebook, zal ik nog even een recap delen. Als je meer wilt weten, volg dan Miranda van der Beek!

Hier lees je een kort verslagje na het volgen van de workshop cycling in mijn weekoverzicht.

Facebooklive deel 1:

En deel 2, middenstuk mist dus, maar toch:

Dus. Zoals ik in de filmpjes zeg: je kunt er in geloven of niet, maar met een score van 18 van de 28 zeker de moeite van het proberen waard. The universe works in mysterious ways, zeggen ze. De punten van je lijstje kunnen dus tot je komen op een andere manier dan je verwacht. Ineens is iets binnen budget (de orakelkaarten op mijn lijstje), win je een prijs, geeft iemand je iets cadeau (edelstenen, nachtje weg, in bad zitten) of komt het op een andere manier of vorm op je pad. Zoals mijn gele bank, die een gele muur werd. Nu wil ik dus ook geen gele bank meer, want dat zou vloeken bij die muur. Ik schreef me ook in voor het geven van een TEDtalk, een presentatie op de Webwinkel Vakdagen en vrijwilligerswerk op Antarctica omdat ik bij het zien van de oproep een resonantie met ‘mijn lijstje’ voelde. Overal voor afgewezen, maar that’s ok. Alsnog is mijn score heel hoog en het zorgt er dus wel voor dat je ervoor open staat om bepaalde kansen te pakken. Daarnaast waren er nog de punten die ik meerdere keren gemanifesteerd heb. Dit alles dus binnen 2 maanden. 

Hoe werkt het?

Ik ben geen expert en ook geen cosmic healer, dus voor een eigen workshop moet je echt bij Miranda van der Beek zijn. Kan online, doet ze heel erg leuk. Maarrr… ik kan het nog wel even kort toelichten:

  • Maak een lijstje van minimaal 20 wensen.
  • De wensen mogen alleen op jouzelf betrekking hebben (NIET rommelen met denken voor andere mensen dat is verboden!), wees dus heel egoïstisch: ‘vakantie’ mag, maar ‘vakantie met gezin’ mag niet. Het ‘hoe’ moet open blijven.
  • Wees niet te serieus. Manifesteren werkt vooral goed als je het als een spelletje ziet en er losjes en met humor mee omgaat. Als je heel erg je zinnen op bepaalde wensen hebt gezet, gaan ze niet uitkomen. Overkill maakt m dood, zeg maar.
  • Zoek bij al jouw wensen een plaatje. 
  • Print de plaatjes uit of maak er een gifje van (vanwege copyright op via google gevonden plaatjes mag je deze NERGENS online plaatsen).
  • Trommel met je handen op tafel of luister naar een trommel: van langzaam naar steeds sneller, weer langzamer, weer supersnel… laat het tempo wisselen. 
  • Je ‘mind’ speelt de plaatjes af. Als een soort rad van fortuin. Op een bepaald moment kunnen je ogen het namelijk niet meer bijbenen en dat is precies de bedoeling.
  • Herhaal dit ‘afspelen’ regelmatig. Pak de plaatjes erbij of doe het in je hoofd.

Dat is het eigenlijk heel in het kort. Ik vind het een heel leuk en grappig spelletje om te doen. Het is belangrijk om je lijstje regelmatig te verversen en daar ben ik zelf dus nog niet aan toe gekomen. Heb me voorgenomen om mijn dochters een workshop te geven, omdat Miranda aangaf dat het voor kinderen ook heel leuk kan zijn. Sowieso zijn de kinderen van nu veel meer openminded dan mijn eigen generatie. Ik verwacht dat dit een techniek is die ze veel kan brengen in hun leven.

Wat er op mijn nieuwe lijstje komt?

Ik moet er echt even voor gaan zitten. Vanmorgen een korte voorbespreking met de meisjes gedaan, de oudste zet er een BFF-ketting op en de jongste gaf aan dat ‘luxe hotel’ op haar lijstje komt. Dat hotel vond ik wel een goede, dus die zet ik ook op de mijne. Bos bloemen, televisie, mooie groene planten, vakantie, lingerie, Efteling… allemaal heel erg leuk. De nog niet gerealiseerde 5000 volgers op Instagram en de 70k uniek in 1 maand op mijn blog laat ik er gewoon op staan. En dan nog even verder verzinnen wat grappig zou zijn, zodat ik er minimaal 20 heb. Belangrijk ook dat de items van je lijstje niet allemaal in dezelfde categorie vallen en dat je grote en kleinere wensen afwisselt.

Ik ga hier dus nog even mee door en ben heel benieuwd of mijn succeservaring jou aanspoort om het eens te proberen. Hoor regelmatig terug dat mensen de dingen die ik op dit gebied doe en probeer ‘zweverig gezwets’ vinden. En dat mag je vinden. Ik vind de kansen te groot op dit voor mij onontgonnen gebied om ze te laten liggen, en ik heb daardoor bijzondere ervaringen. Plus in dit geval een succesfactor van 18 van de 28 = 64%. Het voelt wonderlijk en daar houd ik van.

Over wonderlijk gesproken: net de trainer gesproken van de workshop op mijn Unicorn Experience. Dit gaat ook een wonderlijke ervaring zijn voor de mensen die meedoen. Je moet wel ballen hebben, er kan een hoop los komen, maar het is niet zweverig of gevaarlijk. Op spiritueel gebied zou er wel iets kunnen gebeuren, maar het is vooral een lichamelijke en emotionele ervaring. Eentje die je nooit meer vergeet.

Heb jij je al eens verdiept in het fenomeen ‘manifestatie’? Wat zou jij op je lijstje zetten?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.