Keek op mijn Week: winkelen, workshop, Hasbro en vrijwilligersavond

Lekker weekje was het weer, maar ook even wennen omdat de meisjes begonnen in groep 4 en in groep 6. Groot worden ze al… pfoeh… Drillsergeant mama komt dus ook weer om de hoek kijken. Dat vind ik altijd wel een beetje jammer: “nu opstaan” “nu schoenen aan” “nu je boterham opeten, we hebben niet zoveel tijd”. Heb jij dat ook? Of hebben jouw engeltjes elke dag goede zin?

Lekkere ijsjes hoor!

Winkelen

Zaterdag hadden we eigenlijk geen plannen. Behalve even uitrusten van de Vakantiespelen. Ineens verscheen er in de familie appgroep echter een berichtje dat opa en oma bonnetjes hadden liggen voor een gratis ijsje… Daar hadden we wel trek in, dus hop op de fiets. Bonnetjes gehaald en daar de fietsen laten staan om lekker over het dorp te slenteren richting Beijemans Trefpunt. We lunchten hier een broodje kroket en leverden als toetje de bonnetjes in voor een ijsje. Heerlijk! We vonden het wel fijn zo in het zonnetje een beetje relaxen en mensen kijken, dus de meisjes vroegen of we nog even konden winkelen. Bij Daans Shop haalden we toffe LOL Surprise t-shirts en de dames zochten iets moois uit voor mij bij Pull of Polo. We gingen nog een paar winkels in en uit en hadden het gezellig. Toen nog snel wat boodschappen en even uitpuffen met een groot glas water bij oma thuis. Geslaagd dagje zo!

lol omg poppen

Verjaardag

Zondag werd er lekker verder gespeeld met de LOL OMG poppen. Rustig ontbijten, lekker lang in onze pyjama en daarna wakker worden onder de douche. Chill. Ik maakte het huis een beetje aan kant en toen konden we op pad. Vandaag vierde ons neefje zijn 9e verjaardag. Het was heerlijk weer dus we hebben fijn in de tuin gezeten en genoten van versgemaakte groentensoep. De kinderen vermaakten zich prima en wilden eigenlijk helemaal niet naar huis… 

Lekker wandelen

Maandag was een stralende dag. Te mooi om geen gebruik van te maken, dus ik heb een rondje om de surfplas gewandeld in Reeuwijk en daarna fijn geluncht op het terras. Verder het nodige werk gedaan en to do’s van mijn lijstje gestreept.

purpuz planner
Nieuw schooljaar, nieuwe agenda: ik review de Purpuz Planner.

’s Avonds keek ik Bright op Netflix. Had ik al eens gezien, maar ik had even geen zin in een serietje. Gewoon iets met orks en schieten. Vorige week trouwens ook een toffe romkom gekeken die nieuw is op Netflix: Falling Inn Love. Keek lekker weg. Aanrader!

tovenaarshoed
“Life is magic.” Koffie uit een My Little Pony beker bij Hasbro.

Workshop Cycling

Dinsdag deed ik de maandafsluiting naar de boekhouder. Veel gedaan en lekker gewerkt. Ik legde de laatste hand aan mijn ‘cycling’ lijstje voor de workshop die we deze avond kregen van Miranda van der Beek. Cycling is een bepaalde techniek die je kunt gebruiken om meer te doen met het fenomeen ‘manifestatie’. Dus eigenlijk je wensen laten uitkomen. Ik heb geen geest in een fles zoals Aladdin, maar wel heel veel wensen en dromen. Alles wat ook maar enigszins kan helpen om die werkelijkheid te maken is dus meegenomen. Deze techniek vond ik geweldig! Het maken van mijn lijstje alleen al was een feestje. Bij elke wens moest je een plaatje zoeken en het was de bedoeling om er minimaal 20 te hebben. Hoe meer, hoe beter. Uiteindelijk had ik er 28 die ik uitdrukte in een plaatje. Je moest deze uitprinten en bij de hand hebben. Vervolgens was het zaak om op het ritme van de drum als een gek met je ogen langs die plaatjes te scannen en er vooral  niet over na te denken. Hilarisch om te doen! Werd er helemaal blij van. Miranda gaf aan dat je dit ook prima samen met je kinderen kunt doen. Er waren een aantal stelregels om bij het cyclen in acht te nemen, maar dit is wel een leuke techniek die bij me past. Had er zoveel lol in, dat ik dit inderdaad eens met mijn kinderen wil gaan proberen. Erg leuk. Even uit je normale denkpatroon.

Speelgoed proberen bij Hasbro

Woensdag in de ochtend zeer geïnspireerd doorgewerkt. Kwam goed uit, want die middag waren we buiten de deur. De jongste mocht bij opa en oma spelen, zodat ik met de oudste naar speelgoedmerk Hasbro kon. Die hadden een bloggersevent om alle nieuwe introducties van het komende najaar te laten zien. En we konden er mee spelen natuurlijk! Genoten van de 1-op-1 tijd met mijn pré-pubertje. We kregen een tovenaarshoed en hebben deze middag weer van alles gezien. Spelletjes, Play-Doh, Nerf, tienerpoppen van Disney, Fur Real Friends… Maar haar allergrootste favoriet van de dag waren de BeyBlades. Deze battle tollen vond ze het einde. Fijne motoriek gebruik je hierbij en dat is wel aan haar besteed. BeyBlades richt zich vooral op jongens vanaf 8 jaar, maar dochterlief was er heel enthousiast over. Dat ze de boswachters van Hasbro achter elkaar inmaakte hielp vast ook mee, haha.

Op de terugweg regende het zo hard dat we op sommige stukken nauwelijks iets konden zien vanuit de auto. Maar de muziek stond gezellig aan en dochterlief had van alles te ontdekken in de goodiebag die we hadden meegekregen. We kwamen precies op tijd bij opa en oma om aan te schuiven voor het eten. Lekker dagje zo!

eenhoornklei
Deze eenhoorn set van Play Doh poept ijsjes van klei.

Vrijwilligersavond

Donderdag hadden de meisjes weer een lange dag school. Ik kon lekker doorwerken en bij thuiskomst wilden ze heel graag aan de slag met de pizza oven van Play Doh die we bij Hasbro hadden gekregen. Knutselkleed op tafel dus en ze waren er uren mee zoet. Op de receptenkaartjes stonden mooie voorbeelden die ze hebben nagemaakt en daarna verzonnen ze zelf het één en ander.

meten
Superblij: we kunnen een groot dressoir met veel opbergruimte overnemen van mijn ouders. Even meten of het past dus. Gaat (hopelijk) een hoop troep in de woonkamer schelen. Om het nog mooier te maken wil mijn moeder hem ook nog voor me verven! Enorm dankbaar <3

’s Avonds mochten ze opblijven tot de oppas er was. Ik ging naar de vrijwilligersavond van de LimesRun, een hardloopwedstrijd tbv KiKa. Hier konden we kennismaken met de andere vrijwilligers en kregen we instructie over de route en onze taak en positie. Ook werden de t-shirts en verkeershesjes uitgedeeld. Heb er zin in!

Weekend inluiden

Vrijdag een druk dagje dat voor mij begon in de sportschool. Even een goede workout, thuis snel door de mailbox en douchen en weer een kind uit school halen. Dat kind zat er behoorlijk doorheen na de eerste schoolweek. Eerst maar uitgebreid geknuffeld dus. En daarna het werk een lagere prioriteit gegeven, het kind had meer knuffels nodig. We hebben lekker samen op Netflix natuurdocumentaires gekeken.

Grote zus bleek bij het ophalen een speeldate te hebben en toen had mevrouw nog veel meer knuffels nodig. En gingen we nog even verder met de natuurdocumentaires. Kroeltijd. Ook belangrijk. Samen pakten we alle spullen in voor bij papa omdat grote zus bij hem in de buurt aan het spelen was. Het plan was patatjes eten en dat hebben we met z’n drietjes gedaan bij kiprestaurant Tok of the Town. Kids blij want ze hadden er niet alleen patatjes maar ook tekenspullen, haha. Gezellig om zo het weekend in te luiden en na het eten door naar papa.

tok

Het weer is nogal wisselvallig, dus ik hoop dat we het zaterdag drooghouden bij de LimesRun. Heb jij leuke weekendplannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.