Keek op mijn Week: housewarmings, Vakantiespelen en kies trekken

Wat is de zomervakantie voorbij gevlogen! Een gezellige periode altijd en heerlijk dat je zo lekker kunt uitslapen. Daar hebben wij goed gebruik van gemaakt. Deze laatste vakantieweek konden we weer wennen aan een klein beetje ritme vanwege de Vakantiespelen. Een mega kinderfestijn dat jaarlijks in de laatste vakantieweek plaatsvindt in mijn woonplaats en waar dan ook het halve dorp te vinden is. Wij dus ook :-D.

lol omg poppen
OMG! Dit perspakketje kwam vrijdag binnen en de meiden zijn er onwijs blij mee, was pas nog overal uitverkocht: LOL Surprise OMG tienerpoppen <3

Housewarming 1

Zaterdag lekker wat in het huishouden gerommeld en gewerkt. Daarna reed ik naar mijn ouders om ze te helpen met hun eerste housewarming feestje. Ze hadden dit in 2-en gesplitst omdat het anders niet in het huis zou passen. Gezellig dagje dus. Het mooiste was dat mijn ex ook langskwam en ik mijn kinderen na een week weer heerlijk kon kroelen <3.

typeles
Even een kwartiertje typeles doen met LOI Kidzz die we reviewen.

Housewarming 2

Zondag nog meer gezelligheid met housewarming feestje deel 2. Weer veel gekletst en weer genoten van de lekkere hapjes. Aan het einde van de dag sloten we af met pizza en nam ik met mijn neefjes leuke TikTok filmpjes op. Daarna terug naar huis waar mijn dochters werden gebracht. Had me prima vermaakt afgelopen week, maar wat was het heerlijk om ze in mijn armen te sluiten en te weten dat ze nu de hele week bij mij zouden zijn. Lekker kroelen, de vakantieverhalen horen en foto’s kijken en bij het naar bed brengen uitgebreid voorlezen.

Start Vakantiespelen

Maandag ging de wekker op tijd. De lunchtrommels werden gevuld en de tassen gepakt met extra water, petjes en zonnebrand. Vandaag was de start van de Vakantiespelen! Mijn schoonzus en neefjes kwamen vooraf op de koffie, dus het was al gezellig voordat de officiële openingsact plaatsvond. The Game is On! Het thema van dit jaar. De meisjes zaten in de tent in het groepje van de Vrolijke Yoshi’s. Vandaag was er een speurtocht door de wijk en ook voor ons huis zaten vrijwilligers met een Bob de Bouwer spel. Om een bijdrage te leveren, stelde ik mijn huis open voor kindjes die nodig moesten plassen. 

Zelf heerlijk gewerkt terwijl de kinderen daar waren en ik volgde een supertoffe inspiratie call via Mastermoves van Joshua Kaats die werd geïnterviewd door Mirjam. In het begin was het onderwerp een beetje abracadabra voor me, maar het werd steeds leuker en bijzonder tof om te horen hoe Joshua op zijn 23e al een compleet imperium heeft opgebouwd. 

vakantiespelen wachten
Aftellen tot het begint…

Dag 2 Vakantiespelen en een healing

Dinsdag hetzelfde ritueel: op tijd uit bed en de broodtrommeltjes vullen. Om 10 uur sloten we aan in de rij om het terrein op te kunnen en liepen we naar het tafeltje van de Yoshi’s in de tent. Deze dag reden ze met bussen naar de Zustertuin om daar spelletjes te doen en op springkussens te springen. En ’s middags om 3 uur haalde ik ze weer op. 

’s Avonds stond er via Spiritueel Leiderschap weer een healing van Miranda op het programma. Met kinderen die er om de beurt bij kwamen liggen wat lastiger om er helemaal in te zitten, maar toch weer een prachtige ervaring om mee te maken zo’n reis door 12 dimensies. 

vakantiespelen spelletjes
Spelletjes in de wijk doen met de Vakantiespelen, ook bij ons in de straat stond een spel.

Verfdag!

Woensdag verfdag! Ik was goed voorbereid en trok de kinderen oude kleren aan… om er bij het ophalen achter te komen dat ik compleet vergeten was om ze kwasten mee te geven… Oeps! Nou ja, meestal gebruiken ze die toch niet met het verfgevecht. Opa en oma kwamen gezellig met de neefjes op de koffie en opa had zijn aggregaat mee om het zwembadje op te blazen. Helaas blijkt er toch een lek in te zitten. Daarna met het hele spul door naar het Vakantiespelen terrein om de kinderen bij hun groepjes te brengen. Vanwege voorspeld noodweer gingen die vandaag schuilen in een sporthal, maar uiteindelijk viel het mee. ’s Middags konden ze lekker los met de verf en daarna weer polonaises in de tent. Het was weer een mooi feestje en ik moet zeggen dat ik ze er nog redelijk schoon uit vond zien toen ik ze ophaalde. Al hebben ze wel uitgebreid gedoucht daarna, haha.

vakantiespelen verfdag
Nou, ze hebben het beschaafd gehouden maar je kunt wel zien dat ze hebben meegedaan met het verfgevecht.

Zelf heb ik geluncht bij kiprestaurant ‘Tok of the Town’ met de vrijwilligers van de verkeersbrigade. Even gezellig kennismaken, hoewel er natuurlijk altijd bekende gezichten tussen zitten. Blijft een dorp hier. Lekkere kippetjes, dus ik heb mijn jongste (nogal gek op kipkluifjes) beloofd dat we daar samen ook eens langsgaan.

Waterpret

Donderdag stond er voor de meisjes waterpret op het programma. Verzorgd door de brandweer met een heleboel zwembadjes, waterspuiters, strandballen en wat al niet meer. Ik kon alleen nergens de bikini’s van de kinderen meer vinden… waarschijnlijk zoekgeraakt met scoutingkamp, dus hopelijk vinden we ze daar terug als het scoutingseizoen weer begint. We begonnen de dag weer gezellig met de neefjes en daarna naar de Vakantiespelen. Einde dag wilden de meisjes heel niet mee naar huis, ze waren nog zo lekker bezig met knutselen. Daarom maakte ik een live filmpje (op mijn persoonlijke facebook) en ondertussen wees de groepsleiding mij op de geweldige Yoshi tekening die mijn oudste op haar cape voor de optocht had gemaakt. Errug gaaf! 

vakantiespelen mascottes

Kies trekken 

Vrijdag begon minder leuk. Ik dacht een gaatje te zien in het gebit van één van de kinderen en daarom gingen we naar de tandarts voor controle. Helaas bleek het een heel flink gat te zijn. Bij boren zou de nieuwe kies eronder mogelijk beschadigen, daarom was trekken de beste optie… Om het kind in kwestie niet zenuwachtig te maken, besloten we dit direct maar te doen. Ze kreeg 3 verdovingsspuiten! Gelukkig is onze tandarts erg goed met kinderen en ook ‘angst tandarts’ dus hij wist het duidelijk uit te leggen en maakte mijn muppet ondertussen flink aan het lachen. Daardoor ging het allemaal goed en kwam de kies er in 1x uit. De assistent stopte hem in een speciaal doosje en ze kreeg 3 muntjes omdat ze zo moedig was geweest. Geen traan gelaten, geen kik gegeven. Daarna even op de koffie bij opa en oma.

Optocht en vuur

’s Middags begon alweer de laatste dag van de Vakantiespelen. We werden netjes om 6 uur ’s ochtends gewekt door een knoerthard nummertje om de huttenbouwkindjes wakker te maken. Gelukkig konden wij blijven liggen. De meisjes hadden tekeningen gemaakt en dat hadden we in een leuk pakketje met cola en chips gestopt, voor de 6 jongens die deze week de leiding hadden over de Vrolijke Yoshi’s. De tent ging vandaag pannenkoeken eten en zich klaar maken voor de optocht die avond. 

Zelf scoorde ik een nieuw zwembadje, superfijn! Ons opblaasbad was lek gegaan en bij de Vakantiespelen konden ze verder niets meer met de zwembadjes, dus je mocht er eentje meenemen als je wilde. 

boek lezen
Even samen een boek lezen om er weer in te komen…

Om 5 uur meldde ik me weer op het terrein om te eten met de Verkeersbrigade. We kregen een post toegewezen en instructies. De mijne was bij een voetgangersbruggetje waar een paar 1000 man overheen moest. Had al wat verhalen gehoord over mensen die niet zo sympathiek zijn als je vrijwilligerswerk staat te doen, en dat bleek ook nu weer. Gelukkig waren veruit de meeste mensen vrolijk en gezellig en werden we ook door sommigen bedankt voor onze inzet. We stonden daar tenslotte voor de veiligheid van al deze mensen en hun kinderen. Was in ieder geval gezellig met de vrijwilligers onder elkaar, er werden zelfs nog negerzoenen en koffie gebracht!

Ondertussen werd ik door de Vrolijke Yoshi’s gebeld dat één van mijn kinderen flinke buikpijn had en niet verder kon. Lastig, want ik kon even niet weg. Gelukkig mocht ze even bijkomen bij mijn lieve tante thuis. Kind 2 werd door de tentleiding netjes bij het bruggetje afgeleverd (thanks!) en ging ook naar mijn tante. Toen mijn ‘dienst’ er op zat, liepen we naar het eindvuur om al het hout van de hutten in de fik te zien. Zelfs op mega afstand (nieuwe eindvuur locatie) was de hitte van de vlammen nog goed te voelen. Moe van de dag liepen we weer naar huis, waar de kinderen heel snel in slaap vielen.

Het zit er weer op… de zomervakantie. Wat zijn die 6 weken voorbij gevlogen! Het was echt zo om. Maandag begint school alweer. Ik vind het toch wel eens soort jammer. Wij gaan nog even genieten van het laatste vakantieweekendje, jij ook?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. ByJonMarjonS zegt:

    Gezellig om de laatste week zo af te sluiten. Succes maandag met school.
    Wij alweer twee weken erop zitten, maar vandaag wel de laatste warme dag gevierd met een ijsje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.