Gestart met het Mastermoves traject

Na de aankondiging dat ik een 3-jarig coachings/cursustraject ben gaan doen om mijn bedrijf om te vormen, kreeg ik veel vragen. Je geeft ook niet zomaar 15k uit als investering in jezelf. De meestgestelde vraag was: welke training ga je doen? Nou, dat is dus de Mastermoves van Winst.nl, opgezet door Eelco de Boer.

Helaas werken ze niet met affiliates, want dat was een leuke commissie geweest als jullie nu ook allemaal massaal instappen. Ik zal mijn investering dus op een andere manier moeten terugverdienen. En heel eerlijk: als ik niet had gedacht dat dit mogelijk was, had ik de aanschaf ook niet gedaan. Het gaat alleen tijd kosten. Plus de nodige inzet natuurlijk.

ktn outfit of the day zwarte hakken van esprit
Foto: Esther Noordergraaf Fotografie

Weerstand

Waar ik direct voor gewaarschuwd werd, was de weerstand die dit trainingstraject gaat oproepen. Allereerst bij mensen om mij heen. Dat heb ik inderdaad gevoeld. Dat mensen denken dat je gek bent om zo’n hoog bedrag uit te geven, dat mensen je een geldwolf vinden die wel genept zal zijn, dat mensen het onverstandig vinden voor mijn toekomst, dat mensen denken dat ik mijn core-business in de steek ga laten en vooral dat bepaalde mensen afstand nemen. 

Naast die weerstand van buitenaf, werd ik gewaarschuwd voor de weerstand in mijzelf. Alle verandering is namelijk moeilijk. Hoe hard ik begin dit jaar ook riep dat ik mijn omzet wil verdubbelen, dat ik webinars wil geven en dat het roer om moet… Ik vind het zelf superspannend om te veranderen, om iets nieuws te gaan doen, om anders met zaken om te gaan en om uit mijn comfort zone te treden. Eigenlijk vind ik het gewoon doodeng! Maar ik ga het wel doen. Ik wil niet meer ‘gepeopled’ worden én ik wil meer mensen helpen met de dingen waar ik goed in ben. Eerlijk ondernemen, authentiek blijven en vooral genieten van mijn bedrijf. Dat betekent dat ik tijdens dit traject continu door mijn eigen weerstand in de vorm van uitwijkgedrag heen moet. 

“Mijn jas aan doen is de eerste stap.” – Marstyle

Dat is dus eng, maar ik doe het door het grote enge ‘ding’ op te delen in kleine haalbare stappen. Zoals ik tegen mijn familie zei toen ik naar huis moest rijden, met mijn kinderen, langs een smal eng weggetje met aan beide zijden water, bij gladheid en waarbij ik allereerst over een heel eng bruggetje zonder railingen heen moest rijden met mijn auto… “Mijn jas aan doen is de eerste stap. Veilig thuiskomen met mijn kinderen is het doel.”

Ik heb er de ballen voor om het gewoon te gaan doen. Het allermooiste is nog, dat naast alle weerstand die er ontstond… er iets veel mooiers gebeurde toen ik met jullie deelde dat ik 15.000 euro aan een trainingstraject heb uitgegeven… STEUN! 

Echt kippevel die reacties op facebook en onder mijn blog:

 

Woorden als stoer, dapper, succes, als iemand het kan ben jij het, je verdient het, lef, respect, wat een ballen…

En na een slapeloze nacht – want ja, na het uitgeven van 15.000 euro die ik deels nog bij elkaar moet verdienen had ik die – na het ervaren van weerstand in allerlei vormen… deed niet alleen deze powerpeptalk me goed.

Ik kwam een lezer tegen.

Bij de snackbar.

Die lezer – je weet wie je bent, DANK! – wist direct dat ik het Mastermoves ben gaan doen. Had hij zelf namelijk een jaar eerder gedaan. Met succes. 

Toen wist ik het. “Ik heb de juiste keuze gemaakt.” Dat had ik dus even nodig. Direct was er weer de motivatie om er vol voor te gaan. Dat is niet makkelijk, want je moet zoals gezegd door je eigen weerstand heen en dingen anders gaan doen dan je altijd deed.

Wat houd het Mastermoves traject in? 

Het trainingsprogramma is enorm uitgebreid. Het traject bestaat eigenlijk uit een stuk of 18 trainingen die van pas komen bij een online onderneming. Waaronder dus Webinars. Ik heb het snelle stappenplan van de webinar training gevolgd om vlug iets op te kunnen zetten en aan de slag te gaan. Zodra ik dat heb uitgewerkt kan ik van start en daarna ga ik de diepte in met de rest van de training over dit onderwerp. Verder heb ik de training gevolgd over hoe je goede 1 op 1 verkoopgesprekken kunt doen. Heel erg nuttig. Veel om over na te denken en je hebt het niet zomaar onder de knie, maar het is oh zo belangrijk voor je bedrijf natuurlijk.

Calls

Daarnaast krijg ik 3 jaar ondersteuning van experts op allerlei verschillende vakgebieden. Wekelijks zijn er zogenaamde calls van deze experts en je kunt je inschrijven bij de specifieke onderwerpen waar jij meer over wilt weten. Het programma is zo veelomvattend dat je nooit overal bij kunt zijn, je moet dus echt keuzes maken. En je tijd nemen.
Tot nu toe heb ik 3 calls bijgewoond. Vooraf kun je hiervoor jouw persoonlijke vragen of issues insturen en die worden dan behandeld tijdens zo’n call, zodat iedereen ervan kan leren. Tijdens een call beantwoordt een trainer vragen van de deelnemers die zijn ingestuurd en er is iemand die de call begeleid. Zodra jouw vraag aan de orde komt, kunnen ze de microfoon open zetten en kun je dus live terugpraten met de trainer zodat iedereen je kan horen. Superfijn dat dit niet via de chat hoeft, die je overigens wel tijdens de hele call kunt gebruiken en waar de trainer en begeleider op kunnen reageren.
De allereerste was een SEO-Review waarvoor ik een vraag over zoekwoordenonderzoek instuurde. Heel erg leuk om van de andere deelnemers aan deze call te leren, maar vooral supertof dat dit artikel eruit werd gelicht en ik concrete tips kreeg om het beter te laten ranken. Kreeg bovendien het compliment van de trainer dat Marstyle met ruim 18.000 verschillende zoekwoorden rankt in Google binnen de 100e positie. Dat mijn site dus heel waardevol is. Yay!
Mijn 2e call ging over Funnels en was gericht op e-mailmarketing. Iets waar ik mij eigenlijk helemaal niet mee bezig houd. Terwijl ik al heel lang een Mailchimp account heb. Voor mij was het dus allemaal abracadabra wat er hier verteld werd. Ik moet eerst met de basis aan de slag en heb nu een speciale pagina gemaakt waar mensen zich kunnen aanmelden voor mijn nieuwsbrief, zodat ik ze kan mailen over mijn webinars.
De 3e call die ik bijwoonde was de welkomstcall met alle uitleg over het Mastermoves programma. Ik sloot pas 40 minuten na de start aan bij de call, maar dat geeft niet. Als je een call waarvoor je je hebt aangemeld mist, is dat ook niet erg. Je kunt ze naderhand terugluisteren als je dat zou willen. Bovendien moest ik me nog douchen, en ook dat kon prima. Laptop in de badkamer gezet en onder de douche luisterde ik mee naar alle uitleg. Op de chat meldde ik dat het best hilarisch was, dat ik vanuit de badkamer meedeed en dat was de trainster met mij eens. Supergrappig, maar het kan gewoon! Dus waarom niet? (Mijn webcam was overigens afgeplakt.)

Het is leuk om dingen te horen van de andere ondernemers, je voelt je niet zo alleen en het is fijn dat je altijd je vragen kunt insturen als je ergens mee zit. En dat je dan geholpen wordt. 

Ben zelf nu nog bezig met de basis. Met het uitwerken van mijn ideeën en ze dan uitvoeren. Waarna ik ze natuurlijk ga finetunen en er weer nieuwe lessen bij pak. Nog geen concrete resultaten dus, behalve dat ik stap 1 “trek je jas aan” succesvol doorlopen ben. Sterker nog, met een e-mailformulier en halverwege met een webinarpresentatie ga ik op weg naar het allerspannendste stuk: de uitvoering…

Ik vind het ZO ENG!

Maar ik ga het doen, want ik wil mijn dromen waarmaken.

Dank voor jullie steun en bemoedigende woorden, ik ga al mijn humor en wijsheid in dat webinar gooien en ben heel benieuwd waar ik over een jaar sta. 

Wat vond ik er achteraf van? Wat is mijn ervaring?

Ik heb al snel laten weten dat ik mijn inschrijving wilde laten terugzetten naar 1 jaar. Zodat het mij 5000 euro kostte in plaats van 15k. Dit is direct netjes voor me in orde gemaakt. 

Verder heb ik alle filmpjes in de leeromgeving bekeken. Daar ben je wel even mee bezig. Veel nuttige tips, vooral ook inkoppers van dingen die je op het HBO ook al had gehoord maar nu even nog een keer herhaald en aangevuld met praktische voorbeelden. Bovendien geupdate naar de huidige tijd, want online zijn er waanzinnig veel ontwikkelingen geweest de afgelopen 20 jaar. 

Wat ik er vooral heel fijn aan vond, waren de online sessies van diverse coaches op allerlei vakgebieden. Je kon daarop inloggen, een korte presentatie met tips beluisteren en daarna zelf je vraag stellen of casus voorleggen of luisteren naar de cases van je collega Mastermovers.

Willen jullie vaker een update lezen over dit trainings/coachingstraject? 

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Kruis het hokje aan en je ontvangt de nieuwsbrief en uitnodigingen voor nieuwe webinars.

Je kunt je altijd uitschrijven door onderaan de e-mails op het ‘unsubscribe’ linkje te klikken. De privacyverklaring vindt je hier: https://marstyle.nl/over-mij/privacyverklaring/

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Lotus zegt:

  Dankjewel voor je reactie! Erg waardevol.
  Ik hoop dat je inmiddels iets hebt gevonden wat beter bij jouw business past.

 2. Mary-Lou zegt:

  Zijn webinar alleen al was erg waardevol. You’re in. Cool! Ik lees graag de updates.

 3. Mariska zegt:

  Het lijkt me echt enorm spannend om dit te doen en zeker omdat het veel geld is wat je eraan uitgeeft. ben zeker benieuwd naar de updates! 🙂

  1. Marguerita zegt:

   Ben loeinerveus inderdaad!

   1. Lotus zegt:

    Hi, wat dapper!!
    Ben benieuwd hoe je het traject hebt ervaren. Ontvang. Dus graag updates.

    1. Marguerita zegt:

     Ha Lotus, er zaten veel leerzame elementen in. De calls met experts elke week waren zeker waardevol. Maar … je krijgt heel Eelco nooit te spreken en ik vond het achteraf wel heel erg veel geld voor wat ik ervoor kreeg. Daardoor voelde ik me toch een beetje bekocht. Uiteindelijk ben ik 1 jaar lid geweest, de SEO cursussen met Martin Vellema vond ik het meest waardevol, maar ook veel andere experts waren super. Mijn business is alleen anders dan de meeste waardoor ‘zelf een coachingtraject bouwen’ en cursussen gaan geven niet mijn cup of tea zijn. En uiteindelijk willen alle coaches dat je dat ook gaat doen, want dan kun je goed je zakken vullen met abonnementen… nare nasmaak dus, hoewel er veel mooie dingen in het programma zaten.

 4. Stef zegt:

  Dank Marguerita,

  Vermits omzet alleen mij niet echt een maatstaf van succes voelt:
  Ja! Ik lees graag vaker een update over je trainings/coachingstraject van Eelco 🙂

  Warme groet en veel succes nogmaals,

  Stef

 5. Stef zegt:

  Hoi Marguerita,

  Wil je delen hoe je “snackbar-lezer” zijn succes meet?

  Veel succes gewenst naar jou toe!

  Warme groet,

  Stef

  1. Marguerita zegt:

   Ha Stef, dankjewel. Hij heeft mij verteld waar zijn omzet vandaan kwam en wat het nu is. Voor mij was dit voldoende en verder gaan de ins en outs van zijn business mij geen flikker aan ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.