ZZP-update: 15.000 euro voor een training, briljant of de stomste actie ever?

Pfoeh. Ik ben loeinerveus. Gisteren heb ik iets gedaan dat ofwel briljant is, of het stomste dat ik ooit heb kunnen doen. Al een paar keer heb ik aangegeven dat ik mijn business wil omvormen. De afgelopen weken heb ik mij laten inspireren door verschillende business coaches. ‘Mijn’ richting was me niet helemaal duidelijk. Nu wel. En ik heb actie ondernomen en 15.000 euro geïnvesteerd in een training…

Ja.

15.000 euro.

Ben er zelf ook even beduusd van.

Zoals ik zei. Deze actie is ofwel briljant ofwel het stomste dat ik ooit heb kunnen doen

Voor mezelf praat ik het een beetje goed omdat het een training is van 3 jaar. Omgerekend investeer ik dus 5.000 euro per jaar. Ex btw. En als het echt zo werkt als ze zeggen dat het werkt, ga ik die investering zeker terug verdienen.

Sterker nog, dan ga ik mijn dromen waarmaken. 

Mijn dromen

Dan heb ik binnen 2 jaar voldoende op mijn bankrekening en aantoonbaar voldoende omzet in mijn jaarcijfers om een woning te kunnen kopen. Dan maak ik de afspraak die ik met mezelf heb gemaakt om mijn omzet minimaal te verdubbelen waar. Dan koop ik dit jaar nog een nieuwe, wat grotere auto. Dan zeg ik tegen mijn ex dat de alimentatie klaar is en heb ik geen zaken als kindgebonden budget en huurtoeslag meer nodig. De spaarrekeningen van de kinderen worden dan dusdanig gespekt dat ze kunnen studeren later. En hun rijbewijs halen. Mijn droom is om van niemand afhankelijk te zijn, behalve van mijzelf.

Mijn angsten

Maar het kan natuurlijk ook anders. Als ondernemen makkelijk was, zou iedereen het doen tenslotte. En ik denk niet dat iedereen 15.000 euro neer zou tellen voor een training van 3 jaar. Dit is zo’n beetje de helft van mijn ‘winst uit onderneming’ van 2018. De omzet was aardig op weg richting de ton, maar mijn inkoopkosten vrij hoog. Mijn grote angst is dan ook: wat als ik het niet terugverdien? Wat dan? Wat betekent dit voor mijn kinderen? Dat ik mijn dromen dan niet waarmaak… á la. Maar de kinderen zijn mijn belangrijkste drijfveer. Wat als ik het geld ‘kwijt ben’? 

Wie niet waagt die niet wint

Nou ja. Mijn redenatie was eigenlijk dat de kansen die deze training mij biedt om zelf te groeien, om mijn bedrijf te laten groeien én om er vooral veel andere mensen mee te kunnen helpen, de investering waard is. Stel dat ik al mijn geld kwijtraak en niet terugverdien door deze training? Dan heb ik in ieder geval een boeiend ondernemersverhaal te vertellen op mijn blog. ‘Mijn stomste beslissing ooit.’

Ja toch?

Dat willen mensen echt wel lezen.

Ik ben sowieso van plan om meer van mijn persoonlijke ‘fuckups‘ te gaan delen. Van fouten leer je altijd meer dan van de dingen ‘die wel okee gaan’. 

En als het wel lukt om mijn dromen waar te maken? Dán heb ik helemaal een tof verhaal. 

Het ‘meisje dat te graag wilde‘. Dat altijd haar stinkende best deed en keer op keer teleurgesteld werd. Weer een tijdelijk contract. Weer WW. Dat van topsalaris naar steeds een beetje minder ging. Dat besloot om voor een eigen onderneming te gaan, waarna haar relatie stuk liep. Tijdens haar persoonlijke dieptepunt zichzelf volledig in haar werk verdronk. Tijdelijk bij haar ouders in moest. Haar leven voorzichtig weer opbouwde. Tegelijk haar bedrijf voorzichtig liet groeien. En toen ze er weer een beetje bovenop was, besloot dat ze klaar was met de bullshit. Radicale beslissingen nam en haar leven transformeerde in een inspirerende succes story.

Goed. Dat zou natuurlijk het allertofste zijn wat er kan gebeuren. 

En daar hoop ik niet op, want met hopen kom je nergens.

Zoals ik in mijn eerste post van 2019 ‘Pak je kansen’ zei: ik weet het zeker, want ik ga er keihard aan werken om het in waarheid te veranderen.

Die training ga ik vol gas als uitdaging aan en ik wil de investering nog dit jaar terugverdienen. Hopelijk vinden jullie mijn bedrijfsproces interessant om te volgen, want ik ben zelf helemaal ‘excited’ en houd jullie via mijn blog op de hoogte. 

Dan merken jullie in de loop van dit jaar of dit een superslimme actie was, of het stomste dat ik ooit heb kunnen doen…

Wat was jouw grootste investering in je bedrijf en/of jezelf? Ben ontzettend benieuwd ook of je die investering terug hebt verdiend. Let me know in de reacties!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Laura zegt:

  Spannend zeg! Ik weet niet of ik het lef zou hebben ? Ik ben wel heel erg benieuwd wat je gaat doen. Ik vind je een ontzettend krachtige vrouw en kan me niet anders voorstellen dan dat dit een succes gaat worden.

 2. Tamara Schellekens zegt:

  You go girl! Denk aan het liedje van Diggy Dex: maak eens een…

 3. Nicole zegt:

  Wauw ik vond mijn eigen investering van 2500 begin dit jaar al behoorlijk. Maar goed, mijn omzet zat dan ook niet richting de ton. Dat dan wel weer. Mooie stap die je hebt genomen. Benieuwd naar welke training je gaat doen.. En volg je graag!

  1. Marguerita zegt:

   Dat is inderdaad ook een flink bedrag en vast lastig om de knoop door te hakken om het uit te geven. Maar wel tof dat je die investering in jezelf maakt! Coaching door Kim toch? Gaaf hoor, zo’n leuk mens.

 4. Nora zegt:

  Fieuw! Meer kan ik eigenlijk niet zeggen ? Succes ermee! ♥️

 5. Anne-Marie zegt:

  Ik vind het echt een super goede beslissing. Met jouw houdingen enthousiasme kom jij er sowieso!

  1. Marguerita zegt:

   Wat lief Anne-Marie dank voor het vertrouwen!

 6. Mary-Lou zegt:

  Wat ontzettend stoer van je! Is het een training van Ninke toevallig? Dan ben ik stiekem nog jaloers ook (bij wijze van dan). Hoe dan ook super tof, ontzettend veel plezier en succes bij het behalen van je doelen.

  1. Marguerita zegt:

   Nee! Die wilde ik wel gaan doen, vind Ninke enorm inspirerend.

   1. Mary-Lou zegt:

    Ja, eens! En Eelco de Boer luister ik ook graag naar trouwens.

 7. Esmée zegt:

  Go Mar! Ik vind het verdomd veel geld, maar vind het ook ontzettend stoer van je. Je hebt een droom en durft ervoor te gaan. Daarvoor alleen maar respect.

  1. Marguerita zegt:

   Oh superlief van je Esmée

 8. Leuk! Succes Mar, je verdient het 🙂 (terug 😉 )

 9. Kelly zegt:

  Spannend zeg! Maar denk echt dat als je er zo achter staat, het zeker moet gaan lukken!
  Ik volg je zeker!

  1. Marguerita zegt:

   Dank voor de peptalk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.