Proost 18+ maar alcoholvrij

Alcoholvrije luxury drinks zijn dé nieuwe trend! Als blogger blijf ik op de hoogte van het laatste nieuws en dit jaar heb ik al een stuk of 4 berichten ontvangen van nieuwe luxury drinks: allemaal alcoholvrij maar wel voor 18+. Hoewel ik me kan voorstellen dat het leuke drankjes zijn om met je 16-jarige te kunnen proosten deze feestdagen. Ik mocht URB zelf thuis proberen, geen gede-alcoholiseerde variant van een bestaand product maar een geheel nieuw sprankelend drankje in 3 lekkere smaken. Urban Bubbles!

urb premium alcoholvrij drankje

Wereldwijd groeit de vraag naar niet-alcoholische dranken enorm. Er is een gezondheidstrend gaande. Na de strijd tegen sigaretten lijkt alcohol de volgende ‘gewoonte’ die zal gaan sneuvelen. URB Luxury Drinks speelt hierop in. Het is een sprankelend drankje voor wie bijvoorbeeld nog moet rijden, maar die wel met vrienden wil proosten die Prosecco, Cava of Champagne drinken. Een premium merk dus, dat je het beste drinkt uit bijvoorbeeld een champagne fluitje.

Heerlijke kerstwijnen 

Volwassen mondgevoel

Proosten met URB voelt inderdaad een stuk volwassener dan een 7upje in je champagneglas. Het drankje sprankelt en heeft bij de afdronk een mondgevoel dat je normaal eigenlijk alleen van alcoholische dranken kent. De smaak van deze urban bubbles is ook echt voor volwassenen geschikt. Zeker geen kinderdrankje, zeg ik zelf na het proeven. De afdronk doet een beetje denken aan wijn, maar druiven zijn niet als uitgangspunt genomen bij deze hippe drank. Er zijn 3 verschillende smaken – waarvan de Shanghai mijn persoonlijke favoriet is:

urb premium alcoholvrij drankje

  • URB Amsterdam – champagnekleurige combinatie van frisse citrus met aromatische jeneverbes
  • URB Berlin – verrassende volrode smaakcombinatie van druivenschillen met wort en reukgras
  • URB Shanghai – rosékleurige zoete fusie van passievrucht, rabarber en Oosterse sencha thee

URB is vol van smaak en gemaakt van enkel natuurlijke ingrediënten. Past dus in een gezonde levensstijl en heeft per 100 ml slechts 18 calorieën.

Het drankje is verpakt in designerflessen – zelfs de dop is erg mooi vormgegeven – van 25 cl, precies goed voor 2 flûtes bubbels. Wist je dat de teksten en afbeeldingen op het glas van de fles zijn gemaakt van gesmolten glas? Je kunt ze daardoor blijven recyclen. Oh en die mooie flesdoppen bovenop maken deel uit van 3 grotere kunstwerken van kunstenaar Bram Reijnders.

urb premium alcoholvrij drankje

Deze partydrank is vers van de pers, maar onder meer met Jeunes Restaurateurs Europe worden er al mooie foodpairing gerechten ontwikkeld. Zo kun je straks ook tijdens het fine dinen alcoholvrij genieten. URB is in ieder geval een drankje waarmee je gezien wilt worden én ook nog eens heel lekker.

Op de site van URB Drinks kun je meer informatie vinden. De site vertelt nog niet waar het te koop is, maar ik vermoed bij de slijterij. 

urb premium alcoholvrij drankje

Andere alcoholvrije 18+ merken

NONA June gin 

Met de alcoholvrije gin van NONA June kun je heerlijke gintonics maken. Je proeft geen verschil met de alcoholische variant, ik heb een proefflesje ontvangen dus ik kan ’t weten. Bedacht door de Belgische Charlotte die net zo lang experimenteerde met kruiden tot ze de smaak precies goed kreeg. Er zitten maar liefst 9 verschillende kruiden in deze spirit, vandaar ook de naam NONA dat Latijns is voor negen. Denk dan aan zwarte peper, citrus, basilicum en de jeneverbes. NONA is te bestellen bij onder meer Gall & Gall en Delhaize, een premiumdrink vanaf 11,90 euro.

alcoholvrije gintonic
Alcoholvrije gintonic met ‘gin’ van Nona en eetbare glitters van Smith & Sinclair.

Lees ook Lekkere Sodastream cocktails of mocktails

FUL Revive spirulina soda

Spirulina en andere microalgen bestaan al miljarden jaren en hebben alles in zich om het voedsel van de toekomst te worden. Ze gaan de opwarming van de aarde proactief tegen door CO2 op efficiënte wijze om te zetten in zuurstof. En met hun rijke mix aan antioxidanten, eiwitten, vitaminen en mineralen behoren ze tot de krachtigste voedingsbronnen op aarde. In potentie, want door de visachtige geur en overheersende vieze smaak zijn microalgen geen geliefd ingrediënt in onze dagelijkse voeding. Ik gebruikte het veel tijdens een Jason Vale detox sapkuur

fulbluemmocktail
Foto: PR

Met hulp van voedingstechnologen van Wageningen Universiteit ontwikkelde FUL Foods een natuurlijk proces om spirulina van de onaangename smaak en geur te ontdoen. Dit resulteerde in een nieuw ingrediënt FUL®, dat ze nu eerst hebben verwerkt in een verfrissende drank met een kenmerkende blauwgroene kleur FUL Revive Spirulina Soda. Ik heb dit nog niet geproefd, maar lijkt me een heel fijn mocktail ingrediënt, bijvoorbeeld in combi met de NONA gin. Het drankje is online verkrijgbaar in de smaken lime-mint, lemon-ginger en white peach. Zonder toegevoegde suikers of kunstmatige geur- of smaakstoffen. Slechts 25 kcal per fles (275ml). 

Lees ook Mocktail recept: In FUL Blue(m)

spirulina soda ful revive
Foto: PR

Teisseire limonades in 18+ smaken 

Mojito aanmaaklimonade van Teisseire is zo onwijs lekker! Die is echt mijn favoriet onder de limonadesiropen. Maar het merk heeft bijvoorbeeld ook een Pina Colada variant of Passion Fruit Martini als je van iets zoeter houdt. Te koop in bijvoorbeeld de (online) supermarkt voor 2,99 euro per fles.

Lees ook Deze alcoholvrije Mojito drinkt pas écht weg als limonade!

teisseire

Welke alcoholvrije drankjes of mocktails zijn bij jou favoriet? Of ga je eerder voor een alcoholische variant?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.