De beste Tuintips gehoord op de Blogboot

Op de Tuin editie van event de Blogboot vlogen de tuintips in de rondte en kregen we ook nog een primeur gedemonstreerd. In dit artikel zet ik de fijnste tuintips op en rij, zodat jij er zelf desgewenst thuis mee aan de slag kan. Vijvermerk Ubbink doneerde bovendien nieuwe schepnetten aan Starboard Boats, zodat we een volgende keer weer volop plastic uit de grachten kunnen vissen.

blogboot tuineditie 2022
Groepsfoto! De schepnetten van Nature gaan we volgende Blogboot editie weer inzetten om plastic uit het water te vissen.

’s Ochtends reed ik door de polder en pikte ik eerst Lodi van Lodiblogt.nl op die onlangs aan haar ogen is geopereerd en zelf nog even niet mag rijden. Dat was gezellig, maar ze was meteen ook getuige van een moord. Ik reed een duif dood midden in Amsterdam… pfffff… Er zat een heel groepje dat wegvloog, behalve dus deze. Erg naar, dus ik was een beetje van mijn à propos maar goed. Je maakt wat mee laten we maar zeggen. We gaan het goed maken met de natuur door meer biodiversiteit en vogelvriendelijkheid in de tuin. 

blogboot tuineditie 2022
Timo van Starboard Boats heet iedereen welkom aan boord.

Tip! Wist je trouwens dat Starboard met het mooie weer straks ook als bbq boot in Amsterdam vaart? Lekker eten en relaxen op het water terwijl je door de grachten vaart langs prachtige gebouwen, straatjes, bruggetjes en tuinen… Heerlijk! Ik vind het zo leuk dat ze elke Blogboot editie weer een andere route kiezen, dit keer voeren we door Zuidoost onder andere langs Hotel Arena.

blogboot tuineditie 2022
Tuinen langs de kant bewonderen, leuk al die voorjaarsbloeiers.

Innovatief multitool-accusysteem van Wolf-Garten

De eerste presentatie was van Wolf-Garten’s Arie. In de 100-jarige geschiedenis van dit merk is het multi-star kliksysteem waarschijnlijk de bekendste productgroep: met slechts één klik kunnen meer dan 70 opzetstukken voor alle tuinklussen worden aangesloten op een van de 15 stelen.

blogboot tuineditie 2022
Appeltjes oogsten hoog in de boom? Met deze tool van Wolf Garten valt het fruit in het mandje en niet helemaal naar beneden.

Nu beleeft deze klassieker van WOLF-Garten zijn E-volutie met een nieuwe, ergonomische accu-basissteel en vijf gereedschappen met accu, zoals een heggenschaar en een gazontrimmer. Handig: je hangt de steel op in de muurbevestiging die tegelijkertijd de oplader is. Zo kun je altijd meteen aan de slag. Deze onderdelen koop je allemaal los van elkaar, dus wel even opletten in het tuincentrum: oplader, basissteel en gereedschap van je keuze. Elke vaderdag, huwelijksjubileum of verjaardag kun je er vervolgens iets bij vragen.

blogboot tuineditie 2022
Deze elektrische heggenschaar van Wolf Garten kan in verschillende standen om ergonomisch te werken bij het snoeien van zowel de zijkant als de bovenkant van je heg.

Elektrificatie van tuingereedschappen is een van de grootste trends in de tuinbranche voor de komende jaren. De basis van het duurzame e-multi-star-systeem is de aluminium steel van 140 cm lang inclusief handvat, deze weegt slechts 1 kilo dus kun je makkelijk tillen. Deze basissteel heeft een oplaadtijd van ongeveer 60 minuten.

wolf garten

Takkenschaar

Op mijn wishlist staat in ieder geval het opzetstuk van de takkenschaar. Hiermee kun je veilig en comfortabel vanaf de grond takken snoeien. De TL 32 eM elektrische takkenschaar heeft messen met een hygiënische anti-kleeflaag die je daardoor eenvoudig kunt schoonmaken na gebruik. Met het apparaat kunnen takken tot een diameter van 32 mm eenvoudig worden doorgeknipt. Met een verlengstok van 1 meter kun je – afhankelijk van hoe lang jij zelf bent als gebruiker – zelfs moeilijk bereikbare plaatsen op een werkhoogte van ongeveer 4 meter gemakkelijk worden bereikt. 

blogboot tuineditie 2022
Ff checken hoe scherp het is…

Wat dat kost?

Hier een indicatie van de prijzen, want het ligt nog niet in de winkels (vanaf april wel):
WOLF-Garten e-multi-star™ D-houder HA eM € 17,99
WOLF-Garten e-multi-star™ 2-in1 oplader en bevestiging QC 25 eM € 31,49
WOLF-Garten e-multi-star™ basis accu-steel BS 140eM € 83, 99
WOLF-Garten e-multi-star™ grastrimmer LT 25 eM € 41,00
WOLF-Garten e-multi-star™ heggenschaar HT 40 eM € 79,99
WOLF-Garten e-multi-star™ kettingzaag PS 20 eM € 104,99
WOLF-Garten e-multi-star™ grasschaar GS 10 eM € 46,99
WOLF-Garten e-multi-star® takkenschaar TL 32 eM € 115,49

WOLF-Garten geeft 3 jaar garantie op e-multi-star gereedschappen en 2 jaar op de e-multi-star. Meer informatie over de producten van WOLF-Garten®? Bezoek https://www.wolf-garten.com/nl

wolf garten elektrische takkenschaar
Met deze elektrische zaag kun je dikke takken vanaf de grond doorzagen.

Duurzaam kweken met tuinmerk Nature

Van aardappelen tot basilicum en courgette: uit eigen tuin smaakt alles beter. Helemaal als je het duurzaam kweekt natuurlijk. De volgende presentatie was van tuinmerk Nature waarbij Michaël ons vertelde over de duizenden producten die ze hebben om makkelijk in eigen tuin of balkon te tuinieren. Van platte regenton tot plastic voor over je gewassen, moestuinstekers, thermometer, van groeirekje voor om de regenpijp tot… nou ja wat hebben ze eigenlijk niet?

blogboot tuineditie 2022
Op maat knippen, onder water zetten en zaaien maar in je vensterbank met deze mini kweekkas van Nature.

Set biologische afbreekbare kweekpotjes met tablet van kokosvezel

Wil je zaden of huiskamerplanten opkweken, dan zijn de biologisch afbreekbare potjes met tabletten van kokosvezels van Nature een uitkomst. De tabletten in de potjes zorgen voor de juiste mate van zuurstof en water zodat een gezonde wortelgroei gestimuleerd wordt. Vervolgens kun je de afbreekbare potjes in het geheel in de grond plaatsen. Een set bestaat uit drie potjes van gerecycled houtvezel met tabletten van kokosvezels, adviesprijs € 4,99.

nature kweekkas

Mini-kweekkas met biologisch afbreekbare kokosmat

De herbruikbare mini-kweekkas van Nature past goed op de vensterbank en is verkrijgbaar in twee formaten. Wij kregen er eentje mee op de Blogboot. Plaats de biologisch afbreekbare kokosmat op de bodem. Doordat deze vocht vasthoudt wordt de ontkieming van de zaden bevorderd. Ga je de plantjes in aparte potten zetten, knip de kokosmat dan van tevoren op het juiste formaat.  De mini-kweekkas is verkrijgbaar in 35 x 23,5 cm en in 49 x 15,5 cm, adviesprijs € 10,95. De bijbehorende kokosmatten van 30 of 45 cm zijn apart te koop, adviesprijs € 3,49.

Plantzakken voor aardappelen, kruiden en knolgewassen

Voor wie een bescheiden tuin of balkon heeft zijn hippe plantzakken ideaal. De Nature plantzakken, verkrijgbaar in beige en antraciet, zijn speciaal bedoelt voor het kweken van knolgewassen, kruiden en aardappelen. Met de handige klep kunnen aardappelen op ieder moment worden geoogst en dankzij de handvatten zijn de plantzakken eenvoudig te verplaatsen. De plantzakken zijn gemaakt van PE-vliesstof en hebben een afmeting van H 43 x Ø 33 cm, adviesprijs € 19,95.

Belang van water in de tuin

De laatste 100 jaar is de regenval in Nederland met 25% toegenomen, blijkt uit metingen van het KNMI. Ondertussen wordt een steeds groter deel van Nederland bebouwd en verkiezen veel tuinbezitters tegels boven groen. Gevolg: toename van wateroverlast en afname van de biodiversiteit. Slim omgaan met water in de tuin is geen overbodige luxe. Tuinmerk Nature heeft verschillende praktische producten om het hemelwater bij te houden, op te vangen en te hergebruiken. Zowel het assortiment regenmeters en regentonnen werd uitgebreid om het tuinbezitters gemakkelijker te maken.

nature tuinpotten

Regenmeter voor aan balkon- of terrasreling

Een regenmeter van Nature heeft een rode meter en goed leesbare cijfers. Bovendien kun je hem aan de reling van je balkon hangen. Zo hoef je als het regent dus niet eens naar buiten om te kijken hoeveel millimeter er gevallen is. Of je koopt een regenmeter met steel die in de grond gezet worden. Zo is de regenval ook af te lezen in een gedeelte van de tuin waar veel begroeiing is. 

infinity spa
Dit is één van de meest verkochte modellen Infinity Spa (ook van Outside Living), ik snap wel waarom. Heerlijk om zo in eigen tuin te kunnen chillen!

Muurtank voor opvang van regenwater

In dit artikel over de Tuintrends van 2022 lees je trouwens over hun handige supersmalle regentonnen. Steeds meer mensen vangen regen op om wateroverlast te voorkomen en tegelijkertijd te voorzien in water voor de tuin. Deze regenton uit de 320 serie van Nature is een slank muurmodel met een inhoud van 276 liter en verkrijgbaar in groen en antraciet. Hij wordt geleverd met een peilstok en twee kraantjes: één aan de voorzijde om een emmer of gieter te vullen en één aan de zijkant om de ton leeg te laten lopen. De muurtank is ook verkrijgbaar in een kleiner, antracietkleurig model met een inhoud van 168 liter met één kraan om een gieter of emmer te vullen. Deze Nature regenton uit de 200 serie heeft een afmeting van 89,5 x 58,5 x 39,5 cm (h x b x d), adviesprijs € 145,00.

Nature tuinproducten zijn verkrijgbaar bij tuincentra en webshops door heel Nederland. Voor meer informatie kijk op www.naturegardening.eu

blogboot tuineditie 2022
Karakteristieke bruggetjes van Amsterdam en zie je al die goodiebags al klaar staan?

Boek: Je eigen paradijs

Een droomtuin met veel vlinders, vogels, kikkertjes en bloeiende planten en bloemen. Het is makkelijker te realiseren dan je denkt. Helemaal met het boek ‘Je eigen paradijs, stap voor stap een biodiverse tuin’ in je hand. Auteur Casper Boot legt in heldere taal uit hoe je ervoor zorgt dat er zoveel mogelijk dieren en planten in jouw tuin kunnen leven. Met praktische tips (adopteer een legkip) en handige workshops (maak een regenton) kan iedereen zijn achtertuin tot een paradijs omtoveren. Het boek verscheen op 26 februari bij Uitgeverij Snor.

blogboot tuineditie 2022
Ik presenteerde deze prachtige tuin gerelateerde uitgaves van Uitgever Snor.

Unboxingvideo van de goodiebag

We kregen behoorlijk wat fijne producten mee naar huis en natuurlijk de nodige brochures om te bekijken of we nog iets anders zouden willen reviewen. Vooral Outside Living heeft zo’n enorm assortiment, dat is niet in één presentatie te vangen. Zie de unboxingvideo die ik heb opgenomen:

 

Ik heb helemaal zin om lekker in de tuin aan de slag te gaan!

Winactie: Je Eigen Paradijs

tuinboeken van uitgever snor
Leesvoer en mooie ansichtkaarten in tuinthema.

Zie jij het ook wel zitten om lekker te tuinieren en van jouw tuin Je Eigen Paradijs te maken? Ik heb van Uitgever Snor een extra exemplaar ontvangen van dit prachtige boek door Casper Boot en speciaal voor vaste lezers verloot ik deze in een winactie. Laat hieronder in een reactie weten wat jouw plannen met tuin, balkon of moestuin zijn deze lente. Heb je een project? Gaat de complete tuin op de schop? Wil je tips om meer vogels de tuin in te lokken? Waar kun jij tuininspiratie voor gebruiken, vertel, vertel!

Wat zijn jouw tuinplannen dit jaar?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Antonia van Eegelen zegt:

    Mijn tuinplannen zijn insectenhotels, wilde bloemen en ook wat kruiden en bloemen

    1. Marguerita zegt:

      Oh leuk! Ik hou van wilde bloemen, zeker top in combi met insectenhotels. Ga je er zelf een maken?

      1. Antonia van Eegelen zegt:

        Ja ik en mijn partner maken alles zelf.
        we hebben bij twee boomstamschijven allemaal verschillende gaten geboord en staan al in de tuin

        1. Marguerita zegt:

          Oh wauw, superknap! Heel leuk dat het zelf gemaakt is!

  2. Yvonne zegt:

    Mijn tuinprojectjes houd ik tot nu toe klein: Viooltjes en Afrikaantjes in de bloembakken poten! Graag haal ik meer inspiratie uit dit mooie boek!

  3. Lodi zegt:

    Nou wat een avontuur was het Marguerita. Maar je reed ons maar mooi even door hartje Amsterdam! En wat was het weer een boeiende blogboot, met super mooie merken. Ik ben helemaal enthousiast met mijn moestuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.