Romantic getaway tip: Hotel Arena + win

Valentijnsdag zit er weer aan te komen dus tijd om je te verdiepen in een leuk romantisch uitstapje samen! Mijn romantic getaway tip is dit keer Hotel Arena in Amsterdam. Een prachtig omgebouwd Katholiek meisjes weeshuis uit 1886 dat nu als viersterrenhotel de perfecte locatie is om er even samen tussenuit te gaan. Geen hotelkamer is hetzelfde!

Zo’n oud pand is natuurlijk altijd fantastisch om te zien. In Hotel Arena zijn heel veel authentieke details nog bewaard gebleven. Dat zagen we met Halloween al, toen mijn dochters en ik er een film mochten bekijken op het witte doek in de Kapel. Een schitterend plafond met prachtige schilderingen er op en glas in lood ramen. In het hotel zelf vallen direct de marmeren trappen op met authentiek houtsnijwerk en prachtige smeedijzeren sierwerk aan de spijlen. Hotel Arena heeft verschillende mooie binnentuinen en geweldige ruimtes die je kunt afhuren voor een bedrijfspresentatie of een feestje. Het hotel ligt pal naast het Oosterpark en het restaurant kijkt hier ook op uit, ideaal om even een frisse neus te halen.

hotel arena review

Nachtje weg in Amsterdam

Als je een luxe nachtje weg wilt in Amsterdam en net als ik houdt van mooie interieurs en architectuur dan is Hotel Arena een hele goede keus. Omdat door het authentieke gebouw geen enkele hotelkamer hetzelfde is, blijft het spannend hoe jouw kamer er uit zal zien. Wij mochten voor een nachtje slapen in een suite, hiervoor betaal je gemiddeld ongeveer 253 euro. Onze kamer bleek een moderne loft met een giga hoog gewelfd plafond met originele ornamenten. Hierdoor deed de kamer bijzonder ruim aan. Hier geef je de roomtour:

Naast de entree zat de badkamer met een heerlijk groot 2-persoonsbad waarin je ook kunt douchen. Het was wel even wennen om een koude en warme kraan met elkaar te mixen als je een thermostaatkraan gewend bent. Uiteraard heb ik zowel het bad als de douche gebruikt. Met die zere pols had ik ontzettend naar een warm bad verlangd om even bij te komen en dat was zalig. Er stonden allerlei Fair Trade doucheproducten klaar en zelfs aan badslippers en scrub handschoenen was gedacht. Hotel Arena is dan ook een 4-sterren hotel.

In de living stonden enkele banken om lekker te zitten. Er was een Nespresso-apparaat in het koffiehoekje en zelfs een strijkplank is aanwezig. Op de schrijftafel staat een speciale travel buddy telefoon die je als gast mee kunt nemen om je route door de stad te vinden, bijzondere service ik had dit nog niet eerder gezien! In het hele hotel is overigens gratis Wifi beschikbaar voor je eigen devices.

Met de trap kom je boven op de vide waar het bed staat. Gewoon lekker een echt 2-persoonsbed en geen losse matrassen aan elkaar. Stopcontacten naast het bed zijn aanwezig om eventueel je telefoon op te laden of je laptop in te pluggen. En hangt een een grote flatscreen om vanuit je bed een filmpje te kijken. Echt even lekker onthaasten dus.

Wel nog even een tip – ook voor andere accommodaties – check als je de kamer inloopt eerst even de thermostaat. Dat waren wij vergeten, waardoor we het ’s nachts wel heel erg warm kregen: het ding bleek op 24 graden te staan… Oeps. Meteen de airco aangezet.

Tips in de buurt van Hotel Arena

Wil je graag iets leuks doen in Amsterdam tijdens je romantic getaway samen?

 • Bezoek het Oosterpark naast het hotel, of ga naar het Vondelpark.
 • Het Tropenmuseum zit naast het hotel.
 • Een mooie voorstelling in het prachtige Concertgebouw (als je valt op de architectuur van het hotel is dit ook een mustsee).
 • De Heineken Experience is vlakbij.
 • Dierentuin Artis ligt op loopafstand.
 • De Hortus Botanicus bevindt zich ook op loopafstand.
 • Maak een romantisch boottochtje op bijvoorbeeld een rondvaartboot.
 • Op het plattegrondje dat je meekrijgt in het hotel staan ook het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Anne Frankhuis, Madame Tussauds, NEMO, het Amsterdam Museum en de Stadsschouwburg van Amsterdam aangegeven.

PARK Restaurant

Dineren deden we in het PARK Restaurant dat bij het hotel hoort. Met Halloween had ik hier met de meisjes ook al gegeten en wederom was het eten erg goed! Wat vooral opviel was de uitgebreide wijnkennis van de bediening, het restaurant heeft dan ook een uitgebreide wijnkaart. Het restaurant is mooi groen ingericht en heeft glazen wanden waardoor je bij daglicht een geweldig uitzicht op het Oosterpark hebt.

Het ontbijt in PARK is meer dan prima verzorgd. Volop keuze en alles zag er vers en goed uit. Ik heb een lekker boterhammetje getoast in de toaster, vers fruit gegeten, er lagen volop zoete en hartige keuzes en de koffie en het verse fruitsap waren heerlijk. Wat ik zelf een geweldig detail vond van het ontbijtbuffet, was de honingraat bij de yoghurtbar waaruit je zelf verse honing kon scheppen! Alleen al vanwege zo’n heerlijk uitgebreid ontbijtje zou ik vaker een nachtje weg willen.

Zo gaaf: een verse honingraat!

Ook als je niet in Hotel Arena logeert kun je hier terecht voor een fijne maaltijd, om te werken of gezellig te borrelen. In januari, februari en maart hebben ze enkele leuke acties:

 • Januari actie: reserveer voor zondag of maandag in de maand januari en krijg een gratis glas prosecco als welkomstdrankje. Gebruik de code ‘januari’ bij opmerkingen als je online reserveert via de website www.parkcafe-restaurant.nl
 • Februari actie: speciaal Valentijn menu. Live Illustrator Sella Molenaar komt langs om stelletjes ter plekke na te tekenen. Vermeld bij je online reservering waarom jij kans wilt maken op zo’n tekening om mee te dingen.
 • Een gedeelte van PARK wordt binnenkort verbouwd en is in de tweede week van februari weer klaar.
 • Maart actie: van 11 tot 17 maart doet PARK mee aan de Vegetarische Restaurant week. Leuke tip voor de vegetariërs!

Winactie

Van Hotel Arena mag ik in het kader van Valentijnsdag een lezer met partner verwennen! Je maakt kans op een diner voor 2 in het PARK Restaurant wanneer je hieronder een reactie achterlaat waarin je vertelt waarom jij graag kans maakt op dit etentje in Amsterdam. Zou erg leuk zijn wanneer je op social media je kennissen attent maakt op deze actie en volg dan ook meteen Hotel Arena op Facebook.

De winnaar is geworden: Daniëlle Warnaar! Van harte gefeliciteerd. Ik ga je mailen voor de afhandeling.

Heb jij al eens een nachtje in Hotel Arena geslapen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Frederieke Brands zegt:

  Lijkt me heerlijk on daar te eten! Dan zeker meteen een super gezellig dagje in Amsterdam ervan maken met mijn vriend! We zijn nog nooit bij de Have Botanius geweest dus dat zou nog eens een goede rede zijn!

 2. Katinka Lelie zegt:

  Een paar keer per jaar gaan we naar een hotel, meestal een stad. De kinderen naar een oppas of opa en oma. Bevalt een hotel en is er veel te doen in de buurt, dan worden we vaste gasten. In Amsterdam zijn we gek genoeg nog niet geweest!

 3. Karin Noordzij zegt:

  Mijn partner is jarig op Valentijnsdag en dat is ZIJN dag, ik zou hem geen groter plezier doen.

 4. Lieke van Veen zegt:

  Wat een leuk hotel! Dit is weer eens wat anders dan een standaard hotelkamer.
  Ik heb er nog nooit geslapen. Het lijkt me wel erg leuk om een keer te eten in het restaurant.

 5. Pauline Witte zegt:

  Wat heerlijk om te lezen over hotel Arena en Amsterdam. Zo verrassend…dat ik er zeker eens n kijkje wil nemen…nog mooier zou zijn het diner te mogen winnen..dan zou het n mooie combi zijn .Amsterdam bij night…how romantisch…ik ga ervoor!!!Hoop op n Lucky Shot haha…

 6. Danielle Gouverneur zegt:

  Oeh wat een fijn en inspirerend artikel. Hoogste tijd om eens lekker samen met mijn man ( en zonder de kindjes 🙂 een nachtje Amsterdam te boeken! Ziet er geweldig uit. Het zou top zijn als we het diner bij PARK winnen, dan is dat een hele mooie reden om de nacht erbij te boeken. Ik hou absoluut van dit soort ontdekkingen en Amsterdam is altijd een goed idee.

 7. Bianca zegt:

  Jaaaa k wil heel graag weer eens romantisch met mijn man uit eten inmiddels 8 weken geleden bevallen van een 4e kindje en we zijn er gewoon echt weer aan toe aan een avond samen te zijn (en niet in slaap te vallen op de bank ;)!! )

 8. Bianca zegt:

  Jaaaa k wil heel graag weer eens romantisch met mijn man uit eten inmiddels 8 weken geleden bevallen van een 4e kindje en we zijn er gewoon echt weer aan toe aan een avond samen!!

 9. lottie zegt:

  SUPER! Ik zou ontzettend graag mijn (ook single) beste vriendin hiermee willen verrassen!

 10. Femke Wiebers zegt:

  Wat een leuke actie! Lijkt mij een geweldig hotela ls ik jouw verslag zo lees.

  Ik zou graag dit arrangement winnen, omdat mijn partner en ik sinds de geboorte van ons kindje (8 maanden) niet meer samen een avond met zijn tweeën hebben doorgebracht. Valentijn is een mooie aanleiding om oma te vragen op te passen, zodat wij wat quality time samen hebben 🙂

 11. Angelique Gijsbertse zegt:

  Met een nieuwe liefde aan iets anders beginnen. Klinkt als een geweldige plek om iemands hart voor je te winnen. Onze liefde is nog vers en fris. Maar denk dat een etentje in het Park Restaurant een heel goed begin is. We ontmoeten elkaar op een feest en dat is het vanaf die tijd geweest. Een maaltijd om nooit te vergeten , zo één waar niks zich aan kan meten.

 12. Sandra zegt:

  Mmmmmm, bijna 26 jaar getrouwd…. ik voorzie een wilde nacht daar in hotel Arena 😉

 13. Remco B zegt:

  Ik heb helaas nog nooit een nachtje in Hotel Arena geslapen. Graag maak ik kans op een diner voor 2 in het PARK Restaurant omdat mijn verrassing vorig jaar om als tortelduifjes op de Dam in kleine stukjes gesneden broodjes te eten niet bepaald geshalalali shalalalaagd heeft uitgepakt…

 14. Hans Verhoeven zegt:

  Een lekker etentje daar kijk ik altijd naar uit. Altijd gezellig om met z’n tweetjes te genieten. Ik doe graag mee.

 15. Erny peters zegt:

  ????????

 16. Susan zegt:

  Ja dit willen wij. Afgelopen jaar stond in het teken van kinderuitjes… nu even iets voor met z’n tweeën. Huwelijkse apk 😉

 17. Rianne Vos zegt:

  Liefde van de man gaat hier door de maag, helaas ben ik niet zo´n kokkin, dus zou het super zijn als ik dit kon winnen, heb ik toch mijn best voor hem gedaan voor Valentijn EN het is nog lekker ook.

 18. Nelly zegt:

  Ik ben er nog nooit geweest. Gaan we onszelf graag mee verrassen in het laatste jaar dat we samen nog werken.

 19. marloes nelisse zegt:

  Mijn man is nét met pensioen én Valentijn komt eraan, heerlijk dus om er samen even gezellig tussenuit te gaan. Ik wil mijn man dan ook graag op een originele manier trakteren, ik kom graag met hem in Hotel Arena dineren. Met dit leuke cadeau, steel ik bij hem vast de show!

 20. Marjanne zegt:

  Mijn vriend komt uit Amsterdam.
  We zijn gaan samenwonen en hij heeft daarvoor Amsterdam verlaten.
  Zou geweldig zijn om voor Valentijnsdag terug te keren naar zijn geliefde stad.

 21. Claudia zegt:

  Het etentje wil ik winnen, omdat ik mezelf vaak vergeet, daarom wil ik samen met mijn partner genieten van het etentje. Ik zorg voor veel mensen en daarnaast doe ik veel vrijwilligerswerk in de belangenbehartiging van mensen met een arbeidsbeperking. Ik heb in mijn leven nog nooit in Hotel Arena geslapen of gegeten.

 22. Albertine van Veldhuizen zegt:

  Wat geweldig ziet dat eruit!
  Aangezien ik elke zaterdag 2 uur in de auto zit om dochterlief naar haar dans/zing/acteer-opleiding in Amsterdam te brengen lijkt me dat een fijne beloning ?…maken mijn man en ik er samen een gezellig dagje van!

 23. Miriam zegt:

  Ik heb nog nooit in dit unieke hotel geslapen. Het zou heel leuk zijn om met mijn man hier te mogen dineren en te genieten. Het zou een verrassing zijn, omdat mijn man met de jaarwisseling op de Intensive care lag, deze speciale avond hebben we voor het eerst niet samen mogen beleven. Gelukkig is mijn man na een week weer thuis gekomen en het goed met hem. Als ik een diner zou winnen, kan het jaar weer goed beginnen.

 24. R versteeg zegt:

  Wat zou mijn valentijn verast worden met zo een lekker etentje in zo een gezellig hotel.
  Zou zomaar het begin van iets moois kunnen worden.

 25. Claudia zegt:

  Wat ziet het er prachtig uit, voelt oprecht als verwennerij! Ik zou heel graag samen met mijn man hiervan gaan genieten, even aandacht alleen voor elkaar en de kids lekker naar opa en oma, en weer echt tot elkaar komen.

 26. Nicky zegt:

  Smullen met mijn vriendin op een mooie locatie!

 27. Diana zegt:

  Ik heb nog nooit in dit hotel met de bijzondere historie geslapen maar lijkt mij leuk om met mijn lief daar te overnachten en Amsterdam te gaan ontdekken

 28. monique weber zegt:

  Ik heb nog nooit in Hotel Arena geslapen of gegeten en weet ook niet of dat wel kan ivm rolstoel afhankelijk zijn. Het is een mooi hotel en in een mooie stad en ik zou er graag zijn 14 februari dan vieren we ons 12,5 jaar huwelijk daar

 29. Tamara zegt:

  Wat een coole plek en wat een leuke acties hebben ze. Ik ben zelf vegetariër dus ik zou graag mijn Valentijn overtuigen om ook eens vega te eten tijdens de Vegetarische Restaurant Week ;-)!

 30. cindy zegt:

  Nee, maar dat gaat tijd worden!

 31. Mariska zegt:

  Het ziet er heel mooi uit, heb er nog nooit geslapen.

 32. Marike zegt:

  Soms komen er zulke droombestemmingen voorbij die eigenlijk onbetaalbaar zijn omdat ze ook prachtige herinneringen worden! Wat zou ik graag zo’n prachtige herinnering willen opslaan! Onbetaalbaar voor mij en mijn partner. Al heel lang bij elkaar maar te weinig samen zulke fijne en mooie dingen gedaan. Wat leuk voor Valentijnsdag. Te leuk!

 33. Maria zegt:

  Het duurt nog even voor het Valentijnsdag is maar quality time in Amsterdam, met alles er op en er aan in een hotel, dat willen wij ook wel (winnen).

 34. elisabeth maria martina zegt:

  45 jaar als paar bij elkaar dat verdiend een heel bijzonder gebaar, verras ons maar

 35. Lisanne Bons zegt:

  Daar zou ik mijn vriend wel mee wille verrassen. Dagje/nachtje Amsterdam (ga gelijk kijken op de website) en dan lekker eten in het Park Restaurant. Mijn vriend heeft een aantal maanden zijn kinderen bij ons thuis gehad omdat helaas de situatie daar echt om vroeg. Nu zijn de kinderen weer terug bij hun moeder en ik zie echt wel dat hij ze mist. Natuurlijk weet je wel dat het maar voor even is en is het druk maar mijn vriend vond het juist wel eens fijn om de volledige zorg te hebben. Hij heeft het ook super gedaan. Dus een beetje extra liefde op Valentijnsdag verdient hij wel.

 36. Anita te Gussinklo zegt:

  In 2017 heb ik samen met mijn zus in het Arena hotel overnacht.
  We vierden daar een feestje vanwege dat het blad Grazia 10 jaar bestond.
  Ik herken de foto’s, wij sliepen ook op de vide.
  We hebben daar heerlijk gegeten en ook het ontbijt was een feestje.
  Het lijkt me erg leuk om mijn man te verrassen met zo’n heerlijk diner.

 37. Mirjam Hellingman zegt:

  ??Het lijkt mij fantastisch om mijn man Jan te kunnen verrassen met een geweldig romantisch diner ???voor 2 in het Park Restaurant. Even samen er tussenuit in Amsterdam, tijd voor elkaar en alles wat Amsterdam te bieden heeft in ons drukke leven met werk en gezin met 3 kinderen???.

  Ik zie dat het restaurant en Hotel Arena Amsterdam heel centraal gelegen is dus een bezoek aan een (of meerdere) van de musea met onze museum jaarkaart mag niet ontbreken. ? En anders een mooie voorstelling in het prachtige Concertgebouw??? of de Stadsschouwburg van Amsterdam?. En dan hebben we ook nog de Heineken Experience?, dierentuin Artis ?en De Hortus Botanicus? vlakbij. Een romantisch boottochtje ?op een rondvaartboot klinkt ook erg aantrekkelijk. Kortom heel veel redenen om een dag of weekend naar Amsterdam te gaan en deze als het hoogtepunt van de dag af te sluiten met het heerlijke diner ???bij het PARK Restaurant.??

 38. Raaf Klein zegt:

  Hier zou ik graag mijn man mee willen verassen. Ik heb er zelf nooit geslapen, maar het lijkt heel bijzonder om dit een keer te doen.

 39. Antoinette van leeuwen zegt:

  Omdat we heel weinig samen een weekend weg gaan zou ik het heel leuk vinden om dit. Te winnen

 40. Laura zegt:

  Oh, het ziet zo leuk uit, dat ik wil heel graag winnen!
  En bedankt voor deze tip, Marguerita.

 41. Laura zegt:

  Oh, dit ziet zo leuk uit dat ik wil heel graag winnen!
  En bedankt voor deze tip, Marguerita.

 42. Petra Gogan - de Wit zegt:

  Dat ziet er mooi en luxe uit! Daar hou ik wel van ? ik ben eigenlijk maar 1 keer ‘romantisch’ een weekend weggeweest in een luxe hotel en dat is inmiddels al bijna 10 jaar geleden! Na alle stress en vervelende tijd van het afgelopen jaar zou ik dit graag winnen om er even tussenuit te kunnen.. lijkt me heerlijk! ❤

 43. Danielle zegt:

  Ik doe heel graag mee. Na een heel ingewikkeld crisis-jaar tussen man en mij, zitten we nu weer in de lift dankzij een hoop soul searching (ieder voor zich én samen). We gaan het redden, joepie! Nu zoek ik voor elke maand minstens één gaaf uitje om samen te doen, zonder kroost. Dit verrassingsuitje lijkt me bijzonder geschikt, omdat onze welpjes ons hier NIET zullen vinden ’s nachts en ’s ochtends 😉

 44. Monica zegt:

  Lijkt me heerlijk om daar samen te gaan eten. We zijn al zo lang van plan om weer eens samen uit eten te gaan, maar het komt er steeds niet van

 45. Daniëlle Warnar-Ramaker zegt:

  Ik Zou graag mijn man willen verassend afgelopen vrijdag met spoed geopereerd en hij pakt alles gelijk op en draagt zorg voor de kids. En dat is normaal als vader, maar hij is hun bonus papa! Dus extra bijzonder vind ik dat het allemaal zo van zelf is. Daarom zou ik hem graag willen verassen met Valentijnsdag

 46. Heleen zegt:

  Hotel Arena klinkt echt geweldig! Zoveel details die je beschrijft kan ik erg waarderen. Wie weet, ooit :-).
  En ik ding graag mee voor het etentje. Ik zou graag een avondje uit doen met mijn man. Ik sinds eind november thuis vanwege een burn-out, dus ik heb al heel lang geen energie voor leuke dingen. Maar ik hoop binnen een paar weken wel weer wat energie te hebben voor zoiets. En het lijkt me geweldig leuk om mijn man te verrassen, hij zorgt zo goed voor mij

 47. Brenda Walraven zegt:

  Leuk, ik doe graag mee! Bizar eigenlijk dat we in NL wonen, maar ik alleen eens in madame tussauds ben geweest en de stad om te winkelen, terwijl er eigenlijk zo veel te zien en te doen is ?! Wij winnen graag een lekker etentje, hebben we wel verdiend na de afgelopen maanden beide 15kg te zijn afgevallen ?! Extra genieten en even tijd samen ?!

 48. Marielle zegt:

  Wat een super leuk hotel zeg ?
  Dat bad heb ik zoooo nodig
  Zou wel graag willen winnen om mijn vriend even mee te nemen en heel even het alledaafse los te laten en even echt samen samen te kunnen zijn

  Super leuke blog!!!

 49. Lisette zegt:

  Oh wat leuk!!! Ik doe graag mee, alleen al omdat mijn man dan ook eens buiten de grenzen van het Westland komt 😉

 50. Grete karina zegt:

  Ik heb nog nooit in Hotel Arena geslapen of gegeten, maar daar breng ik graag in het kader van Valentijnsdag verandering in.
  Zo’n heerlijk etentje in Amsterdam zou een perfecte afsluiting kunnen zijn voor een gezellig romantisch dagje uit met mijn lief.

  1. Hr.hellegers zegt:

   Win het diner in het park Restaurant.Ik verheug me er nu al heel erg op voor twee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.