Keek op mijn Week: NMLK, fittest, Halloween in Hotel Arena en scoutingkamp

Snotteren, hoesten, zere keel… het is echt weer herfst. Ik heb er last van en ik ben niet de enige. Zijn bij jou thuis de zakdoekjes nog aan te slepen? Met de verzette klok is het vroeg donker, het regende geregeld en ik heb aardig wat kopjes thee met honing genomen. Echt van dat depressieve weer, waarbij je jezelf steeds weer probeert op te peppen met een warm dekentje en gezelligheid binnen. Herkenbaar?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#comfortfood altijd goed als je niet helemaal fit bent #aardbeien #ijs

Een bericht gedeeld door Marguerita (@marstyle78) op

Geen stamper

Zaterdag voelde ik me gelukkig niet zo koortsig meer als de avond ervoor. Ik appte dus mijn ex dat hij de meisjes weer kon brengen. Superfijn dat ze daar mochten slapen, dat wel. Eenmaal thuis vermaakten de dames zich met van alles en nog niks. Ze waren zoet en ik vond het gezellig, ook al was ik aan het werk. Die avond maakte ik de boerenkoolstamppot die ik eigenlijk vrijdag met ze had willen eten… om er vervolgens achter te komen dat ik geen aardappelstamper heb. Gelukkig wilde één van de meisjes er eentje lenen bij oma thuis, zodat ik in de keuken kon blijven. Afijn, ding staat nu op mijn ‘nog-te-kopen’-lijstje en de dames hebben netjes hun bord leeg gegeten.

Stofzuigen, The Climbers en NMLK

Zondag had ik me voorgenomen om iets met de meisjes te doen. Doordat ik me zo brak had gevoeld, was het huishouden erg blijven liggen dus dat moest eerst een beetje gebeuren. Niet leuk als je eigenlijk ook nog een berg kantoorwerk hebt liggen én iets leuks met je kinderen wilde doen. Maar goed. Er stond een sexy stofzuiger van Rowenta te wachten om in gebruik genomen te worden, dus daar nam ik een filmpje mee op t.b.v. de review. Een erg lekker ding blijkt het te zijn. Lekker licht, handzaam en soepel. Alleen het schroefje om de bovenkant vast te zetten kreeg ik er maar niet in en dat blijkt toch wel onhandig als je á la “I want to break free” de kamer door wilt. Moet ik dus nog even fiksen.

Daarna stonden mijn meisjes te popelen om het spel The Climbers met me te proberen voor de blog. Deze is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar, dus we waren ontzettend nieuwsgierig. Een leuk denkspelletje dat zowel de dames als mama lekker uitdaagde.

’s Middags bracht ik de meisjes weer naar papa, propte er een paar paracetamols in omdat ik voelde dat er weer wat koorts kwam opzetten. Wat ik niet kon hebben, omdat ik deze avond naar mijn allereerste NMLK event ging: sushi eten in Alphen a/d Rijn. En ik lust niet eens vis. NMLK (Nieuwe Mensen Leren Kennen) is dus een app voor mensen met HBO+ niveau in een bepaalde leeftijdscategorie waar ik ook onder val om samen allerlei leuke activiteiten te ondernemen. Heel handig als je nieuw bent in een woonplaats of geen grote vriendengroep hebt. Of zoals ik opnieuw je leven in wilt delen omdat je relatie over is en je niet afhankelijk wilt zijn van één of andere man om iets leuks te kunnen doen. Dus melde ik me aan voor de sushi date in Alphen, waar we uiteindelijk met 3 dames waren en ontzettend hebben gelachen. Tranen in de ogen lachen ook echt. Heerlijk! Dat heb je gewoon af en toe even nodig en het was zeer voor herhaling vatbaar. In de app staat nu ook dat ik 2 nieuwe mensen heb leren kennen en 1 event heb bezocht.

Even opmaken, anders was het ook zo’n sneu restje…

Fittest

Maandag las ik verder in mijn Bouquetreeks romannetje voor de nodige schermtijdpauzes. Ik startte mijn dag bij de fysiotherapeut en het voelt nu een stuk fijner allemaal, dus dit was voorlopig de laatste behandeling. Daarna had ik een fittest in de sportschool. Ondanks dat ik ontzettend snotterig was, viel het resultaat me alles mee. Qua kracht overal iets verbeterd en qua conditie behoorlijk verbeterd. Dat geeft de burger moed. Tevreden dus. Verder de hele dag gewerkt en toch het gevoel dat ik nog steeds heel erg achter loop, want ik had nog zo graag meer blogartikelen geschreven… waar ik niet aan toe kwam omdat de andere zaken nu eenmaal ook gedaan moeten worden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Als je nieuwe #nerf #blaster bijna groter is dan jij zelf… #happykid #mamablogger #hasbro #review #toys #speelgoed #linkinbio

Een bericht gedeeld door Marguerita (@marstyle78) op

Wimpers en meisjes kroeldag

Dinsdag  begon gezellig. Lekker muziekje op in de auto en op naar Woerden voor een bezoek aan wimpersalon Star Lashes. Altijd fijn om bij te kletsen met Mariëlle en nog veel fijner dat ik met geweldige wimpers weer de salon uit kom. Positieve vibe dus, maar eenmaal thuis chagrijnde ik gezellig met het snertweer mee: betaalherinneringen sturen… Echt zo irritant al die onbetaalde facturen waar je dan achteraan moet. Maar het hoort erbij. Gelukkig waren er ook leukere zaken in de mailbox, die maar vol bleef stromen. Puntje voor puntje probeerde ik alles op te pakken. Ook gewone facturen gemaakt, want de maand was weer bijna afgelopen en dan moet de maandafsluiting gebeuren. Druk druk druk… totdat het 3 uur was en ik voor de afwisseling de meisjes uit school kon halen, zodat ik ze in de middag al bij me had. Kroeltijd! Hoewel… ik kroop toch ook weer achter de laptop terwijl de kids zich vermaakten.

Wimpers weer netjes.

Halloween in Hotel Arena

Woensdag was het Halloween en stond er iets leuks in onze agenda! We reden naar Hotel Arena in Amsterdam, waar ik echt een kickass binnenkomer had: er was een parkeerplaats gereserveerd met een bordje erboven met mijn naam er op! Hoe gaaf is dat? Ik vond het echt ontzettend stoer en ook de meisjes waren onder de indruk. Hotel Arena ligt pal naast het Oosterpark en is onlangs uitgebreid met zo’n 30 nieuwe hotelkamers. Het pand is echt ontzettend mooi, er zit zoals gezegd heel handig een parkeergarage onder en vanuit het restaurant kijk je uit over het Oosterpark. Wij liepen naar de kapel, die nu was omgetoverd tot relaxte bioscoopzaal in Halloween sferen. Speciaal voor kinderen werd de animatiefilm Coraline vertoond, was er popcorn, limonade en er waren fotoprops. De film vond ik zelf toch best heel spannend (ik had hem nog nooit gezien), maar mijn dochters – die overigens zeer geboeid zaten te kijken – zeiden achteraf dat ze “echt niet bang” waren. Ja, ja…

Het Halloween event was goed bezocht ook: in totaal 65 mensen. De meeste kindjes kwamen verkleed, ik had zelf Superwoman en een scary bride mee. Ze organiseren in dit hotel vaker leuke dingen en hebben daar ook hele mooi zalen voor. We kregen een korte rondleiding en het zag er allemaal heel mooi uit. Mij lijkt het Happy Feelings feest met oud en nieuw heel gaaf, de eerste keer zonder mijn kinderen wil ik niet alleen thuis zitten maar echt iets leuks gaan doen.

Na de filmmiddag mochten we blijven eten in het Park restaurant. Mooi ingericht! Speciaal voor ons ging de keuken iets eerder open. Ze hebben op de kaart verschillende kindergerechten staan. Mijn oudste koos de pannenkoek en de jongste ging voor de gegrilde kip. Zelf nam ik de parelhoender. Het eten was erg goed en vooral heel erg lekker! Ondertussen hebben we gezellig nagepraat over de film en over school. Na afloop kozen de meisjes voor de chocoladetaart als toetje, en ging ik zelf voor de warme crumble met ijs… Zalig! Een heerlijke ‘werkmiddag’ vol quality time met de meisjes dus en daarna reden we alsnog bij Utrecht een flinke file in, vermaakten we ons met lekker hard de radio aan en waren we rond kinderbedtijd weer thuis. De meisjes waren heel snel in slaap. Missie geslaagd. Dankjewel Hotel Arena!

‘Gewoon donderdag’

Donderdag was gewoon een donderdag. Ik spendeerde mijn dag achter de laptop met tussendoor de verplichte pauzes met schouderoefeningen en wat huishoudelijke zaken, terwijl de meisjes op school zaten. ’s Middags mocht de oudste bij oma knutselen, terwijl ik met de jongste naar zwemles ging. Daarna nog een gezellig bakkie thee bij oma en thuis maakte ik een pan macaroni.

Netflixtroubles… gelukkig was het snel opgelost.

Tas inpakken

Vrijdag kon mijn oudste bij haar tante en neefjes blijven lunchen. Superfijn, want hierdoor hoefde ze niet naar de overblijf. Ik wilde de jongste ophalen van school, maar ze had haar Kidizoom meegenomen die ochtend en ging liever bij een vriendje thuis samen grappige foto’s en filmpjes maken. Ook goed. Bij de groenteboer even wat avondeten meegenomen en lekker back 2 work toen ik thuis was. Bovendien kon ik zo op mijn gemak de tas inpakken van grote zus, die vanavond met de Welpen op scoutingkamp gaat. De Bulbby sporttas met naam komt wederom echt goed van pas, kan lekker veel in! Hopelijk blijft het mooi weer en beleeft ze een fantastisch weekend.

Oh en ik spiekte nog even snel bij de newborn kitten van mijn buuf <3, meet Thor:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Aaaaaahhwww lief! #kitten Thor van mijn buurvrouw, bijna 1 week oud #schattig #poes #babydiertje #pets #huisdier #catteryhouseofmarvel #catsofinstagram

Een bericht gedeeld door Marguerita (@marstyle78) op

Hoe was jouw week?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.