Ontspannen ochtendje op het water met Blogboot 3

Na alle stress van de dagen ervoor, was ik wel toe aan een ontspannen ochtendje op het water. De elektrische sloep van Starboard Boats zou ons weer coronaproof langs mooie plekjes in Amsterdam brengen en ik had er zin in! Het was prachtig weer om heerlijk te varen met een groepje enthousiaste bloggers en leuke merken.

blogboot groepsfoto
Proost! Op een gezellig #blogboot event met wijntjes van Wild Pig Wines.

Feitelijk was dit zo’n beetje hetzelfde event als eerder op 20 juli had plaatsgevonden. Maar dan met andere bloggers! Coronaproof konden we met slechts 10 personen op de boot waar je normaal met z’n 30-en op mag. Genoeg ruimte om afstand te houden dus. En overdekt tegen de regen, maar wel in de buitenlucht. We zouden tenslotte weer plastic uit de grachten gaan vissen en zo een beetje bijdragen aan een betere wereld.

We Are Amsterdam

Dit keer besloten de deelnemende bloggers vooraf samen een drankje te doen op het terras op de hoek, terwijl we wachtten op de boot. Zo kon ik mooi even een kijkje nemen in het kantoor van Starboard Boats en zusterbedrijf We Are Amsterdam.com. Met We Are Amsterdam organiseren ze leuke toeristische uitjes met het gezin of romantisch met je date en vrijgezellenfeesten. Denk aan bierfietsen, een ophaalservice voor je uitje vanaf Schiphol, een rondreis langs diverse windmolens, een food tour en nog veel meer. Uiteraard is alles te combineren met het bezichtigen van onze hoofdstad vanaf het water op een boot van Starboard.

Hoofdkussens van Emma Matras

Na het welkomstwoord van Timo die ons een fijne vaartocht wenste en checkte of alle hapjes en drankjes in order waren, mocht Anne van Dok30 Communicatie de aftrap doen. Zij deelde alle ins en outs over de duurzame hoofdkussens van Emma Matras. Voor alle bloggers had ze dit keer een foamkussen meegenomen. Een kussen waar je even aan moet wennen en dat je misschien niet zo snel zou kopen als je het niet kent, extra leuk dus! Mijn nichtje zag het en kwam deze direct van mij lenen in de hoop dat ze met 2 jonge kindjes zo iets meer nachtrust mee kan pakken. Ideaal voor zijslapers. Mijn ‘gewone’ microfiber Emma hoofdkussen slaapt ook heerlijk. Dochterlief kreeg er ook eentje en die hebben we samen in zijn geheel in de wasmachine gestopt. Ideaal! In beide kussens zitten laagjes, zodat je ze eventueel wat platter kunt maken. Anne deelde de slaaptips van de experts van Emma Matras met ons, omdat een gezonde nachtrust key is voor een goede gezondheid.

Lees hier mijn review van een matrastopper van Emma Matras

Lichte fles van Wild Pig Wijnen

Daarna was het tijd om te wijnen. Colette van CKMP vertelde ons over Wild Pig Wijnen dat ervoor heeft gezorgd dat er minder glas wordt gebruikt voor hun wijnflessen. Scheelt ruim 100 gram glas en dus een stuk beter voor het milieu. Bovendien is het altijd fijn: een lichtere boodschappentas sjouwt makkelijker. We deden een tasting van verschillende soorten vegan wijn. Dit alles op basis van onze eigen smaakbeleving. Welk gevoel krijg je erbij? Welke wijn zou je drinken tijdens een romantisch avondje voor het haardvuur? Welke kies je bij een gezellige vrijdagmiddagborrel? Welke smaak komt goed tot zijn recht wanneer je in het weekend met de familie op het strand hangt? Wat is de beste smaak om te serveren bij een etentje met vrienden? Je kijkt niet naar smaaktonen, maar sluit je ogen en denkt aan een situatie die past bij het gevoel dat je krijgt tijdens het drinken van de wijn.

Geen zin om te sjouwen met flessen wijn? Hier bestel je ze online.

Spelletje Geef een HINT

Nu iedereen was losgekomen door de wijn, konden we mooi door met het grappige party spel Geef een HINT van Asmodee. Ik verloot een exemplaar van dit spel op mijn blog, dus klik zeker even door naar de winactie. Het is zo grappig! Echt iets om te spelen als je lekker met elkaar wilt lachen. En ideaal voor de teambuilding, want het groepsgevoel van het witte team tegen het zwarte was er direct. Op basis van een kaartje met een hint, moest je de begrippen op het kaartje uitbeelden, neuriën, tekenen of omschrijven. Hilarisch natuurlijk! We zorgden ervoor dat alle bloggers aan de beurt kwamen. Rory tekende winkelketens, Anne-Marie deed gymoefeningen die we moesten raden, Claudia probeerde het met yogaposes uitbeelden, Sandra tekende verschillende soorten koekjes, Brit neuriede liedjes van Marco Borsato … het was erg grappig allemaal.

Plastic uit de grachten vissen

We gingen helemaal in het spelletje op, toen we van schipper Mo een seintje kregen: de perfecte plek was bereikt om plastic uit de grachten te vissen. Nou, dat had hij zeker goed! Aan beide kanten was er in no time een flinke lading plastic flesjes, blikjes en andere troep uit het water en in de schepnetjes geschept. Langs de kade werden we aangemoedigd door de mensen daar. Iedereen is blij als je de rotzooi van een ander opruimt tenslotte, zodat het er weer netjes uitziet en de dieren er geen last van hebben.

Met een goed gevoel namen we afscheid van elkaar en kreeg iedereen de nodige goodies mee naar huis. In de goodiebag zaten ook vrijkaarten voor het PIT Museum in Almere en leuke goodies van de Sylvanian Families en Aquabeads. Ik kon nog even nakletsen met Anne-Marie van MyHappyKitchen die inmiddels ruim 80.000 unieke bezoekers maandelijks op haar foodblog trekt! Wauw! Hoop ooit één van haar kookworkshops te kunnen volgen. Voor nu heb ik haar thuisgebracht en had ze speciaal voor mij nog een mini goodiebag met leuke beauty spulletjes samen gesteld. Heel erg lief, wat een fijne verrassing.

>> Vrijdag komt de winactie met vrijkaarten voor het PIT Museum online!

Heb deze dag weer enorm genoten en ontzettend veel zin in het event van eind september, waarvoor ik nu druk bezig ben qua sponsor werving. Ik weet dat veel bloggers staan te trappelen, maar ik wil eerst de merken rond hebben. Heb jij een leuk merk dat niet mag ontbreken op dit kleinschalige feelgood event? Kijk even op de informatiepagina. Hoop dat je meedoet!

Doe jij weleens mee aan nature cleanups om zwerfvuil op te ruimen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.