Compressiesokken tegen vermoeide kuiten

Wellness voor je voeten, dat is wat compressiesokken bieden aan wie veel zit, staat, reist of hersteld. Ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten toen ik van het merk Sockwell 2 paar mocht uitzoeken, maar met een zittend beroep en een bloemenwandelreis op de agenda leek het me heel fijn om eens te proberen. Hoe suf de naam ‘compressiesok’ ook klinkt, die printjes zijn echt supergaaf en hip! Lees mijn ervaring in dit artikel.

Ik koos de Full Floral Dames en de Damask Dames compressiesokken uit op de website van Sockwell. Gezien de therapeutische eigenschappen ligt de prijs wel wat hoger dan reguliere sokken, beide paren zijn 32,50 euro per stuk. Het betreft kniekousen die je hele kuit stevig aandrukken terwijl je ze draagt. Mijn gekozen sokken hebben een middelmatige druk (oftewel compressie). Oh, en ze zijn dus echt ook voor jonge mensen bedoeld! 

sockwell compressiesokken
Foto: Sockwell

Waarom compressiesokken dragen?

Afijn, ik dacht altijd dat steunkousen iets voor oude mensen waren. Wijlen mijn oma droeg ze en die waren huidskleurig en moesten door de thuiszorg aan en uit gedaan worden. Nu ik – terwijl ik dit schrijf – wederom mijn hippere modelletjes (met minder compressiekracht dan die van mijn oma destijds, want je hebt dus verschillende soorten) aan heb, voel ik zelf waarom het zo fijn is. Ik ben net een paar dagen in België op persreis geweest waarbij we veel moesten lopen en staan. De laatste dag had ik zelfs een rolstoel als rollator mee (door de prachtige Plantentuin Meise) voor mijn tas en heb ik daar ook heel eventjes in gezeten vanwege de vermoeide benen.

Mijn kuiten en voeten voelen enkele dagen later nog steeds heel vermoeid aan. En met deze sokken… ja ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven, maar de druk is erg prettig. Ze verlichten het vermoeide gevoel. Bovendien is het vandaag een wat koudere dag en met kniekousen heb ik tijdens mijn computerwerk wat warmere voeten en benen.

De sokken voelen zacht aan en zijn naadloos, ik ben nogal gevoelig voor stofjes en labeltjes en met deze sokken gemaakt van Merino wol (Amerikaanse vrij grazende schapen) heb ik daar geen last van.

ervaring sockwell compressiesokken

Wat deze sokken verder doen:

 • je voeten droog houden
 • reguleert de temperatuur
 • geen stinkvoeten
 • voorkomt blaren
 • ondersteunt en revitaliseert
 • verminderd zwelling en vermoeid gevoel

Je kunt ze dragen tijdens of na het sporten. Compressiesokken helpen om blessures, spierpijn en kramp te voorkomen. Ze zijn ideaal voor mensen met spataderen. Het gaat zwelling en ook oedeem tegen. De sokken zorgen ervoor dat de bloedsomloop vanuit de voet richting de knie gestimuleerd wordt, dat verklaart waarom het ‘zware gevoel’ in je kuiten en enkels afneemt. Tijdens een lange vlucht heb je met compressiekousen minder kans op trombose.

ervaring sockwell compressiesokken

Lees ook: Welke beha draag je na corona?

Hoe trek je compressiesokken aan?

Omdat het strakke, hoge sokken zijn, kun je het beste de tips van Sockwell opvolgen om ze aan te doen. Uit ervaring zeg ik dat het anders best even hijsen is, haha. Net als bij een panty, maar dan net even anders:

 • aan beide kanten met je duimen richting de hiel van de sok stropen
 • het kuit deel van de sok binnenstebuiten om de voet van de sok heen flippen
 • je hebt nu alleen de voet van de sok in je handen
 • leg je hand met de palm op de hiel van de sok en schuif je voet er in, van teen tot hiel
 • daarna wikkel je de sok verder omhoog over je enkels en kuiten

Ze kunnen op 30 graden in de wasmachine, maar niet in de droger. Hang ze dus aan de lijn.
Wastip: was ze binnenstebuiten.

sockwell compressiesokken
Foto: Sockwell

Lees ook: Ruikt de was fris met Ecover?

Kortingscode, ook voor andere handige sokken van Sockwell

Naast compressiekousen kun je in de webshop van Sockwell terecht voor allerlei andere specifieke sokken:

 • zwangerschapssokken
 • skisokken
 • wandelsokken
 • hardloopsokken
 • sokken voor spataders
 • sokken die de pijn van hielspoor verlichten
 • oedeemsokken
 • diabetessokken
 • gewone comfortabele huis- of sneakersokken

Ik heb nog niet eens alles genoemd met dit lijstje. Maar mocht je ergens last van hebben, is deze webshop zeker een aanrader. Met de kortingscode MARSTYLE krijg je 10% korting op het gehele assortiment van Sockwell. Deze code is geldig tot en met 31 mei 2022.

sockwell compressiesokken
Foto: Sockwell

Lees ook: Hoe laat je senioren op een leuke manier nadenken over hun gezondheid?

Winactie

Lijkt het je ook wel wat, zo’n hip paar therapeutische sokken? Doe dan zeker mee aan de winactie. Sockwell zou het waarderen als je ze volgt op Instagram @Sockwell.eu of Sockwell op Facebook en natuurlijk geldt dat ook voor mij, dus volg heel graag @Marstyle78 op Insta of Facebook als je dit nog niet deed. Belangrijkste is uiteraard je reactie onder dit artikel! Klik snel door naar de Sockwell webshop en vertel mij welk printje / wat voor soort sok jou het meest aanspreekt en je maakt kans om deze te winnen in jouw eigen maat.

De winnaar is geworden: Nathalie H. van harte gefeliciteerd! Ik ga je mailen voor de afhandeling.

ervaring sockwell compressiesokken

Lees ook: Ervaringen met een spijkermat, wat zijn de voordelen?

Welke Sockwell sokken MOET jij hebben?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. anja zegt:

  fijn deze mooie sokken om lekker te dragen tijdens het vele buiten sporten zoals wandelen en hardlopen maar ook voor een lange reis zou ik ze erg graag dragen

 2. Ron zegt:

  De zwarte elevation heren compressiekousen maat 46 lijken me super!

 3. Lijkt mij best fijn een paar pulse black hardloop compressie kousen maat 42.

 4. Ineke zegt:

  Leuke actie. Ik doe graag mee voor de New Leaf Dames, maat 41.

 5. Gea Jager zegt:

  zo fijn een paar goede compressie sokken voor lange reisdagen tijdens vakantie maar ook zeker voor tijdens het buiten sporten zou ik ze ook graag dragen

 6. Debby Koeman zegt:

  Ik heb last van onrustige benen, voor ‘s nachts is dat heel vervelend. Hopelijk kunnen deze compressie sokken verlichting brengen. Ik vind New Leaf Dames Compressiekousen Klasse 2 Bluestone er erg leuk uit zien!

 7. k v kammen zegt:

  ik ga voor Damask Dames maat 39

 8. Pascale zegt:

  Heel graag de Chevron Dames Compressiekousen Klasse 1 Jade . Ben erg nieuwsgierig of het me gaat helpen!!

 9. Miranda zegt:

  Ik zit door het thuiswerken heel (te) veel op mijn stoel achter de computer. Ik merk dat dat niet goed is voor mijn benen. Graag probeer ik de Elevation Dames Compressiekousen Klasse 2 Black Ultra maat 40 uit.

 10. Anna zegt:

  Ik doe heel graag mee voor hardloopsokken

 11. Sharon de Ridder zegt:

  Ik maak graag kans op “Featherweight Fancy Dames Compressiekousen Klasse 1 Black Solid” in maat 39-42. Ik zit heel de dag achter mijn bureau (met ijskoude voeten) en ik denk dat deze kousen wel helpen!

 12. Lottie zegt:

  New Leaf Dames Compressiekousen Klasse 2 Blue Ridge – maat 37

 13. Tanja zegt:

  Afgelopen weekend naar een festival geweest, maar ’s avonds waren mijn voeten dik van het staan. Dus misschien zijn compressiesokken wel wat voor mij?
  Als ik win, daan graag Damask Dames Compressiekousen klasse 1 Denim in maat 39-43

 14. Kim de Vries zegt:

  Ik sta de hele dag op werk en ben benieuwd wat een compressiesok voor mij zou doen. Ik zou heel graag Chevron Dames Compressiekousen Klasse 1 Jade willen winnen

 15. Marjanne zegt:

  Af en toe haal ik de energie uit mijn tenen ….. altijd vermoeide benen. Met deze sokken aangedaan ….. moet het met mij een heel stuk beter gaan. 39 is mijn maat en het maakt mij niet uit om welke kleur het gaat !!!

 16. Wilmsen Anita zegt:

  Ik had graag voor mijn man de zwarte

 17. Linda tromp zegt:

  Vaak vermoeide en zware benen heel benieuwd of deze sokken echt werken ik probeer ze weg graag tijdens mijn werk waar ik de hele dag loop en sta

 18. Angelique Bogaard zegt:

  Vaak vermoeide benen zou graag uitproberen
  Mijn keuze is Damask Dames Compressiekousen klasse 1 Navy in maat 35-38

 19. Herman zegt:

  Ik ga voor https://sockwell.nl/collections/wandelsokken/products/ascend-crew-ii-heren-wandelsokken-klasse-1-grey
  Ze lijken me heerlijk bij het wandelen van lange afstanden.

 20. Pam zegt:

  Met warm weer altijd dikke enkels, en ook na een dagje werken ,shoppen. Op vakantie in het vliegtuig of busreisje van paar uur zijn mijn enkels ook erg dik dus ik zou dolgraag kans willen maken op de compressiekousen. welke het beste bij me past weet ik niet zo goed, misschien de lotus lift aqua(die zijn iig leuk)? maar hebben jullie een betere optie dan hoor ik het graag , zie door de bomen het bos niet meer. Zou ze graag willen uitproberen .

 21. Astrid van Rekom zegt:

  Fijn voor in het vliegtuig.

 22. Shirley zegt:

  Ik loot graag mee.
  Ik heb vermoeide voeten.

 23. Suus zegt:

  Ik loot graag mee voor deze handige compressiesokken! Ik volg jou en Sockwell via Instagram (Truusje26).

 24. Astrid zegt:

  Die zou ik wel graag proberen! Damask zwart, 35/38 dan. Heb geen Facebook enz, dus liken kan ik niks, maar ze li(j)ken me wel fijn 😉

 25. Jody zegt:

  Oh wat goed dat ze ook sokken voor grote kuiten hebben! Heb jaren geleden compressiesokken gekocht om in het vliegtuig te dragen, maar die zitten eigenlijk net te strak. Die Full Flattery klinken ideaal.

 26. Amanda zegt:

  Ik zit natuurlijk ook veel tijdens het werken, lijkt me wel fijn deze sokken!
  Ik vind de Love lots wel leuk 🙂

 27. José zegt:

  Ik zou graag de ski sokken of de compressie sokken willen winnen.
  Aangezien mijn kuiten altijd verstijven en ik een iets te korte kuit spier heb hoop ik met deze sokken er minder last van te hebben. Tijdens het sporten of met werk.

 28. Ivm met mijn trombose geschiedenis en het feit dat ik nog steeds steunkousen moet dragen tot minimaal januari 2023, ook tijdens de fitness – ziet er niet uit whahaha – draag ik liever een paar Pulse sportkousen drukklasse 2. Fingers crossed!

 29. Jolijn zegt:

  Wat een goede actie, ik ben heel erg benieuwd en maak graag kans op: Full floral

 30. Mariska zegt:

  Oh wat leuk.
  Ben net begonnen met hardlopen samen met mijn puber-dochter. Dus iedere week beetje meer en langer.
  Ik ken compressiesokken al, maar zou graag kans willen maken voor mijn dochter.
  Pulse Dames Sportkousen Klasse 2 Black Vind ik het meest bij haar passen.

 31. G. T. zegt:

  Ik ben gewend om in de weer te zijn en aardig wat stappen te zetten op een dag. Daarom zou ik de hardloop sokken wel eens willen proberen: Pacer Quarter Dames Sportsokken Klasse 2 Natural. Ik ben benieuwd hoe dat loopt 🙂
  Helaas heb ik geen FB of Instagram, dus daar kan ik jullie niet aan naamsbekendheid helpen.

 32. Joanna zegt:

  Mijn voeten/benen zijn ook vaak vermoeid, benieuwd naar deze sokken

 33. Wat verveld dat je je voeten zo voelt na een werkdag. Sockwell compressiesokken zouden zeker een uitkomst voor je zijn!

 34. Anita te Gussinklo zegt:

  Dit lijkt me wel wat. Heb er vandaag een werkdagje staand op zitten en wat voel ik me voeten zeg.
  De elevation zwart spreekt mij erg aan.

 35. Tessa zegt:

  Voor mijn werk als operatieassistent draag ik graag compressiesokken, de Love Lots Dames Compressiekousen Klasse 1 Rose passen leuk bij mijn klompen!

  1. Wat goed Tessa dat je al bekend met met compressiesokken. Zeker een goede keuze voor jouw werk als operatieassistent! Team Sockwell Europe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.