Ervaringen met een spijkermat, wat zijn de voordelen?

Sinds enkele weken heb ik een spijkermat in huis. Ik had hierover vorig jaar al enthousiaste verhalen gehoord van mensen die het gebruiken om hun rugklachten te verminderen en te ontspannen. Ik was er dan ook erg nieuwsgierig naar. Zou het pijn doen? Hoe gebruik je zo’n spijkermat? En wat zijn verder de voordelen? In dit artikel lees je mijn ervaringen en maak je kans op eigen exemplaar.

spijkermat ervaring

Acupunctuur of nou ja zonder naalden dus acupressuur, maar dan net even anders is het idee achter het fenomeen spijkermat. Door op de mat te liggen of er tegenaan te leunen, worden bepaalde drukpunten in je lichaam geactiveerd. Goedkoper dan een 1-op-1 sessie in een gezondheidscentrum en op elk moment van de dag thuis toe te passen.

spijkermat ervaring
De Brellavio mat in een handige opbergzak.

Ik mocht bij webshop BrellaVio een mooi set uitzoeken, zij hebben verschillende leuke kleurtjes beschikbaar. Zwart past het mooist in mijn interieur (al hebben ze ook roze). Deze set zit in een handige opberg (of reis-) zak en bestaat uit een spijkermat voor het bovenlichaam, een nekkussen en een doek voor gevoelige delen. Wat wij zelf fijn vinden is om de doek er bijvoorbeeld op te leggen als je er met blote voeten op gaat staan, maar je sokken aanhouden heeft hetzelfde effect. Voeten zijn tenslotte een plek met ontzettend veel drukpunten.

spijkermat ervaring
“Lekker onder je voeten mama, kom je erbij?”

Hoe werkt een spijkermat?

Maar eerst even terug naar, hoe het werkt voor ik verder ga met mijn ervaringen. BrellaVio heeft een handig schemaatje gemaakt met de sensaties:

 • Na 10-20 seconden ervaar je een pijnprikkel waartegen je lichaam zich verzet.
 • Na 20-60 seconden wordt de bloedsomloop gestimuleerd.
 • Na 1 tot 2 minuten worden energiebanen vrijgemaakt.
 • Na 2 tot 4 minuten krijgt je lichaam een warm gevoel.
 • Na 4 tot 8 minuten zijn de prikkels volledig geaccepteerd en maakt je lichaam een gelukshormoon aan.
 • Na 8 tot 20 minuten verdwijnen stress en pijnklachten en komen je lichaam en je geest volledig tot ontspanning.

Deze ervaring is voor iedereen zeer persoonlijk. Het ligt er bovendien aan welk lichaamsdeel met de mat wordt geprikkeld en of je een dikke trui draagt of bijvoorbeeld met de blote huid contact maakt met de spijkermat. Het effect met een blote huid is uiteraard het meest intens. Stier in een porseleinwinkel die ik ben, moet ik zeggen dat ik blijkbaar niet zo heel gevoelig ben. Ik vind de prikkels direct aangenaam. Zowel met kleding aan als zonder. Mijn jongste dochter heeft hetzelfde, die vind het heerlijk en pakt de mat regelmatig. Mijn oudste dochter en mijn vriend vonden het direct vreselijk en hielden het bij 1 poging. Als je een gevoelige of fragiele huid hebt, zou ik er voorzichtig mee zijn.

spijkermat ervaring
Zennnn… ik wil niet meer opstaan!

Ga voor jezelf na of je last hebt van onderprikkeling of overprikkeling. Bij die laatste ben je sowieso wat gevoeliger. Zit je (op een bepaald moment) in de eerste categorie? Dan is deze mat sowieso heerlijk omdat je via de huid de nodige prikkels krijgt die misschien in je dagelijks leven ontbreken. Bij de tweede sta je in overdrive en kun je juist tot rust komen met een spijkermat. Ik schommel zelf continu tussen beide uitersten (zoek actief prikkels en als ik die gevonden heb is het soms weer too much) en spreek dus uit ervaring als ik zeg dat het in beide gevallen een fijn item is om meer zen te worden en rustiger te slapen.

spijkermat ervaring
Inhoud van het perspakket.

Wanneer helpt een spijkermat?

Afijn, ik vind het dus prettig zeker bij onderprikkeling en overprikkeling en om dieper en rustiger te slapen. Wat zijn de gezondheidsvoordelen van deze relatief nieuwe hype? Waarom zou jij het moeten proberen? Mijn onderzoekje en de input van BrellaVio komen met de volgende voordelen:

 • Het helpt bij pijnklachten, bijvoorbeeld in je rug, voeten of bij onrustige benen.
 • Mensen met fybromyalgie hebben er baat bij.
 • Betere doorbloeding, lagere bloeddruk. Afvalstoffen in je lichaam worden hierdoor beter afgevoerd.
 • Helpt je om te ontspannen, verminderd stressklachten.
 • Vermindert migraine.
 • Gelukshormonen oxytocine en endorfine worden aangemaakt in de hersenen.
 • Door de prikkelende werking kunnen mensen met ADHD of autisme zichzelf beter onder controle houden.
 • Diepere meditaties.
 • Verbeterd slaapkwaliteit (na een sessie uiteraard)
 • Menstruatiepijn wordt onderdrukt.
 • Je voelt je energieker.

De spijkermat staat ook bekend als acupressuur mat of shakti mat. Dus schrikt deze term af? Dan noem je het gewoon shakti matje en de meeste mensen snappen dan toch niet waar je het over hebt, hahaha. Klinkt hip en spannend toch? Helemaal passend in een mindulness lifestyle met yoga en andere zen en spa momenten. Al vind ik spijkermat wel het meest duidelijk.

spijkermat ervaring

Hoe heb ik de spijkermat gebruikt?

We vonden het in eerste instantie toch een beetje spannend. Hoe ontwikkeld is je innerlijke fakir tenslotte? Bij ontvangst van het pakket droeg ik echter een dikke trui en voelde het vooral heel erg zen. Ik wilde eigenlijk niet meer opstaan, terwijl ik nog van alles moest doen. De kinderen ruzieden ook wie er eerst mocht. Nu ligt deze BrellaVio set boven. Wanneer mijn voeten wat vermoeid voelen, leg ik de mat onder mijn voeten tijdens het werken achter de laptop. Tijdens het typen van dit artikel had ik hem in mijn bureaustoel achter de rug en daarna onder de voeten.

spijkermat ervaring
Pokémon kijken is nog relaxter op deze manier.

Voor het slapen gaan zit ik vaak in mijn bed nog even te bellen of dingen op mijn foon te checken met de spijkermat achter de rug of lig ik op de mat een serie te kijken. Mijn Synctuition abonnement is helaas verlopen, maar tijdens zo’n 20 minuten sessie (of met een andere inspirerende meditatie app of bijvoorbeeld tijdens het luisteren van een Abraham Hicks talk via YouTube) is het natuurlijk ook fijn om even een rustmoment te nemen tijdens een drukke dag of voor het slapen gaan.

spijkermat ervaring

Zeker als je het erg druk hebt (gehad), is het met blote huid aan te raden omdat het effect dan intenser is. Op de buik vind ik trouwens ook fijn als ik daar last van heb, liefst als het zonnetje door mijn raam schijnt. Net of je op het strand ligt (met schelpjes in je buik). Wat ik niet lekker vind? Er op zitten met mijn billen vind ik niet prettig. Verder gebruik ik hem dus veel tijdens en na het werk. Of na een dagje shoppen met de kinderen, als ik zere voeten heb. Even op de mat gaan staan met sokken aan.

spijkermat ervaring
Tijdens het werk met de voeten op de mat.

Ik ben in ieder geval fan van mijn matje. Ook proberen? Je kunt bij BrellaVio een spijkermat kopen, ze zijn nu afgeprijsd voor 34,95 euro of dezelfde set als ik met kussen erbij voor 49,95 euro. Na je aankoop ontvang je bovendien een pdf met tips en uitleg om zelf te leren mediteren en mindfulness in je leven te bouwen.

spijkermat ervaring
Of tijdens het gefocust schrijven van een artikel met de mat in de rug.

Winactie

Lijkt het jou ook wel wat zo’n spijkermat? Surf dan nu naar de website van BrellaVio en vertel mij hieronder in een reactie welke kleur jij zou uitkiezen en welk gezondheidsvoordeel je het meest aanspreekt. Dan maak je kans om deze te winnen, want ik mag van BrellaVio 1 van mijn lezers blij maken met een spijkermat ter waarde van 34,95 euro in een kleur naar keuze.

De winnaar is Charissa, van harte gefeliciteerd ik ga je mailen voor de afhandeling!

Lees ook:

Heb jij al eens een spijkermat geprobeerd? Wat vond je daarvan?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Kim Otten zegt:

  wow dit is nog eens een geweldige prijs! Ik ga voor de pastelroze. Ik zou hem graag willen om meer te ontspannen en stressklachten te verminderen. Deze punten spreken mij ook erg aan: Verbeterd slaapkwaliteit, Je voelt je energieker.

 2. Saskia spil zegt:

  Wauw, super. Dit is echt iets voor mij. En zo een voordelen wat ik jeb gelezen. Graag een lootje want maak graag kans.

 3. maaike zegt:

  Grijs heeft mijn voorkeur.

  Dit lijkt me vooral fijn voor de slaapkwaliteit. Zeker met mijn werk, waardoor ik vaak rugpijn heb val ik wat lastiger in slaap. Het proberen waard! Voor mijn oudste tienerdochter lijkt me dit fijn voor mentruatiepijnen, en proberen meer tot zichzelf te komen en alleen te concentreren op de mat ipv zich te laten afleiden.

 4. Esmeralda zegt:

  Ik ga dan voor de grijze. ik zou het heel graag willen proberen omdat ik onverklaarbare zenuwpijn heb en dit mijn hele leven beheerst

 5. SophiaG zegt:

  Ik maak graag kans op de zwarte spijkermat. Het lijkt me heel prettig om echt eens uit te rusten, zeker na een stressvolle werkdag.

 6. Bram Dirkx zegt:

  De mat lijkt mij een fantastische manier om te ontspannen na een dag werken. Niet alleen zorgt de mat voor geestelijke ontspanning, het raakt ook de drukpunten op hoofd, schouder en nek, waardoor ik elke dag echt even kan afschakelen.

 7. Maaike zegt:

  Pastel Turquoise, mooie kleur! Diepere meditaties, dat spreekt me aan.

 8. Wiep de Boer zegt:

  Oh wat een mooie actie. Ik ga voor pastel roze. Ik ga voor de gelukshormonen en een betere doorbloeding.

 9. co zegt:

  Ik doe graag mee voor de Pastel Turquoise. Ik zou het graag proberen, omdat ik grote stress problemen heb en daardoor om te kunnen ontspannen. Al mijn spieren zijn zo gespannen dat ik regelmatig klachten heb, zoals nu bv al 3 maanden dat mijn kaakspieren zo gespannen zijn dat mijn kaak op slot zit en ik problemen. ook hoge bloeddruk, dus deze mat klinkt veelbeloven voor mij!

 10. Merlijn Janse zegt:

  Mega wat zou ik hier blij mee zijn. Zeker voor wat meer rust in mijn lichaam waardoor ik hopelijk ook mijn bloeddruk kan verlagen. Voor mijn dementerende mams zou deze spijkermat ook ideaal zijn want is vaak zo onrustig.

 11. Wilma zegt:

  Hier ga ik voor:
  Betere doorbloeding, lagere bloeddruk. Afvalstoffen in je lichaam worden hierdoor beter afgevoerd.
  Helpt je om te ontspannen, verminderd stressklachten.
  Mocht ik winnen dan vind ik de grijze kleur erg mooi.

 12. Eva zegt:

  Oh dit lijkt me heerlijk! De laatste tijd heb ik veel last van stress waarbij ik rugklachten, nekklachten en hoofdpijn krijg. Ik ben heeel benieuwd naar deze spijkermat en of het mij inderdaad het gelukshormoon en ontspanning oplevert!

  Heel graag de pastel turquoise kleur!

 13. Imke zegt:

  ik doe mee voor me zelf om zelf mijn spieren te onspannen en goed te kunnen slapen maar ook voor mijn man die artroze heeft . dus ik ga voor de zwarte

 14. Doe graag mee aan deze mooie winactie voor een zwarte spijkerma, zou hier graag gebruik van willen maken i.v.m. een stijve rug die ik soms krijg door het fietsen op mijn racefiets. Heb ook goede ervaringen met dry needling.

 15. Sandra zegt:

  Ik doe heel graag mee voor de zwarte! Nu ik mijn eetstoornis aan het aanpakken ben, ervaar ik ook vaak stress en spanning. Ik vind het soms erg lastig om dit zelf te verminderen. Ik hoop dat ik met deze mat een beetje stress en spanning kan wegnemen en wellicht hopelijk ook eerder mijn doelen bereiken!

 16. tessey zegt:

  De roze!! Wauw ik wil dit al zo lang uit proberen!! Ik werk in de horeca en mijn voeten en rug nja heel mijn lijf eigenlijk haha heeft t nogal te verduren. Ik denk dat dit mij onwijs kan helpen om letterlijk te kunnen ontladen na een dag hard werken!

 17. Miekske Dingens zegt:

  Ik zou graag een kansje willen wagen, voor mezelf om mijn menstruatiepijnen wat draaglijker te maken, en voor onze kids met autisme lijkt het me ook zinvol, dus heel benieuwd!

  1. Miekske Dingens zegt:

   Vergeet ik helemaal de kleur: turquoise graag <3

   1. Jojanneke zegt:

    Dit intrigeert mij! Het meest spreken mij aan dat mijn rugklachten hierdoor hopelijk verminderen. Daarnaast ben ik benieuwd naar die ontspanning die je kunt ervaren. Heel graag zou ik een grijze spijkermat willen winnen.

 18. Ben zegt:

  De spijkermat zou mij kunnen helpen dat ik geen of minder pijn heb aan mijn rug. Ik maak veel uren voor mijn werk voor de zorg en daarom is het fijn als mijn rugpijn minder pijnlijk gaat worden. Pastel Roze.

 19. Wendy zegt:

  De turquoise vind ik heel mooi en het lijkt mij een heerlijke manier om klachten in mijn rug tegen te gaan.

 20. Suus zegt:

  Ik waag graag een kansje voor de turquoise pastel spijkermat. Het spreekt me vooral aan dat het het energieniveau en de slaapkwaliteit zou verbeteren, dat kan ik wel gebruiken!

 21. Tamara S/ Mara Tegendraads zegt:

  Ik ben zo benieuwd naar zo’n spijkermat! Ik heb sinds jaren chronisch stress, waardoor mijn rug en nek eigenlijk altijd zeer doen en daarom ben ik vooral benieuwd naar het stress verminderende effect. Ik doe graag mee voor een turquoise mat.

 22. Hier ben ik niet bekend mee. Naast reuma heb ik te maken met de spierziekte Dunne Vezel Neuropathie. Ik heb zowel met pijn te maken als zenuwen die beschadigd zijn geraakt. Vanwege deze beperkingen zou ik graag de zwarte spijkermat willen uitproberen. Vervolgens zou ik lotgenoten op de hoogte willen brengen van mijn ervaring met de spijkermat.

 23. Astrid zegt:

  Wat een veelzijdige spijkermat van brellavio! Ik zou deze spijkermat heel graag gebruiken om te ontspannen, vooral de spieren in mijn bovenrug en schouders. Ook zou ik hem willen gebruiken voor de pijn in mijn voeten, en ook voor de migraine van zoon. Mijn voorkeur gaat uit naar een mat in grijs.

 24. E.B zegt:

  Spijkermat – Grijs
  om te ontspannen, en verminderen van stressklachten

 25. Jan zegt:

  Lekker ontstressen op een zwarte spijkermat.

 26. Vivian Bauptit zegt:

  Super leuke winactie ik zou gaan voor de zwarte.
  Ik heb zelf fibromyalgie en chronische nek en rugklachten en mijn man heeft ook chronische nek en rugklachten door zijn hernia dus zou super zijn om de mat te mogen winnen.

 27. A. zegt:

  Ik sluit me aan in de gigantische rij….minder rugpijn voor mij en voor de Kids lekker ontprikkelen ….een win win voor mij ontspannen en rustigere kinderen daarbij 😉

 28. m chen zegt:

  Ik zal de kleur grijs uitkiezen en de gezondheidsvoordeel van betere slaapkwaliteit spreekt mij het meeste aan.

 29. Mijn keuze zou zwart zijn en betere slaapkwaliteit is meer dan welkom! Ik loot echt onwijs graag mee!!

 30. Nelly zegt:

  Ik ga voor de zwarte. Het dieper slapen spreekt me het meest aan.

 31. Ici Ipenburg zegt:

  De mat lijkt me heerlijk om regelmatig te gebruiken voor al mijn klachten maar zeker ook voor ontspanning.
  De zwarte heeft mijn voorkeur

 32. Debby Koeman zegt:

  Ik doe graag mee voor een grijze spijkermat. Voor mezelf hoop ik dat mijn rugklachten door het vele thuiswerken verlicht zullen worden en voor mijn man hoop ik dat het effect zal zijn dat hij rustiger en beter slaapt.

 33. Corine N zegt:

  Ik zou er mijn migraine mee aan proberen te pakken en dieper te ontspannen

 34. Eddie van Hommelen zegt:

  Nou Marguerita, je slaat met jouw leuke verslag werkelijk de spijker op de kop en mijn nieuwsgierigheid wordt hierdoor wel erg geprikkeld ?. Ik hoop dus de gelukkige winnaar te worden, dan kan ik ook eens de stress uit mijn lijf laten “prikken”. Los daarvan, complimenten voor je website, leuk om te volgen en heerlijk positief.

  1. Marguerita zegt:

   Wat een mooie woorden Eddie, dankjewel ik steek de complimenten blij in mijn zak!

 35. jhon dovens zegt:

  grijze vind ik mooi, ga hem gebruiken voor mijn rugpijn en ter ontspanning

 36. Anneliese de Waal zegt:

  Zou ik heel graag willen proberen, lijk mijn heel bijzonder en ontspannend.

  De zwarte kleur.

  Deze spreken me erg aan:

  Helpt je om te ontspannen, verminderd stressklachten.
  Vermindert migraine.
  Gelukshormonen oxytocine en endorfine worden aangemaakt in de hersenen.
  Door de prikkelende werking kunnen mensen met ADHD of autisme zichzelf beter onder controle houden.
  Diepere meditaties.
  Verbeterd slaapkwaliteit (na een sessie uiteraard)

  Groetjes van Anneliese de Waal

 37. Iris Moes zegt:

  Ik kan snel overprikkeld raken en heb moeite met ontspannen. Nu steeds weer meer mag en open is, neemt ook de drukte overal toe. Dit is weer ontzettend wennen. Het lijkt mij fijn om na een overprikkelde dag een hulpmiddel te hebben met ontspannen. Pastel Turquoise vind ik de mooiste kleur.

 38. mark zegt:

  zwart.
  Helpt je om te ontspannen, verminderd stressklachten spreekt mij aan door m’n burn-out

 39. Anna zegt:

  Ooh wat gaaf ik wist niet dat dit bestond ik doe heel graag mee voor de pastel turquoise.. voor mijn onderrug klachten

 40. Zwart. Wellicht helpt het voor de restless legs van mijn moeder…..

 41. Alle beschreven werkingen zijn welkom maar ik verwacht ‘m allereerst bij onrustige voeten en benen te gaan gebruiken. Ik vind de pastel turquoise een prachtige kleur. Die valt mooi op. Leuke actie!

 42. karin de graaf zegt:

  zou hem vooral gebruiken tegen pijnklachten, ontspanning en een betere nachtrust

  ik kies voor zwart

 43. Jacqueline de Waal zegt:

  Lijkt me echt heerlijk voor een goede doorbloeding

 44. anna bolijn zegt:

  Graag een zwarte, de foto van het pokemon filmpje kijken spreekt mij zeer aan. Mijn zoon heeft geen zitvlees, ik dweilt graag over de grond als we even iets op tv kijken. Ik denk dat hij hier wel lekker rustig van wordt.

 45. Lisanne Bons zegt:

  Ik heb hier al best vaak over gelezen. Ik ben nu iets meer dan een jaar geleden geopereerd aan mijn rug. Gelukkig is alles goed gegaan maar ik merk wel dat mijn rug nog wel kwetsbaar is. Spanning, stress, vermoeidheid. Alles voel ik extra in mijn rug. Ik heb na mijn herstel de lerarenopleiding weer opgepakt maar ik kan slecht de motivatie en focus houden merk dat ik veel meer tob en onzekerder ben geworden dus een stukje ontspanning thuis zou heel fijn zijn. Ik zou voor de poederroze gaan. Past wel in mijn poppenhuis.

 46. Joyce Luiten zegt:

  Al 1,5 jaar aan het ‘stoeien’ met long-covid.. Zou heel graag het matje winnen 🙂
  Hopelijk kan het wat verlichting bij alle klachten geven.

 47. Fenna zegt:

  Ik zou graag een grijze willen winnen voor mijn bestie! Zelf heb ik er al een en ik vind het echt heerlijk, ik word er altijd helemaal warm en slaperig van. Mijn vriendinnetje heeft veel stressklachten en ze heeft laatst een masseur gechoqueerd met hoe vast haar spieren zaten.. Een beetje ontspanning kan ze dus wel gebruiken 😉

 48. Shiv Chin zegt:

  Wow, wat lijkt mij dit een heerlijke, maar ook beetje een pijnlijke prijs 🙂
  Ik doe heel graag mee voor de kleur zwart en hoop dat het mij zal helpen met mijn bloeddruk te verlagen. Daarnaast zouden een vermindering van stress en beter slapen heel mooi meegenomen zijn.

 49. Aartje de Jong zegt:

  Al vaker over gelezen en gedacht, dat zou ik wel eens willen proberen. Vandaar dat ik nu ook zeker de kans aanpak om een mooie spijkermat te winnen! De zwarte mat past toch het beste in mijn trainings- en ontspanningsruimte in huis. Ik zoek zeker stressontspanning, maar ook spierontspanning. Lijkt me een heerlijk product om het voorjaar zonnig en gezond mee in te gaan!

 50. Marieke zegt:

  Ik zou graag een pastel turquoise hebben. Welk voordeel? In ons gezin hebben we een aantal autisten. Verder een man met migraine, zijn we allemaal regelmatig overprikkeld, dochter met prikkelbare benen… Het zou gewoon ruzie worden als er 1 zo’n Spijkermat in huis is. We zouden een afsprakenlijst voor de mat moeten maken

 51. anja zegt:

  door mijn werk in de gehandicapten zorg ga ik altijd door en vergeet naar mijn lichaam te luisteren . door deze mant in huis te hebben kan ik even tijd voor me zelf maken en de pijn in mijn lichaam verlichten en rust pakken die weer goed is voor mijn werk.
  ik ga voor de Spijkermat – Pastel Turquoise

 52. Thomas Geurts zegt:

  Mijn vrouw heeft fybromyalgie en ikzelf chronische rugklachten… Ik doe dan ook heel graag mee voor de zwarte (toch lekker neutraal), hij zou hier een hoop goed kunnen doen!!!

 53. Mariëlle zegt:

  Goedemorgen
  Wat een interessante blog en wat een geweldige actie en ik maak dolgraag kans. De laatste tijd zie ik deze matten vaker voorbij komen en het heeft mijn interesse gewekt. Ik heb ziektes en toenemende schade in mijn lichaam (voert wat ver om dat hier allemaal te noemen ) en wat mij heel erg aanspreekt is :
  ontgifting
  Verbeterde doorbloeding
  Ontspanning (neurotransmitter aanmaak)
  Beter slapen
  Energie
  Heling 🙁
  Pijnverlichting (evt weefselherstel??)

  In elk geval zou ik dit dol dolgraag willen winnen want de matjes zijn behoorlijk prijzig. Ik zou zelf gaan voor zwart of grijs omdat dit niet zo besmettelijk is.

  Hartelijke groet Mariëlle

 54. sunny zegt:

  Wat ben ik enthousiast geworden van je verhaal. Het lijkt me heerlijk om op zo’n mat te liggen. Ik heb nogal wat mankementen in mijn lijf, die waarschijnlijk prima verzacht kunnen worden door deze spijkermat. Dus ik doe graag mee met deze winactie…..

 55. Fenny zegt:

  Ik ben al een tijd benieuwd naar, zo’n spijkermat, alle voordelen klinken top, maar beter slapen zou fantastisch zijn! omdat ik sinds de geboorte van mijn dochtertje 3 jaar geleden al slechter slaap… de kleur Pastel Turquoise vind het aller mooiste 🙂 Liefs Fenny

 56. Jolanda zegt:

  Turquoise mat.
  Door een spierziekte is de doorbloeding in mijn spieren heel slecht, het lijkt mij heel interessant om te kijken wat zo’n mat voor mij zou kunnen doen! ?

 57. Redouan El-Hachemy zegt:

  Ik zou wil zo’n spijkermat willen hebben, krijgen en ook nog winnen. Ik zou hem dan wil willen hebben, krijgen en winnen en de kleur zwart dan, want dat lijkt me een super mooie kleur voor een spijkermat die dan bij mij past en staat.

 58. Kim de Vries zegt:

  Ik doe heel graag mee en hoop dan de zwarte mat te winnen! Ik hoop dat deze mat helpt met het ontspannen van mijn gespannen schouderspieren, waar ik extra veel last van heb na een ongeluk

 59. Marja Legius zegt:

  De zwarte mat. Ik hoop dat deze mat de pijnklachten in mijn onderrug iets kan verminderen na een vermoeiende dag

 60. Claudia zegt:

  Ik ben benieuwd of ik meer energie krijg en minder pijn zou hebben aan mijn voeten bij gebruik van spijkermat. Kleur zwart.

 61. Pascale zegt:

  Ben zo benieuwd of dit mijn fibromyalgie klachten kan verlichting. Dat zou geweldig zijn!! Heel graag de pastelroze versie.

 62. Sanne zegt:

  Heel graag een zwarte, ik hoop dat het mijn nachtrust en gemoedstoestand bevorderd!

 63. Mar zegt:

  Ik heb deze matjes altijd al is willen uitproberen. De turquoise is erg mooi. Erg nieuwsgierig of het voelbaar je stemming verbeterd!

 64. Marian B zegt:

  Het maakt me toch wel erg nieuwsgierig. Ik zou gaan voor een zwarte en ik ben vooral nieuwsgierig of het helpt tegen stress en of ik er beter van slaap.

 65. Jooske zegt:

  Dit klinkt heel interessant. Heel interessant beschreven.
  Ik had vroeger al resultaten met allerlei acupressuur zooltjes en zo. Deze mat klinkt zo inspirerend. Tegen rugpijn, bloeddruk verbeteren en doorbloeding bevorderen zodat afvalstoffen en krampen verminderen, tegen de artritispijn, tegen stress hoofdpijn, voor de dringende ontspanning. Ik geloof helemaal in dit systeem.
  Mijn eigen acupressuurspecialist bij de hand.
  Ik ben reuze benieuwd. De mat ziet er erg mooi uit. Ik vind de pasteltinten beter bij me passen dan zwart, in volgorde van belangstelling turquoise – grijs – roze.
  Dus ik doe zo graag mee.

 66. Jolijn zegt:

  Wat een leuke actie! Ik ben toe aan betere slaap en meer energie, dus ben heel benieuwd!
  Ik zou gaan voor de grijze.

 67. Anne-Marie zegt:

  Oh dit wil ik zo graag proberen! Zou graag weer wat energieker worden na alle stress van de afgelopen tijd. En dan graag de turquoise!!

 68. Carola zegt:

  Ik heb zelf chronisch pijnsyndroom. Maar ik wist niet dat een spijkermat ook kan helpen voor migraine, nu word ik erg nieuwsgierig! Turquoise is een mooie kleur! 🙂

 69. Michelle zegt:

  Wat lijkt me dit een fijn product. Vaak last van (spannings)pijn in nek en schouders, probeer van alles om dat gebied wat meer te ontspannen maar tot nu toe niet het gewenste resultaat. Ik zou graag de pastel roze willen,

 70. Erwin Ho zegt:

  Mooie actie!
  Ik blijf zoeken naar middelen om de constante pijn na hersenletsel te verminderen.
  Zwart past wel mooi bij mijn haar … ?

 71. G. T. zegt:

  De grijze is mooi! Ik zou hem willen winnen voor mijn vriend. Hij is herstellende van een hernia en dat gaat met ups en downs. Ik zou heel benieuwd zijn of dit (een gedeelte van) zijn fysio bezoekjes zou kunnen beperken.

 72. Thamar Dekker zegt:

  Ik zou er heel graag eentje willen winnen. Kleur maakt me an sich niet uit, maar die zwarte van jou is prachtig! Ik zag hem al vaker voorbij komen op je instagram en ben heel benieuwd naar de werking ervan. Ik hoop zeer dat het mijn oudste dochter en mijn echtgenoot kan helpen, die beide na enkele maanden nog altijd kampen met energetische beperkingen na corona en ook allebei add/adhd hebben en een momentje echte ontspanning wel kunnen gebruiken. Dank voor je heldere uitleg en foto’s!!

 73. Marian zw zegt:

  De mintgroene vind ik wel mooi! Het zou heel fijn zijn als ik minder pijn klachten had. Ik lees dat het ook bij fibromyalgie verlichting kan geven! Wat meer ontspanning/ ontprikkeling zou me ook goed doen. En ik denk dat mijn 12 jarige dochter dit ook een fijne manier van ontspannen vind!

 74. Charissa Lowis-Liedekerken zegt:

  Wat een fijne uitleg over de spijkermat! Mijn fysio heeft er al eens wat over laten vallen. Maar ik ben erg benieuwd naar wat het voor mij kan betekenen met veel stressklachten door PTSS, burn out en depressie. Maar ook voor mijn migraine, rugklachten en spierspanning zou het erg welkom zijn. Ik duim voor de pastel roze!

 75. Else zegt:

  Mooie winactie!
  Ik ben wel benieuwd naar de voordelen wat betreft menstruatiepijn en migraineaanvallen. Die combinatie is hier nogal vervelend.. Ik zou kiezen voor een zwarte, zodat hij ook beetje tussen de rest van onze sportattributen enzo past.

 76. Fleur zegt:

  Ik zou hem wel willen gebruiken bij rugpijn, migraine en voor de nodige ontspanning. En als ik kies voor de kleur roze wil mijn dochter hem ook wel proberen wanneer ze overprikkeld is

  1. Hester zegt:

   Ik vind de zwarte mooi en het zou mijn fibromyalgie klachten echt helpen :-).

 77. Diana zegt:

  Ik zou graag mee willen doen voor de grijze. Ik ben vooral benieuwd naar de verbeterde slaapkwaliteit. Zou er graag een collega mee willen helpen voor wie dat een probleem is. Acupunctuur helpt haar maar dat kan niet dagelijks en dit weer wel?

 78. Anita te Gussinklo zegt:

  Lijkt me heerlijk, om meer te ontspannen en ook fijn voor me voeten na een dag werken (staand beroep) de zwarte spreekt mij het meeste aan.

 79. Anneke zegt:

  Ik zou graag voor de turquoise mee willen doen. Op dit moment heb ik veel hoofdpijn en snel overprikkeling door longcovid. Ik hoop dat dit matje samen met de fysiotherapie verlichting btengt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.