Mijn ervaring met soundhealing en reiki: de helende kracht van geluid

Alles is energie en energie bestaat uit trillingen. Dat hebben we allemaal geleerd met natuurkunde op school. Logisch dus dat deze trillingen te beïnvloeden zijn met bijvoorbeeld geluidstrillingen. Hoe lager jouw frequentie, hoe rotter je je voelt. Hoe hoger jouw frequentie, hoe gelukkiger je je voelt. Wanneer je dus constant in een lage frequentie zit, voel je je niet lekker in je vel en trek je negatieve energie aan. Ik heb al verschillende manieren geprobeerd van ‘healing’ om deze energie in positieve zin te beïnvloeden. Dit keer mocht ik bij Love Energy een combinatie ervaren van reiki en een soundhealing met Tibetaanse klankschalen. Heb jij dit ooit meegemaakt?

soundhealing

Hoe kom je in een hogere frequentie?

Wanneer je dit principe van trillingen interessant vindt en hoe deze je gemoedstoestand kunnen beïnvloeden, is het een aanrader om eens te luisteren naar Abraham Hicks op youtube of hier een boek van te lezen. Alles wordt daarin uitgelegd inclusief de verschillende traptredes op de schaal van emoties. Je kunt niet in één keer van diep ongelukkig naar ‘happy clappy’ komen. Met kleine stapjes lukt het wel: steeds een positievere gedachte. De meest positieve gemoedstoestanden worden hier omschreven als een ‘hoge frequentie’.

 

Denk maar aan dat ene liedje dat je altijd meezingt, of waarop je vrolijk danst en waar je ontzettend veel positieve energie van krijgt? Of het liedje dat werd afgespeeld op de crematie van een dierbare en waar je je keer op keer weer verdrietig door voelt? Dat wordt er dus mee bedoeld. Geluid raakt op cellulair niveau, waardoor dit een helende en versterkende kracht kan hebben (of je juist verdrietig kan maken). Een manier om jouw frequentie en dus jouw energie en geluksgevoel te verhogen, is via soundhealing met een Tibetaanse klankschaal.

ervaring met soundhealing en reiki
Eerst even kennismaken met een kopje thee in het Karunika Center in Amsterdam.

Over Love Energy

Ik had nog niet eerder een soundhealing met klankschalen ondergaan en ook geen reiki behandeling. Wel heb ik zelf een start gemaakt met een cursus reiki waarbij ik de basisprincipes leerde kennen, maar ik heb de cursus niet afgemaakt. Reiki werkt met het sturen en bundelen van positieve energie vanuit het universum. De Italiaanse Giuliana Suriano van Love Energy ontving mij in het Karunika Center in Amsterdam met een kopje thee en vertelde er meer over. Ze studeerde rechten en werkte als advocaat…

Hoe kom je vanuit een functie met zoveel feitjes, waarbij je zo in je hoofd zit, tot een carrièreswitch naar werken met je gevoel en je hart? Dat gebeurt uiteraard niet zomaar. Een uitval door ernstige endometriose gaf de aanzet om meer aandacht aan haar eigen lichaam te geven. Medicijnen hielpen haar op een bepaald moment niet meer, ze heeft ontzettend veel pijn gehad. Tot ze haar weg vond in het alternatieve circuit en onder meer luisterde naar haar lichaam en reiki leerde. Zo is het eigenlijk gegroeid. Van ervaren wat het voor haar eigen aandoening betekende tot cursussen doen en uiteindelijk zelf behandelingen geven. Op een bepaald moment kreeg ze als inzicht dat ze niet alleen in Italië mensen hoefde te helpen, maar ook in Amsterdam en op Malta. Wil je echt even onthaasten? Dan kun je een all-in retreat in het Italiaanse Puglia bij haar boeken met mindfulness, aandacht voor je lijf en voor je ziel. Even weg van alles en iedereen en in rust tot inzichten komen. Mèt uiteraard heerlijk Italiaans eten en Italiaanse wijnen!

ervaring met soundhealing en reiki

Hoe heb ik deze behandeling ervaren?

Ik had zelf zoals gezegd nog niet eerder een reiki behandeling door een reiki master of soundhealing met Tibetaanse klankschalen ondergaan. Wel was ik er ontzettend nieuwsgierig naar! De drukte van weer overal naartoe gaan omdat het 2 jaar nauwelijks kon, het gewone tempo en ondertussen toch nog niet beschikken over een basisconditie en functioneren als single mom en zzp-er, hakken er af en toe best in. Ondanks dat ik regelmatig overdag een rustmoment neem in de vorm van een dutje (waardoor ik ’s avonds moeilijk inslaap), een synctuition sessie of een hoofdstuk lezen in een boek (weg van schermpjes), voel ik me zo nu en dan aardig opgejaagd. Mijn lat ligt erg hoog, ik weet dat ik misschien teveel wil, maar hey, ik moet 2 jaar aan ‘schade’ inhalen én ik krijg ook veel energie van de dingen die ik meemaak.

De trillingen en frequenties van de klanken van de Tibetaanse schalen, worden gebruikt om de hersengolven te synchroniseren. Ook worden de de trillingsfrequenties in het lichaam gekalmeerd. Hierdoor krijg je een diep gevoel van ontspanning. Tibetaanse bellen in combinatie met meditatie, bevorderen een meditatieve staat omdat de hersenen door de trillingen in de zogenaamde ‘Alfa modus’ worden gebracht.

De behandelingen met reiki en soundhealing kunnen invloed hebben op:

  • Het wegnemen van spanning en stress.
  • Verbeteren van slaap.
  • Verlagen van de bloeddruk (stress).
  • Stimuleren van het immuunsysteem.
  • Meer evenwicht en harmonie.

Dat leek me dus wel wat. Tijdens de kennismaking dronk ik samen met Giuliana een kopje thee. Daarna mocht ik plaatsnemen op het matje. Een deel van de behandeling bestaat uit massage, blote armen en benen zijn daarvoor noodzakelijk. Ik kreeg een dekentje over me heen, er klonk een rustgevend muziekje en Giuliana liet me als meditatie een rustgevende setting voorstellen naast een waterval in het bos. Even tot rust komen na de parkeerstress (ik dacht laat ik zo’n hippe parkeerapp proberen, maar die kreeg ik niet aan de praat… uiteindelijk dus toch een parkeermeter gebruikt en de tijd te kort ingeschat… boete… blegh…) en genieten van wat me te wachten stond. Voor de foto’s heb ik naderhand overigens mijn kleren weer even aangedaan, te mooie outfit (Ned Dutch Fashion) om niet te showen.

ervaring met soundhealing en reiki

Er volgde reiki aanrakingen van mijn hoofd. Met fijn geurende massageolie werden mijn vingers, handen en armen gemasseerd. Blijkbaar was ik toch te gespannen, want ze zei: “you don’t need to be strong now” oftewel “je hoeft nu niet sterk te zijn, je mag ontvangen”. Ik ben zo gewend om alles in mijn eentje te doen en te dragen, dat deze opmerking best binnen kwam. Ik werd ook een beetje boos op mezelf: nu zou ik hier een hele fijne behandeling krijgen om te relaxen en kon ik niet goed genoeg ontspannen. Gelukkig was die gedachte snel voorbij. Het was fijn en ontspannend en ze pakte de nodige drukpunten mee. Daarna waren mijn voeten en kuiten aan de beurt. Ik ben de eerste persoon bij wie ze de voeten niet warm kreeg, maar ook dit was heel prettig en ontspannen en het voelde niet koud voor mij. Bij de buik voelde ik daadwerkelijk de reiki, haar handen waren heel warm. Heb vaak last van mijn darmen dus hier is het één en ander in gang gezet.

Nu ik helemaal relaxt was, werden er van voet tot kruin klankschalen geplaatst. Om beurten werden deze aangeslagen en voelde ik alles trillen. Heel bijzonder en intens. Door de trillingen bij mijn hoofd werd ik zelfs een beetje misselijk, maar dit deel van de gecombineerde reiki – sound healing behandeling duurde niet lang. Toen het klaar was ben ik snel naar het toilet gerend om afvalstoffen te lozen. Ze heeft de lymfeklieren aan het werk gezet met de massages en je lichaam wil dan ‘vuil’ kwijt.

Ik kreeg een glaasje water en we hebben nog even nagepraat. Voelde me heel ontspannen, maar behalve van mijn jongste dochter en het voeren van een olifant heb ik geen overduidelijke visioenen gehad. Wel heb ik die nacht heerlijk geslapen! De dagen erna was ik zeer geïnspireerd en rolden de artikelen makkelijk de pen uit. Het hielp dus zeker tegen de stress en als boost voor de creativiteit. Een mooi moment voor jezelf!

soundhealing bij love energy

Ben jij ook benieuwd naar de kracht van geluid?

Behandelingen kunnen worden geboekt via: www.lovenergy.nl/sound-healing

Ik heb deze behandeling mogen ervaren om erover te schrijven voor mijn blog en vond het heel bijzonder. Als je een druk leven hebt is dit een fijn cadeautje met me-time. Giuliana straalt krachtige positieve energie uit, dus een volledige retreat in Italië lijkt me zeker een hele fijne ervaring. Je krijgt dan reiki, bezoekt mooie locaties, doet meditaties, krijgt een massage, ontvangt een soundhealing en nog veel meer. Als je met jezelf in de knoop zit zou ik zoiets zeker aanraden. Zon, Italiaanse wijn en allerlei vormen van ontspanning ervaren… het lijkt mij zalig!

Lees ook:

Heb jij al eens een reiki behandeling of soundhealing beleefd?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.