Hoe ik 3cm strakker werd in een half uur

Klinkt best gek hè? Een paar centimeter strakker worden in een half uur. En dan hoefde ik er zelf niet eens iets voor te doen, behalve een beetje op mijn smartphone blogs lezen en appen. Het mooiste van alles is nog dat het op een natuurlijke manier ging, die niet schadelijk is voor je lichaam. Ik ging naar Antalya Body Change in Nijkerk voor een figuurcorrectie behandeling met ultrasound gecombineerd met elektro-stimulatie en vertel je graag mijn ervaring.

De Antalya Body Change kliniek was nog maar net geopend toen ik de uitnodiging kreeg om een proefbehandeling te ondergaan. Strakker in je vel op een natuurlijke manier? Ja, dat leek me wel wat! 

Welke behandelingen zijn er?

Ik kreeg eerst een korte rondleiding voor de kliniek. Ze hebben er een behandelkamer voor lichttherapie en 2 behandelkamers voor de Divinia-apparatuur. Daarna werd bepaald welk apparaat voor mij het beste zou zijn en kreeg ik een proefbehandeling met vetverwijdering, verstrakking van de huid en spieropbouw.

  • Vetverwijdering en drainage: om centimeters te verliezen.
  • Verstrakking van de huid: na een dieet of zwangerschap, dit zorgt er bovendien voor dat striae minder zichtbaar is.
  • Pijnbestrijding: behandeling om pijn in de rug, benen of knieën te verlichten. 
  • Anti-stress behandeling: even tijd voor jezelf.
  • Bindweefselmassage: bevordert de doorbloeding en versnelt afvoer van afvalstoffen.
  • Drainage behandeling: voor het afvoeren van overtollig vocht via het lymfensysteem.
  • Mannenborsten vetvermindering: de naam zegt het al.
  • Cellulite: gaat de strijd aan met de sinaasappelhuid, oftewel het onderhuidse vet.
  • Spieropbouw: elektroden stimuleren de spieren waardoor deze sterker worden en bovendien de huid steviger wordt.
figuurcorrectie natuurlijk antalya body change
Opmeten bovenbeen.

Mijn ervaring met de figuurcorrectie

Nadat bepaald was welk apparaat voor mij het beste zou zijn, werd ik opgemeten. Er werd een rood streepje op de huid gezet van mijn bovenbenen, mijn buik en mijn taille en met een centimeter werd de omvang opgemeten. Bij mijn hand en mijn voet werd vervolgens een meting gedaan met het Divinia-apparaat om het vet- en vochtpercentage te bepalen. Met 35% was mijn vetpercentage te hoog. Bij vrouwen van 40 mag dit maximaal 34% zijn. Ik voelde me daar overigens niet rot over, want ze schrokken toen ze mijn leeftijd hoorden en hadden me 10 jaar jonger geschat. Top! Met zo’n compliment ga je wel relaxt de behandeling in, haha. Daarna werden de ‘elektroden’ (ik weet niet hoe ik de metalen pads anders moet noemen) ingesmeerd met gel en stuk voor stuk op de juiste plek aangebracht. Om beurten gingen ze aan om te bepalen hoe sterk de trilling op die plek kon zijn, afhankelijk van hoe sterk je spieren zijn. Toen kreeg ik uitleg over het programma dat uit 4 fases bestaat, werd er een warm dekentje over me heen gelegd en voerde ik de wifi-code in op mijn mobiel. Even een half uurtje ervaren. En ondertussen appen, instagrammen en blogs lezen. Haha. Me-time! Na een half uur was deze proefbehandeling klaar, werd de gel met tissues van mijn lijf verwijderd en volgde er weer een meting. Deze kreeg ik mee op een papier: 3 centimeter kwijt op mijn buikomvang, 1,5 cm slanker op de taille en de bovenbenen 1 cm slanker qua omtrek. Niet gek voor een half uurtje op een stoel liggen! (Oh, voor wie het zich afvraagt: dit is het lingeriesetje ontworpen door Fajah Lourens dat ik kocht bij Christine le Duc.)

>> Lees ook over mijn ervaring met de sapkuur van Jason Vale

figuurcorrectie natuurlijk antalya body change

Wat gebeurt er met het vet?

Na de behandeling moet je veel water drinken, zodat alle afvalstoffen het lichaam op een natuurlijke manier kunnen verlaten; je plast ze uit. Het gepatenteerde Divinia-apparaat, dat op slechts een paar plaatsen in Nederland in gebruik is, maakt gebruik van de lichaamseigen frequentie om vetcellen af te breken en via het lymfesysteem af te voeren. Tijdens de behandeling wordt het lichaam continu gemeten, zodat de trillingen op jouw eigen lijf zijn afgestemd. Na het deel van het programma dat voor het afbreken van vet zorgt, start het deel dat zich richt op spieropbouw om slap vel weer strak te krijgen. Wanneer je lichaam door ziekte of een aandoening niet in staat is om te sporten, is een behandeling met deze MYA E+ Divinia aparatuur een aanrader. Zo worden je spieren toch gestimuleerd en voorkom je een toename van je lichaamsomvang.

figuurcorrectie natuurlijk antalya body change
Opmeten van de buikomvang vooraf.

>> Lees ook Detoxen met Tastea

Wat kost een behandeling?

Een intake met meting en proefbehandeling zoals ik heb gehad, kost 66 euro. Vanwege de opstart hebben ze hier momenteel een speciale aanbieding mee, waardoor je voordeliger uit bent. Een losse behandeling is 76 euro. Verder werken ze met 10-, 15- en 20-rittenkaarten voor respectievelijk 669 euro, 989 euro en 1296 euro. De website is nog niet online, maar via hun Antalya Body Change Facebookpagina kun je alle informatie vinden. Hier delen ze geregeld fijne tips, zoals het verschil tussen Cellulitis en Cellulite bijvoorbeeld.

figuurcorrectie natuurlijk antalya body change

Ik ben zelf blij met het resultaat, 3 centimeter slanker is toch best een verschil. Zou zo’n figuurcorrectie behandeling iets voor jou zijn?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.