Alles is verbonden

Alles is met elkaar verbonden. Het afgelopen jaar heb ik me wat meer verdiept in spirituele zaken, mijn intuïtie, de gevoelskant van het leven. Veel mensen kijken naar één ding, verdiepen zich daarin en halen er de voor hen belangrijke informatie uit. Ik vind juist de veelzijdigheid interessant en leuk en je hebt dus op mijn blog over allerlei verschillende kanten van uiteindelijk één en hetzelfde ding kunnen lezen: alles is energie en alles is met elkaar verbonden.

universum handen
Foto: Shutterstock

Het maakt dus ook eigenlijk niet uit of je dat ophangt aan een religie of aan het universum. Zelf vind ik dat laatste fijner, want het universum heeft geen oordelen. Religies wel. In feite is alles energie en zijn sommige mensen er zeer bedreven in om die energie te lezen, sommigen kunnen energie manipuleren en daarmee zaken realiseren zoals helen, anderen kunnen dingen eruit aflezen, of juist communiceren met andere wezens zonder spraak of andere communicatiemiddelen, je hebt de wet van aantrekkingskracht (zoals in The Secret) en je hebt de mogelijkheid tot manifesteren (je wensen tot realiteit maken).

De boodschap die door steeds meer mensen verspreid wordt, is mensen hier bewust van te maken. Steeds meer mensen staan open voor deze ‘theorie’ dat alles energie is en dus met elkaar verbonden. In vroeger tijden hebben bepaalde religies dit ‘weten’ de pan in gehakt, je moest persé in één ‘juiste manier’ geloven of je ging eraan. Nu observeer ik een hele duidelijke shift in mindset en ik denk dat jullie die ook allemaal wel zien. Tenzij je je in zeer radicale kringen begeeft, maar dan zou je mijn blog niet lezen.

Na eeuwen van overleven is er ook ruimte voor spirituele groei. We staan nog aan het begin daarvan, maar bedenk zelf maar even hoeveel mensen er 10 jaar geleden bezig waren met bijvoorbeeld mediteren. Hoeveel mensen hoorde jij 5 jaar geleden over de Wet van Aantrekkingskracht en bijbehorende vision boards? Hoe wijdverspreid was de kennis over manifesteren pak ‘m beet 3 jaar geleden? Zo’n 15 jaar geleden waren er ook al mensen die healings gaven, maar nu zijn daar allerlei varianten van en kun je via een app op je telefoon een cursus reiki doen.

Ik heb iets meer dan 20 jaar geleden mijn geboortehoroscoop laten optekenen door een astroloog. Dat ging toen nog met de typemachine. In die tijd was astrologie nog vrij ongrijpbaar, maar alles wat er aan voorspellingen in stond is uitgekomen. De manier waarop ik met deze meneer in contact kwam, was bijzonder. Met de eerstejaars HBO klas waren we op een teambuilding uitje naar een klooster. We moesten onder meer vlotten bouwen. Ik gleed van het vlot en haalde mijn voet lelijk open aan een scherpe tak in het water. Daardoor kon ik die middag niet mee met de wandeling die de rest van de klas ging maken. En raakte ik in gesprek met een van de organisatoren van deze teambuilding retraite die ook achterbleef. Hij kon geesten zien. Wist dingen die hij niet kon weten. Sprak daar normaal ook niet met mensen over. Maar wel met mij op dat moment. Hij wees me op de paranormale beurs waar hij ook zou zijn en daar ben ik dus met een vriendin naartoe geweest.

Lees ook: Wat zijn positieve affirmaties?

Met mijn kennis van nu, zou ik zeggen ‘het heeft zo moeten zijn’. Bepaalde mensen moeten ergens in je leven langskomen en ‘het universum’ geeft je signalen als het nog niet de bedoeling is dat ze uit je leven verdwijnen óf als ze dat juist wel moeten. Door mijn ontdekkingstocht de afgelopen tijd, zijn de signalen me ook steeds meer op gaan vallen en probeer ik daar iets mee te doen. Net als iedereen probeer ik mijn ‘levensmissie’ of ‘zielsmissie’ helder te krijgen.

Wat is mijn bedoeling? Wat is de bedoeling van mij? Wat kom ik hier doen?

Ze zeggen dat je om daar achter te komen in ‘alignment’ moet zijn. Dat is ook een term die ik de afgelopen 6 maanden op heel veel plekken heb gezien. In lijn zijn met jezelf. Doen waar je blij van wordt, liefde voor jezelf voelen. Als je dat hebt bereikt, wijst je bedoeling zich vanzelf. Voel je meer rust, tevredenheid, dankbaarheid, liefde en blijdschap. Geen verzet tegen wat je hebt meegemaakt in je leven. Het heeft je – hoe rot het ook was – gebracht waar je nu staat. Als je geen verzet in jezelf voelt, probeert geen oordeel te hebben over wat er is gebeurd, maar te kijken naar het nu en waar je blij van wordt, naar je dromen, is het makkelijker om je wensen te bereiken. Leven in overgave, leven met overgave.

Lees ook: Hoe verander je je mindset met Abraham Hicks?

Hopelijk heb ik snel duidelijk wat ‘mijn bedoeling’ nu eigenlijk is. Ik krijg vaker te horen dat mensen mij dingen vertellen die ze nooit aan anderen vertellen. Dat zijn vrijwel altijd mensen die ik niet of nauwelijks ken. Ik ontdek graag nieuwe dingen en op de één of andere manier komen die als vanzelf op mijn pad. Ik merk dat ik me beter voel, als ik de weerstand in mezelf weet te overwinnen tegen ‘wat niet is, wat kwijt is of hoe het eigenlijk had moeten zijn’.

Dat is heel lastig. Ik heb me jarenlang ongelukkig gevoeld. Dat kwam door omstandigheden, maar vooral ook door het aanhoudende gevecht met mezelf. In mijn hoofd. Het lukt me beter en vaker om dingen los te laten. Om mijn grenzen te bewaken. Om grensoverschrijdende mensen te weren of er een weerwoord op te hebben. Ik ben niet waar ik gedroomd had te zijn. Maar het is goed. Ik ben in ieder geval ook niet op de plek (of plekken uit mijn verleden) waar ik NOOIT meer wil zijn. En DAT is misschien nog wel de meest waardevolle realisatie!

Lees ook: Vandaag ben ik dankbaar

Wat mij helpt – naast het af en toe inzetten van alle mooie tools waarover ik op mijn blog heb geschreven, zoals cycling, healings luisteren, geleide meditaties, scancoaching, ademwerk, numerologie, Jungiaanse archetypes, ayahuasca retraite – is vooral open staan voor nieuwe ideeën (openminded zijn) en op youtube zo nu en dan of juist wat vaker:

  • Mijn ochtend starten met Bob Baker affirmaties. Prettige stem, positieve vibe.
  • Herz muziek luisteren om je hersens af te stemmen op bepaalde frequenties. Gewoon, op de achtergrond.
  • Luisteren naar Abraham Hicks, die eigenlijk Esther heet. Ik vind haar zo grappig, word er heel vrolijk van.
  • Af en toe eens een filmpje zien van Eric Ho oftewel Master Sri Akarshana. Zijn vibe is aanstekelijk.
  • Romantische feelgood films kijken om mijn eigen frequentie te verhogen, oftewel een warm gevoel van binnen te krijgen.

Nou ja goed, dit zijn een paar voorbeelden. Pas ontdekte ik ook het kanaal van Oprah Winfrey over Soul Sunday, dat interessante gesprekken uitzendt. Ik ben er verder niet de hele dag mee bezig, maar op de momenten dat het leven even tegenzit. Dat ik niet lekker in mijn vel zit. Of juist wel. Dan helpt het om de dingen in mijn hoofd op een rij te zetten. En weet ik dat ik even aan mijn frequentie zou kunnen rommelen met deze tools om het gevoel te turnen.

Lees ook: Spirituele zaken. Geloof jij er in?

En wat ze zeggen klinkt logisch. Mijn lijf voelt dat het klopt. Na jaren van niets met mijn gevoel doen, ben ik nu zover dat ik bepaalde dingen kan ‘voelen’. Voelen dat er iemand op een positieve manier aan je denkt of andersom, is voor mij al een heel bijzondere gewaarwording. Het lijkt me gaaf om daar een volgende stap in te kunnen nemen en ik weet ook dat dit gaat gebeuren. Hoe? Geen idee.

Maar… zoals ze zeggen: ‘when your cup is full, stop pooring’ Als je beker volzit, moet je even stoppen met inschenken. Dus deze laatste weken van het jaar, wil ik even stil staan. Genieten van de input die er is geweest. En nu moet het even bezinken. Als er iets nieuws bij moet, dan moet er ook iets uit. En op dit moment weet ik nog even niet wat er dan weg moet. Of misschien is er al iets weg, maar moet ik nog even verwerken wat erbij is gekomen. De kasten in mijn hoofd anders indelen. Zodat alles op de juiste plek kan staan.

Ik heb daar kaartjes op getrokken. Ook iets waar ik het afgelopen jaar mee bezig ben geweest. En het is inderdaad even goed om ‘te vliegen op wat er al is’. Voor nu hoef ik even niets. In het moment zijn. Uitrusten. Nadenken en inzichten verwerken. En plezier hebben in het ontdekken van de signalen van het universum, waar ik dan probeer iets mee te doen. Repeterende zaken, mensen die ineens contact met je opnemen, random ontmoetingen, mogelijkheden die op je pad komen, tintelend kippenvel dat bevestigd wat je moet doen, dromen, zaken uit het verleden die opborrelen en je moet helen (anders blijven ze terugkomen).

Een doel hebben was voor mij altijd noodzakelijk. Dat moest ik dan halen. Keihard doorgaan en alles perfect. Nu hoeft het voor mijn gevoel even niet, en dat geeft rust die ik dus even neem. Loslaten was een belangrijke les die ik moest leren. Ik beheers hem nog niet helemaal, maar het voelt nu wel alsof ik hier een ‘voldoende’ scoor. Dus het even niet hoeven en daar okee mee zijn.

Soms lijkt het wel alsof iedereen precies weet waar ze goed in zijn. Wat ze moeten doen. Of ze zijn er eigenlijk helemaal niet goed in, maar ze doen het gewoon en lijken zowaar succes te hebben. Althans, dat is het plaatje van zichzelf dat via social media verspreid wordt.

Lees ook: Mijn ervaring met een kinderfluisteraar op afstand

Je weet natuurlijk niet welke pijn daar achter schuil gaat, maar het maakt wel stemmetjes los die dingen zeggen als: “Waarom hij/zij wel en ik niet?” “Ik zou ook zo graag…” Gevoelens van jaloezie en falen. Terwijl je ondertussen dondersgoed weet hoe goed je het zelf eigenlijk hebt. Wat een geluk er in je leven te vinden is. Voor welke zaken je dankbaar bent of zou kunnen zijn. Dat er altijd een ‘mooier, beter, over’ zal zijn, maar dat je status van het moment toch eigenlijk een fantastisch ding is met de nodige gouden randjes, regenbogen en zonnestralen.

Ik wens je deze kerst rust, inzichten en vooral veel gouden randjes, regenbogen en zonnestralen op onverwachte, kleine en bijzondere momenten.

Lees ook: Een Luister Afstemming voor mij als volwassene

Liefdevolle feestdagen,

Marguerita

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.