Vandaag ben ik dankbaar

Het einde van het jaar nadert. Goed om even stil te zijn bij alle positieve zaken die in 2015 zijn gebeurd. Mijn blog is ook gestart om daar even stil bij te staan en dankbaar te zijn. Ik neem dan ook graag het “Vandaag ben ik dankbaar” stokje aan van Mama’s Jungle, een blogtopic dat wij verzonnen met het Blogmama’s West App groepje.

Het meest dankbaar ben ik voor deze prachtige, lieve meisjes <3 (Foto: Sterstijl Fotografie)
Het meest dankbaar ben ik voor deze prachtige, lieve meisjes (Foto: Sterstijl Fotografie)

Winacties en gewonnen prijzen

Ik ben dankbaar voor de vele organisatoren die moeite steken in het organiseren van leuke prijsvragen en winacties. Die iets leuks ter beschikking stellen en dan ook daadwerkelijk de moeite nemen om de prijs aan een winnaar toe te kennen. Dit heeft mij niet alleen een leuke hobby gebracht, maar ik heb er heel veel nieuwe ontdekkingen door gedaan (van product tot shop tot blog), gezellige online kennissen door gekregen en veel moois mogen ontvangen. Zaken die ik vaak niet zelf had kunnen kopen. Dat besef dat wij in een land wonen waar je ook als het minder met je gaat door een prijs te winnen alsnog je kind (of jezelf of…) gruwelijk kunt verwennen. Hoe goed we het eigenlijk hebben, zelfs als alles niet zo lekker loopt in je leven. In 2015 bracht dit mij ook mijn blog. Een ‘nuttige’ dagbesteding in tijden van werkloosheid, groeide uit tot een ondernemende hobby waar ik veel plezier aan beleef en die mij zelfs spullen, uitjes en wat al niet meer oplevert. Daar ben ik dankbaar voor!

DSC_0149
Dankbaar voor alle leuke uitstapjes die ik voor mijn blog mag maken met de kinderen, ook dankzij mijn moeder en een vriendin die me hierbij helpen.

Gezondheid

Gezondheid is misschien een gekke, want ook nu zijn er in ons gezin weer diverse antibioticakuren doorheen gegaan. Hebben twee van mijn gezinsleden een operatie ondergaan (3 als je mijn eigen operatie door de kaakchirurg meetelt) bovendien. Maar we zijn er weer bovenop. En in het ziekenhuis zie je genoeg gezinnen waar dat niet het geval is! Ik ben ontzettend dankbaar dat we wat dat betreft geen ernstige dingen hebben meegemaakt. Diverse keren reed ik langs een plek waar een auto in de prak lag, de inzittenden bijgestaan door hulpverleners. Steeds weer ben ik heel dankbaar dat ik niet diegene ben die er in zit. Dat ik mijn werk nog kan doen. En vooral: Dat ik in staat ben om voor mijn kinderen te zorgen.

Werk

Ik ben zo blij dat 2015 mijn huidige werkgever vond. Er heerst hier zo’n positieve werksfeer! Wat heerlijk! Het werk is leuk en er zit geen druk achter. Heel fijn want met jonge kinderen is het thuis al druk en stressvol genoeg in de ochtend- en avondspits. Als ik thuis ben, ben ik ook helemaal thuis. Leuke collega’s waaronder veel moeders en dus ook begrip en flexibiliteit als het thuis even anders loopt dan het zou moeten. Bovendien leer ik allemaal interessante dingen, zo heb ik al een cursus Dreamweaver gevolgd en ben ik nu bezig met een cursus InDesign. Ontzettend dankbaar ben ik ervoor dat dit op mijn pad kwam!

Verrijking

Daarnaast ben ik natuurlijk dankbaar voor heel veel andere zaken, zoals de steun en liefde van mijn man en hoe hij is als papa (daar geniet ik enorm van), lieve familieleden en vriendinnen en kennissen die ik dit jaar heb ontmoet. Ik heb deze zomer een bijzondere en levensverrijkende, spirituele ervaring gehad. Dat was doodeng en tegelijkertijd prachtig. Veel zaken die ik in dat weekend heb meegemaakt moesten echt even bezinken en een plekje krijgen. Wat het mij vooral heeft gebracht is het gevoel dat ik er mag zijn, dat ik veel liefde te delen heb, dat ik iets goeds heb gedaan en dat andere mensen gebaat zijn bij mijn aanwezigheid. Een gevoel dat nogal ontbrak de laatste jaren. Het was wat dat betreft echt helend! Ik probeer nu alle negativiteit uit mijn leven te bannen, haha. Een onmogelijke opdracht, maar sommige zaken daar kun je wel echt zelf iets in doen. Ik ben hier heel dankbaar voor. Misschien komt er ooit nog een blog over, maar voor nu heb ik afgesproken om de ervaring in zeer kleine kring te laten (bij mijn man, mijn moeder en enkele goede vriendinnen). Eigenlijk is het ook onbeschrijflijk geweest 🙂

Dankbaarheidsstokje

Ik ben net als Lori van Mama’s Jungle ook erg dankbaar en blij met alle fantastische (mama)bloggers die ik dit jaar heb leven kennen. Wat hebben we toch een bijzondere virtuele wereld, naast de echte. Dankjewel voor het dankbaarheidsstokje, ik geef hem graag door aan andere bloggers, en in het bijzonder de mamabloggers West: Marijke, Sonja, Mariska, Marije, Marike, Charlotte, Nanouk, Dhini, Eva en natuurlijk alle anders bloggers die dit leuk vinden om te doen!

Ook voor mij geldt deze uitspraak van Lori, die ik graag quote:

2015, bedankt voor alle bijzondere mensen, mooie momenten en eindeloze inspiratie. Ik kijk op je terug met een lach, een traan en een hart gevuld met liefde.
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.