ScanCoaching: bizarre resultaten met een koptelefoon…

Persoonlijke ontwikkeling is op dit moment een belangrijk thema in mijn leven. Voor het eerst heb ik daar ook in geïnvesteerd omdat ik voelde dat het nodig was. Ik ben bezig met het traject ‘Spiritueel Leiderschap‘ van Kelly Smit en zo kwam ik in contact met mijn mede-cursiste Marieke Quaars die als Bewustzijnscoach nu bezig is met de opleiding tot ScanCoach. Waarschijnlijk heb je nog nooit van Scancoaching gehoord, klopt dat?

Voor mij was het in ieder geval helemaal nieuw. Als Bewustzijnscoach helpt Marieke nu al mensen met burnoutklachten, hooggevoeligheid of met het verwerken van heftige gebeurtenissen in haar praktijk Echt Scherp in Zierikzee. Met behulp van de Scancoaching apparatuur gaat ze dat na het behalen van haar diploma naar een nog hoger plan trekken. En geloof me: dat wíl je meemaken! 

Omdat ze op dit moment de apparatuur in haar praktijk in Zierikzee heeft staan, nodigde ze ons mede-cursisten uit voor een proefsessie. Nu klonk het mij heel bijzonder in de oren en dus zeker blogwaardig, dus ik nam de uitnodiging met beide handen aan. Gisteren ben ik geweest en ik moet alle informatie echt laten bezinken. Er kwam zoveel uit. En het was allemaal zo raak!

Wat is scancoaching?

Kijk je net als ik graag sci-fi series? En heb je ook wat superhelden series gevolgd? Dan weet je wellicht dat er echt onderzoek is gedaan om ooit ‘supermensen’ te creëren. In Rusland ontstond daarbij een stukje technologie, dat door een Nederlander (ik heb de naam niet onthouden, maar dat weet Marieke wel) sinds 1973 verder is ontwikkeld met het doel om mensen juist te helpen met heling. Wat er gebeurt is dat je een koptelefoon op krijgt die middels geluidsgolven je hele lijf op celniveau in kaart brengt. Elk stukje lichaam heeft een connectie met een bepaald deel van je brein. De bigdata die wordt verzameld (en hoe meer mensen er scancoaching ondergaan, hoe meer data dus hoe nauwkeuriger de uitkomsten worden) wordt geanalyseerd en daar rollen resultaten uit die je verstand te boven gaan. Maar ze kloppen.

Het is technologie die bigdata en psychologie met elkaar combineert en wat draait op het ‘alles is met elkaar verbonden’ principe. Het resultaat van de scan, vertelt jou precies waar je blokkades zitten. Zowel die van jezelf als van je (voor)ouders die aan jou zijn doorgegeven. Hoe vaker je een scan krijgt, hoe meer bewustwording hoe verder je in je persoonlijke ontwikkelingstraject komt en hoe dieper de lagen die zichtbaar worden gemaakt. Als je echt de diepte in wilt over het hoe, kun je daarvoor een adviesgesprek aanvragen bij Echt Scherp. Soms moet je ook gewoon niet alles willen snappen. Wat hier telt, is dat het werkt.

scancoaching

Wat is mijn ervaring met scancoaching?

Ik kreeg een korte scan van 5 minuten, die al goed is voor 1,5 uur gespreksstof. Vanwege de zeer persoonlijke en pijnlijke uitkomsten, ga ik niet alles delen op mijn blog. Toch wil ik een paar dingen wel voorzichtig aanstippen omdat er tantes en nichtjes meelezen en de familie uitkomsten worden doorgegeven van moeder op dochter. Dus mijn pijnpunten zijn doorgegeven via mijn moeder, mijn oma, mijn overgrootmoeder, mijn betovergrootmoeder en misschien nog wel heel veel generaties daarvoor. Als ik zeg ‘mopperkont‘ zullen ze dat allemaal herkennen. En dat blijkt dus een punt dat vanuit verschillende generaties is doorgegeven, dit zit dus in je systeem. In mijn geval overcompenseer ik dat met humor. Maar klagen en mopperen is een thema waar ik dus alert op moet zijn, omdat het via verschillende generaties is ‘ingeprint’ in mijn cellen. 

Overigens leeft mijn oma niet meer. Ondanks dat ze dus een enorme mopperkont was, voel ik heel veel liefde voor haar en nog steeds een sterke band. Het was geen knuffeloma, maar ze was overduidelijk gek op kleinkinderen en ondanks dat ik niet echt close met haar was, had ik wel het gevoel dat ik een potje bij haar kon breken. Tijdens een ayahuasca ceremonie enkele jaren geleden had ik heel sterk het gevoel dat ik haar heb ‘geholpen’. Ze heeft een heel zwaar leven gehad. En ik ontdekte dus dat het nog een tikkie zwaarder was dan wat ik al wist. Sinds die ceremonie blijf ik liefde haar kant op sturen om haar te ‘helen’ en voel ik een nog sterkere connectie, terwijl ze er toen al lang niet meer was… 

Afijn, hoe bijzonder om daar tijdens de scancoaching weer mee geconfronteerd te worden. Het stukje mopperen was niet het enige dat uit de scan kwam, maar ik vind het te persoonlijk verder om te delen. Nichtjes die meer willen weten kunnen me bellen, het is te ingewikkeld om op te schrijven en dat doet het ook allemaal geen recht. Zelf moet ik het ook nog verder een plaatsje geven. 

Naast mijn oma, zijn er ook dingen doorgegeven door mijn moeder. Zo rolde er iets uit dat moet zijn gebeurd terwijl ze zwanger was van mij. En dat heeft invloed op de manier waarop ik met dingen omga, ook omdat dit een andere imprint vanuit oma (of haar moeder of daar weer de moeder van) versterkt.

En de scan gaf precies aan wat voor soort gebeurtenis effect heeft op mijn ‘persoonlijke verdedigingsstrategie’ moet zijn gebeurt toen ik 2 jaar was. Dit heb ik direct aan mijn ouders gevraagd, die eerst aangaven dat er niets was. Doordat de scan echter zo nauwkeurig aangaf wat er ongeveer aan de hand was, herkenden ze het en konden ze dat ook direct vertellen.

Als eerste gaf de scan echter aan hoe ik op dat moment in het leven stond, wat mijn exacte gemoedstoestand was. Ook dit was bizar. Sommige uitkomsten had ik letterlijk een paar dagen eerder in mijn notitieboekje van het Spiritueel Leiderschapstraject zo opgeschreven. Of dat nog niet gek genoeg was, rolden er ook dingen uit de computer die mede-cursiste Miranda (Cosmic Healer) mij tijdens de healing had gezegd én wat ook trainer Kelly daarvoor tijdens een ‘reading’ al had aangekaart. Is er een Nederlands woord voor ‘flabbergasted’? 

De scan kwam flink aan. Niet alles kon ik direct plaatsen overigens. Maar op dit moment ‘sta ik stil’ in mijn ontwikkeling (ik zit ook middenin een transformatie proces natuurlijk), doe ik niet wat ik zou moeten doen volgens mijn ‘zielsmissie’ (maar wat dan wel?), ben ik toe aan iets nieuws en kan ik momenteel even niets ‘geven’. En er kwamen nog veel, veel meer pijnpunten en blokkades uit. Dingen waaraan ik zal moeten gaan werken. Alleen dan kom je naar een hoger plan.

Goed. Dat was natuurlijk allemaal al weird genoeg. Ik bedoel, je zet een koptelefoon op je hoofd en er rollen dit soort treffende waarheden uit… Het was alleen nog niet alles. Ook op bijvoorbeeld voedingsgebied kwamen er resultaten uit rollen. Zo put ik troost uit de smaak van koffie en zou ik als ik me rot voel bruin bier moeten drinken. Dat helpt me namelijk enorm. Geen licht bier dus. Gelukkig heb ik nog wat Hugs & Kisses van Brouwerij De Molen staan. Handige weetjes 🙂

Ook helpende edelstenen – ja ook die werken met trillingen – rollen uit de scan. En zo is er nog veel meer. Voor mij kwamen er ook enkele ‘werkplannen’ uit met affirmaties die voor mij belangrijk zijn.

Een affirmatie is een spreuk die je gebruikt om jezelf te bevestigen in plaats van af te breken. Voor een review ontving ik afgelopen week ook affirmatiekaarten. Hoe dat werkt? Daar zal ik over een paar maanden wat meer over vertellen.

Hoe dan ook, de belangrijkste ontdekking die deze scan deed, is precies de reden dat ik het Spiritueel Leiderschapstraject ben gaan volgen. Mijn hoofd overstemt mijn intuïtie en daarin ben ik mezelf kwijt. De grafiek liet een groot gat zien tussen waar ik zou moeten staan en waar ik zit. Precies waarom ik op dit moment mijn intuïtie dus niet kan inzetten: ik voel hem niet. Of ik heb het te lang weggedrukt. Nu moet daar dus aan gewerkt worden en dat is precies waar ik mee bezig ben… 

Marieke, ontzettend bedankt voor deze ervaring en je feedback, adviezen en spiegeling. Een flinke aanzwengeling van mijn persoonlijke proces. En wat superleuk om je nu eens in het echt te ontmoeten!

Wil jij meer weten? Of woon je in de omgeving van Zierikzee en zoek je iemand om mee te sparren omtrent hooggevoeligheid, burnoutklachten of zoek je inzichten op een ander gebied? Vraag dan een gratis reflectiegesprek aan bij Echt Scherp.

Overigens zoek ik ook continu bevestiging. Dat wist ik al en kwam ook uit deze scan. Dus zou je een reactie voor me willen achterlaten onder dit bericht om te vertellen wat je van dit artikel vind? Wel positief hè? Ik zoek bevestiging tenslotte *kuch* (hehe).

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Anneke zegt:

    Wat ontzettend moedig dat je dit durft te delen. Je zegt in je artikel dat je stilstaat in je ontwikkeling, terwijl ik eigenlijk lees dat je er volop mee bezig bent. Echt heel fijn om dit te lezen!

  2. Desiree zegt:

    Wat een bijzondere ervaring! Een soort 360 graden feedback, maar dan zonder mensen. Interessant en spannend tegelijk. Leuk artikel, ben nu wel getriggerd er meer over te lezen!

  3. feliceveenman zegt:

    o wat bizonder en wat enorm dapper dat je dat bent aangegaan11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.